Lees alles over reizen in deze tijd en de drukte op Schiphol

Vakantie Zuid-Korea

Het bijzonderste aan een vakantie Zuid-Korea is de variëteit; zowel in het landschap als in de keuken. In het landschap treft u markante kleurschakeringen van bloemen, bomen en bergen. De Koreaanse keuken is divers met verse groenten en allerlei bijgerechten.

Jelmer Bergsma
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een kwaliteitsreis naar Zuid-Korea met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Gyeongbokgung Palace, Seoul

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Jelmer Bergsma

Reisspecialist Zuid-Korea

Reisinformatie Zuid-Korea

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's

Het prachtige Zuid-Korea is een zeer kleurrijk land. Koreanen genieten van de natuur, zijn graag buiten en combineren hun actieve buitenbeleving graag met een bezoek aan de religieuze meesterwerken die op fantastische locaties zijn gebouwd. De variëteit in de Koreaanse keuken is groot, de gezonde aspecten van de gerechten zijn net zo belangrijk als de presentatie ervan. Of u zich nu in een van de moderne steden bevindt of in een pittoresk plattelandsdorpje, tijdens uw verkenningstocht zult u talloze markten en eetstalletjes ontdekken.

Beste reistijd Zuid-Korea

Evenals Nederland heeft Zuid-Korea vier verschillende jaargetijden die vergezeld gaan door markante kleurschakeringen, veranderende landschappen en specifieke festiviteiten. Het voor- en najaar gaan gepaard met een natuurlijk kleurfestijn van bloemen, bomen en bergen, terwijl in de zomer de uitgestrekte theeplantages en rijstvelden een opvallend fenomeen zijn.

Hoogtepunten in Zuid-Korea

Busan en het Zuidoosten

In het zuidoosten van Zuid-Korea vindt u een zeer aanlokkelijke mix van natuurlijke, religieuze en culturele hoogtepunten.

Jeju Island

Ten zuiden van het vasteland ligt het vulkanische eiland Jeju. Hier vindt u een heel ander Zuid-Korea. Door lavastromen zijn opvallende landschappen gevormd met grotten, pieken en kraters.

Seoul

Seoul is al ruim 600 jaar de hoofdstad van Korea, al vanaf de Joseon-dynastie (1392-1910).

Tijdsverschillen

Het is in Zuid-Korea tijdens onze zomertijd zeven uur later en wanneer wij wintertijd hebben is het acht uur later.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

De officiële taal is het Koreaans. Bij de hotels en in de grote steden kunt u in het algemeen met alle vragen in het Engels terecht. Daarbuiten wordt het Engels mondjesmaat gesproken.

Geldzaken

De munteenheid in Zuid-Korea is de Zuid-Koreaanse Won (KRW). De Amerikaanse dollar (USD) is tevens een veelgebruikt betaalmiddel. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

Voor een rondreis Zuid-Korea dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste zes maanden geldig is. Een visum is niet noodzakelijk indien u korter dan drie maanden in Zuid-Korea verblijft. Wel dient u in het bezit te zijn van een retourvliegticket of een vliegticket naar de volgende bestemming.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

Zuid-Korea heeft een gematigd klimaat en kent net als Nederland vier jaargetijden. Na een behoorlijke koude winter verwelkomt Zuid-Korea vanaf eind maart een zeer aangenaam voorjaar, waarin fotogenieke kersenbloesems een belangrijke rol spelen tot media mei. ’s Zomers kan het flink regenen en is het warm en benauwd. Na de zomer volgt het kleurrijke schouwspel van de herfst in de maanden september en oktober, met een strakblauwe hemel en een gemiddelde temperatuur van 25° C.

Reisfoto's Zuid-Korea

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.