• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat
Tenzing Travel Bestseller

Highlights of Namibia

18-daagse autoreis

Namibië, geen enkel ander land in Afrika is met dit land te vergelijken. U vindt hier fascinerende natuurverschijnselen in uitgestrekte landschappen. Avontuurlijk rijdt u zelfstandig langs al het moois dat Namibië te bieden heeft. Eindeloze onverharde wegen, ... lees verder ↓


Highlights

 • Kalahari
 • Fish River Canyon
 • Rode duinen van de Sossusvlei en Namiib Naukluftpark
 • Gezellig Swakopmund
 • Wildlife in Etosha N.P.
 • Erindi Game Reserve
+
INDICATIEPRIJS € 1950,-   p.p.
o.b.v. 2 personen
excl. intercontinentale vluchten


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Fish River Canyon
 • Kalahari Desert
 • Oryx in de Sossusvlei
 • Giraf in Etosha, Namibia
Fish River Canyon Kalahari Desert Oryx in de Sossusvlei Giraf in Etosha, NamibiaImpressies

Fish River Canyon

Kalahari Desert
Oryx in de Sossusvlei
Giraf in Etosha, Namibia


Reisinformatie


Namibië, geen enkel ander land in Afrika is met dit land te vergelijken. U vindt hier fascinerende natuurverschijnselen in uitgestrekte landschappen. Avontuurlijk rijdt u zelfstandig langs al het moois dat Namibië te bieden heeft. Eindeloze onverharde wegen, weinig andere auto's, de zon die bijna altijd schijnt en het landschap dat op magische wijze continu drastisch verandert. Dat is Namibië! U doorkruist het land van zuid naar noord, een reis vol contrasten. En indien u andere wensen heeft met betrekking tot de door ons samengestelde route passen wij dit graag samen met u aan!
Highlights of Namibia Highlights of NamibiaDag tot dag

Windhoek

Bij aankomst op de luchthaven wacht onze vertegenwoordiging u op. U neemt uw huurauto en routebeschrijving in ontvangst en rijdt naar Windhoek, met kenmerkende gebouwen in Duits-koloniale stijl.

Windhoek › Kalahari (ca. 285 km)

Na het ontbijt rijdt u richting Rehoboth, waar vele nakomelingen van Nederlanders van de Kaapkolonie en vrouwen van de inlandse Afrikaanse stammen leven, ook wel de 'Rehoboth Basters' genoemd. De rode zandvlaktes doemen al snel op aan de horizon. U bent in de Kalahari (O).

Kalahari

Vandaag heeft u de gehele dag de tijd om de omgeving van uw verblijf te verkennen. Mooie wandelroutes waarbij u de tracks soms deelt met een zebra of een springbok, per mountainbike de Kalahari ontdekken of met een gids een begeleide duinwandeling maken. Alle activiteiten zijn facultatief (O).

Kalahari › Fish River Canyon (ca. 420 km)

Langs de plaatsen Mariental, Keetmanshoop en Seeheim komt u aan bij één van de langste kloven ter wereld, de Fish River Canyon (O).

Fish River Canyon

Opvallend is de stilte bij zo'n machtig natuurwonder. U heeft alle tijd om de kloof te bewonderen, massa-toerisme kennen ze in Namibië niet. Tevens een ideale plek om actief te wandelen (O).

Fish River Canyon › Aus (ca. 280 km)

In de ochtend vervolgt u uw reis en rijdt u richting Aus, wat grenst aan het bekende Namib-Naukluft National Park. Hier heeft u de mogelijkheid om wilde woestijnpaarden te zien die leven aan de voet van het Aus gebergte bij Garub (O).

Aus › Namtib Biosphere Reserve (ca. 120 km)

Na een vroeg ontbijt rijdt u naar uw accommodatie; rust, ruimte en stilte in een kleurrijke omgeving. Het onbekendere Namtib Biosphere Reservaat is gelegen in het Tiras gebergte dat grenst aan de Namib woestijn met uitgestrekte vlaktes, ongerepte natuur en absolute stilte (O).

Namtib Biosphere Reserve › Namib Desert (ca. 250 km)

Een dag om naar uit te kijken, want u reist vandaag richting de Sossusvlei, gelegen in de Namib woestijn en is één van de hoogtepunten van deze reis. De intens rode zandduinen zijn namelijk hetgeen dat Namibië zo bijzonder en eigen maakt. De omgeving zal u daadwerkelijk betoveren (O).

Namib Desert

Vroeg op, want u wilt absoluut niks missen. Sossusvlei is bereikbaar via Sesriem, de toegang van het nationale park. U kunt zelfstandig door het park rijden of meegaan op excursie (facultatief). Interessante hoogtepunten zijn de Dead Vlei en de veelbesproken Dune 45 die op u ligt te wachten om beklommen te worden. U maakt hier ongetwijfeld fantastische foto's (O).

Namib Desert › Swakopmund (ca. 350 km)

De reis krijgt vandaag een hele andere wending, want van de imposante zandduinen komt u nu in een gezellig kustplaatsje, genaamd Swakopmund. In deze stad proeft u het uitgesproken Duitse karakter vanwege het feit dat Namibië voorheen een Duitse kolonie is geweest. U bent weer terug in de bewoonde wereld (O).

Swakopmund

Ga mee op een boottocht voor het spotten van dolfijnen en zeehonden, of kies voor een bezoek aan de aangrenzende woestijn en laat u verrassen door het bijzondere 'kleine' leven dat zich in de zandduinen afspeelt tijdens de Living Desert excursie. Of wat dacht u van een 'scenic flight' over de Skeleton Coast? Een onherbergzaam gebied dat zich uitstrekt langs de kust. Grote kans dat u zelfs vanuit de lucht verschillende scheepswrakken ziet liggen. Alle excursies zijn facultatief (O).

Swakopmund › Brandberg (ca. 240 km)

De route gaat verder richting Henties Bay en Cape Cross, hier kunt u een enorme pelsrobben kolonie bezoeken. Daarna rijdt u door naar Brandberg Natuur Reservaat, een bergmassief met de hoogste bergtop van Namibië. Hier leven ook de woestijnolifanten. Deze zijn kleiner van formaat en hebben zich volledig aangepast aan de barre omstandigheden in de woestijn. U kunt hier samen met de locale bewoners een wandeling maken door de kloof naar eeuwenoude rotstekeningen (O).

Brandberg › Damaraland

Vandaag rijdt u verder via Twyfelfontein naar het uitgestrekte gebied van Damaraland. U kunt hier het interessante Damara Living Museum bezoeken (facultatief), waar u meer kennis vergaart over de cultuur van de Damara. Of neemt u een kijkje bij de bekende rotstekeningen van Twyfelfontein, ook deze tekeningen zijn zeker de moeite waard voor een bezoek (O).

Damaraland › Etosha N.P. (ca. 315 km)

U rijdt vandaag naar Etosha, waar u de komende twee nachten aan de zuidkant van het nationale park zult verblijven. Met een beetje geluk kunt u in de middag mee op uw eerste game drive in Etosha (facultatief). En anders heeft u daar de volgende dag gelegenheid voor. Etosha betekent letterlijk 'grote witte plek', te verklaren vanwege de grote zoutpan die u vindt in het midden van het gebied. Van oost naar west meet dit gebied 120 kilometer met een breedte van maar liefst 55 kilometer met nauwelijks begroeiing (O).

Etosha National Park

Een 'gratis' game drive door het Etosha National Park vandaag, want u reist van Zuid- naar Oost-Etosha voor uw volgende overnachting. Ongetwijfeld dat u onderweg wilde dieren gaat zien (O).

Etosha N.P. › Erindi (ca. 470 km)

U laat Etosha achter u en maakt een stop bij Tsumeb en Grootfontein om een bezoek te brengen aan de Hoba meteoriet. U vervolgt uw weg via Otjiwarongo naar het Erindi Private Game Reserve dat 'plaats van water' betekent. U heeft keuze uit een flink aantal activiteiten (facultatief) (O).

Erindi › Windhoek (ca. 250 km)

Tijd om terug te keren naar Windhoek. Afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht kunt u nog een kort bezoek brengen aan Windhoek. Op de luchthaven levert u de huurauto in. Het kan nog wel even duren voor u echt beseft wat deze reis u allemaal gebracht heeft.Verdere info

Bijzonderheden

 • U heeft een Meet & Greet bij aankomst, waar u een op maat gemaakte routebeschrijving ontvangt
 • De aangegeven afstanden zijn globaal en exclusief het aantal te rijden kilometers naar bezienswaardigheden
 • Entreegelden voor de parken zijn niet inbegrepen en dienen ter plaatse worden betaald, ook indien u in het park verblijft
 • U kunt de route ook met een 4-WD auto afleggen. Dit is iets duurder, maar zeker comfortabeler
 • Voor indicatieprijzen en de accommodatiemogelijkheden zie onze website. Neem contact met ons op voor de meest actuele prijzen
 • Wilt u deze reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Beleef meer

 • Wat denkt u van een verlenging op Mauritius na uw prachtige reis door Namibië?
 • Op de heenreis kunt u een stopover maken in Johannesburg en eventueel een fietsexcursie maken door Soweto, of een bezoek brengen aan het Apartheidmuseum.
 • Maak een ballonvaart excursie over de Sossusvlei. Vraag ons naar de mogelijkheden.
Naar keuze in middenklasse, eersteklasse of deluxe accommodaties.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Optionele excursies

Om deze reis nog mooier te maken kunt u deze excursies eraan toevoegen:

The Living Desert Tour

U gaat per 4-WD op zoek naar levende dieren in de spectaculaire woestijn van Swakopmund. U zult versteld staan van hetgeen er zoal leeft in de woestijn; van kameleons tot gekko’s en van slangen tot kevers. Tijdens de tour passeert u een stukje geschiedenis als u midden in de woestijn onderdelen van een oude treinrails tegenkomt. Hier vertelt uw gids u met plezier meer over. Aan het eind van de ochtend kunt u vanaf een woestijntop het prachtige landschap in u opnemen. Een leerzame en unieke ervaring!

Indicatieprijs 55,- p.p. | Meer info >

Balloon Safari Sossusvlei

Wees getuige van een oogverblindende zonsopgang in 's werelds oudste woestijn en maak de ballonvaart van uw leven. Op de meest romantische manier ziet u een prachtig landschap van zand en bergen. U ziet Deadvlei met haar versteende bomen steeds zichtbaarder worden, terwijl u de rest van de woestijn kunt beschouwen. Bij de landing geniet u, op een afgelegen plaats, van een overheerlijk champagneontbijt. Een ervaring om nooit meer te vergeten!

Indicatieprijs 549,- p.p. | Meer info >

Etosha Safari

Aan olifanten geen gebrek in het grootse wildpark van Namibië. In Etosha heeft u de beste kans om de Big Five te zien. Naast olifanten kunt u ook neushoorns, leeuwen, luipaarden en buffels spotten. Het park is anders dan andere parken, waarbij in droge periode survival of the fittest een realiteit is voor de dieren die hier leven. Een bezoek aan het Etosha-park zal gegarandeerd staan voor een fantastische ervaring. Onder begeleiding van een gids stapt u in een open safari auto, waarbij u het indrukwekkende landschap en de diverse dieren met uw camera kunt vastleggen.

Indicatieprijs 55,- p.p. | Meer info >

Quad Biking

Ervaar de sensatie van het quad rijden door de uitgestrekte zandduinen van Namibië. Onder begeleiding van een ervaren gids rijdt u door de woestijn van Swakopmund. Geniet van de vrijheid in deze uitgedroogde wildernis en leg de indrukwekkende omgeving vast met uw camera.

Indicatieprijs 49,- p.p. | Meer info >

Op zoek naar andere excursiemogelijkheden? Vraag het ons, wij adviseren u graag.
Maaltijden

Maaltijden volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner).
Inbegrepen bij middenklasse accommodaties: 16 x ontbijt
Inbegrepen bij eersteklasse accommodaties: 17 x ontbijt, 8 x diner
Inbegrepen bij deluxe accommodaties: 17 x ontbijt, 1 x lunch, 12 x diner

Vervoer

U reist per huurauto.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


 
please chat with me