Rondreis Kenia

Ervaar Kenia op haar best tijdens onze rondreizen. Onze hotels en safarilodges zijn vaak op de prachtigste plekjes gelegen. Het is heerlijk om de reis af te sluiten aan een van de mooie stranden ten zuiden van Mombasa.

Miranda Schoone
Reisspecialist Tenzing Travel

Beleef Kenia met Tenzing Travel

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Daarom een kwaliteitsreis naar Kenia met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Reizen per comfortabele auto met privéchauffeur
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Masai Mara

Sfeerimpressie rondreis Kenia

Leeuwen in de Masai Mara

Leeuwen in de Masai Mara

Masai Mara

Masai Mara

Luipaard in Samburu National Reserve

Luipaard in Samburu National Reserve

Op bezoek bij de Masai

Op bezoek bij de Masai

Olifant in Amboseli National Park

Olifant in Amboseli National Park

In de spotlights

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Miranda Schoone

Reisspecialist Kenia

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk alle reviews op Opiness en Google

Reisinformatie Kenia

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's

Sleutelwoorden voor een vakantie Kenia zijn: safari’s, nationale parken met een ongekende rijkdom aan wild en fascinerende landschappen op een schaal die wij in Europa niet kennen.

Reizen in Kenia

Onze reizen naar Kenia zijn georganiseerde reizen in kleine groepjes of op privé- basis met uw eigen gezin of vrienden. Als u in een groep reist, bestaat deze uit maximaal 6 personen per busje, zodat iedereen een eigen raamplaats heeft (en er één stoel niet bezet is). De safarivoertuigen hebben een opklapbaar dak waarbij u van alle kanten goed uitzicht heeft en gemakkelijk kunt fotograferen.
Zelf rijden door Kenia raden wij af. Het wegdek is vaak zeer slecht en de rijstijl van de Kenianen is grillig. Door de slechte bewegwijzering, vooral in de nationale parken en wildreservaten, verdwaalt u snel. Het openbaar vervoer rijdt zeer onregelmatig en de busjes zijn klein en overvol.

De bevolking van Kenia

De bevolking van Kenia bestaat uit vele verschillende bevolkingsgroepen: De meest bekende stammen zijn de Kikuyu, de Luo, de Samburu en de Masai. De Masai is de bekendste stam, door hun uiterlijk, levenswijze en karakteristieke rode klederdracht. De Masai stam leeft in het noordelijke deel van Tanzania en zuidelijke deel van Kenia.

Highlights tijdens uw vakantie Kenia

Nairobi

Nairobi, de hoofdstad van Kenia, is met meer dan 3 miljoen inwoners een van de grootste steden van Afrika. Het is een levendige, drukke stad met lokale markten, moderne winkelcentra en ruime parken. De stad ligt op zo’n 160 kilometer ten zuiden van de evenaar en heeft een prettig klimaat.

Amboseli National Park

Met op de achtergrond de besneeuwde toppen van de Kilimanjaro (met 5.891 meter de hoogste berg van Afrika) biedt dit reservaat een grote verscheidenheid aan dieren. Het park is overwegend vlak met hier en daar een heuvel. Enkele moerassen en een klein meer zijn het leefgebied van nijlpaarden. Naast olifanten, giraffen, zebra’s en gnoes leven er ook antilopen, hyena’s, roofvogels en aaseters zoals gieren en marabou’s.

Great Rift Valley

Deze vallei doorsnijdt Kenia van noord naar zuid. De vallei is aan de ene kant ruig met harde lavagrond, schroeiende temperaturen en heetwaterbronnen, en aan de andere kant vruchtbaar met rijke landbouwgronden die koffie, thee, fruit en vele andere landbouwproducten voortbrengen.

Lake Nakuru National Park

Dit is een ondiep sodameer waar honderdduizenden flamingo’s aan de oever van het meer leven. Verder zijn er vele andere watervogels zoals pelikanen en lepelaars. Van de landdieren leven hier de witte neushoorns, waterbokken, bavianen en kleine antilopensoorten.

Lake Navaisha National Park

Lake Navaisha is het grootste zoetwatermeer van de Great Rift Valley. Het meer ligt op een hoogte van 200 meter en heeft een oppervlakte van 140 km2. Het is het mooiste meer van de ‘Rift Valley Lakes’ met zijn weelderig begroeide oevers, vederlichte papyrusplanten, afgesloten lagunes en blauwe waterlelies. Rond Lake Naivasha leven circa 300 vogelsoorten. In Lake Naivasha komen ook veel nijlpaarden voor.

Masai Mara National Reserve

In de Masai Mara leeft groot wild en klein wild in enorme aantallen. De grootste populatie leeuwen van Kenia leeft hier. Ook is het een zeer vogelrijk gebied. Beroemd is de jaarlijkse migratie in de maanden november tot januari en omstreeks juli/augustus.

Mount Kenya National Park

Mount Kenya is met zijn 5.199 meter de hoogste berg van het land. De top van de berg is bedekt met gletsjers en sneeuw.

Samburu National Park

In Noord-Kenia liggen de wildreservaten Samburu, Shaba en Buffalo Springs. Hier leven enkele diersoorten die juist in andere parken niet of nauwelijks voorkomen. Zo kunt u hier de Grevy-zebra en de prachtige oryxantilope zien. Ook de katachtigen zijn goed vertegenwoordigd. Zeer zeldzaam is de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn, die hier ook voorkomt. Landschappelijk is Samburu heel gevarieerd.

Tsavo National Park

Tsavo is het grootste wildreservaat van Kenia. Dit park wordt verdeeld in oost en west door de weg Mombasa-Nairobi. Er is minder wild dan in de Masai Mara, maar het landschap is hier, ook door de oude lavagletsjers, indrukwekkend. Tsavo staat bekend om de ‘rode’ olifanten die hier in grote kuddes leven. In het park kunt u ook veel verschillende vogelsoorten zien.

Mombasa

Mombasa, gelegen op een eiland van 13 km2, is de grootste havenstad aan de Oost-Afrikaanse kust. De witte, langgerekte stranden aan zowel de noordkust als de zuidkust zijn zeer geschikt om tot rust te komen na uw safari. Super relaxed om uw vakantie Kenia hier af te sluiten!

Tijdsverschillen

Het is in Kenia tijdens onze zomertijd 1 uur later dan in Nederland en wanneer wij wintertijd hebben, 2 uur.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

In Kenia zijn de officiële talen Kiswahili en Engels. Met Engels kunt u overal tijdens uw vakantie terecht, maar de bevolking vindt het altijd leuk als u een paar woorden Kiswahili spreekt.

Geldzaken

De munteenheid is de Kenyaanse Shilling (KES). Wij adviseren u geld te wisselen bij aankomst op de luchthaven. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

U dient in bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog zes maanden geldig is. Ook dient u te beschikken over een elektronisch visum. Dit visum is drie maanden geldig.

Via Visa4travel.nl kunt u eenvoudig en online uw visum voor Kenia aanvragen. Visa4travel.nl garandeert een snelle afhandeling en een gunstige prijs. Heeft u vragen over het aanvragen van een visum of over een afgegeven visum? De collega’s van Visa4travel.nl zijn elke dag bereikbaar voor al uw vragen. Visum Kenia aanvragen

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen.U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

Kenia ligt vlakbij de evenaar en de temperatuur is het hele jaar door vrij constant. In het hoog gelegen binnenland – zoals in Nairobi – kan het ’s nachts flink afkoelen. Er is geen zomer of winter, maar wel een wel een lang en kort regenseizoen. Het regenseizoen is wel afhankelijk van de locatie, maar het korte regenseizoen is vanaf half oktober tot midden december, met vooral aan het einde van de dag en ’s nachts veel regen. Het lange regenseizoen, met zware regenval, is van medio maart tot en met mei. Aan de kust is het in januari en februari benauwd door de hoge luchtvochtigheid.

Reisfoto's Kenia

Olifant in de Masai Mara

Olifant in de Masai Mara

Masai

Masai

Struisvogel in Samburu National Reserve

Struisvogel in Samburu National Reserve

Tsavo East

Tsavo East

Flamingo's bij Lake Nakuru

Flamingo's bij Lake Nakuru

Gerenoek in Tsavo National Park

Gerenoek in Tsavo National Park

Leeuw in Samburu National Reserve

Leeuw in Samburu National Reserve

Masai

Masai

Sterren kijken in de Masai Mara

Sterren kijken in de Masai Mara

Cheeta in de Masai Mara

Cheeta in de Masai Mara

Thomson Falls

Thomson Falls

Olifanten in Amboseli National Park

Olifanten in Amboseli National Park

Masai Mara

Masai Mara

Giraffe in de Masai Mara

Giraffe in de Masai Mara

Masai

Masai

Lake Nakuru

Lake Nakuru

Op safari in Amboseli National Park

Op safari in Amboseli National Park

Wildebeests in de Masai Mara

Wildebeests in de Masai Mara

Dwergbijeneter in de Masai Mara

Dwergbijeneter in de Masai Mara

Samburu

Samburu

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.