• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Safari Tanzania

In Tanzania zijn de parken niet zo druk en is de natuur ongerepter dan in andere Afrikaanse landen. Tijdens een safari Tanzania is het slim om ook een verrekijker mee te nemen, dan zie je het wild pas echt goed!
Manon Louw
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:

 • Onze nr. 1 rondreis! Verblijf in comfortabele tenten en karakteristieke lodges in het noordelijke gedeelte van het land.
  Lees meer
 • Tarangire & Ngorongoro Oost-Afrika op haar best! Tijdens deze korte reis met privé-chauffeur ontdekt u twee parels: Tarangire en de Ngorongoro-krater. Tip: sluit af met een strandverlenging.
  Lees meer
 • Zanzibar Op het groene eiland Zanzibar worden geurige specerijen verbouwd. Kom tot rust op een van de witte zandstranden.
  Lees meer
 • Kids in Tanzania Tanzania is een superbestemming om met kinderen te zien. Uitgestrekte vlakten, wilde dieren, miljoenen sterren 's nachts aan de hemel en vriendelijke mensen.
  Lees meer
 • Landenpresentatie Tanzania Meer weten over uw rondreis Tanzania? Kom naar onze Landenpresentatie op 18 november.
  Lees meer
 • Het onbekende Zuiden Maak kennis met Selous Game Reserve waar vele soorten wilde dieren leven, en geniet van een ontspannend strandverblijf in Ras Kutani.
  Lees meer
 • Serengeti & Grote migratie De Serengeti is een van de beroemdste natuurgebieden van Afrika. Op de vlaktes grazen allerlei wilde dieren.
  Lees meer
 • Ngorongoro Krater De Ngorongoro is met een diameter van 19 kilometer een van de grootste kraters ter wereld en een uniek natuurgebied.
  Lees meer


Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd


Reisinformatie Tanzania

Een rondreis door Tanzania is een uitstekende keuze als u graag op safari wilt gaan. De ongereptheid van het landschap, het wild in de natuurparken, de migratie in de Serengeti, de authentiek levende Masai-bevolking: het zijn allemaal redenen om een rondreis door Tanzania te maken. Het toerisme is de afgelopen jaren toegenomen, maar de regering houdt een vinger aan de pols als het gaat om uitbreiding van de accommodaties. De wegen die de parken onderling met elkaar verbinden zijn, op een paar trajecten na, van matige kwaliteit. U reist dan ook altijd per 4-WD of vliegtuigje.
Bekijk onze rondreizen in Tanzania >


Op safari in Tanzania

Onze safari's worden uitgevoerd met maximaal 7 deelnemers. Elke reiziger heeft een raamplaats en het 4-WD safarivoertuig is voorzien van een opklapbaar dak, zodat u aan alle kanten uitzicht heeft. U reist veelal in een internationaal gezelschap. De gids, tevens chauffeur, is Engelstalig. Wilt u de parken in het zuiden bezoeken, dan vliegt u met een klein vliegtuigje naar de plaatselijke airstrip. Deze parken worden minder druk bezocht dan die in het noorden en hebben een heel ander karakter.


Masai: de bevolking van Tanzania

De Masai is een heel bekende stam door hun uiterlijk, levenswijze en karakteristieke rode klederdracht. Dit herdersvolk leeft in het noordelijke deel van Tanzania en zuidelijke deel van Kenia. De wijze waarop dit taaie volk leeft, is al vele honderden jaren hetzelfde. Vanwege hun nomadische leefstijl en de strenge rituelen zijn westerse invloeden van zendelingen en imperialisten voor een groot deel aan hen voorbij gegaan.


De bezienswaardigheden van Tanzania

Arusha

Arusha is een van de aantrekkelijkste steden van Tanzania. Zij ligt tussen weelderig groene landstreken aan de voet van de Mount Meru (4556 meter), die vanuit Arusha ook beklommen kan worden.
Lees meer over Arusha >Lake Manyara National Park

Ook al is het nationale park van het Manyarameer klein (318 km2), het gebied heeft een zeer afwisselend landschap. Er leeft een grote populatie giraffen, olifanten, buffels en andere grazers. Van het roofwild kunt u hier luipaarden en leeuwen treffen.
Lees meer over het Lake Manyara National Park >Ngorongoro Krater

De krater van de oude Ngorongoro vulkaan met een diameter van 19 kilometer is een uniek natuurgebied. De krater wordt ook wel het achtste wereldwonder genoemd.
Lees meer over de Ngorongoro Krater >Serengeti

De Serengeti is een van de meest indrukwekkende wildparken ter wereld. Niet alleen vanwege de enorme variatie aan wild, de enorme kuddes en de grote populatie aan roofwild, maar ook om het spectaculaire landschap en weidse horizonten.
Lees meer over Serengeti >Selous Game Park

Het Selous wildreservaat is het grootste natuurgebied van Afrika. Het beste seizoen voor safari’s is van juni t/m oktober. In de rivieren leven veel nijlpaarden en krokodillen en op het vasteland grote kuddes buffels, hartebeesten, grote en kleine kudu’s, sabelantilopen en roofwild zijn te spotten. De variatie aan safari-activiteiten, per terreinwagen, per boot of te voet, maakt dit gebied uniek en zeer de moeite waard om te bezoeken.
Lees meer over Selous Game Park >Zanzibar

Het groene en tropische eiland Zanzibar wordt vaak als strandverlenging geboekt op een rondreis door Tanzania. En dat is niet voor niets!
Bekijk ons aanbod van hotels op Zanzibar >Pemba, Mafia & Ras Kutani

De strandbestemmingen van Tanzania. Pemba en Mafia zijn prachtige, kleine eilandjes met schitterende stranden, maar ook het plaatsje Ras Kutani is een perfecte afsluiter voor uw rondreis Tanzania.
Lees meer over Pemba, Mafia en Ras Kutani >

Een rondreis door Tanzania is een uitstekende keuze als u graag op safari wilt gaan. De ongereptheid van het landschap, het wild in de natuurparken, de migratie in de Serengeti, de authentiek levende Masai-bevolking: het zijn allemaal redenen om een rondreis door Tanzania te maken. Het toerisme is de afgelopen jaren toegenomen, maar de regering houdt een vinger aan de pols als het gaat om uitbreiding van de accommodaties. De wegen die de parken onderling met elkaar verbinden zijn, op een paar trajecten na, van matige kwaliteit. U reist dan ook altijd per 4-WD of vliegtuigje.
Bekijk onze rondreizen in Tanzania >

Tijdsverschillen

Het is in Tanzania tijdens onze zomertijd 1 uur later en tijdens onze wintertijd is het 2 uur later.

Feestdagen

Nationale feestdagen zijn de christelijke feestdagen zoals Pasen en Kerstmis en het Islamitische Id al Fitr, de afsluiting van de Ramadan. Men heeft ook een vrije dag op:

Zanzibar Revolution Day: 12 januari

Union Day: 26 april

Mwalimu Nyerere Day: 14 oktober

Independence Day: 9 december

Op deze dagen zijn musea, bedrijven, banken, postkantoren en sommige winkels, nachtclubs en restaurants gewoonlijk gesloten.

Ramadan:
De Ramadan is de negende maand van de Islamitische kalender en is een maand van vasten. Aangezien de Islamitische kalender samenvalt met de maanstanden begint de Ramadan ieder jaar op een andere dag. Houdt rekening met het feit dat ten tijde van de Ramadan in de hotels aanpassingen zullen worden gemaakt, opdat de lokale bevolking de etende westerlingen (de gasten) niet kunnen zien. Dit kan resulteren in het bijvoorbeeld ophangen van grote scheidingsgordijnen in de coffeeshop. Er zal er in openbare gelegenheden, restaurants en bars geen live entertainment zijn of luide muziek. Daarnaast wordt er vaak alleen alcohol geserveerd in het hotel, maar niet in lokale restaurants/bars. Het wordt door moslims zeer gewaardeerd als klanten zich conservatiever kleden in deze periode. Gedurende deze periode zijn ook veel winkels, musea en restaurants gesloten.

Taal

In Tanzania zijn de officiële talen Kiswahili en Engels. Met Engels kunt u overal terecht, maar de bevolking vindt het altijd leuk als u een paar woorden Kiswahili spreekt.

Geldzaken

De munteenheid is de Tanzaniaanse Shilling (TZS). Daarnaast is de Amerikaanse dollar een wettelijk betaalmiddel met name in de hotels. Wij adviseren u geld te wisselen bij aankomst op de luchthaven. Traveller's cheques worden door een banken, hotels en lodges omgewisseld. Op veel plaatsen - en in alle banken - kunt u euro's wisselen. Bijna alle hotels hebben een geldwisselbalie (hun koersen zijn gewoonlijk echter onvoordelig). Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: €1,- = ca. TZS 2.350 (TZS 100 = ca. € 0,04 ). De actuele koersen kunt u raadplegen op de website: www.oanda.com/currency/converter/
Creditcard: Vrijwel alle hotels en de grotere winkels en restaurants accepteren de bekende internationale creditcards. U kunt met uw creditcard ook in veel plaatsen contant geld opnemen via uw pincode. Dit kan bij de zogenaamde ATM (Automatic Teller Machine) automaten met het bijbehorende logo van uw creditkaart, alsmede bij banken. U dient zich dan echter te kunnen legitimeren met uw paspoort. Ook moet u er rekening mee houden dat banken voor het contant geld opnemen met een creditcard extra commissie in rekening brengen. Zie voor meer details de websites: www.eurocard.nl en www.visa.nl.

Let op: Op Zanzibar wordt een AMEX creditcard niet geaccepteerd.
Pinnen:
Met een bank/pinpas met een maestro- of cirrus-teken kunt u in de grotere steden terecht bij geldautomaten die een van deze logo’s hebben. Wij raden u aan niet uitsluitend uw pinpas mee te nemen.

Reisdocumenten

U dient in bezit te zijn van een geldig paspoort, dat bij aankomst in Tanzania nog zes maanden geldig is. Ook dient u te beschikken over een visum. De kosten bedragen ca. USD 50 voor één inreis en wordt bij aankomst in Tanzania vertrekt. Deze kosten dient u in USD in kontant te voldoen. Het visum is drie maanden geldig. 

Eten en drinken

De meeste door ons geselecteerde hotels hebben één of meer restaurants en een coffeeshop. In de hotelrestaurants zijn alle maaltijden gemiddeld (iets) goedkoper dan in Nederland. Op de menukaart vindt u naast internationale gerechten ook traditionele gerechten zoals nyama choma (gegrild vlees) en uij (zoete pap). 

Klimaat

Tanzania kent vier seizoenen. In juni, juli en augustus is het er droog en koel. Men name in hooggelegen gebieden zoals Serengeti en Ngrongoro koelt het ’s nachts aanzienlijk af. Van september tot en met december wordt het warmer. Het westelijke en centrale deel van Tanzania kent een regenseizoen dat tussen eind oktober en begin december aanvangt en doorloopt tot half april. In de periode mei tot en met oktober is het hier (zeer) droog. In het oosten van Tanzania is er een korte regentijd tussen november en december, waarna het tijdelijk wat droger wordt, maar vanaf maart neemt de hoeveelheid neerslag toe, dit grote regenseizoen duurt tot en met mei.

Entreegelden

De wildparken heffen entreegelden die u bij de ingang betaalt. Bij de à la carte reizen zijn de entreegelden niet inbegrepen, bij onze privé-reizen meestal wel.

Kompas
Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt een mogelijkheid aan alle Nederlanders, die tijdelijk of permanent verblijven in het buitenland, zich bij het ministerie aan te melden. De informatie die u daarbij verstrekt, helpt ambassades, consulaten en het ministerie van Buitenlandse Zaken om contact met u op te nemen en u te helpen in geval van nood, zoals bij een natuurramp of (dreigende) onrust in het land waar u (tijdelijk) verblijft. U kunt zich registreren op: https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/Serengeti National Park

Reis mee met onze reisspecialisten Sofie, Jolanda en Jacky naar de Serengeti.Bezoek ons tijdens onze landenpresentaties

Onze reisspecialisten informeren u uit eigen ervaring over de de mooiste routes en bezienswaardigheden. Uiteraard kunt u uitgebreid informatie inwinnen en uw reisplannen met ons bespreken. Meld u snel aan, want vol is vol.

18-11-2017Tanzania
Aanvang: 11:00 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 211
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 412 0400
- Route
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon: *
Aantal personen:

- even geduld a.u.b. -
18-11-2017Mauritius & Seychellen
Aanvang: 15:00 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 211
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 412 0400
- Route
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon: *
Aantal personen:

- even geduld a.u.b. -


Staat uw bestemming er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.
Reisblog Tanzania

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Tanzania met u.


Bekijk alle berichten


Verre Reizen Nieuwsbrief?

Aanmelden nieuwsbrief

Mevr.     Dhr.


  *
Volg Tenzing Travel ...en blijf op de hoogte van onze reizen, acties en andere leuke weetjes.