Rondreis Sumatra

Kies voor een langere en pittigere hike in de jungle als u de orang-oetans pas écht goed wilt zien. De gids brengt u naar de juiste plek om de dieren in hun natuurlijke habitat te zien in plaats van bij de voederplaats.

Suus Dekkker
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een rondreis naar Indonesië met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Reizen per comfortabele auto met privéchauffeur
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Samosir, Lake Toba

Onze bestemmingen voor een rondreis door Sumatra

Sumatra is nog een van de grotere en ruigere eilanden, met ongerepte regenwouden, vele vulkanen met kraters en kratermeren, een diversiteit aan bevolkingsgroepen en stammen en natuurlijk de orang-oetangs die alleen nog in de reservaten voorkomen. Het eiland is nog niet zo luxe en compleet toeristisch ontwikkeld als Java en Bali en dát is nu juist de charme ervan. Wij zetten de voornaamste bezienswaardigheden en bestemmingen van Sumatra voor u op een rij:

Een rondreis op maat door Sumatra

Laat u betoveren door een op maat gemaakte rondreis door Sumatra, waar we de rijke cultuur en adembenemende natuur in de schijnwerpers zetten. De basis van onze rondreizen is persoonlijke aandacht en een toegewijde service, met uw wensen als leidraad. Samen stellen we de ideale rondreis door Sumatra samen. Maakt u zich geen zorgen; als bepaalde elementen niet haalbaar zijn, bieden we altijd perfecte alternatieven die naadloos aansluiten bij uw unieke rondreis.

Droomt u van een onvergetelijke rondreis door Sumatra? Laat u inspireren door onze verhalen in onze reisblogs over deze betoverende bestemming, waar we niet alleen praktische tips delen, maar ook een leuke blog hebben geschreven over een combinatie rondreis door Sumatra en Bali.

Samosir, Lake Toba

Samosir, Lake Toba

Orang-oetan, Sumatra

Orang-oetan, Sumatra

Berastagi, Sumatra

Berastagi, Sumatra

Piso waterval, Sumatra

Piso waterval, Sumatra

Mount Sibayak

Mount Sibayak

Reisinformatie Sumatra

  • Over onze reizen
  • FAQ

De basis van een op maat gemaakt rondreis door Sumatra

Bent u klaar voor een buitengewone rondreis door Sumatra? Onze ervaren reisspecialisten staan klaar om uw droomreis tot een echt avontuur te maken. We passen de rondreis tot in detail aan, met aandacht voor al uw wensen. Om de kwaliteit te waarborgen, hanteren we een aantal pijlers:

Unieke ervaringen inclusief

Bij Tenzing Travel zijn unieke ervaringen standaard inbegrepen om uw rondreis door Sumatra onvergetelijk te maken. Denk aan een opwindende jungle trektocht waarbij u de adembenemende natuur van Sumatra verkent of een boottocht over rivieren omringd door weelderig regenwoud. Deze bijzondere ervaringen zijn zorgvuldig gekozen om de authentieke schoonheid van Sumatra te onthullen tijdens uw rondreis.

Verblijven als een belevenis op zich

Tenzing Travel biedt verblijven die een ervaring op zich zijn tijdens uw rondreis door Sumatra. Elk verblijf is met zorg geselecteerd om u de ultieme sfeer van Sumatra te laten beleven. Het comfort en de bijzondere locaties van deze verblijven dragen bij aan een onvergetelijke reis.

Overnachten op toplocaties

U overnacht op toplocaties dankzij Tenzing Travel, waarbij u zich op het middelpunt van de actie bevindt tijdens uw rondreis door Sumatra. De verblijven zijn strategisch gelegen, waardoor u gemakkelijk toegang heeft tot de hoogtepunten van het eiland, of het nu gaat om de bruisende steden of afgelegen natuurgebieden vol wildlife.

Ideaal reistempo voor een optimale ervaring

Het reistempo van de rondreis door Sumatra wordt zorgvuldig afgestemd op een optimale ervaring door Tenzing Travel. Er is voldoende tijd ingepland om de hoogtepunten te verkennen en te genieten van de natuurlijke pracht van het eiland. Geen gehaast, maar de mogelijkheid om rustig te genieten van alle wonderen die Sumatra te bieden heeft.

Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld

Bij Tenzing Travel wordt u volledig verzorgd op reis naar Sumatra, van A tot Z is alles geregeld. U hoeft alleen maar te genieten en u onder te dompelen in de magie van dit Indonesische paradijs. Van de reisplanning, verblijven, activiteiten tot het vervoer: het team van Tenzing Travel zorgt ervoor dat u een zorgeloze en onvergetelijke ervaring beleeft tijdens uw rondreis door Sumatra.

Veelgestelde vragen

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Sumatra?

Het tijdsverschil tussen Nederland en Sumatra is meestal 6 uur. Houd er rekening mee dat tijdens de zomertijd in Nederland het tijdsverschil kan teruglopen tot 5 uur. Controleer de actuele lokale tijd bij het plannen van uw rondreis door Sumatra.

Welke valuta wordt gebruikt in Sumatra?

De officiële valuta van Sumatra, en heel Indonesië, is de Indonesische roepia (IDR). Het wordt aanbevolen om lokale valuta bij u te hebben voor kleine aankopen. Geld wisselen is mogelijk bij banken en wisselkantoren. Creditcards worden vaak geaccepteerd in grotere steden en toeristische gebieden.

Wat is de beste reistijd voor een rondreis door Sumatra?

De beste reistijd voor Sumatra is over het algemeen tijdens het droge seizoen, van april tot en met oktober. Echter, afhankelijk van de regio kunnen de weersomstandigheden variëren. In het noorden is het regenseizoen van november tot maart, terwijl in het zuiden regen het hele jaar door mogelijk is.

Welke vaccinaties zijn aanbevolen voor een reis naar Sumatra?

Voor een rondreis door Sumatra worden vaak vaccinaties aanbevolen, waaronder DTP, hepatitis A en B, buiktyfus en in sommige gevallen rabiës en Japanse encefalitis. Raadpleeg een medisch professional voor persoonlijk advies, idealiter zes weken voor vertrek.

Is het veilig om door Sumatra te reizen?

Over het algemeen is Sumatra een veilige bestemming voor toeristen. Het is belangrijk om de lokale richtlijnen en adviezen op te volgen. Informeer uzelf over actuele reisadviezen van de overheid en neem gebruikelijke voorzorgsmaatregelen zoals het beschermen van waardevolle spullen.

Heb ik een visum nodig voor Sumatra?

Voor veel nationaliteiten is een visum voor Indonesië nodig. Voor kort verblijf (tot 30 dagen) kan vaak een visum bij aankomst worden verkregen. Voor een langer verblijf is mogelijk een visum vooraf vereist. Controleer de meest recente visumvereisten voor uw nationaliteit.

Wat zijn de hoogtepunten van een rondreis door Sumatra?

Sumatra biedt een schat aan hoogtepunten, waaronder het regenwoud van Gunung Leuser National Park, het culturele erfgoed van Samosir Island in het Tobameer, en de betoverende vulkaanlandschappen rond Berastagi. Ontdek de unieke flora en fauna, traditionele dorpen en prachtige meren.

Welke activiteiten zijn aan te raden tijdens een rondreis door Sumatra?

Aanbevolen activiteiten zijn onder meer een trektocht door het regenwoud om orang-oetans te spotten, een bezoek aan traditionele Batak-dorpen, ontspannen aan de oevers van het Tobameer en het verkennen van de indrukwekkende vulkanen en watervallen.

Hoe is het vervoer geregeld tijdens een rondreis door Sumatra?

Het vervoer op Sumatra varieert van lokale bussen tot privéauto’s met chauffeur. Binnen steden zijn er vaak tuktuks en ojeks (motortaxi’s). Een goed georganiseerde rondreis door Sumatra omvat meestal vervoer tussen bestemmingen, maar het is ook mogelijk om ter plaatse vervoer te regelen.

Wat voor verblijven kan ik verwachten tijdens mijn rondreis door Sumatra?

Verblijven op Sumatra variëren van eenvoudige guesthouses tot luxe resorts. In steden zoals Medan en Padang zijn er internationale hotelketens, terwijl in landelijke gebieden meer traditionele verblijven beschikbaar zijn. De keuze hangt af van uw voorkeur. Samen met de reisspecialisten van Tenzing Travel kunt u een rondreis op maat door Sumatra samenstellen.