Rondreis Brazilië

De Pantanal is ongeëvenaard wat landschappen en beesten betreft en is voor de natuurliefhebber een niet te missen bestemming. Het is een safari door Brazilië voor de fijnproever: reuzenotter, ara, miereneter, capibara – je krijgt ze alle gemakkelijk voor de lens.

Shelley Waterman
Reisspecialist Tenzing Travel

Beleef Brazilië met Tenzing Travel

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Daarom een rondreis naar Brazilië met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Reizen per comfortabele auto met privéchauffeur
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Rio de Janeiro

Sfeerimpressie rondreis Brazilië

Foz de Iguaçu

Foz de Iguaçu

Otter in de Pantanal

Otter in de Pantanal

Carnaval in Brazilië

Carnaval in Brazilië

Ipanema Beach in Rio de Janeiro

Ipanema Beach in Rio de Janeiro

Hyacinthara's, Pantanal

Hyacinthara's, Pantanal

In de spotlights

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Shelley Waterman

Reisspecialist Brazilië

Reisinformatie Brazilië

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's

Brazilië is voor de toerist een vrolijk en ongecompliceerd land. Brazilianen zijn goedlachs, zitten altijd om een praatje verlegen en zijn zeer hulpvaardig, ook al spreken de meesten geen woord Engels. Het land is ontzettend groot – bijna even groot als Australië of de VS- en heeft veel te bieden. Vooral schitterende natuurgebieden, zoals de Pantanal, de regenwouden en de chapada’s. En de watervallen van Iguaçu zijn bijna een reis op zich waard! Steden als Rio de Janeiro en Salvador zijn wereldberoemd maar zijn tegelijkertijd slechts speldeprikken van bruisend, cultureel stedelijk leven in een zee van natuur, rustig platteland en eindeloze stranden.

Steden

Rio de Janeiro

Metropool waar het (strand)leven 24 uur per dag draait. Rio, met 7 miljoen inwoners, ligt op een 24 kilometer lange landstrip, tussen gebergte en zee. Het wereldberoemde Christusbeeld staat hoog op de top van Corcovado. De Suikerbroodberg is een van de meest gefotografeerde beelden van Brazilië. Dan zijn er nog de fantastische stranden Ipanema,Copacabana en het wereldberoemde carnaval van Rio.
Lees meer over Rio de Janeiro en omgeving

Salvador da Bahia

Deze historische stad wordt algemeen erkend als de culturele hoofdstad van Brazilië. Gesticht in 1549 en 214 jaar lang de hoofdstad van Brazilië is Salvador de levende getuige van een samensmelting van oorspronkelijke inheemse bevolking, Portugese kolonisten en Afrikaanse slaven, een etnische smeltkroes die nergens anders in Brazilië zo sterk is vertegenwoordigd als hier. Een absolute Must See, deze ‘Terra da Felicidade’; de vele strandgebieden nabij Salvador da Bahia maken uw vakantie Brazilië.

Stranden

Onze favoriete ‘Praias’:

Praia do Forte

Bij Salvador da Bahia gelegen. Badplaats bij uitstek, waar echter kleinschaligheid de boventoon voert.

Morro de Sao Paulo

Ibiza, Brazilian Style! Je moet er wat voor over hebben om te komen; ruim 2 uur met de catamaran over het woelige water vanuit Salvador da Bahia, maar dan kom je ook op een strandeiland waar de buren niet al eens zijn geweest (op die enige uitzondering na misschien).

Rio de Janeiro

De naam alleen al roept exotische beelden op en het klopt allemaal: non-stop beach fun, mooie mensen, fantastische stranden en bedrijvige boulevards. De badplaats Buzios is mondainer en chiquer.
Let op: In de warme zomermaanden zijn er ook vaak regenbuien. Qua temperatuur is Rio wel een strandbestemming, maar geen zonbestemming.

Pipa

De gezellige badplaats bij de stad Natal. Geschikt voor alle seizoenen van het jaar.

Natuurgebieden

Amazone

Het Amazonegebied van Brazilië ligt in het noordwesten van het land. Het is het grootste regenwoud op aarde, de Amazone-rivier vormt het grootste stroomgebied ter wereld en het dierenrijk is sterk vertegenwoordigd met maar liefst 250 verschillende species, 1100 vogel- en 2000 vissoorten.
Lees meer over het Amazonegebied

Pantanal

De Pantanal is de beste plek in Brazilië om wild te spotten en één van de beste in Zuid-Amerika. De afwisselin; van bossen, weilanden, savanne en tijdelijke moerassen zorgt voor een uitbundige dierenwereld. Sommige lodges zijn zelfs gespecialiseerd in jaguar spotting!
Lees meer over Pantanal

Fernando de Noronha

De archipel Fernando de Noronha ligt op ca. 1½ uur vliegtijd vanuit Recife, aan de noordoostkust van Brazilië. Deze eilandengroep is een van de beste duik- en snorkellocaties ter wereld. Dat is ook vakantie Brazilië.

Watervallen van Iguaçu

’s Werelds meest imposante watervallen liggen op de grens van Argentinië en Brazilië, omringd door subtropische bossen vol vlinders en vogelpracht.
Lees meer over de watervallen van Iguaçu

Tijdsverschillen

Brazilië heeft vier tijdzones. De standaardtijd is 5 uur vroeger dan in Nederland. In de Amazone en de Pantanal is het 6 uur vroeger, op Fernando do Noronha is het 4 uur vroeger. Brazilië heeft in bepaalde gebieden een zomer wintertijd: o.a. in Minas Gerais (Ouro Preto, Belo Horizonte), Mato Grosso en Mato Gross do Sul (Pantanal en Bonito), Rio de Janeiro, Brasilia en Foz de Iguaçu.

De klok gaat een uur vooruit in de nacht voorafgaand aan de eerste zondag in december en gaat weer een uur achteruit in de nacht voorafgaand aan de derde zondag in februari. De Braziliaanse zomertijd duurt dus maar ruim twee maanden.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

De officiële taal is Portugees. In de grote steden en de toeristenplaatsen zoals bijv. Iguazu wordt mondjesmaat Engels gesproken. In de rest van het land zult u weinig mensen ontmoeten die Engels spreken, ook niet aan de balies van de hotelrecepties.

Geldzaken

De munteenheid is de Braziliaanse Real (BRL). Euro’s kunnen op de meeste (toeristische) plaatsen worden gewisseld. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

Als u op vakantie gaat naar Brazilië dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat nog tenminste 6 maanden geldig is na uw terugkeer in Nederland.
Reist u via Amerika naar Brazilië, dan dient u zich online te registreren voor een ESTA reistoestemming.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.

Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

Brazilië is een groot land maar het ligt op de evenaar en daarom zijn er geen grote klimaatverschillen tussen de regio’s. Over het algemeen varieert het van tropisch in het noorden, waar het zelden koud is met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 28º C, tot een gematigd klimaat in het zuiden.

De “winter” duurt van juni tot augustus, de gemiddelde temperatuur is dan gemiddeld 17 tot 19º C in de zuidelijke staten en 25 tot 30º C in de rest van Brazilië. De zomer duurt van december tot februari. In deze periode kan het zeer warm worden in het grootste gedeelte van het land. In het noorden zelfs tot ca. 35º C. De zomer brengt ook het regenseizoen met zich mee. Men hoeft echter niet bang te zijn dat de vakantie hierdoor in het water valt, het regent dan slechts een paar keer per week één of meerdere uren per dag.

Let op: in onze zomer is het winter in Brazilië, dus ook in Rio: veel bewolking, regelmatig een regenbui maar wel aangename temperaturen.

Reisfoto's Brazilië

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.