Rondreis Sri Linka

Een rondreis door Sri Lanka is zeer afwisselend. Zo zijn wij erg enthousiast over het bergachtige binnenland met groene theeplantages en de ruïnes van voormalige hoofdsteden. Maar ook de natuurparken met volop wild en de uitgestrekte stranden zijn fantastisch.

Anna Wassenburg
Reisspecialist Tenzing Travel

Beleef Sri Lanka met Tenzing Travel

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Daarom een kwaliteitsreis naar Sri Lanka met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Reizen per comfortabele auto met privéchauffeur
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Nuwara Eliya

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Anna Wassenburg

Reisspecialist Sri Lanka

Reisinformatie Sri Lanka

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's

Iedere regio in Sri Lanka biedt ware topattracties, variërend van ruïnes van voormalige hoofdsteden tot uitgestrekte theeplantages. Het grote voordeel is dat u gemakkelijk alle belangrijke steden, badplaatsen en bezienswaardigheden in één rondreis Sri Lanka met elkaar kunt combineren.

Belangrijkste bezienswaardigheden van Sri Lanka

Bentota

Een strandbestemming met prachtige stranden welke uitstekend geschikt zijn voor een vakantie voor honeymooners en rustzoekers.

Colombo

Colombo is de hoofdstad van Sri Lanka met diverse winkeltjes, hotels en koloniale gebouwen. Ook de Nederlanders hebben hier hun sporen nagelaten.

Galle

Galle is een havenstad eveneens met vele overblijfselen uit de Nederlandse tijd. U proeft de sfeer uit koloniale tijden.

Culturele Driehoek

In deze driehoek van oude hoofdsteden van Sri Lanka liggen de wortels van de culturele beschaving van het land.

Nuwara Eliya

Ten zuiden van Kandy liggen de koele hooglanden van Nuwara Eliya. Een voormalig Brits vakantieoord en nog altijd kunt u hier overnachten in koloniale villa’s van Engelse theeplanters.

Strandvakantie Sri Lanka

In Sri Lanka vindt u ook mooie stranden voor een uitstekende strandvakantie. De belangrijkste stranden vindt u in:

Negombo

Het levendige plaatsje Negombo ligt ten noorden van Colombo. Het was van 1644 tot 1796 in Nederlandse handen en overal zijn hiervan nog sporen te zien. Langs het brede zandstrand liggen vele restaurants, cafés en winkeltjes. Een gezellige bestemming voor uw rondreis Sri Lanka.

Mount Lavinia

Direct ten zuiden van Colombo ligt de plaats Mount Lavinia met een breed zandstrand.

Trincomalee & Passikudah

Hier liggen witgele zandstranden op u te wachten, die behoren tot de mooiste van Sri Lanka, waar u kunt duiken en snorkelen. In Trincomalee kunt u zelfs walvissen spotten tussen juni en september.

Nationale Parken van Sri Lanka

Yala en Udawalawe

In de nationale parken Udawalawe en Yala en in de nabije omgeving kunt u talloze dieren spotten. Hier ziet u de mooiste vogels, kunt u een indrukwekkende ontmoeting met een olifant hebben of misschien ziet u wel een luipaard!

Tijdsverschillen

Het is op Sri Lanka tijdens onze zomertijd 3½ uur later en wanneer wij wintertijd hebben is het 4½ uur later.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

De officiële talen zijn het Singhalees en het Tamil. Met Engels kunt u vrijwel overal terecht.

Geldzaken

De munteenheid is de Sri Lanka Rupee (LKR).  Buitenlandse valuta mag u onbeperkt in- en uitvoeren. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

 

Reisdocumenten
U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste zes maanden geldig is. Het paspoort dient over minimaal twee lege bladzijden te beschikken. Tevens is een (e-)visum verplicht.

Via Visa4travel.nl kunt u eenvoudig en online uw visum voor Sri Lanka aanvragen. Visa4travel.nl garandeert een snelle afhandeling en een gunstige prijs. Heeft u vragen over het aanvragen van een visum of over een afgegeven visum? De collega’s van Visa4travel.nl zijn elke dag bereikbaar voor al uw vragen. Visum aanvragen Sri Lanka.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

Sri Lanka kent het hele jaar door vrij gelijkmatige dagtemperaturen. In het westelijke kustgebied is het overdag bijna altijd 28°C tot 30°C. In het hoger gelegen binnenland (Kandy en vooral Nuwara Eliya) kunt u op dagtemperaturen van 16-24°C rekenen, terwijl de temperatuur ’s nachts rond de 10°C schommelt. Over het algemeen zijn de temperaturen wat hoger van maart tot juni en wat lager van november tot januari.
Tussen mei en september heerst de zuidwestelijke moesson en van oktober tot januari de noordoostelijke moesson. Dit betekent dat in de zomer de meeste neerslag in het zuidwesten valt en in de winter in het noordoosten. De moesson wordt gekenmerkt door korte, hevige regenbuien waarna het weer droog wordt. Het nadeel is dat de zee wat ruiger is, waardoor u wat meer op het zwembad van uw resort bent aangewezen.

De beste reisperiode voor West-Sri Lanka is gedurende onze winter, van februari tot april en voor Oost-Sri Lanka is de beste reisperiode onze zomer, van juni tot september (in deze periode kunt u bovendien walvissen spotten).

Reisfoto's Sri Lanka

Liggende Boeddha bij Isurumuniya, Anuradhapura

Liggende Boeddha bij Isurumuniya, Anuradhapura

Galle

Galle

Olifanten in Yala National Park

Olifanten in Yala National Park

Strand nabij Trincomalee

Strand nabij Trincomalee

Luipaard in Yala National Park

Luipaard in Yala National Park

Polonnaruwa

Polonnaruwa

Lokaal meisje in Sri Lanka

Lokaal meisje in Sri Lanka

Fort Galle

Fort Galle

Leeuwenrots, Sigiriya

Leeuwenrots, Sigiriya

Jami Ul-Afar moskee

Jami Ul-Afar moskee

Boten in Negombo

Boten in Negombo

Heilige koe bij tempel in Jaffna

Heilige koe bij tempel in Jaffna

Nine Arches Bridge

Nine Arches Bridge

Local in Kandy

Local in Kandy

Coconut Hill Road

Coconut Hill Road

Tempel van de Tand, Kandy

Tempel van de Tand, Kandy

Polonnaruwa

Polonnaruwa

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.