Rondreis Kenia

Ervaar Kenia op haar best tijdens onze rondreizen. Onze hotels en safarilodges zijn vaak op de prachtigste plekjes gelegen. Het is heerlijk om de reis af te sluiten aan een van de mooie stranden ten zuiden van Mombasa.

Jamie Eveleens
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een rondreis Kenia met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Reizen per comfortabele auto met privéchauffeur
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Masai Mara

Onze bestemmingen voor een rondreis door Kenia

Wilt u reizen naar Kenia? Dan zult u zich laten betoveren door de diverse landschappen en unieke attracties. Van de uitgestrekte savannes waar wilde dieren vrij rondlopen tot de weelderige tropische regenwouden vol avontuur, Kenia heeft voor ieder wat wils.

Bij Tenzing Travel hebben we met zorg onze rondreizen samengesteld om u de meest betoverende ervaringen te bieden. Of u nu de voorkeur geeft aan een avontuurlijke safari, de culturele pracht wilt verkennen of gewoon wilt genieten van de natuurlijke schoonheid tijdens het reizen naar Kenia, wij hebben de perfecte reis voor u. Wilt u andere delen van Afrika ontdekken? Bekijk dan onze pagina met het complete aanbod rondreizen door Afrika.

Georganiseerde kleinschalige rondreis door Kenia op maat

Onze reizen naar Kenia zijn op maat gemaakt en volledig naar uw wensen aan te passen. De safarivoertuigen hebben een opklapbaar dak waarbij u van alle kanten goed uitzicht heeft en gemakkelijk kunt fotograferen. Krijgt u al zin in een prachtig safari-avontuur door Kenia? Laat u vooral ook nog inspireren door onze blogs over Kenia, waarin we tips, bijzondere activiteiten en unieke overnachtingen hebben opgenomen.

In de spotlights

Sfeerimpressie rondreis Kenia

Leeuwen in de Masai Mara

Leeuwen in de Masai Mara

Masai Mara

Masai Mara

Luipaard in Samburu National Reserve

Luipaard in Samburu National Reserve

Op bezoek bij de Masai

Op bezoek bij de Masai

Olifant in Amboseli National Park

Olifant in Amboseli National Park

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk alle reviews op Trustpilot en Google

Reisinformatie Kenia

  • Over onze reizen
  • FAQ

De basis van een op maat gemaakt rondreis door Kenia

Bent u inmiddels helemaal klaar voor een reis naar Kenia? Dan staat er speciaal voor u een ervaren reisspecialist klaar om uw droomreis te realiseren. We nemen al uw wensen mee en kunnen de reis tot in de puntjes personaliseren. Om onze kwaliteit te kunnen waarborgen hebben we daarbij ook een aantal pijlers die we aanhouden:

Overnachtingen in bijzondere verblijven

Elke rondreis door Kenia bevat unieke overnachtingen op toplocaties. Deze verblijven zijn dan ook vaak al een bijzondere ervaring op zich. Deze verblijven zijn zorgvuldig geselecteerd door onze reisspecialisten en dragen bij aan een onvergetelijke ervaring.

Overnacht in of nabij de nationale parken

Kenia bevat naast de bruisende steden ook veel adembenemende natuur. Het bezoeken van natuurparken is voor veel reizigers dan ook een belangrijk onderdeel van de rondreis. Om een nationaal park in volle glorie te kunnen ervaren zorgen we ervoor dat u in óf zeer nabij deze nationale parken verblijft. Zo bent u ervan verzekerd dat u optimaal kunt genieten van de natuurwonderen die zich in de parken bevinden.

Comfortabele safari-voertuig met gids/chauffeur

In Kenia reist u begeleid in een 4-WD safari-voertuig. Iedereen heeft een eigen raamplaats. De safarivoertuigen hebben een opklapbaar dak waarbij u van alle kanten goed uitzicht heeft en gemakkelijk kunt fotograferen. Zelf rijden door Kenia raden wij af. Het wegdek is vaak zeer slecht en de rijstijl van de Kenianen is grillig. Door de slechte bewegwijzering, vooral in de nationale parken en wildreservaten, verdwaalt u snel. Het openbaar vervoer rijdt zeer onregelmatig en de busjes zijn klein en overvol.

Altijd een unieke beleving inbegrepen

Bij al onze rondreizen door Kenia is minstens één unieke beleving inbegrepen. Een reis is namelijk niet compleet zonder een memorabele activiteit. Van een onvergetelijke safari-ervaring tot het ontmoeten van lokale stammen; we garanderen u een onuitwisbare herinnering aan uw tijd in Kenia.

Ideaal reistempo voor een optimale ervaring

Bij Tenzing Travel zorgen we ervoor dat de afstanden tussen de bestemmingen in Kenia goed zijn afgestemd. Zo kunt u optimaal genieten zonder lang onderweg te zijn. U heeft voldoende tijd om alles te zien en te ervaren wat u wilt op de diverse bestemmingen.

Veelgestelde vragen

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Kenia?

Tijdens uw rondreis door Kenia is het goed om rekening te houden met het tijdsverschil. Tijdens onze zomertijd is het 1 uur later dan in Nederland en wanneer wij wintertijd hebben, is dit een verschil van 2 uur.

Wat zijn gezondheidsmaatregelen die ik moet nemen voor het reizen naar Kenia

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services.

Welke taal wordt er in Kenia gesproken?

Wanneer u een rondreis door Kenia maakt is het goed om te weten welke taal ze in Kenia spreken. De officiële talen zijn Kiswahili en Engels. Met Engels kunt u overal tijdens uw vakantie terecht, maar de bevolking vindt het altijd leuk als u een paar woorden Kiswahili spreekt.

Met welke munteenheid betalen ze in Kenia?

De munteenheid is de Kenyaanse Shilling (KES). Wij adviseren u geld te wisselen bij aankomst op de luchthaven wanneer u gaat reizen naar Kenia. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Welke reisdocumenten heb ik nodig tijdens het reizen naar Kenia?

Reist u naar Kenia? Dan dient u in bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog zes maanden geldig is. Ook dient u te beschikken over een elektronisch visum. Dit visum is drie maanden geldig.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Welk klimaat is er in Kenia?

Kenia ligt vlakbij de evenaar en de temperatuur is het hele jaar door vrij constant. In het hoog gelegen binnenland – zoals in Nairobi – kan het ’s nachts flink afkoelen. Wanneer u gaat reizen naar Kenia zal u merken dat er geen zomer of winter is, maar wel een wel een lang en kort regenseizoen. Het regenseizoen is wel afhankelijk van de locatie, maar het korte regenseizoen is vanaf half oktober tot midden december, met vooral aan het einde van de dag en ’s nachts veel regen. Het lange regenseizoen, met zware regenval, is van medio maart tot en met mei. Aan de kust is het in januari en februari benauwd door de hoge luchtvochtigheid.