Rondreis Peru

Peru is een gezellig land om rond te reizen. Tijdens uw rondreis door Peru ziet u overal boeren op hun veldjes aan het werk, is er altijd wel ergens een markt aan de gang of anders wel een religieus feest vol bonte pracht. En overal op de achtergrond de besneeuwde toppen van de Andes.

Daisy Busker
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een rondreis naar Peru met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Privévervoer tussen luchthavens en verblijven
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Heilige Vallei

Onze bestemmingen voor een rondreis door Peru

Peru, gelegen in het hart van Zuid-Amerika, is een land dat rijk is aan geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid. Het staat wereldwijd bekend om zijn oude Inca-erfgoed, met Machu Picchu als ultiem hoogtepunt. Maar dat is niet alles. Het land biedt een indrukwekkende diversiteit aan landschappen, variërend van het majestueuze Andesgebergte tot het weelderige Amazone-regenwoud. Peru’s veelgeprezen gastronomie heeft culinaire liefhebbers van over de hele wereld veroverd, terwijl het Titicacameer en de mysterieuze Nazcalijnen bijdragen aan de unieke charme van dit fascinerende land. Onze reisspecialisten helpen u graag bij het creëren van een droomreis, volledig naar uw wensen.

Wilt u uw reis naar Peru combineren met een ander Latijns Amerikaans land? Bekijk hier al onze rondreizen door Latijns Amerika.

Rondreis door Peru op maat

Om ervoor te zorgen dat uw reis door Peru volledig aan uw wensen voldoet, gaat een van onze reisspecialisten aan de slag om een unieke reis op maat voor u te maken. We gaan graag met u in gesprek om uw persoonlijke wensen en behoeften te bespreken en deze mee te nemen in het uitstippelen van uw droomreis. We denken graag met u mee over unieke belevingen en geven advies op basis van onze kennis en ervaringen.

Wilt u meer reisinspiratie opdoen? Lees onze blogs over reizen door Latijns Amerika (waaronder ook Peru).

In de spotlights

Sfeerimpressie rondreis Peru

Rainbow Mountain

Rainbow Mountain

Machu Picchu

Machu Picchu

Santa Cathalina Klooster in Arequipa

Santa Cathalina Klooster in Arequipa

Local bij de Mirador de Moray in de Heilige Vallei

Local bij de Mirador de Moray in de Heilige Vallei

Uitzicht over Cuzco

Uitzicht over Cuzco

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk alle reviews op Trustpilot en Google

Reisinformatie Peru

  • Over onze reizen
  • FAQ

De basis van een op maat gemaakte reis door Peru

Om ervoor te zorgen dat uw reis door Peru een onvergetelijke belevenis wordt, staat onze reisspecialist klaar om een unieke reis voor u te creëren. Om onze hoge kwaliteit te handhaven, hebben we een aantal pijlers die wij aanhouden. Bovendien houden we ook rekening met uw persoonlijke voorkeuren en wensen.

Altijd een unieke beleving inbegrepen

Bij al onze reizen zit minimaal één unieke beleving inbegrepen, breng bijvoorbeeld een onvergetelijk bezoek aan Machu Picchu of maak een fietstocht door Lima.

Overnachtingen in bijzondere verblijven

Elke rondreis door Peru bevat minstens één overnachting in een bijzonder verblijf. Deze verblijven zijn zorgvuldig geselecteerd door onze reisspecialisten en dragen bij aan een onvergetelijke ervaring. Zo kunt u bijvoorbeeld overnachten in een oud klooster.

Verblijven in of nabij natuurparken

Peru kent vele natuurparken, zoals Manu Nationaal Park, Tambopata Nationaal Park en Nationaal Park Huascarán. Het bezoeken van natuurparken is voor veel reizigers dan ook een belangrijk onderdeel van de rondreis door Peru. Om een nationaal park in volle glorie te kunnen ervaren zorgen we ervoor dat u in óf zeer nabij deze nationale parken verblijft, zoals op een Glamping in de Heilige Vallei. Zo bent u ervan verzekerd dat u optimaal kunt genieten van de natuurwonderen die zich in de parken bevinden.

Het perfecte reistempo voor een optimale ervaring

Bij Tenzing Travel stemmen we onze reizen af op uw wensen en behoeften. We begrijpen dat een goed reistempo cruciaal is om optimaal te kunnen genieten van de bezienswaardigheden die u wilt ontdekken. Daarom zorgen we ervoor dat uw tijd goed wordt besteed aan het verkennen van elke bestemming, in plaats van aan het reizen zelf. Bovendien bieden we u de mogelijkheid om zelf de duur van uw verblijf op elke locatie te bepalen, om zo het meeste uit uw droomreis te halen. Op deze manier kunt u volop genieten van uw reiservaring.

Privé vervoer tussen luchthavens en verblijven

Onze reisspecialisten zorgen ervoor dat er privé vervoer voor u klaar staat tussen de luchthavens en de verblijven. Dit biedt u het gemak en de rust van vooraf geregelde transfers, zonder de stress van het navigeren in een onbekend openbaar vervoerssysteem of het wachten op taxi’s.

.

Veelgestelde vragen

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor een reis naar Peru?

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog tenminste 6 maanden geldig is na uw terugkeer in Nederland. Voor een verblijf met een maximum van 90 dagen is geen visum vereist. Reist u via de Verenigde Staten naar Peru, dan zijn afwijkende regels van toepassing.

Reist u via Amerika naar Peru, dan dient u zich online te registreren voor een ESTA reistoestemming. Kijkt u op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ voor meer informatie. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Welke taal wordt er gesproken in Peru?

De officiële taal is Spaans en Quechua, hoewel het Spaans meer wordt gebruikt. In totaal worden 48 dialecten erkent. Men spreekt Engels in de toeristische gebieden en in de grotere hotels.

Wat is het tijdsverschil met Peru?

Het is in Peru 6 uur vroeger dan in Nederland; 7 uur wanneer wij zomertijd hebben.

Welke vaccinaties heb ik nodig voor Peru?

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven. U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services.