• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Beijing

Beijing is een cultuurstad bij uitstek! De Chinese Muur, het Plein van de Hemelse Vrede en de Verboden Stad zijn de belangrijkste redenen om de stad te bezoeken. Neem gerust een week de tijd om de hele stad en alle bezienswaardigheden te zien.
Sofie Termos
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.
Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerdReisinformatie Beijing

Beijing, de hoofdstad van China, is al eeuwenlang het regeringscentrum van China en telt als gevolg daarvan vele prachtige monumenten uit het roemrijke keizerlijke verleden. Het is een vlakke, zeer uitgestrekte stad waar de oude stadswijken met hun huizen rond binnenplaatsen ('hutongs') in rap tempo plaats maken en al hebben gemaakt voor ruim opgezette hoge, moderne gebouwen langs brede boulevards.


Hotels Beijing

Wij bieden diverse hotels aan in de verschillende historische wijken van Beijing. De hotels in ons aanbod liggen centraal, vaak op loopafstand van het Plein van de Hemelse Vrede en de Verboden Stad.
Bekijk ons aanbod hotels in Beijing >


Bezienswaardigheden in Beijing

Chinese Muur

Een verblijf in Beijing is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan de wereldberoemde Grote Muur, die u op verschillende plekken kunt bezoeken:

 • Bandaling: de populairste plek
 • Mutianyu: 73 kilometer ten noordoosten van de stad is wat rustiger. Op de heen- of terugweg naar de Muur kunt u een bezoek brengen aan de Ming-graven, de mausolea van de Ming-keizers.

Plein van de Hemelse Vrede & Verboden Stad

Het hart van de stad wordt gevormd door het enorme Plein van de Poort van de Hemelse Vrede (Tian'anmen) met het mausoleum van Mao Zedong. Dit plein wordt begrensd door de Voorpoort (Qianmen), het Historisch Museum, de Grote Hal van het Volk en door de enorme Verboden Stad, de voormalige residentie van China’s keizers.

Wangfujing

Niet ver ten oosten van het Plein van de Hemelse Vrede en de Verboden Stad vindt u de Wangfujing, van oudsher de belangrijkste winkelstraat van Beijing.

Hutongs uit de tijd van de Qing-dynastie

Het gebied ten noorden van het centrum is een van de meest traditionele wijken van Beijing. Hier treft u nog de klassieke hutongs met huizen uit tijd van de Qing-dynastie. Veel hutongs zijn als cultureel erfgoed bestempeld. De woonhuizen zijn gewoonlijk rond een ommuurde binnenplaats (siheyuan) gebouwd.

Lama Tempel & Confucius Tempel

De wijk Chaoyang, ten noordoosten van het centrum is van oudsher de diplomatenwijk, met vele ambassades en consulaten, vooral in het gebied Sanlitun. Het is een van de populairste uitgaansgebieden van Beijing met vele bars, restaurants en internationale winkels. Wanneer u in deze wijk verblijft, zijn de Lama-tempel en de Confucius-tempel, twee ware 'must sees' van de stad, makkelijk te bereiken.

Tempel van de Hemel

Hét belangrijke herkennings- en oriëntatiepunt in het zuiden van Beijing is de Tempel van de Hemel (Tiantan), waar de keizers vroeger tot de goden baden om een goede oogst af te smeken. Het is een bijzonder fraai complex, dat u niet mag overslaan.

Het Zomerpaleis

In het noordwesten van de stad strekt zich in de wijk Haidian het complex van het keizerlijke Zomerpaleis uit, in 1880 gebouwd in opdracht van keizerin-weduwe Ci Xi om de zomerse hitte van de binnenstad te ontvluchten. Heeft u voldoende tijd tot uw beschikking?
De wijk Haidian bevat tevens twee van de meest vooraanstaande universiteiten van het land, de Beijing Universiteit en Qinghua (technische universiteit). Dankzij de aanwezigheid van de vele jongeren zijn hier tal van gezellige uitgaansgelegenheden en restaurantjes.


Excursies Beijing

Om bovenstaande bezienswaardigheden van Beijing optimaal te zien, kunt u overwegen om bij ons een of meerdere excursies te boeken.
De excursies zijn (nog) niet op onze website te vinden, maar neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie:

 • Dagexcursie naar de Chinese Muur & Zomerpaleis
 • Dagexcursie naar de Tempel van de Hemel
 • Metropas: Dankzij het in recente jaren sterk uitgebreide metronetwerk zijn de meeste delen van de stad en de verspreid liggende bezienswaardigheden relatief makkelijk te bereiken. Voor uw gemak bieden wij de mogelijkheid om voor vertrek alvast een metropas te bestellen.Reisblog China

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor China met u.


Bekijk alle berichten


Bezoek ons tijdens onze landenpresentaties

Onze reisspecialisten informeren u uit eigen ervaring over de de mooiste routes en bezienswaardigheden. Uiteraard kunt u uitgebreid informatie inwinnen en uw reisplannen met ons bespreken. Meld u snel aan, want vol is vol.

02 november 2019Japan Dag
Aanvang: 11:00 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 201
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
- Route
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon: *
Aantal personen:
Persoonlijk adviesgesprek:
Ja, ik wil graag ook een persoonlijk adviesgesprek.

- even geduld a.u.b. -


Staat uw bestemming er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.


 
please chat with me