Fly In Luxury Safari Botswana

9-daagse safarireis

Reis in stijl tijdens deze rondreis door Botswana. Laat u per motorboot en sportvliegtuigje vervoeren en overnacht op unieke locaties, ver weg van de bewoonde wereld. Laat u verrassen door de bijzondere dieren en ongerepte natuur.


Reisfoto's

Een game drive in Moremi Botswana

Een game drive in Moremi Botswana

De Rra Dinare kamp in de Okavango Delta

De Rra Dinare kamp in de Okavango Delta

Leeuwen in Botswana

Leeuwen in Botswana

Olifanten in de Okavango Delta

Olifanten in de Okavango Delta

Vliegen boven de Okavango Delta in Botswana

Vliegen boven de Okavango Delta in Botswana

Hoogtepunten
 • Moremi Game Reserve; gevarieerd qua landschap en wilde dieren
 • Okavango Delta; grootste inlandige delta van de wereld
 • Chobe National Park, beroemd vanwege de grote kuddes olifanten
 • Reizen per sportvliegtuigje en boot
 • Overnacht in bijzondere verblijven
+ +

Vanafprijs

€ 4.299 p.p.
 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen in bijzondere verblijven
 • Alle maaltijden
 • Binnenlandse vluchten (Maun - Moremi, Moremi - Okavango Delta, Okavango Delta - Kasane) per sportvliegtuig
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Reisvoorstel aanvragen

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Tijdens deze luxe rondreis door Botswana ontdekt u waarom het land een droom is voor kenners van Afrika. U reist per motorboot en sportvliegtuigje. Ver weg van de bewoonde wereld brengt u een week door in uitstekende accommodaties op unieke locaties. Ongerepte natuur, grote aantallen wilde dieren en vele vogels is waar het allemaal om gaat. De Okavango Delta, Moremi en het Chobe National Park is waar deze droom voor u werkelijkheid wordt.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.
Dag 1

Vertrek Amsterdam

Vandaag vertrekt u uit Nederland en vliegt u via Zuid-Afrika naar Maun, Botswana.

Dag 2

Aankomst Maun - Moremi Game Reserve

Varen en wild spotten in Okavango Delta

Varen en wild spotten in Okavango Delta

Vanuit Maun, ten zuiden van de Okavango Delta, vliegt u met een sportvliegtuigje naar de airstrip van Camp Xakanaxa. Hier verblijft u de komende twee nachten indien u de eersteklasse versie heeft geboekt. Vanmiddag maakt u al uw eerste game drive in een open safarivoertuig met Engelssprekende gids. Indien u de middenklasse variant boekt verblijft u in het Moremi Crossing. Ook hier zijn de safari-activiteiten inbegrepen.

U verblijft in Moremi Crossing - Okavango Delta
Dag 3

Moremi Game Reserve

Zonsondergang in Okavango Delta

Zonsondergang in Okavango Delta

Met uw gids maakt u verschillende game drives om het wild van zeer dichtbij te kunnen zien in het bosrijke Moremi. De overnachtingen in Camp Xakanaxa (eersteklasse) zijn in een luxe safaritent, voorzien van een zithoek buiten en een privé-badkamer. Ook in het kleinschalige Moremi Crossing verblijft u in een mooie safaritent met o.a. een buitendouche.

U verblijft in Moremi Crossing - Okavango Delta
Dag 4

Moremi Game Reserve - Okavango Delta

Een gids in de Okavango Delta

Een gids in de Okavango Delta

Vanmorgen vliegt u per sportvliegtuigje naar uw volgende bestemming: Camp Okavango (eersteklasse) of Rra Dinare (middenklasse). Camp Okavango ligt op het afgelegen eilandje Nxaragha in het hart van de delta en Rra Dinare ligt aan de Gomoti-rivier. U kunt wandelen op de eilandjes of deelnemen aan een boottocht en diverse safari's maken. U verblijft hier twee nachten.

U verblijft in Rra Dinare - Okavango Delta
Dag 5

Okavango Delta

Vliegen boven de Okavango Delta

Vliegen boven de Okavango Delta

De Okavango Delta is een natuurwonder waar ieder jaar ontzettend veel dieren en vogels naartoe trekken als de droge vlakte verandert in een immens grote groene delta. Vandaag ontdekt u alles wat de delta u te bieden heeft met verschillende excursies. Op uw eigen houten veranda met uitzicht op het water ziet u de zon vanavond langzaam ondergaan.

U verblijft in Rra Dinare - Okavango Delta
Dag 6

Okavango Delta - Chobe National Park

Chobe Safari Lodge

Chobe Safari Lodge

Na een ochtendsafari (indien de tijd het toelaat) vliegt u per sportvliegtuigje naar Kasane. Daar wordt u opgehaald en, indien u de eersteklasse versie heeft geboekt, naar de Chobe Safari Lodge gebracht. U verblijft hier twee nachten. Er zijn twee activiteiten per dag inbegrepen.

U verblijft in Chobe Safari Lodge - Chobe National Park
Dag 7

Chobe National Park

IJsvogel in Chobe National Park

IJsvogel in Chobe National Park

In Chobe National Park leven grote kuddes olifanten en tal van antilopensoorten als kudu, eland en tsessebe. Tevens herbergt Chobe ongeveer 440 vogelsoorten. Ontwaken bij het geluid van vogels, wat een mooie start van de dag. U gaat vandaag wederom op pad in de omgeving en u zult naast vogels ook groter wild zien, die hun dorst komen lessen of een verkoelend bad nemen. Als u de dieren in alle stilte en zachtjes benadert, kunt u hier prachtige opnames maken.

U verblijft in Chobe Safari Lodge - Chobe National Park
Dag 8

Chobe National Park - Kasane - Amsterdam

Na een ochtendsafari (indien de tijd het toelaat) door de schitterende natuur van het Chobe National Park en na het ontbijt, wordt u op de luchthaven van Kasane weer afgezet. Uiteraard kunt u de reis verlengen met een bezoek aan de Victoria Watervallen (facultatief).

Dag 9

Aankomst Amsterdam

Einde van een fantastische rondreis.

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Bekijk prijsinformatie
Reisvoorstel aanvragen

Inentingen

DTP, Hepatitis A en Gele Koorts wordt aangeraden. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig voor uw gezin? Kijkt u dan eens op https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/tenzing-travel

Klimaat

Botswana is groot en er zijn dan ook behoorlijke regionale verschillen. Deze zijn afhankelijk van de breedtegraad waarop een plaats ligt, de hoogte boven de zeespiegel en de begroeiing. In grote lijnen geldt dat er het hele jaar overdag een heerlijk warm klimaat heerst, met alleen in de woestijnen soms echt hete dagen van hoog in de dertig graden in de maanden november t/m februari. De meeste regen valt in deze maanden maar er is zelden sprake van langdurig aanhoudende regen. Onderstaand vindt u een klimaattabel voor Kasane en Maun.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een retourticket of een ticket naar de volgende bestemming. Daarnaast dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog minstens zes maanden geldig is bij vertrek uit Botswana, met minimaal vier lege visumpagina's. Heeft u een Nederlands / Belgisch paspoort, dan heeft u geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen.
 
BELANGRIJK indien u via Zuid-Afrika reist:
Vanaf 01 juni 2015 bent u verplicht om voor minderjarige kinderen een geboorteakte of gecertificeerde kopie van de geboorteakte mee te nemen. Reist u als enige biologische ouder met uw kind dan komt er een ouderverklaring van de niet-meereizende ouder bij. Na reservering ontvangt u van ons de benodigde informatie.

Visum: Bij aankomst in Victoria Falls dient u een visum te kopen voor Zimbabwe, deze dient u contant te betalen (in dollars). De kosten voor een ‘single entry’ bedragen circa US,- per persoon.
 
Mocht u ook de watervallen aan de Zambiaanse kant willen bezoeken, dan raden we aan een KAZA visum te kopen. Dit is een gezamenlijk visum voor Zimbabwe en Zambia. Dit visum kunt u kopen op de luchthaven van Victoria Falls en de kosten zijn ca USD50 per persoon.

Tijdsverschil

In de zomertijd bestaat er geen tijdsverschil, gedurende de wintertijd is het in Botswana 1 uur later dan bij ons.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 4.299,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen in bijzondere verblijven
 • Alle maaltijden
 • Binnenlandse vluchten (Maun - Moremi, Moremi - Okavango Delta, Okavango Delta - Kasane) per sportvliegtuig
 • Alle genoemde safariactiviteiten en parkentreegelden
 • Transfers (vervoer per motorboot en 4-WD voertuig
 • Geselecteerde frisdranken en lokale drankjes
 • Documentatiepakket

Bijzonderheden

 • Er geldt een strikte limiet van 20 kilogram bagage p.p., inclusief uw handbagage, camera en video-apparatuur, in plooibare tassen mee te nemen. Dit is vanwege de beschikbare bagageruimte in de sportvliegtuigjes.
 • De safari-activiteiten en transfers per auto, boot en sportvliegtuig zijn in internationaal gezelschap
 • Wilt u deze reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.
+ +

Vanafprijs

€ 4.299 p.p.

Reizen met een gerust gevoel

Wilt u weer een mooie reis maken, maar heeft u vragen over hoe dat gaat in deze tijd en wat u van ons kunt verwachten? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer

Daarom een rondreis door Botswana met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Comfortabele huurauto (all inclusive)
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Leeuwen in de Okavango Delta

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.