Bali the Beautiful

18-daagse privéreis

Bent u op zoek naar een bestemming met een heerlijk klimaat, een prachtige variatie qua landschappen, overheerlijk eten om de vingers bij af te likken en een verfijnde cultuur, kies dan voor Bali! De ontspannen sfeer en unieke activiteiten dragen al eeuwen bij aan de populariteit van dit eiland. Bali wordt ook wel het Eiland der Goden genoemd;
lees verder

Reisfoto's

Rijstterrassen bij Ubud, Bali

Rijstterrassen bij Ubud, Bali

Locals op Bali

Locals op Bali

Tanah Lot, Bali

Tanah Lot, Bali

Sanur Beach, Bali

Sanur Beach, Bali

Goa Gajah tempel op Bali

Goa Gajah tempel op Bali

Highlights

 • Rustig reistempo en veel afwisseling
 • Uitgestrekte rijstterrassen in het hart van Bali
 • Pittoreske dorpjes, omgeven door een weelderige natuur
 • Bijzondere, mystieke tempels
 • Fietsexcursie langs plantages en traditionele dorpjes
 • Heerlijke badplaatsen
+ +

Indicatieprijs

€ 2.699 p.p.
Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Bent u op zoek naar een bestemming met een heerlijk klimaat, een prachtige variatie qua landschappen, overheerlijk eten om de vingers bij af te likken en een verfijnde cultuur, kies dan voor Bali! De ontspannen sfeer en unieke activiteiten dragen al eeuwen bij aan de populariteit van dit eiland. Bali wordt ook wel het Eiland der Goden genoemd; en die worden overal vereerd met sierlijke tempels en kleurrijke offers die onderdeel uitmaken van het dagelijks leven. Na een ontspannen start in de gezellige badplaats Sanur neemt deze reis u mee naar fotogenieke rijstvelden, verscholen baaien, vulkanische rotspartijen, weelderige palmenbossen en mystieke paleizen. Deze mooie reis biedt u vooral rust en vrijheid, naar wens aan te vullen met de mooiste excursies en activiteiten. Bali is met recht: Beautiful!

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Vertrek Amsterdam

Vandaag vliegt u naar Bali!

Dag 2

Aankomst Denpasar - Sanur

Fietsen langs de kust van Sanur, Bali

Fietsen langs de kust van Sanur, Bali

Na aankomst op de luchthaven van Denpasar wordt u naar Sanur gebracht, waar u heerlijk vrij bent om te genieten van het strand en de faciliteiten van uw resort.

U verblijft in ARTOTEL Sanur - Sanur
Dag 3

Vrije dag Sanur

Strand in Sanur, Bali

Strand in Sanur, Bali

Op deze vrije dag kunt u volledig uw eigen plan trekken! Bent u voldoende uitgerust en uitgeluierd, dan zijn er talloze activiteiten die wij (optioneel) voor u kunnen regelen. Bijvoorbeeld een kookcursus, een boottocht met een traditionele Balinese vissersboot of een dagexcursie naar Nusa Lembongan inclusief snorkelen.

U verblijft in ARTOTEL Sanur - Sanur
Dag 4

Sanur - Pekutatan

Tanah Lot, Bali

Tanah Lot, Bali

De eerste stop van vandaag is Tanah Lot, een tempel gebouwd op een rots met de Indische Oceaan op de achtergrond. Een plaatje! Hierna rijdt u verder naar het dorp Pejaten, dat opvalt vanwege de vele dakpanfabriekjes. U bezoekt vandaag ook een keramiekfabriek en in Kerambitan neemt u een kijkje op de traditionele markt voor u doorrijdt naar Pekutatan.

U verblijft in Puri Dajuma Beach-Eco Resort & Spa - Pekutatan
Dag 5

Vrije dag Pekutatan

Fietsen op Bali

Fietsen op Bali

Pekutatan wordt omgeven door traditionele dorpjes en plantages waar kruidnagels, koffie, cacao en rubber worden verbouwd. Na het ontbijt staat er een hele leuke fietsexcursie op het programma waarbij u gedurende tweëeneenhalf uur op ontdekkingstocht gaat door deze omgeving. De rest van de dag kunt u genieten van uw prachtig gelegen, sfeervolle accommodatie.

U verblijft in Puri Dajuma Beach-Eco Resort & Spa - Pekutatan
Dag 6

Pekutatan - Pemuteran

Blij gezicht op Bali

Blij gezicht op Bali

De westkust van Bali is wat meer 'off the beaten track' en toont u de traditionelere kant van het eiland. De route die u vandaag volgt op weg naar Pemuteran, voert u voor een groot deel langs de kust. U begint met een bezoek aan de heilige tempel Rambut Siwi, vooral bekend om haar schitterende locatie tussen de rijstvelden en het uitzicht op de oceaan. Bij de riviermonding nabij Perancak ziet u typische Buggi-vissersbootjes en leert u meer over het behoud van de zeeschildpad. Aansluitend rijdt u naar uw hotel in Pemuteran.

U verblijft in Adi Assri Beach Resorts & Spa - Pemuteran
Dag 7

Vrije dag Pemuteran

Ijen vulkaan, Java

Ijen vulkaan, Java

Een heerlijke dag vrij om te genieten van de vulkanische zwarte stranden van deze badplaats. Vanuit het zwembad van uw accommodatie kijkt u uit over strand en zee; we kunnen het ons voorstellen dat u geen zin heeft in andere activiteiten. Mocht u deze dag wel willen gebruiken om de omgeving te verkennen, dan kunt u optioneel een snorkeltour bijboeken om de kleurrijke onderwaterwereld rondrom Menjangan Island te bekijken. U kunt ook kiezen voor een jungle trekking in het West Bali National Park.

U verblijft in Adi Assri Beach Resorts & Spa - Pemuteran
Dag 8

Pemuteran - Lovina

Omgeving Lovina, Bali

Omgeving Lovina, Bali

Neemt u vanochtend de tijd om rustig te ontbijten en u klaar te maken voor de volgende bestemming. Kort na vertrek passeert u de Pulaki-tempel, gelegen aan het strand. Vervolgens rijdt u een stuk oostwaarts en gaat u net voorbij Lovina het binnenland in naar de mooie Gitgit-waterval, die wordt omringd door een uitbundige vegetatie. Volgende stop is bij de warmwaterbronnen van Banjar, waar u even kunt ontspannen in het water. Nabij de bronnen kunt u nog een klooster bezoeken, waarna u op weg gaat naar uw accommodatie in Lovina.

U verblijft in THE LOVINA Bali Resort - Lovina
Dag 9

Vrije dag Lovina

Strand bij Lovina, Bali

Strand bij Lovina, Bali

U heeft wederom een volledige dag vrij! Lovina is eigenlijk een aaneenschakeling van kleine kustplaatsjes en de omgeving nodigt uit tot het maken van een fietstocht. Bij het hotel zijn fietsen te huur. Optioneel kunt u 's avonds een bezoek brengen aan de nachtmarkt van Singaraja, de Pasar Anyar. In de ochtend is de markt al een bedrijvige plek waar groenten, fruit en vis worden ingekocht door de locals, maar 's avonds wordt deze plek omgetoverd tot een waar streetfood walhalla.

U verblijft in THE LOVINA Bali Resort - Lovina
Dag 10

Lovina - Munduk

Munduk, Bali

Munduk, Bali

U vertrekt naar Munduk, waar u de komende twee nachten zult verblijven in een schilderachtige omgeving van rijstterrassen en allerlei soorten plantages. Vanaf het dorpje Sambangan maakt u een wandeling naar een aantal mooie watervallen; de 'Secret Garden' van Munduk, waar u temidden van het natuurschoon kunt zwemmen in het heldere koele water.

U verblijft in Puri Lumbung Cottages, Restaurant & Spa - Munduk
Dag 11

Vrije dag Munduk

Lokale bevolking bij Munduk

Lokale bevolking bij Munduk

Deze vrije dag kunt u volledig invullen met genieten van het uitzicht op de adembenemend mooie omgeving. Wilt u toch liever iets actiefs doen? Optioneel kunt u een niet al te pittige hiking tocht maken met een gids. Er zijn in deze regio veel plantages, omdat de grond erg vruchtbaar is. Met zonsopgang gaat u in de koelte van de ochtend op pad en wandelt ongeveer twee uur.

U verblijft in Puri Lumbung Cottages, Restaurant & Spa - Munduk
Dag 12

Munduk - Ubud

Rijstvelden Ubud, Bali

Rijstvelden Ubud, Bali

Vanuit de natuurlijke rust gaat u vandaag op weg naar het levendige en gezellige hart van Bali. Eerst rijdt u langs de meren Buyan en Tamblingan om vervolgens naar de Ulun Danu-tempel te rijden die is gewijd aan Dewi Danu, de godin van het water. De tempel is aan het Beratan-meer gelegen. In Candi Kunung bezoekt u een lokale fruitmarkt, waar u aardbeien en tevens exotische wilde orchideëen en rozen kunt vinden. Uw volgens stop is het dorpje Jatiluwih, waar u prachtig uitzicht heeft over de rijstterrassen. Op de helling van de berg Batukaru bezoekt u de verborgen Batukaru-tempel. Na een laatste stop bij de mooie Pura Taman Ayun reist u door naar Ubud.

U verblijft in Sri Ratih Cottages - Ubud
Dag 13

Ubud - Sidemen

Raften Sidemen, Bali

Raften Sidemen, Bali

De omgeving van Ubud barst van de bezienswaardigheden! U begint de dag met een bezoek aan de beroemde rijstterrassen van Tegalalang, die worden omlijst door wuivende (kokos)palmen. De volgende stop is de grot Goa Gajah, de Olifanten-grot. Na een pittige wandeling ziet u de machtige Gunung Kawi, een van de oudste en grootste monumenten van het eiland. Hier vindt u tien uit de rotsen gehouwen tempels uit de 11e eeuw. Op een steenworp afstand hiervan ligt de tempel Tirta Empul, waar zich een heilige waterbron bevindt. Dan gaat u op weg naar Sidemen, een van de best bewaarde geheimen van Bali. In dit serene plaatsje tussen de rijstvelden kunt u weer helemaal tot rust komen.

U verblijft in Sawah Indah Villa - Sidemen
Dag 14

Vrije dag Sidemen

Rijstvelden Sidemen, Bali

Rijstvelden Sidemen, Bali

Na het ontbijt bent u vrij om uw eigen (ontspannen) plan te trekken. De omgeving van Sidemen nodigt ook uit tot het maken van een trekking, die wij optioneel voor u kunnen bijboeken. Kiest u voor deze sportieve bezigheid, dan gaat u er zo'n twee uur met een gids op uit. Bij het dorpje Kastala steekt u een bamboebrug over en wandelt u tussen de rijstvelden naar het dorpje Tenganan, waar de eeuwenoude hindoe-javaanse traditie van het ikatweven nog in ere wordt gehouden.

U verblijft in Sawah Indah Villa - Sidemen
Dag 15

Sidemen - Candidasa

Strand bij Candidasa, Bali

Strand bij Candidasa, Bali

U start de dag met een bezoek aan Kintamani, waar u mooi uitzicht heeft op de Batur-vulkaan en het kratermeer. Op de berghelling van Mount Agung bezoekt u de beroemde Besakih Temple, ook wel bekend als de moedertempel. Vervolgens staat Klungklung op het programma, waar u het oude justitiegebouw Kerta Gosa bewondert. Aansluitend rijdt u naar de badplaats Candidasa, aan de oostkust van Bali.

U verblijft in Ramayana Candidasa - Candidasa
Dag 16

Vrije dag Candidasa

Waterpaleis, Candidasa

Waterpaleis, Candidasa

Een vrije dag, waarop u kunt uitrusten en genieten van de faciliteiten van uw accommodatie.

U verblijft in Ramayana Candidasa - Candidasa
Dag 17

Vertrek Candidasa - Denpasar - Amsterdam

Na het ontbijt volgt in de loop van de ochtend de transfer naar de luchthaven, waar u zich klaarmaakt voor de vlucht naar huis.

Dag 18

Aankomst Amsterdam

Einde van een prachtige vakantie!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Inentingen

Volgens onze laatste informatie heeft u nodig: DTP, Hepatitis A en Buiktyfus
Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen.

Klimaat

Indonesië heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van 27 graden.
 
Regenperiode
Bali: december/januari
 
Over het algemeen kan gesteld worden: hoe westelijker u zich bevindt, des te meer neerslag er valt. Neerslag valt er vrijwel het gehele jaar. Daardoor is het in Indonesië erg groen. Tussen mei en oktober waait de droge moesson. Daarom wordt een flinke bui vaak eerder verfrissend dan vervelend ervaren.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal zes maanden na aankomst in Indonesië geldig is. Bij aankomst in Bali krijgt u kosteloos een visum voor 30 dagen. Wanneer u langer dan 30 dagen in Indonesië verblijft dient u voor vertrek uit Nederland een visum aan te vragen.

Tijdsverschil

Op Java en Bali is het in de zomer 6 uur – en in de winter 7 uur –  later dan in Nederland/België.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 2.699,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen inclusief de aangegeven maaltijden
 • Excursies volgens beschrijving
 • Transfers volgens beschrijving
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij KLM
 • Fooien
 • Maaltijden
 • Entreegelden nationale parken & attracties
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bijzonderheden

 • Het programma is onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Ubud, Bali

Waarom naar Indonesië met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Advies uit eigen ervaring
 • Flexibele voorwaarden
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds