A Wildlife Adventure in Tanzania

14-daagse privéreis met gids/chauffeur

Wilt u het beste van Tanzania ervaren? Spot luierende leeuwen op de Serengeti, bezoek de indrukwekkende Ngorongorokrater, ontwaak midden in de natuur en geniet na op de hagelwitte stranden van Zanzibar. Een ultieme reiservaring!


Slapen in een safaritent en s’ nachts de leeuwen horen brullen en de olifanten horen trompetteren is een onvergetelijke ervaring.

- reisspecialist Marie-Louise Veerling

Reisfoto's

Cheeta in Tanzania

Cheeta in Tanzania

Masai uitkijkend op de Kilimanjaro

Masai uitkijkend op de Kilimanjaro

Ngorongoro krater

Ngorongoro krater

Safari in Tanzania

Safari in Tanzania

Zanzibar

Zanzibar

In de spotlights

Op safari in het Serengeti National Park

Welkom in de Serengeti; een van ’s werelds bekendste wildparken. En dat is niet voor niks, want dit uitgestrekte landschap is werkelijk adembenemend. Grote getalen zebra’s, giraffen, leeuwen, gazellen, gnoes en nog veel meer andere diersoorten lopen hier rond. Stap onder leiding van een ervaren gids in de 4-wheel drive jeep en gniet!

Slapen in een luxe safaritent

Bent u opzoek naar een echte ‘Out of Africa’-ervaring? Dan zit u zeker goed in de comfortabele tenten bij het Serengeti Kati Kati Camp! Want hier draait alles om de ‘bush-ervaring’. Middenin het Seronera gebied, bij een plek genaamd Makoma, kunt u hier na een avontuurlijke gamedrive heerlijk dineren. Rond het kampvuur worden stoere verhalen verteld en s'avonds hoort u het geluid van de bush. Was dat een hyena?

Hoogtepunten
 • Extra nacht in Arusha om te acclimatiseren
 • Op safari in de bekende Ngorongoro krater en Serengeti
 • Overnachten in safaritenten
 • Ontdek het minder bekende Tarangire National Park
 • Zon, zee en strand op Zanzibar
+ +

Vanafprijs

€ 6.499 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.
 • Ontspannen en rechtstreekse vluchten met KLM vanuit Amsterdam
 • Bijzondere en sfeervolle verblijven op toplocaties
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals een game-drive in de Serengeti
 • Comfortabele, 4x4 safari jeep met Engelssprekende gids/chauffeur
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Reisvoorstel aanvragen

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Deze reis door Tanzania is een aaneenschakeling van hoogtepunten.  Rustende luipaarden in een boom, kuddes springbokken op de vlucht voor een leeuw en luierende nijlpaarden die lijken op glimmende rotsen in het water. Dit zou u zomaar tegen kunnen komen op de eindeloze vlaktes van de Serengeti. Natuurlijk bezoekt u ook de Ngorongoro krater, deze unieke vulkaankrater zit vol met leven. Lake Manyara en het waterrijke Tarangire National Park staan ook op het programma. De reis wordt afgesloten aan de witte stranden van het eiland Zanzibar. Hier kunt u op uw gemak nog rustig nagenieten van uw safari avonturen in Tanzania.  U overnacht in middenklasse lodges en reist met een 4WD jeep met eigen prive  gids/ chauffeur.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.
Dag 1

Amsterdam - Kilimanjaro - Arusha

Koffie in Arusha

Koffie in Arusha

Na aankomst op de luchthaven wordt u welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw  hotel in Arusha gebracht.

U verblijft in Moivaro Coffee Lodge - Arusha
Inclusief ontbijt en diner
Dag 2

Vrije dagen Arusha

Uitzicht Arusha

Uitzicht Arusha

Deze dag kunt u bijkomen van de vlucht en wennen aan het klimaat. Neem een duik in het zwembad of onderneem een van onderstaande excursies. Maak een game drive door Arusha National Park, ga kanoën op Lake Daluti of bezoek een koffie plantage. Deze excursies zijn optioneel en kan Tenzing Travel voor u reserveren.

U verblijft in Moivaro Coffee Lodge - Arusha
Inclusief ontbijt en diner
Dag 3

Arusha - Tarangire National Park

Sundowner Tarangire National Park

Sundowner Tarangire National Park

Vandaag start uw rondreis, u maakt kennis met uw gids / chauffeur en reist naar een park met een heel ander karakter; Tarangire National Park. Een gebied met glooiende heuvels en prachtige baobab bomen.

U verblijft in Burunge Tented Camp - Tarangire
Inclusief ontbijt, lunch en diner
Dag 4

Tarangire – Lake Manyara – Karatu / Ngorongoro krater

Flamingo's in Lake Manyara

Flamingo's in Lake Manyara

U reist vandaag naar een van de highlights van Tanzania; de Ngorongoro krater. U maakt onderweg een game drive in Lake Manyara. In dit gebied leeft een grote populatie olifanten, giraffen en boomklimmende leeuwen.

U verblijft in Bougainvillea Lodge - Ngorongoro Krater
Inclusief ontbijt, lunch en diner
Dag 5

Vrije dag Ngorongoro krater

Wildebeests in de Ngorongoro Krater

Wildebeests in de Ngorongoro Krater

Een volle dag voor deze beroemde krater. U gaat op pad met een picknick lunchpakket zodat u hier de hele dag kan doorbrengen. Vanaf de rand daalt u circa 600 meter af naar de bodem van de krater en neemt een kijkje op de vlaktes en bij het meer. U zal zien dat er een grote diversiteit aan dieren is.

U verblijft in Bougainvillea Lodge - Ngorongoro Krater
Inclusief ontbijt, lunch en diner
Dag 6

Karatu / Ngorongoro krater - Serengeti National Park

Gnoes en zebra's in Serengeti National Park

Gnoes en zebra's in Serengeti National Park

U rijdt vandaag naar een van de meest bekende wildparken in de wereld; de Serengeti. Optioneel kunt u een stop maken bij de Olduvaikloof. De komende dagen staan in het teken van het spotten van de meest bijzondere dieren die het Afrikaanse continent rijk is.

U verblijft in Kati Kati Tented Camp - Serengeti National Park
Inclusief ontbijt, lunch, diner en activiteiten
Dag 7

Vrije dag Serengeti

Leeuw in Serengeti National Park

Leeuw in Serengeti National Park

Deze dag gaat u op safari in het nationale park met uw 4-wheel drive auto. U maakt een safari in de ochtend en in de namiddag waarbij u tussentijds terugkeert naar de lodge. U kunt er ook voor kiezen om een picknick lunch mee te nemen en zo de hele dag op pad te gaan. De keuze is aan u!
De uitgestrekte  Serengeti  biedt een geheel nieuw landschap en heel veel mogelijkheden om uw dagen op een avontuurlijke manier te vullen.

U verblijft in Kati Kati Tented Camp - Serengeti National Park
Inclusief ontbijt, lunch, diner en activiteiten
Dag 8

Serengeti - Arusha - Zanzibar

Traditionele zeilboot, Zanzibar

Traditionele zeilboot, Zanzibar

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven in de Serengeti gebracht. Hier neemt uw afscheid van uw gids / chauffeur en maakt u zich klaar voor de vlucht naar Zanzibar. Op Zanzibar heeft u geen gids tot uw beschikking. De komende dagen staan in het teken van heerlijke temperaturen, een fijn verblijven en tropische stranden.

U verblijft in Pongwe Beach Resort - Zanzibar
Inclusief ontbijt en diner
Dag 9-12

Vrije dagen Zanzibar

Straatbeeld Stone Town

Straatbeeld Stone Town

Tijd voor zon, zee, strand en even helemaal niets doen. Eindelijk dat boek lezen en genieten van de blauwe zee en witte stranden. Voor de reizigers die toch nog iets willen ondernemen is genoeg te doen. Zo kunt u snorkelen, een duik maken of een bezoek brengen aan de hoofdstad Stone Town. Op de stranden van Zanzibar treft u altijd lokale mensen aan die versnaperingen of souvenirtjes proberen te verkopen. Mocht u het vervelend vinden; vrijwel alle resorts hebben personeel bij hun strand die op uw verzoek laten weten dat u geen interesse heeft, zodat u kunt genieten van de idyllische omgeving.

U verblijft in Pongwe Beach Resort - Zanzibar
Inclusief ontbijt en diner
Dag 13

Zanzibar - Amsterdam

U heeft bijna nog een hele dag om te genieten van de stranden, het kleurrijke koraal en de blauwe zee. Aan het einde van de middag wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam.

Dag 14

Aankomst Amsterdam

Einde van een fantastische reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Bekijk prijsinformatie
Reisvoorstel aanvragen

Klimaat

Tanzania heeft een tropisch klimaat, vanwege de ligging vlak bij de evenaar. Over het algemeen is het kustgebied bijna het hele jaar warm en vochtig. De temperaturen variëren tussen de 22 en 30 graden en de gemiddelde luchtvochtigheid ligt tussen 75 en 80 procent. Over het gehele land bezien valt er 750 millimeter regen per jaar. Er zijn echter gebieden waar meer dan 1250 millimeter regen per jaar valt, terwijl het in de droge gebieden in het binnenland bij 500 millimeter stopt.

Zanzibar heeft een tropisch moessonklimaat, waarbij gedurende het hele jaar veel neerslag voorkomt. In Zanzibar zijn er twee regenperiodes, de eerste periode duurt van maart tot en met juni en de tweede periode van oktober tot en met januari. Desondanks liggen de temperaturen gedurende het hele jaar rond de 30 graden. Door de hoge temperaturen en vele neerslag is er een hoge luchtvochtigheid in Zanzibar.

Inentingen

We willen u alvast even informeren over de juiste inentingen. Officieel mogen wij geen medisch advies geven uiteraard, maar willen u erop attenderen op het tijdig regelen van de juiste vaccinaties. U kunt bij de huisarts of GGD nagaan of alle info volgens hen correct is, maar ons contactpersoon bij KLM Travel Clinic geeft aan dat u nodig heeft:
 
– DTP
– Hepatitis A
– Malaria recept
– Gele koorts
 
Neemt u de vaccinatieboekjes dus zeker ook mee op reis. Soms wordt er gevraagd naar het gele vaccinatieboekje met het bewijs dat u bent ingeënt tegen gele koorts. Zorg dat u het vaccinatieboekje bij de hand houdt! Als reiziger bent u zelf verantwoordelijk om over de juiste reisdocumenten te beschikken.
 
Verder werken wij samen met de organisatie Thuisvaccinatie, uiteraard voor vaccinatie bij u thuis: https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/tenzing-travel

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog 6 maanden geldig is na vertrek uit Kenia en Tanzania en een visum. Verder dient uw paspoort per land nog ten minste twee lege pagina's te bevatten voor de visa-stempels. Het visum voor Tanzania kunt u bij aankomst op de luchthaven van Arusha of bij de grensovergang van Kenia naar Tanzania ter plekke aanschaffen tegen een betaling van USD 50,- (contant!). Het is ook mogelijk het visum vooraf aan te vragen online. We adviseren u hierover bij boeking.
 
Als reiziger bent u zelf verantwoordelijk om over de juiste reisdocumenten te beschikken. Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade. Alle kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomer is er 1 uur tijdsverschil. 's Winters is het 2 uur later dan in Nederland.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 6.499,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Ontspannen en rechtstreekse vluchten met KLM vanuit Amsterdam
 • Bijzondere en sfeervolle verblijven op toplocaties
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals een game-drive in de Serengeti
 • Comfortabele, 4x4 safari jeep met Engelssprekende gids/chauffeur
 • Privévervoer van de luchthaven naar uw verblijf en v.v.
 • Binnenlandse vlucht Serengeti - Zanzibar met Precision Air
 • Handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Maaltijden zoals genoemd
 • Alle entreegelden voor de wildparken tijdens de safarireis met gids
 • Documentatiepakket en reisboek

Bijzonderheden

 • U dient te reizen met plooibare tassen/koffers i.v.m. de beperkte laadruimte in de minibus.
 • U heeft tijdens de safari gegarandeerde raamplaatsen
 • Het programma is afhankelijk van de weersomstandigheden.
 • U kunt deze reis verlengen met bijvoorbeeld een verblijf aan het strand op Zanzibar.
+ +

Vanafprijs

€ 6.499 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.

Reizen met een gerust gevoel

Wilt u weer een mooie reis maken, maar heeft u vragen over hoe dat gaat in deze tijd en wat u van ons kunt verwachten? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer

Daarom op safari in Tanzania met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Reizen per comfortabele auto met privéchauffeur
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Leeuwen in een boom in Serengeti NP