Rondreis Australië

Gaat u mee op rondreis door Australië? Snorkel met schildpadden in het Great Barrier Reef aan de oostkust, rijd de beroemde Great Ocean Road aan de zuidkust of ga op ontdekking in de outback, waar u hét icoon van het land vindt: Uluru. Gaat u liever van de gebaande paden? De westkust is nog onontdekt en ongerept; hier geniet u in alle rust van hikes in ruige natuurparken. Of wat dacht u van Tasmanië? Waar u ook voor kiest; uw rondreis door Australië wordt onvergetelijk!

Sandra Molema
Reisspecialist Tenzing Travel

Beleef Australië met Tenzing Travel

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat voor uw rondreis Australië.

Daarom een rondreis naar Australië met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Comfortabele huurauto (all inclusive)
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Opera House in Sydney

In de spotlights

Kunnen wij u helpen met uw rondreis naar Australië?

Wilt u meer weten over een rondreis door Australië of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Sandra Molema

Reisspecialist Australië

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk alle reviews op Opiness en Google

Reisinformatie Australië

 • Overzicht
 • Algemene info
 • Foto's
 • Video's

Rondreis Australië

Australië is een reusachtig land met met prachtige nationale parken, oogverblindende stranden, unieke diersoorten en gezellige steden. Buiten het feit dat Australië prachtig is, is de afstand onvermijdelijk. Deze bestemming ligt letterlijk aan de andere kant van de wereld, waardoor u lang in het vliegtuig zit. Maar is dat niet juist een van de redenen waarom een rondreis door Australië juist zo bijzonder is?

We hebben het land voor u opgesplitst in vijf regio’s, namelijk Oost-Australië, Outback & Centraal-Australië, Tasmanië, West-Australië en Zuid-Australië. Op deze manier kunt u zich beter oriënteren op de verschillende regio’s voor uw toekomstige rondreis door Australië.

Oost-Australië

Bent u op zoek naar een combinatie van parelwitte stranden, gezellige badplaatsen, paradijselijke eilanden, regenwoud en geweldige steden? Dan bent u in het oosten van Australië aan het juiste adres! Verken Sydney, wandel door de prachtige natuur van de Blue Mountains en probeer de wijnen in Hunter Valley in de staat New South Wales.

In Queensland duikt of snorkelt u in het Great Barrier Reef, verkent u Fraser Island en gaat u op avontuur in de regenwouden van Lamington National Park en Daintree National Park. Het achterland van de oostkust, met de Glass House Mountains en de Atherton Tablelands zal u ook zeker verrassen. Gaat u de oostkust ontdekken tijdens uw reis naar Australië?
Onze rondreizen naar de oostkust van Australië

Outback & Centraal-Australië

Wie kent het plaatje van de beroemde Uluru (Ayers Rock) niet? Deze heilige rots ligt in het hart van Australië, in de outback in het zuidwesten van de staat Northern Territory. Een echte aanrader is om Ayers Rock met zonsopkomst of zonsondergang te bezoeken. Andere hoogtepunten tijdens uw rondreis door de outback zijn de Olga’s en de imposante Kings Canyon.

Het noordelijke deel van de staat wordt het Top End genoemd. Hier ligt het tropische Darwin en het grootste park van Australië: Kakadu National Park. U vindt er schitterende natuur met zogeheten ‘billabongs’ en fascinerende Aboriginal-tekeningen. Voor een extra bijzondere ervaring brengt u vanuit Kakadu een bezoek aan het mysterieuze Arnhemland, grondgebied van de Aboriginals. Naast Kakadu, is ook Nitmiluk National Park met de Katherine Gorge een absoluut hoogtepunt wanneer u voor dit gebied kiest voor uw rondreis door Australië!
Onze rondreizen naar de outback

Tasmanië

Bij een rondreis door Australië denken de meeste reizigers niet meteen aan Tasmanië, maar laat u verrassen door deze kleinste staat, die zo’n 200 kilometer ten zuiden van het vasteland ligt. Een groot deel van dit eiland bevat nationale parken, zoals Cradle Mountain National Park met zijn ruige bergen, diepe kloven en groene regenwouden. Ook het Freycinet National Park met zijn oogverblindende witte, verlaten stranden en woeste kustlijnen mag niet onbenoemd blijven. Het eiland is een waar paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars. Tijdens een rondreis door Tasmanië heeft u de kans om dieren te spotten die elders niet (meer) voorkomen, waaronder de bekende Tasmaanse duivel en de roodbuikpademelon; een kleine kangoeroe die alleen op Tasmanië rond hopt.
Onze rondreizen naar Tasmanië

West-Australië

Wilt u tijdens uw rondreis door Australië van de gebaande paden? Denk dan eens aan de desolate westkust van Australië, die een behoorlijke diversiteit qua natuur en temperatuur kent. Verken Purnululu National Park en trotseer vervolgens de avontuurlijke Gibb River Road met een 4-WD. Geniet van verlaten stranden bij Cape Leveque, ontspan in gezellig Broome en ga op ontdekking in het betoverend mooie Karijini National Park. Bij Exmouth vindt u het onaangetaste Ningaloo Reef, waar u met walvishaaien kunt zwemmen, en bij Monkey Mia geniet u van oogverblindende stranden. Het dramatische landschap van Kalbarri National Park mag verder niet onbenoemd blijven.

Ook de zuidwestkust van Western Australia is nog een verborgen parel die u tijdens uw reis naar Australië niet wilt overslaan. Hier vindt u – naar onze mening – de allermooiste stranden van het land bij Esperance. Soms deelt u deze met tientallen kangoeroes! Gaat u dit tijdens uw rondreis door Australië meemaken?
Onze rondreizen naar West-Australië

Zuid-Australië

De zuidkust van Australië is iets minder toeristisch dan het oosten, maar juist daarom is dit een heerlijke plek om een rondreis te maken. In de staat Victoria vindt u een van de mooiste autoroutes ter wereld: de Great Ocean Road! Verder vindt u hier het ruige Wilsons Promontory met zijn idyllische baaien, en Phillip Island met zijn dwergpinguïns, koala’s en kangoeroes.

Waar het gezellige Melbourne de hoofdstad van Victoria is, is Adelaide dit van South Australia. Hoogtepunten tijdens een rondreis door South Australia zijn het ongerepte Grampians National Park, het Fleurieu Peninsula en het adembenemende Kangaroo Island met zijn kangoeroes, zeeleeuwen en prachtige stranden.
Onze rondreizen naar Zuid-Australië

Rondreis Australië op maat

Wilt u een onvergetelijke rondreis door Australië maken? Laat u dan inspireren door onze voorbeeldreizen, waarin wij bijzondere activiteiten en unieke overnachtingen hebben opgenomen. Uiteraard kunnen deze naar uw wensen aangepast worden, of we kunnen een volledige, individuele rondreis naar Australië op maat voor u samenstellen. Uw wensen staan bij ons centraal.

Tijdsverschillen

Tijdens uw rondreis door Australië zult u te maken krijgen met tijdsverschillen.

 • West-Australië: 7 uur later dan in Nederland
 • Midden-Australië 8,5-9,5 uur later dan in Nederland
 • Oost-Australië: 10 uur later dan in Nederland

In onze zomertijd is het tijdsverschil een uur minder.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt voor uw rondreis door Australië advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services.

Taal

De officiële taal is Engels, waarbij men vooral in de spreektaal een sterke voorkeur voor bondigheid en verkleinwoorden ten toon spreidt. Zo noemen de Australiërs zichzelf ‘Aussies’. Mannen worden vrijwel zonder uitzondering met ‘mate’ aangesproken.

Geldzaken

Tijdens uw rondreis in Australië kunt u betalen met de Australische dollar (AUD). De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

Voor een reis naar Australië dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog geldig is bij terugkomst.
Houdt u er rekening mee dat dit afhankelijk is van welke landen u nog meer zult aandoen tijdens uw reis. (Als u bijvoorbeeld uw reis onderbreekt in Azië, dient uw paspoort nog ten minste zes maanden geldig te zijn bij terugkomst. En wanneer u uw reis combineert met Nieuw-Zeeland dient u paspoort nog 3 maanden geldig te zijn na terugkomst).

Visum
Alle reizigers dienen in het bezit te zijn van een paspoort dat nog tenminste zes maanden geldig is bij terugkomst in Nederland of België. Ook als u uw reis onderbreekt in Azië, dient uw paspoort nog tenminste zes maanden geldig te zijn bij terugkomst in Nederland of België.

Daarnaast heeft u een toeristenvisum nodig. Dit visum kunt u aanvragen via de website van de Australische overheid. Nederlandse en Belgische paspoorthouders kunnen in de meeste gevallen een gratis eVisitor visum aanvragen bij een verblijf van minder dan drie maanden.

Bij een rondreis door Australië van langer dan drie maanden kunt u het visum ook zelf aanvragen via de website van de Australische overheid. U kunt een visum ook laten verzorgen door de Australische ambassade in Den Haag.

Via Visa4travel.nl kunt u eenvoudig en online uw visum voor Australië aanvragen. Visa4travel.nl garandeert een snelle afhandeling en een gunstige prijs. Heeft u vragen over het aanvragen van een visum of over een afgegeven visum? De collega’s van Visa4travel.nl zijn elke dag bereikbaar voor al uw vragen.

Controleer voor vertrek u of alle documenten heeft en houdt u de visa bij de hand tijdens de paspoortcontrole in Australië.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten voor uw rondreis door Australië.

Klimaat

In Australië is het zomer wanneer het bij ons winter is en andersom. In de meeste delen van het land is er echter geen groot temperatuurverschil tussen winter en zomer.

Noord-Australië
> Natte periode: december t/m april
> Droge periode: mei t/m november
Met name avontuurlijke gebieden zijn in de natte periode vaak onbegaanbaar.
> Kwallen in de staat Queensland: oktober t/m mei.
De kwallen zijn vooral dicht bij de kust te vinden, waardoor het in deze periode onmogelijk is om vanaf de kust in zee te zwemmen.

The Red Centre
Woestijnklimaat met vaak flinke verschillen tussen dag en nacht. In de periode oktober t/m maart kan het hier behoorlijk heet zijn.

Midden-Australië (ten zuiden van het Red Centre)
Subtropisch klimaat; aangename temperatuur. De zomer kan behoorlijk warm zijn, de winter is aan de koele kant.

Zuid-Australië (Victoria en Tasmanië)
Warme en zonnige zomers en koude winters met sneeuw in hoger gelegen gebieden. De periode van oktober tot april geldt als de beste reistijd.

Reisfoto's Australië

Kangoeroe bij Lucky Bay

Kangoeroe bij Lucky Bay

Wijngaarden in Yara Valley

Wijngaarden in Yara Valley

Kajakken in Sydney

Kajakken in Sydney

Kata Tjuta (Olga's)

Kata Tjuta (Olga's)

Twelve Apostels, Great Ocean Road

Twelve Apostels, Great Ocean Road

Walvishaai, Ningaloo Reef

Walvishaai, Ningaloo Reef

Great Barrier Reef

Great Barrier Reef

Brighton Beach, Melbourne

Brighton Beach, Melbourne

Nourlangie Rock, Kakadu National Park

Nourlangie Rock, Kakadu National Park

d'Arenberg in McLaren Vale

d'Arenberg in McLaren Vale

Strand van Albany

Strand van Albany

Reisspecialist Jelmer bij de Pinnacles

Reisspecialist Jelmer bij de Pinnacles

Seal Bay, Kangaroo Island

Seal Bay, Kangaroo Island

Whitehaven Beach, Whitsundays, Australië

Whitehaven Beach, Whitsundays, Australië

Karijini National Park

Karijini National Park

Koala op Magnetic Island, Queensland

Koala op Magnetic Island, Queensland

Opera House, Sydney

Opera House, Sydney

Kangaroo Island

Kangaroo Island

Dove Lake, Cradle Mountain, Tasmanië

Dove Lake, Cradle Mountain, Tasmanië

Bungle Bungles

Bungle Bungles

Quokka's op Rottnest Island

Quokka's op Rottnest Island

Katherine Gorge, Nitmiluk National Park

Katherine Gorge, Nitmiluk National Park

Wineglass Bay

Wineglass Bay

Walvissen spotten bij Fraser Island

Walvissen spotten bij Fraser Island

Grampians National Park

Grampians National Park

Uluru (Ayers Rock)

Uluru (Ayers Rock)

Van Sydney naar Melbourne

Sander en Bas maakten een rondreis door Australië (van Sydney naar Melbourne) en namen hun drone met zich mee. Voor ons maakten zij deze fantastische video. Droomt u mee?

Great Ocean Road

Bewonder de schoonheid van de meest bekende weg van Australië: The Great Ocean Road

Sydney

Sydney: een ‘must visit’ als u een rondreis door Australië maakt en de oostkust gaat verkennen. Proef alvast de sfeer van deze bruisende stad.

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.