A Wildlife Adventure in Kenya

15-daagse privéreis met gids/chauffeur

Pak uw verrekijker en spot de Big Five in Samburu National Park, ga op safari in de Masai Mara, ontwaak midden in de natuur in een luxe safaritent en ontspan op de witte stranden van Mombasa. Een droom voor iedere wildlife liefhebber!


Gisteren zag ik een familie leeuwen en vanmorgen stond er een olifant op nog geen meter van de jeep. We naderen de auto’s en zien opeens een groep van vijf cheeta’s rondlopen. Wat gaaf!

- reisspecialist Ilona Blom

Reisfoto's

Giraf in Kenia

Giraf in Kenia

Samburu

Samburu

Landingsstrip bij Masai Mara National Park

Landingsstrip bij Masai Mara National Park

Zebra in Kenia

Zebra in Kenia

Leeuw met welpje in Kenia

Leeuw met welpje in Kenia

In de spotlights

Wildlife, uitgestrekte savannes en traditionele herders

Stap de jeep in en rijd met volle vaart de adembenemende savanne van de Masai Mara in. Indrukwekkende kuddes gnoes, zebra’s, olifanten, cheeta’s en leeuwen laten zich hier namelijk graag zien! Luister naar de verhalen die de gids te vertelen heeft en maak de mooiste foto’s van alles dat u te zien krijgt. Want wist u al dat de grootste populatie leeuwen van Kenia in dit park leeft en de migratie van de 1,5 miljoen gnoes en zebra's een van de meest unieke spektakels op het Afrikaanse continent is? Maar ook de herders in hun kleurrijke kleding zijn prachtig om te zien.

Ontwaken met een adembenemend uitzicht

Wakker worden is nog nooit zo leuk geweest als tijdens uw verblijf bij de Lake Nakure Sopa Lodge. Een fantastisch uitzicht over het nationale park vanaf uw eigen balkon is toch wel erg uniek! Wordt ’s ochtends rustig wakker en geniet van het paradijs vol vogels, wateren en bergkammen die aan uw voeten ligt. Vertoef overdag heerlijk aan het zwembad, drink een verkoelend drankje aan bar en vergeet natuurlijk niet deel te nemen aan een onvergetelijke game drive door dit prachtige gebied!

Hoogtepunten
 • Ga op zoek naar de bijzondere Big Five van Samburu National Park
 • Inclusief game drives op de oneindige vlaktes van de Masai Mara
 • Overnachten in safaritenten en hotels
 • Ontmoet de Masai bevolking
 • Ontspannen op de witte stranden van Mombasa
+ +

Vanafprijs

€ 3.799 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.
 • Ontspannen en rechtstreekse vluchten met KLM vanuit Amsterdam
 • Bijzondere en sfeervolle verblijven op toplocaties
 • Comfortabele, minivan met Engelssprekende gids/chauffeur
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals een game drive op de Masai Mara
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Reisvoorstel aanvragen

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Turend door het raam van uw jeep ziet u dorpelingen inkopen doen op de markt, zebra’s grazen in de uitgestrekte natuurgebieden en wie weet een luierende familie leeuwen onder een acaciaboom op de eindeloze vlaktes van de Masai Mara. U bezoekt vele bekende nationale parken, zodat uw kans op het spotten van de Big Five optimaal is en u uitgebreid kennis maakt met Kenia. Spot in Samburu de bijzondere dieren die hier leven, maak kennis met de cultuur van de Masai  bevolking en geniet van de safari’s in het Masai Mara National Reserve. De reis eindigt in Mombasa, waar u samen aan het witte strand de avonturen in de wildparken nog even rustig aan u voorbij kunt laten gaan.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.
Dag 1

Amsterdam - Nairobi

Op safari in Kenia

Op safari in Kenia

Na aankomst op de luchthaven wordt u welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw  hotel in Nairobi gebracht.

U verblijft in Eka Hotel - Nairobi
Inclusief ontbijt
Dag 2

Nairobi - Mount Kenya Region

Samburu

Samburu

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw Engelssprekende gids/ chauffeur en gaat u richting Mount Kenya.

U verblijft in Sweetwaters Serena Camp - Samburu
Inclusief ontbijt, lunch, diner en activiteiten
Dag 3

Mount Kenya Region - Samburu National Reserve

Samburu National Reserve

Samburu National Reserve

Na het ontbijt reist u verder naar het Samburu National Reserve waar u na aankomst een game drive heeft met picknicklunch onderweg.

U verblijft in Samburu Intrepids Tented Camp - Samburu National Park
Inclusief ontbijt, lunch, diner en activiteiten
Dag 4

Vrije dag Samburu National Reserve

Jonge olifant in Samburu National Park

Jonge olifant in Samburu National Park

Vandaag maakt u twee game drives in het park. Tijdens de spannende safari’s  wordt u meegenomen door het mooie en afwisselende landschap. Ga op zoek naar de Samburu Big Five of andere bijzondere dieren zoals de Somalië-struisvogel (met blauwe nek). Ook heeft u kans leeuwen, cheeta's, luipaarden en olifanten te zien. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan een Samburu dorpje.
De game drives/safari’s vinden plaats in de ochtend en in de namiddag. Tussendoor keert u terug naar de lodge voor uw lunch, een duik in het zwembad en om even te relaxen.

U verblijft in Samburu Intrepids Tented Camp - Samburu National Park
Inclusief ontbijt, lunch, diner en activiteiten
Dag 5

Samburu National Reserve - Mount Kenya / Aberdares

Aberdare National Park

Aberdare National Park

Na het ontbijt gaat u op pad richting Lake Nakuru, waarbij u onderweg een stop maakt bij Nyahururu waar u een waterval bezoekt. 's Middags maakt u een game drive langs de oever van dit bekende flamingo-meer. In het seizoen treft u hier wel honderden flamingo's aan. Zij fourageren hier omdat hun voedsel, kleine garnaalachtige diertjes, massaal voorkomt in het sodarijke meer. Naast de flamingo's leven hier pelikanen, ooievaars, reigers en lepelaars en u kunt witte neushoorns en leeuwen tegenkomen. Ook het luipaard komt hier in relatief grote aantallen voor, maar dit schuwe dier laat zich niet zo gemakkelijk zien.

U verblijft in The Ark Lodge - Aberdare National Park
Inclusief ontbijt, lunch, diner en activiteiten
Dag 6

Mount Kenya / Aberdares - Lake Nakuru

Nijlpaarden in Lake Nakuru

Nijlpaarden in Lake Nakuru

Vandaag gaat u op weg naar Lake Nakuru. Onderweg is een stop bij de Thomson Falls een aanrader. 
's Middags maakt u een game drive langs de oever van dit bekende meer. Meestal kunt u door het jaar heen flamingo's aantreffen. Naast flamingo's kunt u hier pelikanen, ooievaars, reigers en lepelaars tegenkomen. Naast vogels kunt u ook het grote wild als witte neushoorns en leeuwen spotten. Ook het luipaard komt hier in relatief grote aantallen voor, wie weet heeft u wel geluk!

U verblijft in Lake Nakuru Sopa Lodge - Lake Nakuru
Inclusief ontbijt, lunch, diner
Dag 7

Lake Nakuru - Masai Mara (Maji Moto)

Dansende Masai mannen

Dansende Masai mannen

Na het ontbijt en een laatste safari verlaat u Lake Nakuru en gaat u op weg naar het bekendste wildpark van Kenia; de Masai Mara waar u een game drive heeft en u het eind van de middag aankomt in uw lodge. De rit gaat via Narok, een mooie rit via kleine Keniaanse dorpjes. Onderweg ziet u op diverse plekken  leden van Masai-stammen die hun geiten hoeden of op weg zijn naar hun dorp.
Uw eerste nacht in de Masai Mara is een bijzondere, in het Maji Moto Eco Camp verblijft u in een eenvoudig tentenkamp en maakt u komende dag deel uit van de Masai cultuur.

U verblijft in Maji Moto Eco Camp - Masai Mara
Inclusief ontbijt, lunch, diner en de volgende activiteiten (Natuurwandeling, culturele ervaringen, wandel safari's, bezoek aan een lokale school en warmwaterbronnen).
Dag 8

Masai Mara (Maji Moto) - Masai Mara (Ilkeliani)

Leeuw in Masai Mara National Reserve

Leeuw in Masai Mara National Reserve

U neemt afscheid van de Masai en gaat naar de oneindige vlaktes van de Masai Mara. Hier maakt u een game drive door een wildrijk gebied met onverwachte ontmoetingen.

U verblijft in Ilkeliani Camp - Masai Mara
Inclusief ontbijt, lunch, diner en activiteiten
Dag 9

Vrije dagen Masai Mara

Ballonvlucht over de Masai Mara

Ballonvlucht over de Masai Mara

De keuze is aan u; gaat u voor een hele dag safari in het Masai Mara National Park of kiest u ervoor om alleen in de ochtend en middag de vlaktes op te gaan? Het voordeel van een hele dag is dat u verder het gebied in kunt en zo meer kans heeft om andere dieren te spotten, u neemt een picknick lunch mee. Het voordeel van twee dagdelen is dat u de lunch nuttigt bij de lodge en nog kunt ontspannen bij het zwembad of in uw kamer. De keuze is aan u!

U verblijft in Ilkeliani Camp - Masai Mara
Inclusief ontbijt, lunch, diner en activiteiten
Dag 10

Masai Mara - Mombasa

Wit strand, Mombasa

Wit strand, Mombasa

Na het ontbijt wordt u naar de airstrip gebracht waar u afscheid neemt van uw gids/chauffeur. Met een vliegtuigje reist u naar de witte stranden van Mombasa. Wie weet spot u tijdens uw vlucht over de Masai Mara nog wild. De witte, langgerekte stranden aan zowel de noordkust als de zuidkust zijn zeer geschikt om tot rust te komen na uw safari. Ideaal om uw vakantie in Kenia hier af te sluiten!

U verblijft in Waterlovers Beach Resort - Mombasa
Inclusief ontbijt
Dag 11-13

Vrije dagen Mombasa

Kameel op het strand van Mombasa

Kameel op het strand van Mombasa

Geniet u deze dagen van zon, zee en strand en laat de herinneringen aan de safari’s in de wildparken onder het genot van een drankje nogmaals de revue passeren. Maak een uitstapje naar Mombasa voor een bezoek aan de kenmerkende Tusk Arch of maak een cruise op een traditioneel Arabisch zeilschip.

U verblijft in Waterlovers Beach Resort - Mombasa
Inclusief ontbijt
Dag 14

Mombasa - Amsterdam

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht via Nairobi naar Amsterdam.

Dag 15

Aankomst Amsterdam

Einde van deze fantastische reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Bekijk prijsinformatie
Reisvoorstel aanvragen

Inentingen

DTP, Hepatitis A en Gele Koorts wordt aangeraden. In Kenia komt ook Malaria voor. Wij adviseren u contact op te nemen met de GGD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig voor uw gezin? Kijkt u dan eens op https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/tenzing-travel

Klimaat

Kenia heeft tropisch regenklimaat, wat neerkomt op droge perioden en regenperioden. De regenperioden zijn in april tot en met mei en in de maand november. In de regenperiode kunnen de wegen modderig en moeilijk begaanbaar zijn. De gemiddelde temperaturen liggen rond de 25 graden. In de ochtenden (met name in de hoger gelegen gebieden) kan het ’s nachts flink afkoelen, tot ca. 10 graden. Dit is met name bij Mount Kenia en de Usambara Mountains. Uiteraard is dit in de wintermaanden (onze zomer). “Het binnenland” is veel warmer en kent minder neerslag.

Reisdocumenten

Iedereen heeft een (internationaal) paspoort nodig dat na vertrek uit Kenia nog zes maanden geldig is na terugkomst. Verder dient uw paspoort nog ten minste twee lege pagina's te bevatten voor de visa-stempels. Het visum voor Kenia kunt u bij aankomst op de luchthaven of bij de grensovergang van Tanzania naar Kenia ter plekke aanschaffen tegen een betaling van USD 50,- (contant!). We adviseren u hierover bij boeking. Als reiziger bent u zelf verantwoordelijk om over de juiste reisdocumenten te beschikken. Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade. Kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort.

Tijdsverschil

In de winter is het 2 uur later, in de zomer is het 1 uur later dan in België en Nederland.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 3.799,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Ontspannen en rechtstreekse vluchten met KLM vanuit Amsterdam
 • Bijzondere en sfeervolle verblijven op toplocaties
 • Comfortabele, minivan met Engelssprekende gids/chauffeur
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals een game drive op de Masai Mara
 • Handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Verschillende maaltijden tijdens de reis
 • Entreegelden
 • Een persoonlijk, op maat gemaakt reisboek met uitgebreide beschrijving van uw reisschema

Bijzonderheden

 • Het programma is afhankelijk van de weersomstandigheden
 • U dient te reizen met plooibare tassen/koffers i.v.m. de beperkte laadruimte in de minibus
 • Tijdens de safari heeft u een gegarandeerde raamplaats

+ +

Vanafprijs

€ 3.799 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.

Reizen met een gerust gevoel

Wilt u weer een mooie reis maken, maar heeft u vragen over hoe dat gaat in deze tijd en wat u van ons kunt verwachten? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer

Daarom een rondreis Kenia met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Reizen per comfortabele auto met privéchauffeur
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Masai Mara