• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Beijing

Beijing is een cultuurstad bij uitstek! De Chinese Muur, het Plein van de Hemelse Vrede en de Verboden Stad zijn de belangrijkste redenen om de stad te bezoeken. Neem gerust een week de tijd om de hele stad en alle bezienswaardigheden te zien.
Jelmer Bergsma
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.
Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd

Bijzondere excursies

Tips om uw reis naar Beijing compleet te maken.

Chinese Muur bij Mutianyu

Een bezoek aan de wereldberoemde Chinese Muur is iets dat u nooit zult vergeten! Dit imposante bouwwerk met fotogenieke wachttorens en kantelen bestaat een lengte van ongeveer 6700 kilometer en diende ooit om het Chinese Rijk te beschermen tegen de noordelijke nomaden. Het uitzicht is werkelijk fantastisch en biedt in ieder seizoen andere kleurschakeringen. Het stuk van de Chinese Muur bij Mutianyu ligt op ongeveer anderhalf tot twee uur rijden van Beijing en heeft een groene omgeving van naaldbomen en cypressen. Mutianyu is goed onderhouden en daardoor ook toegankelijker dan sommige andere stukken. Tijdens deze excursie gaat u met de kabelbaan naar boven, waarna u met uw gids een wandeling maakt van twee tot tweeëneenhalf uur.

Icons of Beijing

Bezoek alle iconen van Beijing-stad op één dag! Tijdens deze dagexcursie staan de bekendste cultuurmonumenten van de hoofdstad op het programma. U begint met het enorme Plein van de Hemelse Vrede, het symbolische hart van China en een plek waar mensen samenkomen. Het is het grootste openbare plein van de wereld, waar al vele historische gebeurtenissen hebben plaatsgevonden.  Volgende stop is de ernaast gelegen Verboden Stad, vanuit waar de Chinese keizers heersten over hun wereld. Het 9000 kamers tellende bouwwerk is een doolhof van binnenplaatsen, pleinen, ceremoniële hallen en gangen, waar 24 keizers in afzondering leefden gedurende bijna 500 jaar. Hierna staat het Zomerpaleis op het programma, het elegante buitenverblijf van de keizers, waar u wandelt om een meer en langs lieflijke paviljoentjes. De dag eindigt met de fraaie Tempel van de Hemel, de belangrijkste van de vier aanwezige tempels in Beijing.

Op zoek naar andere excursiemogelijkheden? Vraag het ons, wij adviseren u graag.
Reisinformatie Beijing

Beijing, de hoofdstad van China, is al eeuwenlang het regeringscentrum van China en telt als gevolg daarvan vele prachtige monumenten uit het roemrijke keizerlijke verleden. Het is een vlakke, zeer uitgestrekte stad waar de oude stadswijken met hun huizen rond binnenplaatsen ('hutongs') in rap tempo plaats maken en al hebben gemaakt voor ruim opgezette hoge, moderne gebouwen langs brede boulevards.


Hotels Beijing

Wij bieden diverse hotels aan in de verschillende historische wijken van Beijing. De hotels in ons aanbod liggen centraal, vaak op loopafstand van het Plein van de Hemelse Vrede en de Verboden Stad.
Bekijk ons aanbod hotels in Beijing >


Bezienswaardigheden in Beijing

Chinese Muur

Een verblijf in Beijing is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan de wereldberoemde Grote Muur, die u op verschillende plekken kunt bezoeken:

 • Bandaling: de populairste plek
 • Mutianyu: 73 kilometer ten noordoosten van de stad is wat rustiger. Op de heen- of terugweg naar de Muur kunt u een bezoek brengen aan de Ming-graven, de mausolea van de Ming-keizers.

Plein van de Hemelse Vrede & Verboden Stad

Het hart van de stad wordt gevormd door het enorme Plein van de Poort van de Hemelse Vrede (Tian'anmen) met het mausoleum van Mao Zedong. Dit plein wordt begrensd door de Voorpoort (Qianmen), het Historisch Museum, de Grote Hal van het Volk en door de enorme Verboden Stad, de voormalige residentie van China’s keizers.

Wangfujing

Niet ver ten oosten van het Plein van de Hemelse Vrede en de Verboden Stad vindt u de Wangfujing, van oudsher de belangrijkste winkelstraat van Beijing.

Hutongs uit de tijd van de Qing-dynastie

Het gebied ten noorden van het centrum is een van de meest traditionele wijken van Beijing. Hier treft u nog de klassieke hutongs met huizen uit tijd van de Qing-dynastie. Veel hutongs zijn als cultureel erfgoed bestempeld. De woonhuizen zijn gewoonlijk rond een ommuurde binnenplaats (siheyuan) gebouwd.

Lama Tempel & Confucius Tempel

De wijk Chaoyang, ten noordoosten van het centrum is van oudsher de diplomatenwijk, met vele ambassades en consulaten, vooral in het gebied Sanlitun. Het is een van de populairste uitgaansgebieden van Beijing met vele bars, restaurants en internationale winkels. Wanneer u in deze wijk verblijft, zijn de Lama-tempel en de Confucius-tempel, twee ware 'must sees' van de stad, makkelijk te bereiken.

Tempel van de Hemel

Hét belangrijke herkennings- en oriëntatiepunt in het zuiden van Beijing is de Tempel van de Hemel (Tiantan), waar de keizers vroeger tot de goden baden om een goede oogst af te smeken. Het is een bijzonder fraai complex, dat u niet mag overslaan.

Het Zomerpaleis

In het noordwesten van de stad strekt zich in de wijk Haidian het complex van het keizerlijke Zomerpaleis uit, in 1880 gebouwd in opdracht van keizerin-weduwe Ci Xi om de zomerse hitte van de binnenstad te ontvluchten. Heeft u voldoende tijd tot uw beschikking?
De wijk Haidian bevat tevens twee van de meest vooraanstaande universiteiten van het land, de Beijing Universiteit en Qinghua (technische universiteit). Dankzij de aanwezigheid van de vele jongeren zijn hier tal van gezellige uitgaansgelegenheden en restaurantjes.


Excursies Beijing

Om bovenstaande bezienswaardigheden van Beijing optimaal te zien, kunt u overwegen om bij ons een of meerdere excursies te boeken.
De excursies zijn (nog) niet op onze website te vinden, maar neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie:

 • Dagexcursie naar de Chinese Muur & Zomerpaleis
 • Dagexcursie naar de Tempel van de Hemel
 • Metropas: Dankzij het in recente jaren sterk uitgebreide metronetwerk zijn de meeste delen van de stad en de verspreid liggende bezienswaardigheden relatief makkelijk te bereiken. Voor uw gemak bieden wij de mogelijkheid om voor vertrek alvast een metropas te bestellen.Reisblog China

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor China met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me