Rondreis Indonesië

Het leukste aan een rondreis Indonesië is de diversiteit en dat ieder eiland uniek is: hier vindt u regenwouden, vulkanen, indrukwekkende tempels, rijstterrassen, prachtige stranden en een zeer vriendelijke bevolking.

Suus Dekkker
Reisspecialist Tenzing Travel

Beleef Indonesië met Tenzing Travel

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Daarom een kwaliteitsreis naar Indonesië met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Reizen per comfortabele auto met privéchauffeur
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Ubud, Bali

In de spotlights

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Suus Dekkker

Reisspecialist Indonesië

Reisinformatie Indonesië

 • Overzicht
 • Algemene info
 • Foto's

Tijdens uw rondreis Indonesië is altijd één overkoepelende factor: de altijd vriendelijke en geïnteresseerde bevolking. Maar uiteraard is er meer: Indonesië bestaat uit ruim 17.000 eilanden waarvan circa twee derde is bewoond. De grotere eilanden zijn toeristisch zeer interessant. Met een grote verscheidenheid aan culturen, een enorme diversiteit in natuur, vele talen en de meest magnifieke bezienswaardigheden.

De eilanden van Indonesië

Welk eiland kiest u voor uw rondreis naar Indonesië? Ieder eiland van Indonesië heeft zijn eigen charme. Wij lichten ze hier kort aan u toe.

Bali

Bali is bekend als dé strandbestemming van Indonesië. Een vakantie Indonesië op zich. U vindt hier een keur aan stranden, winkelcentra, restaurants, bars en een enorme hoeveelheid resorts, van zeer eenvoudig tot topluxe. Het eiland Bali heeft echter ook zeer veel bezienswaardigheden, zoals prachtige hindoeïstische tempels, bergen, intens groene rijstvelden en gezellige dorpjes.
Lees meer over Bali

Java

Java is het kloppende hart van Indonesië en daarmee ook het dichtst bevolkt, met circa 120 miljoen inwoners. De hoofdstad Jakarta en de cultuur-hoofdstad Yogyakarta vindt u hier, evenals vele slapende vulkanen, plantages en rijstvelden. Op dit eiland vindt u ook enkele van de meest imposante boeddhistische en hindoeïstische bouwwerken van Indonesië.
Lees meer over Java

Sumatra

Sumatra is één van de grotere en ruigere eilanden van Indonesië met ongerepte regenwouden, vele vulkanen met kraters en kratermeren, een diversiteit aan bevolkingsgroepen en stammen en natuurlijk de orang-oetangs die helaas alleen nog in de reservaten voorkomen. Het eiland is nog niet zo luxe en compleet toeristisch ontwikkeld als Java en Bali en dat is nu juist de charme ervan.
Lees meer over Sumatra

Lombok

Lombok heeft mooie stranden en een idyllisch binnenland, variërend van vulkaanlandschap tot rijstvelden. Het eiland is in het algemeen rustiger dan Bali.
Lees meer over Lombok

Gili Trawangan, Gili Meno & Gili Air

U kunt met de boot vanaf Bali en Lombok naar de prachtige, met koraal omzoomde Gili-eilanden varen. Deze eilanden zijn auto- en motorvrij, het vervoer vindt nog met paard en wagen plaats! Geniet hier van prachtige bounty-stranden tijdens uw vakantie Indonesië.

Tijdsverschillen

Indonesië kent verschillende tijdzones:

 • Op Java en Sumatra is het vijf uur later (’s winters zes uur)
 • Op Kalimantan, Sulawesi en de Kleine Soenda-eilanden (o.a. Bali, Lombok en Flores) zes uur (’s winters zeven uur)

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

In Indonesië wordt Bahasa Indonesia gesproken, dat verwant is aan het Maleis. Oudere mensen spreken soms nog Nederlands. Over het algemeen kunt u met Engels redelijk tot goed terecht.

Geldzaken

De munteenheid van Indonesië is de Indonesische Rupiah (IDR). U mag maximaal IDR 100.000.000 in- en uitvoeren. Buitenlandse valuta mag u onbeperkt in en uit het land brengen. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste zeven maanden geldig is. Ook is een geldig visum voor Indonesië vereist. Voor een verblijf van maximaal 30 dagen dagen en aankomst op de reguliere luchthavens is het visum gratis.

Voor een verblijf van meer dan 30 dagen is het verplicht om een visum aan te vragen. Via Visa4travel.nl kunt u eenvoudig en online uw visum voor Indonesië aanvragen. Visa4travel.nl garandeert een snelle afhandeling en een gunstige prijs. Heeft u vragen over het aanvragen van een visum of over een afgegeven visum? De collega’s van Visa4travel.nl zijn elke dag bereikbaar voor al uw vragen. Visum aanvragen Indonesie.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

Indonesië ligt in de tropen en heeft dus een warm klimaat en het hele jaar door ongeveer even lange dagen en nachten.

De warmste en droge tijd valt tussen mei en september, met dagtemperaturen rond de 30°C. Tussen oktober en april is het wat koeler (tussen 25°C en 30°C) en heerst de moesson, met vooral in december, januari en februari kans op hevige, maar kortstondige stortbuien tussen de zonneschijn door.

Reisfoto's Indonesië

Bromo vulkaan

Bromo vulkaan

Orang-oetan, Sumatra

Orang-oetan, Sumatra

Gili Trawangan

Gili Trawangan

Ijen-vulkaan, Java

Ijen-vulkaan, Java

Komodo National Park (Padar)

Komodo National Park (Padar)

De Borobudur

De Borobudur

Rijstterrassen bij Ubud, Bali

Rijstterrassen bij Ubud, Bali

Sanur Beach, Bali

Sanur Beach, Bali

Local op de rijstvelden van Bali

Local op de rijstvelden van Bali

Mount Rinjani

Mount Rinjani

Prambanan tempel, Yogyakarta

Prambanan tempel, Yogyakarta

Strand bij West-Bali National Park

Strand bij West-Bali National Park

De Borobudur

De Borobudur

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.