Discover Authentic Japan

17-daagse treinreis

Laat u betoveren door het unieke Japan! Verken metropool Tokyo met een privégids, bewonder de vele tempels die Kyoto rijk is, reis naar het schilderachtige platteland, bezoek historisch Hiroshima en verblijf in een traditionele ryokan.


Tijdens de fietstocht door de omgeving van Takayama kreeg ik het gevoel Japan écht goed te leren kennen

- reisspecialist Sandra Molema

Reisfoto's

Takayama

Takayama

Maiko in Kyoto

Maiko in Kyoto

Shibuya Crossing, Tokyo

Shibuya Crossing, Tokyo

Shirakawa-go

Shirakawa-go

Mount Fuji

Mount Fuji

Hoogtepunten
 • Verken metropool Tokyo met een privégids
 • Ontdek het schitterende Hakone National Park
 • Verblijf in een traditionele ryokan in Takayama
 • Bewonder bergdorpje Shirakawago en historisch Kanazawa
 • Culinaire tempelstad Kyoto
 • Bezoek historisch Hiroshima en Nagasaki
+ +

Vanafprijs

€ 5.199 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.
 • Ontspannen, rechtstreekse vlucht met KLM vanuit Amsterdam
 • Unieke verblijven op bijzondere locaties
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals fietsen bij Takayama
 • Vervoer naar het hotel bij aankomst in Tokyo
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Reisvoorstel aanvragen

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Excursies
 • Prijs & info

Tijdens de Discover Authentic Japan bezoekt u alle klassieke bestemmingen, gecombineerd met vele natuurwonderen en historische steden. Na een aantal dagen metropool Tokyo verkend te hebben reist u via het schitterende Hakone National Park naar het schilderachtige platteland van Japan. U verblijft in het idyllische Takayma, dat wordt omgeven door de Japanse Alpen, en het eeuwenoude Kanazawa met zijn samoerai-geschiedenis. Vervolgens is het tijd voor de fascinerende stad Kyoto; de stad van de traditionele tempels, serene zen-tuinen en mysterieuze geisha’s. Vanuit Kyoto zakt u verder af naar het zuiden en bezoekt u Hiroshima, waar u volgens velen de beste ‘okonomiyaki’ kunt proberen. Ook verkent u de zuidelijke stad Nagasaki, vanuit waar de eerste handel met het westen werd gedreven en waar ook nu het Europese karakter nog steeds zichtbaar is. Tot slot eindigt de reis in Osaka, bekend om zijn culinaire erfgoed, kleurrijke lichten en geweldige eten. Met de Japan Rail Pass op zak en een zeer uitgebreid reisbescheidenpakket met tips en informatie, heeft u ter plaatse volledig de vrijheid om dit geweldige land te verkennen. En tijdens een bijzondere overnachting in een Japanse ryokan ervaart u de nog altijd in ere gehouden tradities. Laat u betoveren door het unieke en authentieke Japan!

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.
Dag 1

Vertrek Amsterdam

Vandaag vliegt u naar de hoofdstad van Japan; metropool Tokyo.

Dag 2

Aankomst Tokyo

Uitzicht, Tokyo

Uitzicht, Tokyo

Na aankomst in Tokyo vangt u meteen een glimp op van deze fascinerende, drukke metropool tijdens de gedeelde shuttle naar uw hotel. Tokyo is een stad met ontzettend veel bezienswaardigheden, interessante en ongewone musea, rustige parken, traditionele tempels en verschillende wijken met ieder een eigen karakter.

U verblijft in Shiba Park Hotel - Tokyo
Inclusief ontbijt

Upgrade uw verblijf

Park Hotel Tokyo - Tokyo

Dag 3-4

Vrije dagen Tokyo

Tokyo

Tokyo

Wij raden u aan een dag een privé gids te boeken. Uw gids weet als geen ander de weg in Tokyo en kan u daarnaast ook meer vertellen over deze fascinerende stad en de Japanse cultuur. is zoveel te doen en te zien in de stad dat er keuzes gemaakt zullen moeten worden. Aanraders zijn de betoverend mooie Senso-Ji Tempel, de ‘modewijk’ Harajuku waar veel fascinerende subculturen te vinden zijn en de georganiseerde chaos bij Shibuya Crossing observeren en een bezoek aan de 634 meter hoge Tokyo Skytree. Vanaf een hoogte van 450 meter geniet u van een fenomenaal uitzicht over Tokyo. De komende dagen is de IC Card (de Japanse ov-kaart) inbegrepen. De entreegelden en vervoerkosten (ook die van uw gids) dient u ter plaatse te voldoen. Vele tempels en musea zijn gratis toegankelijk, andere kosten slechts enkele euro's per persoon per kaartje.

U verblijft in Shiba Park Hotel - Tokyo
Inclusief ontbijt

Upgrade uw verblijf

Park Hotel Tokyo - Tokyo

Dag 5

Tokyo - Hakone National Park

Mount Fuji, Hakone National Park

Mount Fuji, Hakone National Park

Vanochtend laat u de hectiek van Tokyo achter u en stapt u in de Shinkansen-trein die u in ongeveer anderhalf uur in razend tempo naar treinstation Hakono Yumoto in het hart van Hakone National Park brengt. U zult het landschap langzaam maar zeker zien veranderen van woonwijken naar een groene, bergachtigere omgeving. Als u aan de rechterkant van de trein zit, kunt u bij helder weer onderweg een glimp van Mount Fuji opvangen! Met de tweedaagse Hakone Freepass maakt u de komende dagen gebruik van het lokale busnetwerk in het park. Er staat een bijzondere overnachting op u te wachten, namelijk in een traditionele ryokan.
 

U verblijft in Ichinoyu Honkan - Hakone
Inclusief ontbijt en diner
Dag 6

Hakone National Park - Takayama

Takayama

Takayama

Met de lokale bus rijdt u vanochtend door de bergachtige omgeving naar Odawara Station. Vanaf hier reist u eerst met de Shinkansen naar Nagoya en vervolgens bereikt u met een express-trein het idyllische bergdorpje Takayama. Het uitzicht vanuit de trein is prachtig! Omgeven door de Japanse Alpen, is Takayama een zeer fotogenieke plaats dat bekend staat om zijn lokale sake, traditionele ambachten en schitterende natuur.

U verblijft in Takayama Green Hotel - Takayama
Inclusief ontbijt

Upgrade uw verblijf

Tanabe Ryokan - Takayama

Dag 7

Vrije dag Takayama

Japanse manden in Takayama

Japanse manden in Takayama

Vandaag maakt u een mooie fietstocht door de landelijke omgeving van Hida, een klein dorpje nabij Takayama. Uw gids weet u naar de mooiste plekjes te leiden en meer te vertellen over de omgeving. Takayama wordt ook wel Klein Kyoto genoemd. In het eeuwenoude centrum vindt u leuke winkeltjes, tempels, restaurants en sakebrouwerijen. Ook het Takayama Matsuri Yatai Kaikan en het Hida Folk Village zijn zeker een bezoek waard. In de avonduren is Takayama een rustig plaatsje dat nog sfeervoller aan doet. Er zijn voldoende barretjes en eettentjes waar u de avond op een leuke manier kunt doorbrengen.

U verblijft in Takayama Green Hotel - Takayama
Inclusief ontbijt

Upgrade uw verblijf

Tanabe Ryokan - Takayama

Inbegrepen excursie:

Verken de omgeving van Takayama per fiets - Takayama

Dag 8

Takayama - Shirakawago - Kanazawa

Shirakawa-go

Shirakawa-go

Vanochtend reist u per bus in iets minder dan een uur naar het schilderachtige bergdorpje Shirakawago, bekend om zijn traditionele boerderijen en schuren met steile, rieten daken. De met groene dennenbossen bedekte bergen die het dorpje omringen maken het plaatje compleet. Na Shirakawago verkend te hebben vervolgt u de reis per bus naar Kanazawa.
 

U verblijft in Hotel Vista - Kanazawa
Inclusief ontbijt

Upgrade uw verblijf

Hotel Vista - Kanazawa

Dag 9

Vrije dag Kanazawa

Kersenbloesem in Kanazawa

Kersenbloesem in Kanazawa

Een perfecte dag in Kanazawa ziet er volgens ons als volgt uit: Start met een wandeling door een van de drie geisha- en theedistricten van Kanazawa, hier wordt u meegenomen naar een andere wereld. Vergeet niet een van de traditionele theehuizen te bezoeken voor een moment van rust terwijl u geniet van de lokale thee. Hierna gaat de wandeling verder langs de oude, met aarde gebouwde huizen in de goed behouden gebleven samoerai-wijk Nagamachi Buke Yashiki. Sluit de wandeling af met een bezoek aan Kanazawa Castle en de oogverblindende landschapstuin Kenrokuen, volgens velen de mooiste landschapstuin van heel Japan.

U verblijft in Hotel Vista - Kanazawa
Inclusief ontbijt

Upgrade uw verblijf

Hotel Vista - Kanazawa

Dag 10

Kanazawa - Kyoto

Maiko in Kyoto

Maiko in Kyoto

Vandaag reist u in twee uur naar tempelstad Kyoto, een ontzettend veelzijdige stad waar u gemakkelijk een hele week zou kunnen verblijven en nog niet uitgekeken zou zijn. Ondanks de grootte kunt u er heerlijk wandelen, want iedere straat biedt vele bezienswaardigheden in de vorm van  prachtige tempels, rustige parkjes of lokale eetgelegenheden. Als u geluk heeft ziet u de wijk Gion geisha’s op straat!

U verblijft in Noku Kyoto Hotel - Kyoto
Inclusief ontbijt

Upgrade uw verblijf

Hotel Granvia Kyoto - Kyoto

Dag 11-12

Vrije dagen Kyoto

Kyoto

Kyoto

Kyoto is een erg aantrekkelijke stad met veel bezienswaardigheden en wordt ook wel de culturele hoofdstad van Japan genoemd. Boekt u vandaag weer een privé gids, zodat u het meeste uit uw tijd kunt halen en meert leert over deze geweldige stad. Ook is er een theeceremonie met een geisha of maiko, een bijzonder interessante ervaring! Uw gids dient tijdens deze ceremonie als tolk, zodat u ook uw vragen aan deze geisha of maiko kunt stellen. Terwijl u geniet van een kopje groene thee met Japanse cake zult u worden vermaakt door een maiko (of in zeer zeldzame gevallen door een geisha zelf), die speciaal voor u een traditionele dans uit zal voeren. U krijgt in het Engels een introductie over het leven van een geisha in Kyoto.

U verblijft in Noku Kyoto Hotel - Kyoto
Inclusief ontbijt

Upgrade uw verblijf

Hotel Granvia Kyoto - Kyoto

Inbegrepen excursie:

Theeceremonie met een Maiko

Boek deze optionele excursie:

Bento Cooking Class - Kyoto

Dag 13

Kyoto - Hiroshima

Hiroshima

Hiroshima

U raast met de Shinkansen verder zuidwaarts door verschillende steden, zoals Kobe, naar Hiroshima. Deze grootste stad van het westen van Honshu heeft geen uitgebreide introductie nodig.

U verblijft in Hotel Vista Hiroshima - Hiroshima
Inclusief ontbijt
Dag 14

Hiroshima - Nagasaki

Skyline van Nagasaki

Skyline van Nagasaki

Vanochtend kunt u eventueel een bezoek brengen aan het prachtige eiland Miyajima met zijn iconische Itsukushima-schrijn, voordat u per Shinkansen naar Fukuoka verder reist. Hier stapt u over op de Kamome Express-trein die u door een mooi landschap naar de meeste Europees aandoende stad van Japan brengt: Nagasaki

U verblijft in New Nagasaki Hotel - Nagasaki
Inclusief ontbijt
Dag 15

Vrije dag Nagasaki

Origami in Nagasaki Peace Park

Origami in Nagasaki Peace Park

Een dag in Nagasaki is snel gevuld. Het is aan u wat u wilt bezoeken, maar wat volgens ons sowieso niet mag ontbreken tijdens deze dag in Nagasaki is een bezoek aan de fraaie herenhuizen die gebouwd werden voor de westerse handelslui en kolonisten in Glover Garden. Ook het Chinatown van Nagasaki is een aanrader! Voor het beste uitzicht stapt u in de kabelbaan naar de top van Mount Inasa en voor een wel heel merkwaardig stukje Japan raden wij een excursie naar ‘spookeiland’ Hashima aan.

U verblijft in New Nagasaki Hotel - Nagasaki
Inclusief ontbijt
Dag 16

Nagasaki - Fukuoka - Osaka

Tsutenkaku Tower, Osaka

Tsutenkaku Tower, Osaka

U begint aan de treinreis naar Osaka. Deze treinrit duurt ruim vierenhalf uur en kunt u onderbreken met een bezoek aan de moderne 'kanaalstad' Fukuoka, waar u toch al moet overstappen op een andere trein. Onderweg kunt u een glimp opvangen van het opmerkelijke themapark Huis ten Bosch.

U verblijft in Osaka Fujiya Hotel - Osaka
Inclusief ontbijt

Upgrade uw verblijf

Hotel Granvia Osaka - Osaka

Dag 17

Osaka - Amsterdam

Vandaag is de laatste dag van uw prachtige rondreis door Japan. Voor vanochtend is de Nankai Rapid-trein gereserveerd voor u. Deze trein brengt u in 35 minuten van Osaka’s Nanba Station naar de luchthaven.

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Bekijk prijsinformatie
Reisvoorstel aanvragen

Klimaat

Japan kent net als Nederland vier jaargetijden. Het voorjaar (maart tot en met mei) is een van de beste reisperioden voor Japan. April is de maand van de kersenbloemsemperiode. De bomen staan dan prachtig in bloei en de Japanners vieren dit uitbundig. De zomer is warm en vochtig, maar droog. Het najaar van september tot en met november is wederom een droge, koelere tijd met vele heldere dagen. In de winter kan het met name in het noorden zeer koud worden met hier en daar kans op sneeuwval. Gedurende het voor- en najaar is er kans op neerslag.

Inentingen

Volgens onze laatste informatie heeft u voor Japan geen inentingen nodig. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen.

Tijdsverschil

In Japan is het in de zomer 7 uur – en in de winter 8 uur – later dan in Nederland/België.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste 6 maanden geldig is. Bij aankomst in Japan krijgt u kosteloos een visum waarmee u 90 dagen aaneengesloten in Japan mag verblijven. Uw kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort!

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 5.199,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Ontspannen, rechtstreekse vlucht met KLM vanuit Amsterdam
 • Unieke verblijven op bijzondere locaties
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals fietsen bij Takayama
 • Vervoer naar het hotel bij aankomst in Tokyo
 • Trein- en busreizen volgens beschrijving (o.a. met Japan Rail Pass)
 • IC Transport Card in Tokyo
 • 2 Day Hakone Freepass
 • Handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Documentatiepakket
+ +

Vanafprijs

€ 5.199 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.

Reizen met een gerust gevoel

Wilt u weer een mooie reis maken, maar heeft u vragen over hoe dat gaat in deze tijd en wat u van ons kunt verwachten? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer

Daarom een kwaliteitsreis naar Japan met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Reizen per hogesnelheidstrein (eerste klasse)
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Fushimi Inari-tempel, Kyoto