Rondreis Chili

Chili heeft wat mij betreft de mooiste landschappen van Zuid-Amerika. Het land strekt zich uit over een lengte van 4000 km, dus u zult keuzes moeten maken. Gaat u naar Noord- of Zuid-Chili? Combineer een rondreis door Chili dan gerust met het naastgelegen land Argentinië.

Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een rondreis naar Chili met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Fjordencruise bij de Pia Gletsjer

Onze bestemmingen voor een rondreis door Chili

Chili is een land van verbazingwekkende contrasten en ongeëvenaarde schoonheid. U bepaalt zelf welke regio’s in Chili u het meest aantrekken. Of u nu de rustige charme van het Merengebied wilt verkennen, de bekende wijnvalleien van Santiago wilt bezoeken of u wilt verdiepen in de unieke cultuur en geschiedenis van het land, er wacht altijd een fascinerende bestemming op u. Vertrouw op onze reisspecialisten om u te begeleiden bij het plannen van uw ultieme rondreis door dit onvergelijkbare land.

 

Is Chili toch niet het deel van Latijns-Amerika waar u naar op zoek bent voor uw volgende rondreis of wilt u Chili combineren met andere bestemmingen in Latijns-Amerika? Bekijk dan de pagina met ons complete aanbod rondreizen door het Latijns-Amerika

.

Rondreis Chili op maat

Chili is zo’n diverse en indrukwekkende bestemming dat u gemakkelijk een hele bucketlist kunt vullen met reizen naar dit fascinerende land alleen. Maar hoe realiseren we deze unieke rondreizen? Door goed naar uw wensen te luisteren en deze centraal te stellen. We denken met u mee en zijn eerlijk en transparant over de mogelijkheden. Geen zorgen als iets niet mogelijk is, we bieden altijd alternatieven om ervoor te zorgen dat uw reis uniek is.

Wilt u een onvergetelijke rondreis door Chili maken? Laat u dan eens inspireren door de blog van onze reisspecialist over het Torres del Paine National Park, waarin we tips, bijzondere activiteiten en unieke overnachtingen hebben opgenomen. We kijken ernaar uit om u te helpen uw droomreis naar Chili te realiseren.

In de spotlights

Sfeerimpressie rondreis Chili

Torres del Paine

Torres del Paine

Paaseiland

Paaseiland

Atacamawoestijn

Atacamawoestijn

Boottocht Torres del Paine

Boottocht Torres del Paine

Chiloé Island

Chiloé Island

Torres del Paine

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk alle reviews op Trustpilot en Google

Reisinformatie Chili

  • Over onze reizen
  • FAQ

De perfecte Chili rondreis op maat

Bij ons staat úw reiswens centraal. Op basis van uw wensen en onze expertise stellen wij de ideale Chili rondreis samen, waarbij wij de volgende elementen als uitgangspunt nemen.

Onvergetelijke ervaringen inbegrepen

Bij al onze Chili reizen is minstens één onvergetelijke ervaring inbegrepen. Een reis is niet compleet zonder een memorabele activiteit. Denk bijvoorbeeld aan een wandeling in het ruige natuurgebied Torres del Paine, een picknick tussen de wijngaarden van de Colchagua Vallei of een bezoek aan de indrukwekkende El Tatio geisers in de Atacama woestijn​​. Zo maakt u herinneringen die u nooit meer zult vergeten.

Bijzondere verblijven op toplocaties

Elke rondreis bevat bijzondere verblijven op toplocaties, vaak al een ervaring op zich. Zo kunt u overnachten in Hotel Las Torres in het hart van het nationale park Torres del Paine of in sfeervolle verblijven in de meest zuidelijke stad ter wereld, Ushuaia​​. Deze verblijven zijn zorgvuldig geselecteerd en dragen bij aan een onvergetelijke reiservaring.

Overnacht in of nabij de natuurwonderen

De natuurwonderen van Chili zijn adembenemend mooi en daarom een belangrijke bezienswaardigheid voor veel reizigers. Om optimaal te kunnen genieten van deze natuurpracht, zorgen wij ervoor dat u in of nabij de nationale parken verblijft, zodat u in alle rust kunt genieten van de overweldigende landschappen. Van het buitenaards mooie landschap van de Atacamawoestijn tot de bergpieken en gletsjers van Torres del Paine – er zijn talloze parken waar u versteld kunt staan​.

Comfortabele huurauto (all-inclusive)

Een comfortabele huurauto is essentieel voor een geslaagde rondreis door Chili. Omdat wij het belang van de auto goed begrijpen, zorgen wij dat uw huurauto all-inclusive voor u klaarstaat. Dit betekent dat u geen extra kosten hoeft te maken voor verzekeringen, belastingen of one-way fees. Zo kunt u zorgeloos en veilig de weg op en bijvoorbeeld de prachtige gebieden van Puerto Varas en Torres del Paine in uw eigen tempo ontdekken​.

Ideaal reistempo voor optimale ervaring

Het ideale reistempo is belangrijk voor een optimale reiservaring. Bij ons houden we daarom rekening met de afstanden tussen de verschillende bestemmingen, zodat u niet te lang onderweg bent en genoeg tijd heeft om alles te zien en te doen wat u wilt. U bepaalt zelf hoeveel tijd u op elke bestemming wilt doorbrengen. Laat ons u helpen bij het samenstellen van uw droomreis door Chili.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de gezondheidsmaatregelen voor mijn rondreis door Chili?

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com.

Welke reisdocumenten heb ik nodig tijdens mijn rondreis in Chili?

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog tenminste 6 maanden geldig is na uw terugkeer in Nederland. Voor een verblijf met een maximum van 90 dagen is geen visum vereist.

Reist u via Amerika naar Chili, dan dient u zich online te registreren voor een ESTA reistoestemming. Kijkt u op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ voor meer informatie. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Wat is de beste tijd van het jaar voor een rondreis naar Chili?

In Chili zijn de seizoenen tegenovergesteld aan die van ons in Europa. Als u in onze zomerperiode afreist naar Chili, bent u daar in de winter. Maar minstens zo belangrijk om te weten, zijn de grote klimaatverschillen tussen noord en zuid. Gemakshalve kunt u ter oriëntering voor uw reisplannen de volgende vuistregel hanteren: het gebied rond Santiago en alles wat noordelijker ligt kan het gehele jaar bereisd worden. Het zuiden met inbegrip van het Merengebied is alleen aangenaam in de zomerperiode van november tot en met maart.

Wat kost een rondreis door Chili gemiddeld?

De kosten van een rondreis door Chili hangen af van verschillende factoren, zoals de duur van de reis, het type verblijf en het transportmiddel. Omdat wij alle reizen op maat maken, vragen wij u om contact op te nemen met onze reisspecialisten voor een goede prijsindicatie. Op de relevante reispagina’s vindt u een indicatie van de kosten.

Kan ik mijn rondreis door Chili gemakkelijk combineren met een bezoek aan andere landen in Latijns Amerika?

Een rondreis door Chili is goed te combineren met een bezoek aan andere landen in Latijns Amerika, zoals Argentinië, Brazilië, Peru, Colombia, Costa Rica, en nog veel meer. Houd er rekening mee dat Latijns Amerika een uitgestrekt gebied is met diverse bestemmingen en bezienswaardigheden, dus voldoende tijd is aanbevolen. U kunt ook overwegen om tijdens uw reis een tussenstop te maken op nabijgelegen eilanden, zoals de Galápagos Eilanden in Ecuador of een verlenging in het prachtige Argentijns Patagonië behoort ook tot de mogelijkheden. Ontdek de verschillende rondreizen in Latijns Amerika en de mogelijkheden voor combinatiereizen.

Hoeveel weken heb ik nodig voor een rondreis door Chili?

Een rondreis door Chili is een onvergetelijke ervaring, en het is begrijpelijk dat u wilt weten hoeveel tijd u nodig heeft om het land te verkennen. Over het algemeen is een rondreis van 3 weken ideaal om de hoogtepunten van Chili te kunnen zien.

Met een 19 daagse rondreis kunt u bijvoorbeeld de indrukwekkende natuurwonderen van Chili ontdekken tijdens onder andere een hike door het Torres del Paine natuurgebied en vanaf de fiets door de stad Santiago de Chile.

Met welke financiële zaken moet ik rekening houden tijdens mijn rondreis in Chili?

Tijdens uw rondreis door Chili kunt u enkel betalen met de Chileense Peso (CLP). Dollars en euro’s kunnen in de banken worden gewisseld. Houd er rekening mee dat niet alle winkels en restaurants creditcards accepteren, dus het is verstandig om ook wat contant geld op zak te hebben. Verder is het raadzaam om uw bank of creditcardmaatschappij op de hoogte te stellen van uw reisplannen, om te voorkomen dat uw kaart geblokkeerd wordt vanwege verdachte activiteiten in het buitenland.

De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Wat is het tijdsverschil met Chili?

Er is in Chili zomer- en wintertijd. De wisseldata lopen niet synchroon met de onze. De Chileense zomertijd duurt lang, van half augustus tot half mei. Tijdens onze winterklokperiode is het op het vasteland 6 uur vroeger en op Paaseiland 8 uur vroeger dan in Nederland.