Rondreis Thailand

Een rondreis Thailand barst van de afwisseling; in het noorden de jungle en diverse bergstammen, in het midden de cultuur en oude hoofdsteden en in het zuiden prachtige stranden en diverse (kleine) eilanden.

Jelmer Bergsma
Reisspecialist Tenzing Travel

Beleef Thailand met Tenzing Travel

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Khao Sok National Park

Waarom naar Thailand met Tenzing Travel?

  • Reizen op basis van uw wensen
  • Advies uit eigen ervaring
  • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
  • Flexibele voorwaarden
  • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
  • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Jelmer Bergsma

Reisspecialist Thailand

Reisinformatie Thailand

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's

Een exotische cultuur en prachtige tempels, zon, zee en strand. Thailand heeft een heerlijke (internationale) keuken maar ook een afwisselend landschap; dichtbegroeide bossen in het noorden en de prachtige, uitgestrekte stranden in het zuiden, vermengd met prachtige tempels en pagodes. Een rondreis door Thailand is altijd een belevenis.

Bezienswaardigheden en plaatsen in Thailand

Waar moet u naar toe tijdens uw rondreis in Thailand en waar te beginnen? Wij lichten de belangrijkste plaatsen en bezienswaardigheden van Thailand graag aan u toe:

Bangkok

In de meeste gevallen zal uw rondreis door Thailand in Bangkok beginnen. De hoofdstad van Thailand heeft meer te bieden dan u wellicht op het eerste gezicht denkt.

River Kwai

De omgeving van Kanchanaburi kent een roerige geschiedenis. Toeristen komen naar deze plek voor ‘The Bridge over the River Kwai’ maar ook om heerlijk te wandelen in de natuur met jungle en kleine echte Thaise dorpjes.
Lees meer over Bangkok en Centraal-Thailand

Chiang Mai en de Gouden Driehoek

Bezoekt u het noorden van Thailand tijdens uw rondreis? Dan is Chiang Mai de belangrijkste plaats. Hier starten en eindigen vele rondreizen door het noorden waarbij u reist naar de landen in de ‘Gouden Driehoek’; Thailand, Laos en Myanmar

Mae Hong Son

Een andere plaats in het noorden van Thailand is Mae Hong Son, bekend om de prachtige natuur en de diverse etnische minderheden.

Oude hoofdsteden van Thailand

Thailand kent vele oude hoofdsteden die tijdens een rondreis zeker niet mogen ontbreken. Ayutthaya bijvoorbeeld was ooit een belangrijk Thais koninkrijk. Ook Sukhothai is een belangrijke oude stad, het was de eerste hoofdstad van Thailand. Bovendien zijn hier de Thaise taal en het alfabet voor het eerst vastgelegd.

Het noordoosten van Thailand

Het noordoosten van Thailand, nabij de grens met Laos, is voor de avontuurlijke reiziger. Hier is het leven nog eenvoudig en authentiek en er is hier veel te ontdekken, zoals indrukwekkende tempelcomplexen uit de Khmer-periode en ongerepte nationale parken. Niet iedereen in deze regio spreekt Engels; hier kunt u door het échte Thailand reizen!

Lees meer over Chiang Mai en Noord-Thailand

Strandvakantie Thailand

Lekker nagenieten van uw rondreis kan uitstekend op een van de vele strandbestemmingen in het zuiden van Thailand. Kleine eilandjes met verlaten stranden, maar ook populaire vakantieoorden zoals Phuket en Koh Samui, zorgen er in ieder geval voor dat u alle indrukken van uw reis door Thailand lekker op u in kunt laten werken.
Lees meer over Zuid-Thailand en de stranden

Tijdsverschillen

Het is in Thailand tijdens onze zomertijd vijf uur later en wanneer wij wintertijd hebben is het zes uur later.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

De officiële taal is het Thai. In de hotels, internationale restaurants en grote steden kunt u met Engels goed terecht. Mensen die niet in de toeristische industrie werkzaam zijn, spreken echter nauwelijks Engels.

Geldzaken

De munteenheid is de Thaise Baht (THB). De koers is hier vrij ongunstig, wij raden u dan ook aan om deze ter plaatse in te kopen. Buitenlandse valuta mag u onbeperkt in- en uitvoeren. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

U dient in bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste zes maanden geldig is. Voor Thailand is voor een verblijf van maximaal 30 dagen geen visum vereist. Bij een verblijf langer dan 30 dagen is een visum verplicht.

Via Visa4travel.nl kunt u eenvoudig en online uw visum voor Thailand aanvragen. Visa4travel.nl garandeert een snelle afhandeling en een gunstige prijs. Heeft u vragen over het aanvragen van een visum of over een afgegeven visum? De collega’s van Visa4travel.nl zijn elke dag bereikbaar voor al uw vragen. Visum aanvragen Thailand.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

Thailand heeft een tropisch klimaat en is het gehele jaar door goed te bereizen.

Over het algemeen zijn het binnenland, het noorden en het zuidwesten van Thailand (gelegen aan de Andaman Zee) het best bereisbaar van november tot mei. Buiten deze maanden is de kans op neerslag groter, echter het voordeel is dat de natuur dan op haar best is.

In het zuidoosten van Thailand (gelegen aan de Golf van Thailand) is er meer kans op regen in de maanden oktober tot januari. Vaak hoeft het dit geen belemmering te zijn om naar uw favoriete (strand)bestemming te reizen. Het grootste deel van de dag is het namelijk zonnig, terwijl in de namiddag een kortstondige, heftige regenbui voor verfrissing zorgt.

De gemiddelde temperatuur is in de zomer zo’n 32°C. In de koele tijd tussen november en februari waait een noordoostelijke wind die in het grootste deel van het land voor droog, mild en aangenaam weer zorgt. De gemiddelde temperatuur schommelt dan tussen de 25-30°C; de nachttemperatuur bedraagt ongeveer 22°C. De periode tussen februari en mei is heet en droog. De temperatuur overdag schommelt deze maanden rond de 34°C.

Reisfoto's Thailand