Rondreis Japan

Japan is het land van de verrassingen, tegenstellingen en superlatieven. Tijdens een rondreis Japan vindt u hypermoderne steden en treinen die worden afgewisseld door schilderachtige dorpjes, prachtige tempels en harmonieuze tuinen. De kersenbloesem is er wonderschoon, de sushi overheerlijk en de geisha’s intrigerend. Het Land van de Rijzende Zon overtreft dan ook alle verwachtingen. Gaat u mee op ontdekkingsreis?

Sandra Molema
Reisspecialist Tenzing Travel

Beleef Japan met Tenzing Travel

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Daarom een kwaliteitsreis naar Japan met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Reizen per hogesnelheidstrein (eerste klasse)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Fushimi Inari-tempel, Kyoto

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Sandra Molema

Reisspecialist Japan

In de spotlights

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk alle reviews op Opiness en Google

Reisinformatie Japan

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's
  • Video's

Japan, het Land van de Rijzende Zon, is een land vol verrassingen en tegenstellingen,  een rondreis door Japan is er dan ook één om nooit te vergeten! De moderne hoofdstad Tokyo is een enorme, bruisende metropool, een mix van westerse en Japanse stijlen. In het zuidelijker gelegen Kyoto – de oude keizerlijke hoofdstad – zijn prachtige tempels, rustieke zen-tuinen en gezellige marktjes, die u met de fiets kunt bereiken. Het bergachtige hoofdeiland Honshu wordt gedomineerd door de beroemde Mount Fuji, die 3.776 meter boven het omliggende landschap uittorent en al van verre de aandacht trekt. Symbool van het moderne Japan zijn de hypermoderne Shinkansen-treinen, die een schril contrast vormen met de schilderachtige dorpjes en religieuze bezienswaardigheden van een land met een rijke geschiedenis. Japan bestaat uit meer dan 3.000 eilanden. De bevolking woont met name op de vier hoofdeilanden: Honshu, Hokkaido, Shikoku en Kyushu.

Honshu

Het centrale eiland Honshu is tevens het verreweg grootste eiland van het land, zo’n 1.300 kilometer lang en 50 tot 240 kilometer breed. Er wonen bijna 100 miljoen mensen op Honshu. Echt een aanrader voor uw rondreis door Japan.

Noord-Honshu

Vrijwel iedereen komt aan in de hoofdstad Tokyo. Vanuit Tokyo kunt u per trein mooie dagtochten maken, bijvoorbeeld naar Kamakura, van de 12e tot 14e eeuw de hoofdstad van Japan, met boeddhistische tempels. Ook de tempelstad Nikko, ten noorden van Tokyo, is absoluut een bezoek waard. Vanuit Tokyo reizen de meeste bezoekers per trein naar de zuidelijker gelegen stad Kyoto. Onderweg kunt u uitstappen in Hakone, een stad die vooral bekend is door haar warmwaterbronnen. Hakone is ook een uitvalsbasis is voor een bezoek aan Mount Fuji. Bij goed weer ziet u hem al in vanuit de trein. Wie de berg daadwerkelijk wil bezoeken moet in Hakone uitstappen en zijn rondreis door Japan voortzetten met de lokale trein.

Zuid- en West-Honshu

In zuidelijke richting vanuit Tokyo ligt Nagoya, de op drie na grootste stad van Japan. De bekendste bezienswaardigheid is hier het kasteel Nagoya-jo. Vanuit Nagoya kunt u rechtstreeks doorreizen naar Kyoto, maar heel aantrekkelijk is de langere route via Takayama en Kanazawa aan de westkust. Het charmante stadje Takayama heeft een oud centrum met een leuke ochtendmarkt en een mooi kasteel. In het schilderachtige stadje Kanazawa kunt u de beroemde Kenrokuen-tuin bewonderen en enkele voorbeelden van voormalige Samurai-huizen, die goed bewaard zijn gebleven.

Kyoto is een voormalige hoofdstad van Japan, een bijzonder veelzijdige en gezellige stad met veel bezienswaardigheden. Het hoofdstation van Kyoto, waar de Shinkansen-treinen aankomen, ligt centraal in de stad en wordt omringd door winkels, restaurants en accommodaties. Net als Tokyo biedt ook Kyoto een behoorlijk uitgebreid metronetwerk. Vanuit Kyoto kunt u interessante bestemmingen bezoeken zoals het ten zuiden van Kyoto gelegen schilderachtige stadje Nara, de eerste echte keizerlijke hoofdstad van Japan. De Kasuga Taisha-tempel met een prachtige toegangsweg, met aan weerszijden honderden lantaarns, staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

Het boeddhistische tempeldorp Mount Koya ligt in de koele hooglanden van Mount Koya; hier kunt u een glimp opvangen van het Japanse religieuze leven. U waant zich hier bijna in een andere wereld, zeker wanneer er een boeddhistische ceremonie aan de gang is. Mount Koya is via Osaka te bereiken, u reist dan met een lokale trein en een kabelbaan. Kyoto heeft geen eigen luchthaven. Het dichtstbijzijnde vliegveld is Kansai, bij Osaka, op ongeveer anderhalf uur reizen (per auto of per trein). Osaka is na Tokyo de grootste stad; het staat bekend als ‘de keuken van Japan’. Reist u vanuit Kyoto verder in zuidwestelijke richting dan bereikt u bijvoorbeeld Hiroshima met de A-Bomb Dome en het Peace Memorial Park.
Lees meer over Honshu

Shikoku

Vanuit Hiroshima kunt u een bezoek overwegen aan Shikoku, het kleinste van de vier hoofdeilanden en van Honshu gescheiden door de Japanse Binnenzee, waar talloze eilandjes zorgen voor een fraai uitzicht. De natuurlijke pracht van Shikoku was eeuwenlang een van de best bewaarde geheimen van Japan.
Lees meer over Shikoku

Kyushu

Kyushu is het zuidelijkst gelegen hoofdeiland van Japan. De hoofdplaats Fukuoka is zowel per vliegtuig als met de Shinkansen-trein bereikbaar. Het eiland biedt volop variatie: Nederlandse geschiedenis bij Nagasaki, talloze warmwaterbronnen en historische Samoerai-huizen en de atoombom-aanval tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Lees meer over Kyushu

Hokkaido

Sapporo is de hoofdplaats van Hokkaido, het noordelijkst gelegen hoofdeiland van Japan. Het is de vijfde grootste stad van Japan en vooral bekend vanwege de Olympische Winterspelen van 1972.
Lees meer over Hokkaido

Waar gaat uw heen tijdens uw rondreis Japan?

Tijdsverschillen

Het is in Japan tijdens onze zomertijd zeven uur later en wanneer wij wintertijd hebben is het acht uur later.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

De officiële taal is het Japans. Bij de hotels kunt u in het algemeen met alle vragen in het Engels terecht. Daarbuiten wordt het Engels mondjesmaat gesproken.

Geldzaken

De munteenheid in Japan is de Yen (JPY=¥). De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste zes maanden geldig is en over minstens één lege pagina beschikt. Een visum is niet noodzakelijk indien u korter dan 90 dagen in Japan rondreist verblijft. U dient wel in het bezit te zijn van bewijs van een retourvlucht (of een vlucht naar de volgende bestemming) en er kan om een bewijs van voldoenden financiële middelen gevraagd worden.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

Japan kent net als Nederland vier jaargetijden. Het voorjaar (maart-mei) en najaar (september-oktober) zijn de beste perioden om in Japan te reizen. De weersomstandigheden zijn dan optimaal en Japan is dan op haar mooist. Eind maart tot medio april is de kersenbloesemperiode, de bomen staan dan prachtig in bloei en de Japanners vieren dit uitbundig. In het najaar geniet u van de schitterende herfstkleuren. Met name in de maanden april en oktober kan het wel erg druk zijn, houdt u hier dan ook rekening mee. De zomer is warm en vochtig, maar droog. In de winter kan het – met name in het noorden – zeer koud worden met hier en daar kans op sneeuwval. Tussen juli en november kunnen er orkanen/ tyfoons in bepaalde gedeelten van Japan voorkomen, maar meestal worden de belangrijkste regio’s (Kyoto en Tokyo) niet geraakt.

Reisfoto's Japan

Tempel in Kyoto

Tempel in Kyoto

Japan

Japan bestaat uit hectische steden, unieke gewoontes, heerlijk eten, verrassende natuur, sfeervolle dorpjes en nog zoveel meer. Hierbij alvast een voorproefje…

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.