Explore the Great Nature of Kenya

14-daagse privéreis met gids/chauffeur

Wakker worden met een kopje koffie én uitzicht op een olifant? Zo zou uw ochtend in Kenia zomaar kunnen beginnen. Deze reis brengt u naar de oneindige vlaktes van de Masai Mara, de olifanten van Amboseli en de witte stranden van Mombasa.


Ik heb Kenia in mijn hart gesloten en kan iedereen aanraden om dit bijzondere land te bezoeken

- reisspecialist Ilona Blom

Reisfoto's

Zonsondergang in Kenia

Zonsondergang in Kenia

Masai kinderen in Kenia

Masai kinderen in Kenia

Buffel Masai Mara

Buffel Masai Mara

Ballonvaart in Kenia

Ballonvaart in Kenia

Leeuwen in Masai Mara

Leeuwen in Masai Mara

In de spotlights

Wildlife spotten in Amboseli

Bent u een beetje avontuurlijk? Ga dan mee op safari door het prachtige Amboseli National Park! Met op de achtergrond de besneeuwde toppen van de Kilimanjaro komt u in dit reservaat een grote verscheidenheid aan wildlife tegen. De kuddes olifanten waar Amboseli bekend om is zijn goed te zien op het grotendeels vlakke landschap, maar ook zebra’s, gnoes, giraffen en gazellen laten zich graag zien.

Luxueus kamperen tussen het wild

Luxe tenten in het Masai Mara National Reserve, een grote kans om olifanten te spotten bij de drinkplaats en adembenemende uitzichten over de omgeving; welkom bij het Ilkeliani Camp! Gelegen op de rivierbedding van de Talek rivier kunt u hier genieten van een oude, traditionele safaristijl met moderne en comfortabele voorzieningen. Maak in de ochtend een unieke ‘nature walk’ onder begeleiding van een gids, ga naar de uitkijkplaats bij het restaurant en kijk of u nijlpaarden en krokodillen ziet, en sluit de dag af met een heerlijk diner bij kaarslicht.

Hoogtepunten
 • Inclusief game drives op de oneindige vlaktes van de Masai Mara
 • Bezoek Amboseli, bekend om de grote populatie olifanten met de Kilmanjaro als achtergrond
 • Overnachten in safaritenten en hotels
 • Op zoek naar de ‘rode’ olifanten in Tsavo West
 • Ontspannen op de witte stranden van Mombassa
+ +

Vanafprijs

€ 3.999 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.
 • Ontspannen en rechtstreekse vluchten met KLM vanuit Amsterdam
 • Bijzondere en sfeervolle verblijven op toplocaties
 • Comfortabele, safari-minibus met Engelssprekende gids/chauffeur
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals een game-drive op de Masai Mara
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Reisvoorstel aanvragen

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

’s Ochtends opent u de rits van uw safaritent en wordt rustig wakker met een kopje koffie en zicht op Keniaanse natuur. In de verte hoort u een hyena huilen en in de verte wandelt een kudde giraffes.
Deze reis brengt u naar diverse natuurparken in Kenia waar de ochtend er zo, zou uit kunnen zien.
Bij Lake Navaisha kunt u nijlpaarden spotten tijdens een boottocht. In Amboseli heeft u kans om vele olifanten te zien met op de achtergrond de besneeuwde bergtoppen van de Kilimanjaro. Uiteraard slaat u de vlaktes van het Masai Mara National Reserve niet over. De reis eindigt in Mombasa, waar u samen aan het witte strand de avonturen in de wildparken nog even rustig aan u voorbij kunt laten gaan.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.
Dag 1

Amsterdam - Nairobi

Straatbeeld Nairobi

Straatbeeld Nairobi

U reist per rechtstreekse KLM vlucht naar Nairobi. Na aankomst op de luchthaven wordt u welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw comfortabele hotel in Nairobi gebracht.

U verblijft in Eka Hotel - Nairobi
Inclusief ontbijt
Dag 2

Nairobi - Lake Nakuru

Pelikanen in Lake Nakuru

Pelikanen in Lake Nakuru

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw Engelssprekende gids/ chauffeur en gaat u richting Lake Nakuru. 's Middags maakt u een game drive langs de oever van dit bekende meer. Meestal kunt u door het jaar heen flamingo's aantreffen. Naast flamingo's kunt u hier pelikanen, ooievaars, reigers en lepelaars tegenkomen. Naast vogels kunt u ook het grote wild als witte neushoorns en leeuwen spotten. Ook het luipaard komt hier in relatief grote aantallen voor, wie weet heeft u wel geluk!

U verblijft in Lake Nakuru Sopa Lodge - Lake Nakuru
Inclusief ontbijt, lunch, diner
Dag 3

Lake Nakuru - Masai Mara

Masai vrouwen bij Masai Mara National Park

Masai vrouwen bij Masai Mara National Park

Na het ontbijt en een laatste safari verlaat u Lake Nakuru en gaat u op weg naar het bekendste wildpark van Kenia; de Masai Mara waar u een game drive heeft en u het eind van de middag aankomt in uw lodge. De rit gaat via Narok, een mooie rit via kleine Keniaanse dorpjes. Onderweg ziet u op diverse plekken  leden van Masai-stammen die hun geiten hoeden of op weg zijn naar hun dorp.

U verblijft in Ilkeliani Camp - Masai Mara
Inclusief ontbijt, lunch, diner en activiteiten
Dag 4

Vrije dagen Masai Mara

Migratie van gnoes in Masai Mara

Migratie van gnoes in Masai Mara

De keuze is aan u; gaat u voor een hele dag safari in het Masai Mara National Park of kiest u ervoor om alleen in de ochtend en middag de vlaktes op te gaan? Het voordeel van een hele dag is dat u verder het gebied in kunt en zo meer kans heeft om andere dieren te spotten, u neemt een picknick lunch mee. Het voordeel van twee dagdelen is dat u de lunch nuttigt bij de lodge en nog kunt ontspannen bij het zwembad of in uw kamer. De keuze is aan u!

U verblijft in Ilkeliani Camp - Masai Mara
Inclusief ontbijt, lunch, diner en activiteiten
Dag 5

Masai Mara - Lake Naivasha

Flamingo's in Lake Naivasha

Flamingo's in Lake Naivasha

U verlaat de Masai Mara en vertrekt naar Lake Naivasha waar bij aankomst de lunch wordt geserveerd. In de middag gaat u mee op een bootsafari; wie weet ziet u nijlpaarden in het water rusten of spot u een kleurige ijsvogel.

U verblijft in Lake Naivasha Sopa Lodge - Lake Naivasha
Inclusief ontbijt, lunch, diner en activiteiten
Dag 6

Lake Naivasha - Amboseli

Mount Kilimanjaro

Mount Kilimanjaro

Na het ontbijt reist u verder naar het Amboseli National Park waar de rest van de middag in het teken staat van safari's. Amboseli staat bekend om de kuddes olifanten die vanwege het vlakke landschap goed te zien zijn. Daarnaast leven de buffel, gnoe, giraffe en gazelle broederlijk naast elkaar. Aan het eind van de dag komt u vol van indrukken aan in uw hotel in Amboseli. Bij mooi weer kunt u een glimp opvangen van de Kilimanjaro, de hoogste berg (5895 meter) van Afrika.

U verblijft in Kibo Safari Camp - Amboseli National Park
Inclusief ontbijt, lunch, diner en activiteiten
Dag 7

Amboseli - Tsavo West

Neushoorn in Tsavo National Park

Neushoorn in Tsavo National Park

Werp nog een blik op Mount Kilimanjaro tijdens het ontbijt voordat u verder reist naar het volgende park in Kenia: Tsavo West. Het savanne ecosysteem in dit park bestaat uit weidse graslanden, struikgewassen en acacia-bomen waarin vele wilde dieren leven als olifanten, neushoorns, nijlpaarden, leeuwen, cheeta's en luipaarden. Hier rijdt  u over oranje stoffige wegen door een landschap met dramatische uitzichten.

U verblijft in Voyager Ziwani Tented Camp - Tsavo National Park West
Inclusief ontbijt, lunch, diner en activiteiten
Dag 8

Tsavo West - Tsavo East

Dirt road door Tsavo National Park

Dirt road door Tsavo National Park

Vanuit Tsavo West rijdt u verder naar Tsavo East en deze rit is al een safari op zich. Na de lunch heeft u tijd om even te ontspannen voordat u aan het eind van de middag weer op zoek gaat naar wilde dieren.

U verblijft in Satao Camp - Tsavo National Park East
Inclusief ontbijt, lunch, diner en activiteiten
Dag 9

Tsavo East - Mombasa

Strand Mombasa

Strand Mombasa

Vanmorgen heeft u na het ontbijt nog een laatste safari voordat u richting Mombasa reist waar u samen kan genieten aan de Oost-Afrikaanse kust.  De witte, langgerekte stranden aan zowel de noordkust als de zuidkust zijn zeer geschikt om tot rust te komen na uw safari. Ideaal om uw vakantie in Kenia hier af te sluiten!

U verblijft in Waterlovers Beach Resort - Mombasa
Inclusief ontbijt
Dag 10-12

Vrije dagen Mombasa

Traditionele zeilboot, Mombasa

Traditionele zeilboot, Mombasa

Geniet u deze dagen van zon, zee en strand en laat de herinneringen aan de safari’s in de wildparken onder het genot van een drankje nogmaals de revue passeren. Maak een uitstapje naar Mombasa voor een bezoek aan de kenmerkende Tusk Arch of maak een cruise op een traditioneel Arabisch zeilschip.

U verblijft in Waterlovers Beach Resort - Mombasa
Inclusief ontbijt
Dag 13

Mombasa - Amsterdam

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht via Nairobi naar Amsterdam.

Dag 14

Aankomst Amsterdam

Einde van deze fantastische reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Bekijk prijsinformatie
Reisvoorstel aanvragen

Inentingen

DTP, Hepatitis A en Gele Koorts wordt aangeraden. In Kenia komt ook Malaria voor. Wij adviseren u contact op te nemen met de GGD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig voor uw gezin? Kijkt u dan eens op https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/tenzing-travel

Klimaat

Kenia heeft tropisch regenklimaat, wat neerkomt op droge perioden en regenperioden. De regenperioden zijn in april tot en met mei en in de maand november. In de regenperiode kunnen de wegen modderig en moeilijk begaanbaar zijn. De gemiddelde temperaturen liggen rond de 25 graden. In de ochtenden (met name in de hoger gelegen gebieden) kan het ’s nachts flink afkoelen, tot ca. 10 graden. Dit is met name bij Mount Kenia en de Usambara Mountains. Uiteraard is dit in de wintermaanden (onze zomer). “Het binnenland” is veel warmer en kent minder neerslag.

Reisdocumenten

Iedereen heeft een (internationaal) paspoort nodig dat na vertrek uit Kenia nog zes maanden geldig is na terugkomst. Verder dient uw paspoort nog ten minste twee lege pagina's te bevatten voor de visa-stempels. Het visum voor Kenia kunt u bij aankomst op de luchthaven of bij de grensovergang van Tanzania naar Kenia ter plekke aanschaffen tegen een betaling van USD 50,- (contant!). We adviseren u hierover bij boeking. Als reiziger bent u zelf verantwoordelijk om over de juiste reisdocumenten te beschikken. Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade. De kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort.

Tijdsverschil

In de winter is het 2 uur later, in de zomer is het 1 uur later dan in België en Nederland.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 3.999,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Ontspannen en rechtstreekse vluchten met KLM vanuit Amsterdam
 • Bijzondere en sfeervolle verblijven op toplocaties
 • Comfortabele, safari-minibus met Engelssprekende gids/chauffeur
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals een game-drive op de Masai Mara
 • Privévervoer van de luchthaven naar uw verblijf en v.v.
 • Handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Verschillende maaltijden tijdens de reis
 • Alle entreegelden voor de wildparken tijdens de safarireis met gids
 • Een persoonlijk, op maat gemaakt reisboek met uitgebreide beschrijving van uw reisschema

Bijzonderheden

 • U dient te reizen met plooibare tassen/koffers i.v.m. de beperkte laadruimte in de minibus.
 • Tijdens de safari heeft u een gegarandeerde raamplaats.
 • U kunt onderweg een mooie ballonsafari maken in de Masai Mara, niet inbegrepen in de prijs.
 • Het programma is afhankelijk van de weersomstandigheden.
+ +

Vanafprijs

€ 3.999 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.

Reizen met een gerust gevoel

Wilt u weer een mooie reis maken, maar heeft u vragen over hoe dat gaat in deze tijd en wat u van ons kunt verwachten? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer

Daarom een rondreis Kenia met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Reizen per comfortabele auto met privéchauffeur
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Masai Mara