Discover Authentic Japan

17-daagse treinreis

Laat u betoveren door het unieke Japan! Verken metropool Tokyo met een privégids, bewonder de vele tempels die Kyoto rijk is, reis naar het schilderachtige platteland, bezoek historisch Hiroshima en verblijf in een traditionele ryokan.


Tijdens de fietstocht door de omgeving van Takayama kreeg ik het gevoel Japan écht goed te leren kennen

- reisspecialist Nicole Steenman

Reisfoto's

Takayama

Takayama

Maiko in Kyoto

Maiko in Kyoto

Shibuya Crossing, Tokyo

Shibuya Crossing, Tokyo

Shirakawa-go

Shirakawa-go

Mount Fuji

Mount Fuji

In de spotlights

Fietsen op het Japanse platteland

Samen met een gids stapt u op de fiets en verkent u de binnenlanden van Takayama. U fietst naar Hida-Furukawa, een bergdorpje dat beroemd is om zijn houtbewerking. Het dorpje heeft charmante straten, grachten en traditionele gebouwen met witte muren. Het is veel rustiger dan het naburige Takayama, waarbij u een goed beeld krijgt van het plattelandsleven. Wellicht ontmoet u onderweg nog enkele inwoners van Hida, die u kunnen vertellen over hun dagelijkse bezigheden.

Slapen in een ryokan

Een reis naar Japan kan niet zonder een overnachting in een ryokan. Een ryokan is een typisch Japans verblijf waar u komt voor ontspanning en lekker eten. Een ryokan is traditioneel ingericht met een matras op de grond en een laag tafeltje. In Hakone overnacht u bij Ichinoyu Honkan, een ryokan die bekend staat om haar warmwaterbronnen en al bestaat sinds 1630.

Hoogtepunten
 • Verblijf in een traditionele ryokan
 • Verken metropool Tokyo met een privégids
 • Ontdek het schitterende Hakone National Park met zicht op Mount Fuji
 • Bewonder bergdorpje Shirakawago en historisch Kanazawa
 • Neem deel aan een traditionele theeceremonie in Kyoto
 • Bezoek historisch Hiroshima en Nagasaki
+ + + +
Vlucht, vervoer, verblijf, excursie(s) en treinreis inbegrepen
€ 5.999 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.
Vanafprijs voor twee volwassenen
 • Ontspannen, rechtstreekse vlucht met KLM vanuit Amsterdam, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting*
 • Unieke verblijven op bijzondere locaties , inclusief aangegeven maaltijden (veelal ontbijt en soms diner)
 • Vervoer van de luchthaven van Tokyo naar uw hotel
 • Vervoer van uw hotel naar de luchthaven in Osaka
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Reisvoorstel aanvragen

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Excursies
 • Prijs & info

Tijdens de Discover Authentic Japan bezoekt u alle klassieke bestemmingen, gecombineerd met vele natuurwonderen en historische steden. Na een aantal dagen metropool Tokyo verkend te hebben reist u via het schitterende Hakone National Park naar het schilderachtige platteland van Japan. U verblijft in het idyllische Takayma, dat wordt omgeven door de Japanse Alpen, en het eeuwenoude Kanazawa met zijn samoerai-geschiedenis. Vervolgens is het tijd voor de fascinerende stad Kyoto; de stad van de traditionele tempels, serene zen-tuinen en mysterieuze geisha’s. Vanuit Kyoto zakt u verder af naar het zuiden en bezoekt u Hiroshima, waar u volgens velen de beste ‘okonomiyaki’ kunt proberen. Ook verkent u de zuidelijke stad Nagasaki, vanuit waar de eerste handel met het westen werd gedreven en waar ook nu het Europese karakter nog steeds zichtbaar is. Tot slot eindigt de reis in Osaka, bekend om zijn culinaire erfgoed, kleurrijke lichten en geweldige eten.

Met de Japan Rail Pass op zak, heeft u ter plaatse volledig de vrijheid om dit geweldige land te verkennen. En tijdens een bijzondere overnachting in een Japanse ryokan ervaart u de nog altijd in ere gehouden tradities. Laat u betoveren door het unieke en authentieke Japan!

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.
Dag 1

Vertrek Amsterdam

Vandaag vliegt u naar de hoofdstad van Japan; metropool Tokyo waar u de volgende dag aankomt.

Dag 2

Aankomst Tokyo

Skyline van Tokyo

Skyline van Tokyo

Na aankomst in Tokyo vangt u meteen een glimp op van deze fascinerende, drukke metropool tijdens de rit naar uw hotel. Tokyo is een stad met ontzettend veel bezienswaardigheden, interessante en ongewone musea, rustige parken, traditionele tempels en verschillende wijken met ieder zijn eigen karakter.

U verblijft in Shiba Park Hotel - Tokyo
Inclusief ontbijt

Upgrade uw verblijf

Keio Plaza Hotel - Tokyo

Park Hotel Tokyo - Tokyo

Dag 3-4

Vrije dagen Tokyo

Tokyo

Tokyo

Wij raden u aan een dag een privé gids te boeken. Uw gids weet als geen ander de weg in Tokyo en kan u daarnaast ook meer vertellen over deze fascinerende stad en de Japanse cultuur. Er is zoveel te doen en te zien in de stad dat er keuzes gemaakt zullen moeten worden. Aanraders zijn de betoverend mooie Senso-Ji Tempel, de ‘modewijk’ Harajuku waar veel fascinerende subculturen te vinden zijn, de georganiseerde chaos bij Shibuya Crossing observeren en een bezoek aan de 634 meter hoge Tokyo Skytree. Vanaf een hoogte van 450 meter geniet u van een fenomenaal uitzicht over Tokyo. De entreegelden en vervoerkosten (ook die van uw gids) dient u ter plaatse te voldoen. Vele tempels en musea zijn gratis toegankelijk, andere kosten slechts enkele euro's per persoon per kaartje.

U verblijft in Shiba Park Hotel - Tokyo
Inclusief ontbijt

Upgrade uw verblijf

Keio Plaza Hotel - Tokyo

Park Hotel Tokyo - Tokyo

Inbegrepen excursie:

Voldoet aan onze duurzaamheidsnormenPrivé-gids Tokyo (halve dag)

Boek deze optionele excursies:

Ontdek de popcultuur in Tokyo - Tokyo

Streetfoodtour - Tokyo

Stadstour - Tokyo (halve dag)

Dag 5

Tokyo - Hakone National Park

Mount Fuji, Hakone National Park

Mount Fuji, Hakone National Park

Vanochtend laat u de hectiek van Tokyo achter u en stapt via Shinjuku Station in Tokyo in de trein die u in ongeveer anderhalf uur in razend tempo naar treinstation Odawara brengt. Vanaf hier pakt u het bergtreintje die u naar Station Hakono Yumoto in het hart van Hakone National Park brengt. U zult het landschap langzaam maar zeker zien veranderen van woonwijken naar een groene, bergachtigere omgeving. Als u aan de rechterkant van de trein zit, kunt u bij helder weer onderweg een glimp van Mount Fuji opvangen! Met de tweedaagse Hakone Freepass maakt u de komende dagen gebruik van het lokale busnetwerk in het park. Er staat een bijzondere overnachting op u te wachten, namelijk in een traditionele ryokan.

U verblijft in Ichinoyu Honkan - Hakone
Inclusief ontbijt en diner
Dag 6

Hakone National Park - Takayama

Takayama Village in Japan

Takayama Village in Japan

Na het ontbijt reist u weer terug door de bergachtige omgeving naar Odawara Station. Vanaf hier reist u eerst met de Shinkansen naar Nagoya en vervolgens bereikt u met een Hida express-trein het idyllische bergdorpje Takayama. Het uitzicht vanuit de trein is prachtig! Omgeven door de Japanse Alpen, is Takayama een zeer fotogenieke plaats dat bekend staat om zijn lokale sake, traditionele ambachten en schitterende natuur.

U verblijft in Hotel Wood - Takayama
Inclusief ontbijt

Upgrade uw verblijf

Tanabe Ryokan - Takayama

Dag 7

Vrije dag Takayama

Japanse manden in Takayama

Japanse manden in Takayama

U heeft de tijd om de prachtige omgeving van Takayama te ontdekken. Maakt u een mooie fietstocht door de landelijke omgeving van Hida, een klein dorpje nabij Takayama? Een aanrader, want uw gids weet u naar de mooiste plekjes te leiden en meer te vertellen over de omgeving. In het eeuwenoude centrum vindt u leuke winkeltjes, tempels, restaurants en sakebrouwerijen. Ook het Takayama Matsuri Yatai Kaikan museum en het Hida Folk Village zijn zeker een bezoek waard. In de avonduren is Takayama een rustig plaatsje dat nog sfeervoller aan doet. Er zijn voldoende barretjes en eettentjes waar u de avond op een leuke manier kunt doorbrengen.

U verblijft in Hotel Wood - Takayama
Inclusief ontbijt

Upgrade uw verblijf

Tanabe Ryokan - Takayama

Inbegrepen excursie:

Voldoet aan onze duurzaamheidsnormenVerken de omgeving van Takayama per fiets - Takayama

Boek deze optionele excursie:

Voldoet aan onze duurzaamheidsnormenTakayama Food Walk - Takayama

Dag 8

Takayama - Shirakawago - Kanazawa

Shirakawa-go

Shirakawa-go

Vanochtend reist u per bus in iets minder dan een uur naar het schilderachtige bergdorpje Shirakawago, bekend om zijn traditionele boerderijen en schuren met steile, rieten daken. De met groene dennenbossen bedekte bergen die het dorpje omringen maken het plaatje compleet. Na Shirakawago verkend te hebben vervolgt u de reis per bus naar Kanazawa. Kanazawa wordt ook wel klein Kyoto genoemd en staat bekend om zijn historische districten, prachtige tuinen en culturele bezienswaardigheden.

U verblijft in Hotel Vista - Kanazawa
Inclusief ontbijt

Upgrade uw verblijf

UAN Kanazawa - Kanazawa

Dag 9

Vrije dag Kanazawa

Kenrokuen Garden, Kanazawa

Kenrokuen Garden, Kanazawa

Een perfecte dag in Kanazawa ziet er volgens ons als volgt uit: Start met een wandeling door een van de drie geisha- en theedistricten van Kanazawa, hier wordt u meegenomen naar een andere wereld. Vergeet niet een van de traditionele theehuizen te bezoeken voor een moment van rust terwijl u geniet van de lokale thee. Hierna gaat de wandeling verder langs de oude, met aarde gebouwde huizen in de goed behouden gebleven samoerai-wijk  Nagamachi District. Sluit de wandeling af met een bezoek aan Kanazawa Castle en de oogverblindende landschapstuin Kenrokuen, volgens velen de mooiste landschapstuin van heel Japan.

U verblijft in Hotel Vista - Kanazawa
Inclusief ontbijt

Upgrade uw verblijf

UAN Kanazawa - Kanazawa

Dag 10

Kanazawa - Kyoto

Maiko in Kyoto

Maiko in Kyoto

Vandaag reist u met de trein in ongeveer twee uur naar tempelstad Kyoto (via Tsugura Station), een ontzettend veelzijdige stad waar u gemakkelijk een hele week zou kunnen verblijven en nog niet uitgekeken zou zijn. Ondanks de grootte kunt u er heerlijk wandelen, want iedere straat biedt vele bezienswaardigheden in de vorm van prachtige tempels, rustige parkjes of lokale eetgelegenheden. Als u geluk heeft ziet u in de wijk Gion geisha’s op straat!

U verblijft in Gracery Kyoto Sanjo - Kyoto
Inclusief ontbijt

Upgrade uw verblijf

Noku Kyoto Hotel - Kyoto

Dag 11-12

Vrije dagen Kyoto

Kyoto

Kyoto

Kyoto is een erg aantrekkelijke stad met veel bezienswaardigheden en wordt ook wel de culturele hoofdstad van Japan genoemd. Boekt u vandaag weer een privé gids, zodat u het meeste uit uw tijd kunt halen en meer leert over deze geweldige stad. Ook is een traditionele theeceremonie een bijzonder interessante ervaring om tijdens uw verblijf in Kyoto te ondernemen!

U verblijft in Gracery Kyoto Sanjo - Kyoto
Inclusief ontbijt

Upgrade uw verblijf

Noku Kyoto Hotel - Kyoto

Inbegrepen excursie:

Theeceremonie - Kyoto

Boek deze optionele excursies:

Stadstour Kyoto - Kyoto

Bento Cooking Class - Kyoto

Voldoet aan onze duurzaamheidsnormenCultuur en tempels op de fiets - Kyoto

Dag 13

Kyoto - Hiroshima

Stadsbeeld van Hiroshima

Stadsbeeld van Hiroshima

Vandaag reist u per rechtstreekse shinkansen naar Hiroshima. Deze grootste stad van het westen van Honshu heeft geen uitgebreide introductie nodig. De treinreis voert u langs enkele belangrijke steden aan de kust, waaronder Kobe, dat bekend staat om zijn overheerlijke biefstukken. Aangekomen in Hiroshima raden we aan een te bezoek brengen aan het memorial park inclusief museum gewijd aan de atoomexplosie die op 6 augustus 1945 de stad Hiroshima volledig verwoestte.

U verblijft in Hotel Vista Hiroshima - Hiroshima
Inclusief ontbijt

Boek deze optionele excursie:

Stadstour - Hiroshima

Dag 14

Hiroshima - Nagasaki

Skyline van Nagasaki

Skyline van Nagasaki

Vanochtend kunt u eventueel een bezoek brengen aan het prachtige eiland Miyajima met zijn iconische Itsukushima-schrijn, voordat u per Shinkansen verder reist richting Nagasaki. In Takeo Onsen stapt u over op de Kamome Express-trein die u door een mooi landschap naar de meeste Europees aandoende stad van Japan brengt; Nagasaki.

U verblijft in New Nagasaki Hotel - Nagasaki
Inclusief ontbijt
Dag 15

Vrije dag Nagasaki

Origami in Nagasaki Peace Park

Origami in Nagasaki Peace Park

Een dag in Nagasaki is snel gevuld. Het is aan u wat u wilt bezoeken, maar wat volgens ons sowieso niet mag ontbreken tijdens deze dag in Nagasaki is een bezoek aan de fraaie herenhuizen die gebouwd werden voor de westerse handelslui en kolonisten in Glover Garden. Ook het Chinatown van Nagasaki is een aanrader! Voor het beste uitzicht stapt u in de kabelbaan naar de top van Mount Inasa en voor een wel heel merkwaardig stukje Japan raden wij een excursie naar ‘spookeiland’ Hashima aan.

U verblijft in New Nagasaki Hotel - Nagasaki
Inclusief ontbijt
Dag 16

Nagasaki - Fukuoka - Osaka

Tsutenkaku Tower, Osaka

Tsutenkaku Tower, Osaka

U begint aan de treinreis naar Osaka. Deze treinrit duurt ruim vierenhalf uur en kunt u onderbreken met een bezoek aan de moderne 'kanaalstad' Fukuoka, waar u toch al moet overstappen op een andere trein. Onderweg kunt u een glimp opvangen van het opmerkelijke themapark Huis ten Bosch. Osaka is de tweede stad van Japan en een culinair walhalla.

U verblijft in Vista Osaka Namba - Osaka
Inclusief ontbijt

Upgrade uw verblijf

Cross Hotel Osaka - Osaka

Boek deze optionele excursie:

Voldoet aan onze duurzaamheidsnormenOsaka's backstreets and foodtour - Osaka

Dag 17

Osaka - Amsterdam

Vandaag is de laatste dag van uw prachtige rondreis door Japan. In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Osaka gebracht. Hier bereidt u zich voor op uw terugvlucht naar Amsterdam. Daarmee is er een einde gekomen aan deze fantastische reis! Wat waren uw hoogtepunten?

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Bekijk prijsinformatie
Reisvoorstel aanvragen

Inbegrepen excursies

De volgende excursies zijn inbegrepen:

Optionele excursies

Om deze reis nog mooier te maken kunt u deze excursies eraan toevoegen:

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 5.999,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Ontspannen, rechtstreekse vlucht met KLM vanuit Amsterdam, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting*
 • Unieke verblijven op bijzondere locaties , inclusief aangegeven maaltijden (veelal ontbijt en soms diner)
 • Vervoer van de luchthaven van Tokyo naar uw hotel
 • Vervoer van uw hotel naar de luchthaven in Osaka
 • Trein- en busreizen volgens beschrijving (o.a. met Japan Rail Pass)
 • 2-daagse Hakone freepass
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals fietsen in de nabije omgeving van Takayama en een traditionele theeceremonie in Kyoto
 • Toegang tot onze persoonlijke reisapp met daarin uitgebreide reisbeschrijvingen, vouchers én leuke tips
+ + + +
Vlucht, vervoer, verblijf, excursie(s) en treinreis inbegrepen

Vanafprijs

€ 5.999 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.

Daarom een kwaliteitsreis naar Japan met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Reizen per hogesnelheidstrein (eerste klasse)
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Fushimi Inari-tempel, Kyoto