Rondreis Brazilië

De Pantanal is ongeëvenaard wat landschappen en beesten betreft en is voor de natuurliefhebber een niet te missen bestemming. Het is een safari door Brazilië voor de fijnproever: reuzenotter, ara, miereneter, capibara – je krijgt ze alle gemakkelijk voor de lens.

Shelley Waterman
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een rondreis door Brazilië met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Reizen per comfortabele auto met privéchauffeur
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Rio de Janeiro

Onze bestemmingen voor een rondreis door Brazilië

Brazilië is voor toeristen een vrolijk en ongecompliceerd land. Brazilianen zijn vriendelijk, zijn altijd in voor een praatje en zijn zeer hulpvaardig, ook al spreken de meesten geen woord Engels. Het land is ontzettend groot – bijna even groot als Australië of de VS- en heeft veel te bieden. Vooral schitterende natuurgebieden, zoals de Pantanal, de regenwouden en de chapada’s. Steden als Rio de Janeiro en Salvador zijn wereldberoemd, maar zijn tegelijkertijd slechts speldenprikken van het bruisende, culturele, stedelijk leven in een zee van natuur.

Rondreizen door Brazilië op maat

Zoals u ziet, heeft Brazilië zoveel te bieden dat u alleen al een lijst met droomreizen door het land kunt samenstellen. Hoe wij deze unieke rondreizen voor u realiseren? Door goed te luisteren naar uw wensen en deze als onze prioriteit te beschouwen. Wij denken met u mee en zijn eerlijk en transparant over de mogelijkheden. Maakt u zich geen zorgen, want we zullen altijd alternatieve opties aanbieden als iets niet haalbaar blijkt te zijn.

Wilt u een onvergetelijke rondreis door Brazilië maken? Laat u zeker inspireren door onze blogs over Latijns-Amerika – waaronder Brazilië – waarin we tips, bijzondere activiteiten en unieke verblijven hebben opgenomen.

In de spotlights

Sfeerimpressie rondreis Brazilië

Foz de Iguaçu

Foz de Iguaçu

Otter in de Pantanal

Otter in de Pantanal

Carnaval in Brazilië

Carnaval in Brazilië

Ipanema Beach in Rio de Janeiro

Ipanema Beach in Rio de Janeiro

Hyacinthara's, Pantanal

Hyacinthara's, Pantanal

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk alle reviews op Trustpilot en Google

Reisinformatie Brazilië

  • Over onze reizen
  • FAQ

De basis van een op maat gemaakt rondreis door Brazilië

Bent u al helemaal klaar voor een onvergetelijke rondreis door het bijzondere Brazilië? De reisspecialisten van Tenzing Travel staan klaar om er alles aan te doen om uw droomreis werkelijkheid te maken. Met oog voor detail en zorg voor al uw wensen, verzekert Tenzing Travel kwaliteit! Op deze manier leveren wij een reiservaring die al uw wensen zal voldoen:

Unieke belevingen inbegrepen

Ontdek Brazilië met onvergetelijke ervaringen, zoals het verkennen van de betoverende Amazone-jungle met inheemse gidsen, het bijwonen van opwindende sambashows in Rio de Janeiro en het zwemmen in de mystieke ondergrondse meren van de Chapada Diamantina. Uw rondreis door Brazilië zit vol momenten die u nooit meer zal vergeten.

Verblijven die een ervaring op zich zijn

Uw overnachtingen zijn zorgvuldig geselecteerd om u een authentieke ervaring te bieden. Verblijf in bijzondere lodges in het nabij de Amazone, charmante pousadas aan de kust van Bahia en boutique hotels met uitzicht op de beroemde Copacabana in Rio de Janeiro. Elk verblijf voegt een uniek element toe aan uw rondreis door Brazilië.

Overnacht op A-locaties

Uw verblijven zijn strategisch gepland om u direct toegang te geven tot de natuurlijke pracht van Brazilië. Word wakker met de mooiste uitzichten, bekijk vanuit uw verblijf de Iguazu-watervallen en geniet van de weelderige omgeving van het regenwoud.

Reizen per comfortabele auto met privéchauffeur

Tijdens uw reis door Brazilië reist u met uw eigen privéchauffeur in een comfortabele auto. Dit zorgt voor een ontspannen en veilige reiservaring terwijl u de diversiteit van Brazilië verkent. Of u nu door de bruisende steden, langs afgelegen stranden of door de ongerepte wildernis reist, een rondreis door Brazilie is er één om nooit te vergeten.

Ideaal reistempo voor een optimale ervaring

Uw reisschema is zorgvuldig gepland om de afstanden tussen bestemmingen te optimaliseren en minimaliseren. Hierdoor heeft u voldoende tijd om te genieten van alle bezienswaardigheden, de natuurlijke wonderen en de lokale levensstijl. Uw reistempo is perfect afgestemd voor het optimaal genieten van uw rondreis door Brazilië.

Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld

Bij Tenzing Travel nemen we al het administratieve werk uit handen, inclusief vluchten, verblijven en excursies. Onze reisspecialisten kennen Brazilië en zorgen ervoor dat uw reis van begin tot eind naadloos verloopt. Op deze manier kunt u zich concentreren op het beleven van een onvergetelijk avontuur in Brazilië.

Veelgestelde vragen

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Brazilië?

Brazilië heeft vier tijdzones. De standaardtijd is 5 uur vroeger dan in Nederland. In de Amazone en de Pantanal is het 6 uur vroeger, op Fernando do Noronha is het 4 uur vroeger. Brazilië heeft in bepaalde gebieden een zomer wintertijd: o.a. in Minas Gerais (Ouro Preto, Belo Horizonte), Mato Grosso en Mato Gross do Sul (Pantanal en Bonito), Rio de Janeiro, Brasilia en Foz de Iguaçu.

De klok gaat een uur vooruit in de nacht voorafgaand aan de eerste zondag in december en gaat weer een uur achteruit in de nacht voorafgaand aan de derde zondag in februari. De Braziliaanse zomertijd duurt dus maar ruim twee maanden.

Welke gezondheidsmaatregelen moet ik nemen voor een rondreis door Brazilië?

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com.

Welke taal wordt er gesproken in Brazilië?

De officiële taal is Portugees. In de grote steden en de toeristenplaatsen zoals bijv. Iguazu wordt mondjesmaat Engels gesproken. In de rest van het land zult u weinig mensen ontmoeten die Engels spreken, ook niet aan de balies van de hotelrecepties.

Wat is de munteenheid van Brazilië?

De munteenheid is de Braziliaanse Real (BRL). Euro’s kunnen op de meeste (toeristische) plaatsen worden gewisseld. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Welke reisdocumenten zijn benodigd voor een reis door Brazilië?

Als u op vakantie gaat naar Brazilië dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat nog tenminste 6 maanden geldig is na uw terugkeer in Nederland. Reist u via Amerika naar Brazilië, dan dient u zich online te registreren voor een ESTA reistoestemming.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Wat is het klimaat van Brazilië?

Brazilië is een groot land maar het ligt op de evenaar en daarom zijn er geen grote klimaatverschillen tussen de regio’s. Over het algemeen varieert het van tropisch in het noorden, waar het zelden koud is met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 28º C, tot een gematigd klimaat in het zuiden.

De “winter” duurt van juni tot augustus, de gemiddelde temperatuur is dan gemiddeld 17 tot 19º C in de zuidelijke staten en 25 tot 30º C in de rest van Brazilië. De zomer duurt van december tot februari. In deze periode kan het zeer warm worden in het grootste gedeelte van het land. In het noorden zelfs tot ca. 35º C. De zomer brengt ook het regenseizoen met zich mee. Men hoeft echter niet bang te zijn dat de vakantie hierdoor in het water valt, het regent dan slechts een paar keer per week één of meerdere uren per dag.

Let op: in onze zomer is het winter in Brazilië, dus ook in Rio: veel bewolking, regelmatig een regenbui, maar wel aangename temperaturen.