Rondreis Peru

Peru is een gezellig land om rond te reizen. Tijdens uw rondreis door Peru ziet u overal boeren op hun veldjes aan het werk, is er altijd wel ergens een markt aan de gang of anders wel een religieus feest vol bonte pracht. En overal op de achtergrond de besneeuwde toppen van de Andes.

Shelley Waterman
Reisspecialist Tenzing Travel

Beleef Peru met Tenzing Travel

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Daarom een rondreis naar Peru met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Privévervoer tussen luchthavens en verblijven
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Heilige Vallei

Sfeerimpressie rondreis Peru

Rainbow Mountain

Rainbow Mountain

Machu Picchu

Machu Picchu

Santa Cathalina Klooster in Arequipa

Santa Cathalina Klooster in Arequipa

Local bij de Mirador de Moray in de Heilige Vallei

Local bij de Mirador de Moray in de Heilige Vallei

Uitzicht over Cuzco

Uitzicht over Cuzco

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Shelley Waterman

Reisspecialist Peru

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk alle reviews op Opiness en Google

Reisinformatie Peru

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's

Peru roept bij de meeste mensen beelden op die tegelijkertijd staan voor het hele continent: boerenveldjes en akkers waar gewerkt door dorpelingen met bolhoeden op, bonte markten en bont geklede marktkooplui, landschappen met altijd wel een besneeuwde top op de achtergrond. Het klopt allemaal.

Regio’s en gebieden in Peru

Peru heeft drie geografische regio’s: de Andes-hooglanden, de droge kuststreek en het tropische regenwoud van de Amazone.

Lima

Lima is de hoofdstad van Peru én de culinaire hoofdstad van Zuid-Amerika. In het centrum staan de oude kathedralen en kloosters uit het rijke Spaanse verleden.

Trujillo en Chiclayo

In beide steden gaat om de archeologie: indrukwekkende resten van steden en tempels uit pre-Incatijd.

Nazca

Een ongeveer 75 minuten durende vlucht over de intrigerende Nazcalijnen, een hele serie  reusachtige figuren in de woestijn. De vermoedelijke datering is rond het jaar 600 en de lijnen, tot wel 500 meter lengte, zijn uitsluitend vanuit de lucht te zien als gehele tekening.

Paracas National Park

Het ecosysteem van woestijnen, duinen, stranden en eilanden vormt een rijke habitat voor   zeevogels, flamingo’s, pelikanen, pinguïns, dolfijnen, schildpadden en walvissen. Op de Ballestas-eilanden leven kolonies zeeleeuwen en zeehonden.

Arequipa en Colcavallei

In Arequipa ligt het beroemde Santa Catalina, eeuwenlang het rijkste klooster van het land en bijna een stad in een stad. Op een halve dag reizen vanuit de stad ligt de Colcavallei. Bij het uitzichtspunt Cruz del Condor kunt u de geweldige condors van nabij observeren. De spanwijdte van hun vleugels is bijna drie meter en als ze over uw hoofd wegvliegen is het alsof er een wolk voor de zon langs trekt.

Puno en Titicacameer

Vanuit Puno vertrekken bootjes naar de Uros-eilanden in het Titicacameer. Op de drijvende rieteilanden kunt u het leven van de indianen gadeslaan. Maar het wordt pas echt interessant als u een nacht blijft op een der eilanden: de stilte, de kou van de nacht en de ongelofelijke sterrenhemel.

Cuzco en Machu Picchu

Cuzco heeft een van de best bewaarde koloniale centra van het continent. Plan twee dagen om een goede indruk te krijgen. Cuzco is de uitvalsbasis voor de wereldberoemde Inca-stad Machu Picchu.

Tijdsverschillen

Het is in Peru 6 uur vroeger dan in Nederland; 7 uur wanneer wij zomertijd hebben.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

De officiële taal is Spaans en Quechua, hoewel het Spaans meer wordt gebruikt. In totaal worden 48 dialecten erkent. Men spreekt Engels in de toeristische gebieden en in de grotere hotels.

Geldzaken

De munteenheid is de Peruviaanse Nuevo Sol (S). Maar daarnaast is de Amerikaanse dollar in veel toeristenplaatsen een veel geaccepteerd betaalmiddel. Zaken die in dollars zijn geprijsd zijn het ook het voordeligst om in dollars te betalen en hetzelfde geldt voor zaken die in soles zijn geprijsd. Dollars en euro’s kunnen op de meeste (toeristische) plaatsen worden gewisseld. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog tenminste 6 maanden geldig is na uw terugkeer in Nederland. Voor een verblijf met een maximum van 90 dagen is geen visum vereist. Reist u via de Verenigde Staten naar Peru, dan zijn afwijkende regels van toepassing.
Reist u via Amerika naar Peru, dan dient u zich online te registreren voor een ESTA reistoestemming. Kijkt u op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/  voor meer informatie. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen.
U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

In Peru is het zomer wanneer het bij ons winter is en winter tijdens onze zomermaanden. In de meeste delen van het land is er echter geen groot temperatuurverschil tussen winter en zomer. De seizoenen onderscheiden zich meer door neerslagverschillen dan door temperatuur.

Aan de kust

De kuststrook heeft over het gehele jaar een aangename warme temperatuur met amper neerslag.  De ‘zomer’ is van december t/m april met temperaturen tussen 25 en 35º C. Maar van mei tot en met november heerst de ‘garúa’, een grauwe, bij tijden dichte, overhangende mist, waardoor er ’s morgens geen zon is en de temperaturen iets lager zijn. Deze beschrijving is zowel voor Lima als voor Paracas van toepassing.

Andes

Een koel en zonnig bergklimaat beheerst de Andes, dat zijn dus de hooglanden waarin Cuzco, Puno, Arequipa en de Heilige Vallei liggen. Overdag schijnt bijna het gehele jaar door de zon met temperaturen tussen 20 en 25º C. In de maanden april tot en met oktober is het droog en in de periode november-april regent het vaak in de middag. Het weer in de hooglanden is het beste te omschrijven als een Hollandse zomerdag. Maar ’s avonds daalt de temperatuur flink. Hoe hoger gelegen, hoe groter de afkoeling in de nacht. In de Heilige Vallei is de afkoeling niet noemenswaardig, maar wel in Cuzco en des te meer in het gebied rond het Titicacameer. Daar hebt u ’s avonds trui en jas nodig. Het kan er zelfs vriezen. De beste tijd voor de Inca Trail zijn de maanden mei tot en met september met veel zon, aangename temperaturen en amper regenval. In de overige maanden van het jaar is het weer op de Inca Trail eigenlijk ook prima zolang een regenbuitje of wat wolken u niet stoort.

Amazone

Rondom Iquitos en in de nationale parken van Manu en Tambopata heerst een tropisch klimaat: ’t gehele jaar door warm (tot 35º C) en altijd kans op een regenbui. De echte regentijd is van november tot in april en gaat gepaard met langdurige buien.

Al met al kan het land het gehele jaar door bereisd worden, er is geen uitgesproken reisseizoen. Maar een bezoek aan de Amazone is af te raden in het ‘regenseizoen’.

Reisfoto's Peru

Machu Picchu

Machu Picchu

Lokaal meisje in de Heilige Vallei

Lokaal meisje in de Heilige Vallei

Plaza de Armas, Lima

Plaza de Armas, Lima

Huacachina

Huacachina

Locals in de Heilige Vallei

Locals in de Heilige Vallei

Colca Canyon

Colca Canyon

Hoatzin in de Amazone

Hoatzin in de Amazone

Paron Lake

Paron Lake

Machu Picchu

Machu Picchu

Locals op Taquile Island, Titicacameer

Locals op Taquile Island, Titicacameer

Lokaal meisje in Cuzco

Lokaal meisje in Cuzco

Plaza de Armas, Arequipa

Plaza de Armas, Arequipa

Omgeving Arequipa

Omgeving Arequipa

Lama bij Machu Picchu

Lama bij Machu Picchu

Zeeleeuw bij Paracas

Zeeleeuw bij Paracas

Condor in de Colca Canyon

Condor in de Colca Canyon

Plaza de Armas, Cuzco

Plaza de Armas, Cuzco

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.