Discover Spectacular Namibia

21-daagse autoreis

Ontdek spectaculair Namibië! Rij over eindeloze onverharde wegen door het fascinerende landschap, spot leeuwen en olifanten, ontmoet de bijzondere Himba-bevolking, kajak met zeehonden en beklim Duin 45 in de Sossusvlei.


Tijdens onze reis door Namibië bleven we ons verbazen over de leegte en de stilte. Totdat er plots drie cheetah's de weg overstaken op nog geen 100 meter voor onze auto. Wow!

- reisspecialist Ilona Blom

Reisfoto's

Zebra in Etosha

Zebra in Etosha

Oryx, Namib Naukluft National Park

Oryx, Namib Naukluft National Park

Giraffen in Etosha National Park

Giraffen in Etosha National Park

In de spotlights

Kajakken tussen de zeeleeuwen en flamingo's

Naast leeuwen, giraffen en olifanten die in Namibië leven zijn er bij de kust van dit unieke land ook diverse dieren te spotten. Stap bij Walvisbaai in uw kajak en het zal niet lang duren voordat u de eerste zeeleeuw spot. Deze nieuwsgierige dieren komen graag een kijkje nemen bij uw kajak. Ook bestaat er een kans dat u dolfijnen, pelikanen en flamingo’s tegenkomt.

Overnachten in een Private Game Reserve

Sluit uw fantastische reis door Namibië af in de sfeervolle Old Traders Lodge. Gelegen in het Erindi Private Game Reserve kunt u hier nog een paar mooie herinneringen maken. Sta vroeg in de ochtend op voor een safari en zie leeuwen en hyena's terug komen van de jacht. En ontspan bij lodge met een verfrissende duik nemen in het zwembad of geniet van het uitzicht op de drinkplaats waar onder andere olifanten, giraffen en neushoorns hun dorst komen lessen.

Hoogtepunten
 • Verblijf in kleinschalige guesthouses op top locaties!
 • Kayakken met zeehonden
 • Rustig reistempo met veel tijd voor het spotten van dieren
 • Wandel langs de klif van Fish River Canyon
 • Overnacht heel dichtbij de Sossusvlei
+ + +
Vlucht, vervoer, verblijf en excursie(s) inbegrepen
€ 4.999 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.
Vanafprijs voor twee volwassenen
 • Ontspannen vluchten met KLM vanuit Amsterdam inclusief ruim-en handbagage en luchthavenbelasting
 • Vlucht Johannesburg -Windhoek v.v inclusief ruim-en handbagage en luchthavenbelasting
 • Stoelreservering economy class KLM
 • Bijzondere en sfeervolle verblijven op toplocaties
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Reisvoorstel aanvragen

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Excursies
 • Prijs & info

Namibië, geen enkel ander land in Afrika is met dit land te vergelijken. U vindt hier fascinerende natuurverschijnselen in uitgestrekte landschappen. Avontuurlijk rijdt u zelfstandig langs al het moois dat Namibië te bieden heeft. Eindeloze onverharde wegen, weinig andere auto's, de zon die bijna altijd schijnt en het landschap dat op magische wijze continu drastisch verandert. Dat is Namibië! U doorkruist het land van zuid naar noord, een reis vol contrasten. En indien u andere wensen heeft met betrekking tot de door ons samengestelde route passen wij dit graag samen met u aan!

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.
Dag 1

Amsterdam - Johannesburg

Johannesburg

Johannesburg

Vandaag vliegt u allereerst naar Johannesburg. Na aankomst in Johannesburg wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiging en gaat u met de shuttle service van het hotel naar Garden Court O.R. Tambo Airport Hotel.

U verblijft in Garden Court O.R. Tambo Airport - Johannesburg
Inclusief ontbijt

Upgrade uw verblijf

InterContinental Johannesburg O.R. Tambo Airport Hotel - Johannesburg

Dag 2

Johannesburg - Windhoek

Christ Church in Windhoek

Christ Church in Windhoek

Deze ochtend gaat u met de shuttle service van het hotel naar de luchthaven. Daar aangekomen maakt u zich klaar voor de vlucht naar Windhoek. Bij aankomst op de luchthaven wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiging. U neemt uw huurauto en routebeschrijving in ontvangst en rijdt naar uw hotel in Windhoek. Dit is een rit van ca 45  minuten.

U verblijft in The Elegant Guesthouse - Windhoek
Inclusief ontbijt
Dag 3

Windhoek - Kalahari

Oryx in de Kalahari Desert

Oryx in de Kalahari Desert

Na het ontbijt rijdt u richting Rehoboth, waar vele nakomelingen van Nederlanders van de Kaapkolonie en vrouwen van de inlandse Afrikaanse stammen leven, ook wel de 'Rehoboth Basters' genoemd. Niet lang na Rehoboth passeert u de Steenbokskeerkring (aangegeven met een bord) en staat de zon s ’middags niet meer in het zuiden, maar in het noorden.  De rode zandvlaktes doemen daarna al snel op aan de horizon. U bent in de Kalahari woestijn.

U verblijft in Intu Africa Camelthorn Lodge - Kalahari
Inclusief ontbijt
Dag 4

Vrije dagen Kalahari woestijn

Struisvogeleieren in de Kalahari Desert

Struisvogeleieren in de Kalahari Desert

Vandaag heeft u de gehele dag de tijd om de omgeving te verkennen. Mooie wandelroutes waarbij u de paden soms deelt met een zebra of een springbok, u kunt per mountainbike de Kalahari ontdekken of met een gids een begeleide duinwandeling maken. De meeste activiteiten dienen vooraf te worden gereserveerd, we zijn u hierbij graag van dienst.

U verblijft in Intu Africa Camelthorn Lodge - Kalahari
Inclusief ontbijt
Dag 5

Kalahari - Fish River Canyon

Fish River Canyon

Fish River Canyon

Vandaag legt u een prachtige route af naar Afrika’s grootste canyon. De rit is lang, maar onderweg kunt u een aantal stops maken om de benen even te strekken.

U verlaat de Kalahari woestijn en kunt een fotostop maken bij de Hardap Dam, het grootste stuwmeer van het land. Via Mariental rijdt u naar Keetmanshoop. Buiten Keetmanshoop (ca 15 minuten rijden) liggen nog twee leuke stops; het kokerboomwoud en Giants Playground. Het bijzondere kokerboomwoud (Quiver Tree Forest) is met ca 250 kokerbomen is gelegen op de Gariganus Farm. Sommige bomen zijn wel 250 tot 300 jaar oud. In 1995 werd het bos uitgeroepen tot nationaal monument. De takken van deze bomen werden vooral vroeger (en soms nu nog) gebruikt door de San voor hun pijlenkokers. Naast het kokerboomwoud ligt Giants Playground. Hier vindt  u grote en kleine rotsformaties die door de eeuwen heen zeer uiteenlopende vormen hebben gekregen.
Na deze stopjes rijdt u terug naar Keetmanshoop en rijdt u via Seeheim naar een van de langste kloven ter wereld; de Fish River Canyon.

U verblijft in Canyon Roadhouse - Fish River Canyon
Inclusief ontbijt
Dag 6

Vrije dag Fish River Canyon

Volle maan in Fish River Canyon

Volle maan in Fish River Canyon

U heeft vandaag alle tijd om de kloof te bewonderen. Bijzonder is de stilte bij dit natuurwonder. De beste punten om dit te doen zijn bij de uitzichtpunten ‘Hikers Viewpoint’ en ‘Main Viewpoint’. In Ais Ais kunt u opwarmen in de warmwaterbronnen.

U verblijft in Canyon Roadhouse - Fish River Canyon
Inclusief ontbijt
Dag 7

Fish River Canyon - Aus

Wilde paarden in Aus

Wilde paarden in Aus

Via Seeheim rijdt u richting het plaatsje Aus, een dorpje dat grenst aan het bekende Namib-Naukluft Park. Hier heeft u de mogelijkheid om wilde woestijnpaarden te zien die leven aan de voet van het Aus gebergte bij Garub.

U verblijft in Klein Aus Vista Desert Horse Inn - Aus
Dag 8

Vrije dag Aus

Welkom in Klein Aus Vista

Welkom in Klein Aus Vista

Deze dag heeft u de tijd voor de woestijnlandschappen van Aus. Bezoek de waterhole bij Grub waar vaak wilde paarden te vinden zijn. En maak een excursie naar Kolmanskop. Dit oude mijnwerkersstadje is bijna helemaal overgenomen door de natuur. Wie pinguïns wil spotten kan terecht in de kustplaats Lüderitz.

U verblijft in Klein Aus Vista Desert Horse Inn - Aus
Dag 9

Aus - Sesriem

Namib Naukluft Park

Namib Naukluft Park

Een dag om naar uit te kijken, want u reist vandaag richting de Sossusvlei, gelegen in de Namib woestijn en is één van de hoogtepunten van deze reis. De intens rode zandduinen zijn namelijk hetgeen dat Namibië zo bijzonder en eigen maakt.

U verblijft in The Elegant Desert Lodge - Sossusvlei
Inclusief ontbijt
Dag 10

Vrije dag Sossusvlei

Te beklimmen duin 45

Te beklimmen duin 45

Vroeg op, want u wilt absoluut niks missen in de grootste zandbak van de wereld. Sossusvlei is bereikbaar via Sesriem, de toegang van het nationale park. U kunt zelfstandig door het park rijden of meegaan op een excursie. Interessante hoogtepunten zijn de Deadvlei, een kurkdroge, gebarsten witte vlakte met slechts een paar verdwaalde dode bomen en een achtergrond van felgekleurde duinen en de veelbesproken Duin 45 die op u ligt te wachten om beklommen te worden. U maakt hier ongetwijfeld fantastische foto's.

U verblijft in The Elegant Desert Lodge - Sossusvlei
Inclusief ontbijt

Boek deze optionele excursie:

Ballonsafari bij zonsopgang - Sossusvlei

Dag 11

Sesriem - Swakopmund

Historisch huis in Swakopmund

Historisch huis in Swakopmund

De reis krijgt vandaag een hele andere wending, want van de imposante zandduinen komt u nu in een gezellig kustplaatsje, genaamd Swakopmund. In deze stad proeft u het uitgesproken Duitse karakter vanwege het feit dat Namibië voorheen een Duitse kolonie is geweest. U bent weer terug in de bewoonde wereld na een mooie rit.

U verblijft in Cornerstone Guesthouse - Swakopmund
Inclusief ontbijt
Dag 12

Vrije dag Swakopmund

Zeehonden in Swakopmund

Zeehonden in Swakopmund

Het gezellige Swakopmund is de belangrijkste badplaats in Namibië. In het centrum zijn vele boetiekjes waar u lekker kunt winkelen. Ook zijn er een paar goede restaurants, konditoreien, barretjes, een minigolfbaan, een zwembad en een aquarium te vinden. Voor de actieve bezoeker biedt het kuststadje tal van mogelijkheden, zoals zandboarden en quad rijden in de duinen rondom de stad. Verder kunt u skydiven en parasailen. Ook in de omgeving van Swakopmund vindt u tal van interessante plekken, die u georganiseerd of op eigen gelegenheid kunt bezoeken, zoals Walvisbaai, Cape Cross, Welwitschia Valley en de droge Swakop-rivier.

U verblijft in Cornerstone Guesthouse - Swakopmund
Inclusief ontbijt

Inbegrepen excursie:

Pelican Point Kayaking Experience - Walvisbaai

Boek deze optionele excursies:

Woestijn en stad per fiets - Swakopmund

Op zoek naar dolfijnen en zeehonden - Walvis Bay

Living Desert Tour - Swakopmund

Dag 13

Swakopmund - Damaraland / Khorixas

Landschap Twyfelfontein

Landschap Twyfelfontein

Een wat langere reisdag vandaag. U kunt er voor kiezen om direct naar Damaraland te reizen. Maar u kunt ook nog kiezen om via de kust te rijden of via het binnenland. Kiest u voor de kustoptie dan maakt u een stop bij Cape Cross waar u een enorme pelsrobben kolonie kunt bezoeken. Na uw bezoek aan deze kolonie rijdt u terug naar Henties Bay en rijdt u via de C35 naar Uis. Links van u ziet u dan het Brandbergmassief opdoemen met de hoogste bergtop van Namibië; de 2573 meter hoge Königstein. In deze regio leven de woestijnolifanten. Deze zijn kleiner van formaat en hebben zich volledig aangepast aan de barre omstandigheden in de woestijn.

De optie via het binnenland brengt u bij de Matterhorn van Afrika; Spitzkoppe.  In deze regio valt er meer regen waardoor het een aantrekkelijke plek was voor de San en vele dieren.

U verblijft in Vingerklip Lodge - Damaraland / Khorixas
Inclusief ontbijt en diner
Dag 14

Vrije dag Damaraland / Twyfelfontein

Spitzkoppe, Damaraland

Spitzkoppe, Damaraland

Vroeg op pad, want er is een hoop te zien in de omgeving. Twyfelfontein is de meest belangrijke locatie in Damaraland. Twyfelfontein is de naam van een waterbron en van het dal waarin deze bron ligt, die duizenden jaren dieren en mensen trok. Toen boeren zich halverwege de twintigste eeuw in deze streek wilden vestigen vanwege de waterbron bleek deze bron toch minder water te bieden dan gehoopt werd. Hieruit is de naam ‘Twyfelfontein’ ontstaan. Bij Twyfelfontein vindt u ook rotstekeningen – de grootste collectie prehistorische tekeningen in Namibië – die op de Unesco Werelderfgoedlijst staan. In 1921 zijn hier meer dan 2000 rotstekeningen ontdekt.

U verblijft in Vingerklip Lodge - Damaraland / Khorixas
Inclusief ontbijt en diner
Dag 15

Damaraland / Khorixas - Etosha N.P.

Onderweg in Etosha National Park

Onderweg in Etosha National Park

U rijdt vandaag naar Etosha, waar u de komende twee nachten aan de zuidkant van het nationale park verblijft.  Onderweg kunt u een stop maken om te lunchen en te tanken in het dorpje Outjo. Onze tip: Outjo’s Bakkery waar u terecht kunt voor een kop koffie en een broodje of iets anders lekkers.

U verblijft in Okaukuejo Camp - Etosha National Park West
Dag 16

Vrije dag Etosha National Park

Leeuwen in Etosha National Park

Leeuwen in Etosha National Park

Tussen zonsopgang en zonsondergang kunt u de gehele dag op safari in Etosha National Park. Dit kan met uw eigen huurauto, maar ook met een gids. Bij de ingang van het park ontvangt u een kaart waarop alle drinkplaatsen staan, het is een aanrader om deze op uw gemak te bezoeken, want elke keer laten andere dieren zich zien. In de restcamps die in het park gelegen zijn kunt u benzine tanken of lunchen in de restaurants. Wanneer u met een gids op pad (vaak in de ochtend of middag) gaat krijgt u ook uitleg over de dieren en planten die hier voorkomen. Hij of zij wijst u op sporen en vertelt interessante feitjes. De dieren zijn het meest actief net na zonsopgang en voor zonsondergang. Maar ook in de tussenliggende uren is veel te zien, neem een verrekijker mee!

U verblijft in Okaukuejo Camp - Etosha National Park West

Inbegrepen excursie:

Op safari in Etosha Nationaal Park - Etosha

Dag 17

Etosha N.P. - Etosha Oost

Gazelle in Etosha National Park

Gazelle in Etosha National Park

Wederom een gehele dag die in het teken staat van safari. In uw eigen tempo rijdt u door het park, uw enige zorg is vandaag om voor zonsondergang bij uw volgende hotel te zijn. Ongetwijfeld dat u onderweg wilde dieren gaat zien. Aan olifanten geen gebrek in het grootse wildpark van Namibië. Het park is anders dan andere parken, waarbij in droge periode survival of the fittest een realiteit is voor de dieren die hier leven. Een bezoek aan het Etosha-park zal gegarandeerd staan voor een fantastische ervaring. Een leuke stop zijn de zoutpannen van Etosha. Wanneer het veel geregend heeft in de zomermaanden vindt u hier vele flamingo’s. In de wintermaanden is het hier kurkdroog en kunt u hier leuke foto’s maken.

U verblijft in Onguma Etosha Aoba Lodge (Forest Camp) - Etosha National Park oost
Inclusief ontbijt
Dag 18

Etosha Oost - Okonjima

Luipaarden spotten in Okonjima

Luipaarden spotten in Okonjima

Via Tsumeb en Otjiwarongo rijdt u richting Okonjima. Maak hier een stop om even door het dorpje te wandelen en rijdt daarna door naar de lodge aan de droge Khan rivier.  Hier verblijft u in de middle of nowhere, in een gebied dat nog niet veel wordt bezocht.

U verblijft in Okonjima Plains Camp - Okonjima Nature Reserve
Inclusief ontbijt en diner
Dag 19

Vrije dag Okonjima

Okonjima Plains Camp

Okonjima Plains Camp

Tijdens een verblijf in Okonjima hoeft u zich niet te vervelen, want er zijn voldoende activiteiten mogelijk. Uiteraard kunnen er gamedrives worden gemaakt, om het wild in de omgeving te spotten. Daarnaast zijn er wandelroutes die zowel individueel als met gids bewandeld kunnen worden.

U verblijft in Okonjima Plains Camp - Okonjima Nature Reserve
Inclusief ontbijt en diner

Boek deze optionele excursies:

Gamedrive Okonjima - Okonjima Plains Camp

Nocturnal Game Drive - Okonjima Plains Camp

Dag 20

Okonjima - Windhoek - Amsterdam

Tuin in Windhoek

Tuin in Windhoek

Vandaag rijdt u terug naar de luchthaven van Windhoek. Maak onderweg een stop in het dorpje Okahandja. Dit dorpje staat bekend om de grote houtsnijwerkmarkt, altijd leuk om nog een laatste souvenir te kopen.  Daarna rijdt u door naar de luchthaven waar u de auto inlevert en u zich klaar maakt voor de vlucht via Johannesburg of Kaapstad naar Amsterdam.

Dag 21

Aankomst Amsterdam

Einde van een prachtige rondreis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Bekijk prijsinformatie
Reisvoorstel aanvragen

Inbegrepen excursies

De volgende excursies zijn inbegrepen:

Optionele excursies

Om deze reis nog mooier te maken kunt u deze excursies eraan toevoegen:

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 4.999,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Ontspannen vluchten met KLM vanuit Amsterdam inclusief ruim-en handbagage en luchthavenbelasting
 • Vlucht Johannesburg -Windhoek v.v inclusief ruim-en handbagage en luchthavenbelasting
 • Stoelreservering economy class KLM
 • Bijzondere en sfeervolle verblijven op toplocaties
 • Comfortabele, 4-WD middenklasse huurauto (all-inclusive) met GPS
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals een kajakken in in Swakopmund en een game drive in Etosha National Park
 • Meet & greet bij aankomst
 • Verschillende maaltijden tijdens de reis
 • Toegang tot onze persoonlijke reisapp met daarin uitgebreide reisbeschrijvingen, vouchers én leuke tips

Bijzonderheden

 • U heeft een Meet & Greet bij aankomst, waar u een op maat gemaakte routebeschrijving ontvangt
 • De aangegeven afstanden zijn globaal en exclusief het aantal te rijden kilometers naar bezienswaardigheden
+ + +
Vlucht, vervoer, verblijf en excursie(s) inbegrepen

Vanafprijs

€ 4.999 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.

Daarom een rondreis naar Namibië met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Comfortabele huurauto (all inclusive)
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Etosha National Park