Rondreis Japan

Japan is het land van de verrassingen, tegenstellingen en superlatieven. Tijdens een rondreis Japan vindt u hypermoderne steden en treinen die worden afgewisseld door schilderachtige dorpjes, prachtige tempels en harmonieuze tuinen. De kersenbloesem is er wonderschoon, de sushi overheerlijk en de geisha’s intrigerend. Het Land van de Rijzende Zon overtreft dan ook alle verwachtingen. Gaat u mee op ontdekkingsreis?

Suus Dekkker
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een kwaliteitsreis naar Japan met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Reizen per hogesnelheidstrein (eerste klasse)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Fushimi Inari-tempel, Kyoto

Onze highlights voor een reis door Japan

Japan, het Land van de Rijzende Zon, is een land vol verrassingen en tegenstellingen. Een rondreis door Japan is er dan ook één om nooit te vergeten! De moderne hoofdstad Tokyo is een enorme, bruisende metropool, een mix van westerse en Japanse stijlen. In het zuidelijker gelegen Kyoto – de oude keizerlijke hoofdstad – zijn prachtige tempels, rustieke zen-tuinen en gezellige marktjes, die u met de fiets kunt bereiken. Symbool van het moderne Japan zijn de hypermoderne Shinkansen-treinen, die een bijzonder contrast vormen met de schilderachtige dorpjes en religieuze bezienswaardigheden van een land met een rijke geschiedenis. Japan bestaat uit meer dan 3.000 eilanden. De bevolking woont met name op de vier hoofdeilanden: Honshu, Hokkaido, Shikoku en Kyushu.

Uw rondreis door Japan zelf samenstellen

In Japan valt heel veel te zien en beleven. Om ervoor te zorgen dat uw reis naar Japan een echte reis van uw dromen wordt, gaan we graag met u in gesprek over uw wensen en behoeften, zodat wij uw ideale rondreis door Japan kunnen samenstellen. We denken graag met u mee over de verschillende mogelijkheden en zullen hierin eerlijk en transparant zijn. Mocht het voorkomen dat een van uw wensen niet mogelijk is, dan gaan wij direct op zoek naar een geschikt alternatief.

Wilt u meer te weten komen over de verschillende mogelijkheden in Japan of twijfelt u nog over een andere vakantiebestemming? Kijk dan naar onze rondreizen in Azië of bekijk onze reisblogs over Azië (waaronder dus Japan), waarin onze reisspecialisten tips delen en u meer kunt lezen over unieke activiteiten en bijzondere overnachtingen.

In de spotlights

Uitzicht op Mount Fuji

Uitzicht op Mount Fuji

Skyline van Tokyo

Skyline van Tokyo

Maiko's in Kyoto

Maiko's in Kyoto

Shinkansen trein, Japan

Shinkansen trein, Japan

Sushi in Japan

Sushi in Japan

Rondreis japan en Uitzicht op Mount Fuji Rondreis Japan en Uitzicht, Tokyo Rondreis Japan Maiko's in Kyoto Rondreis Japan Shinkansen trein, Japan Rondreis om Sushi in Japan te eten

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk alle reviews op Trustpilot en Google

Reisinformatie Japan

  • Over onze reizen
  • FAQ

De basis van een op maat gemaakte reis door Japan

Bent u helemaal klaar om een onvergetelijke reis door Japan te maken? Onze reisspecialisten staan voor u klaar om een unieke reis, gebaseerd op uw wensen, samen te stellen. Om ervoor te zorgen dat we uw wensen kunnen overtreffen hebben wij een aantal standaard pijlers die we bij iedere reis aanhouden.

Comfortabel reizen per trein

Met onze rondreizen door Japan reist u per trein. Nergens anders ter wereld is het openbaar vervoer zo goed geregeld als in Japan. De treinen, denk bijvoorbeeld aan de welbekende bullet trains, komen exact op tijd en vertraging zullen ze niet hebben! Wij boeken een Japan Rail Pass voor u, een kaart van 7, 14 of 21 dagen, dat ongelimiteerd gebruikt kan worden.

Overnachten in bijzondere verblijven

Elke rondreis bevat overnachtingen op unieke toplocaties. Deze verblijven zijn zorgvuldig geselecteerd door onze reisspecialisten en dragen bij aan een onvergetelijke ervaring.

Verblijven in of nabij natuurparken

In Japan zijn heel veel nationale parken te vinden. Het bezoeken van een of meerdere natuurparken is voor veel reizigers een groot onderdeel van de rondreis. Om het nationale park optimaal te kunnen ervaren zorgen we ervoor dat u in of zéér nabij deze nationale parken verblijft.

Altijd een unieke beleving inbegrepen

Bij al onze reizen door Japan is in ieder geval één unieke beleving inbegrepen. Een reis naar Japan is namelijk niet compleet zonder een onvergetelijke activiteit. Van kajakken bij Miyajima Island tot een fietstocht bij Takayama; we garanderen u van een herinnering die u nooit meer zult vergeten.

Het perfecte reistempo voor een optimale ervaring

Bij Tenzing Travel houden we extra goed rekening met de afstanden tussen de verschillende bestemmingen die u in Japan zult bezoeken. Op deze manier kunnen we garanderen dat u nooit te lang onderweg zult zijn en altijd genoeg tijd heeft om op de bestemmingen de omgeving te verkennen en activiteiten te ondernemen.

Veelgestelde vragen

Welke documenten zijn er nodig voor een rondreis door Japan?

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste zes maanden geldig is en over minstens één lege pagina beschikt. Een visum is niet noodzakelijk indien u korter dan 90 dagen in Japan verblijft. U dient wel in het bezit te zijn van bewijs van een retourvlucht (of een vlucht naar de volgende bestemming) en er kan om een bewijs van voldoende financiële middelen gevraagd worden.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Wat is de beste tijd om naar Japan te gaan?

Het voorjaar (maart-mei) en najaar (september-oktober) zijn de beste perioden om in Japan te reizen. De weersomstandigheden zijn dan optimaal en Japan is dan op haar mooist. Eind maart tot medio april is de kersenbloesemperiode, de bomen staan dan prachtig in bloei en de Japanners vieren dit uitbundig. In het najaar geniet u van de schitterende herfstkleuren. Met name in de maanden april en oktober kan het wel erg druk zijn, houdt u hier dan ook rekening mee. De zomer is warm, maar droog. In de winter kan het – met name in het noorden – zeer koud worden met hier en daar kans op sneeuwval. Tussen juli en november kunnen er tyfonen in bepaalde gedeelten van Japan voorkomen, maar meestal worden de belangrijkste regio’s (Kyoto en Tokyo) niet geraakt.

Hoeveel kost een rondreis door Japan gemiddeld?

De kosten voor een rondreis door Japan zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de duur van de reis en de verblijven. Omdat iedere reis uniek is, is het lastig om een prijsindicatie te geven. Voor meer informatie over de prijzen kunt u contact opnemen met onze reisspecialisten. Daarnaast kunt u ook onze reispagina’s bekijken. Hier vindt u meer informatie over wat er is inbegrepen in de standaard reizen naar Japan.

Is een rondreis door Japan van 2 weken lang genoeg?

De duur van onze standaard reizen naar Japan is 15 tot 17 dagen. Hierin is rekening gehouden met het perfecte reistempo voor een optimale ervaring. Minder dan twee weken reizen door Japan is erg kort. Daarom raden we altijd aan om langer te gaan, zodat u veel van het land kunt ontdekken op een goed reistempo. Het is altijd mogelijk om een langere reis te boeken, neem hiervoor contact op met een van onze reisspecialisten.