• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Rondreis Oman

Tijdens uw rondreis Oman worden woeste kusten afgewisseld met oasesteden en schilderachtige havensteden. Een echte aanrader is om Oman te combineren met de Emiraten, zo ziet u pas echt goed de verschillen tussen beide landen.
Marion de Ridder
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd


Reisinformatie Oman

Het Sultanaat Oman is een mythische bestemming met sprookjesachtige landschappen en een boeiende geschiedenis. Dit 'Land van 1001 Nachten' heeft ook 1001 gezichten, woeste kusten worden afgewisseld met uitgestrekte woestijnen en de groene oasesteden vormen een groot contrast met de schilderachtige havensteden en hun traditionele markten.
Door de ligging op het kruispunt van Azië en Afrika biedt Oman de combinatie van Oosterse mystiek, westers comfort en een gastvrije bevolking. Dit alles wordt omlijst door een 1700 kilometer kustlijn met baaien, fjorden, hagelwitte zandstranden en prestigieuze strandresorts. Verbazingwekkend veelzijdig en aantrekkelijk, een vakantie Oman is een vakantie voor iedereen.
Meest bezocht zijn Muscat, de belangrijkste stad en tevens de hoofdstad. En Salalah, de zuidelijke regio met een weelderige (groene!) omgeving midden in de woestijn. Een vakantie Oman staat borg voor afwisseling van natuur en cultuur.


Regio's Oman

Muscat

De stad wordt ook wel het 'Juweel van Arabië' genoemd. De stad wordt ingeklemd tussen mythische bergen en een kust met brede zandstranden en indrukwekkende kliffen. Muscat wordt ook wel de ‘witte hoofdstad’ van Oman genoemd door de vele witte gebouwen en moskeeën.
Lees meer over Muscat & Omgeving>


Salalah

Salalah is de hoofdstad van de zuidelijke provincie Dhofar. Tijdens de moesson (Khareef) die de streek van midden juni tot midden september bezoekt, wordt het dorre landschap omgetoverd tot een tropische, groene oase met watervallen en palmbomen. Trekpleisters zijn de uitgestrekte en parelwitte stranden aan de kust van Salalah, maar ook op cultureel gebied is Salalah interessant. Zo kunt u een bezoekje brengen aan de ruïnes van Al-Balid op circa 5 kilometer ten oosten van de stad. De tombe van Job is het belangrijkste monument in de regio.
Lees meer over Salalah >


Nizwa

Na Muscat is Nizwa de belangrijkste toeristische bestemming van Oman. De stad ligt op circa 2,5 uur rijden van Muscat. Van oudsher is Nizwa een belangrijk centrum voor de traditionele zilversmeedkunst. Het is de oude hoofdstad van de Julanda-dynastie. Het fort van Nizwa is een van de oudste en indrukwekkendste van het land. De beroemde dierenmarkt in Nizwa, die meestal vrijdagochtend plaatsvindt, mag ook zeker niet in uw programma ontbreken! In de omgeving van Nizwa liggen de plaatsen Bahla en Jabrin met een prachtig versierd kasteel uit de 17e-eeuw.
U leest het al, cultuurliefhebbers zullen in deze omgeving zeker aan hun trekken komen.
Lees meer over Nizwa & Omgeving >


Sur

In kustplaats Sur worden de bekende traditionele 'dhows' gemaakt. Deze houten schepen werden eeuwenlang gebruikt voor de handel met overzeese gebieden. U kunt hier een werkplaats bezoeken en vanuit hier een uitstapje per veerpont naar het dorpje Ayega maken. Hier wonen veel dhow-bouwers en ook de sultan heeft hier een verblijf. Bij de souk kun u de benodigde souvenirs, juwelen en parfums kopen. Iets ten noorden van Sur liggen de stranden van Raz Al Jinz, een beschermd natuurgebied waar 's nachts groene reuzenschildpadden hun eieren leggen. Een enorm spectaculair verschijnsel dat zeker niet mag ontbreken tijdens uw ontdekkingstocht door Oman.
Lees meer over Sur & Omgeving >


Al Hajar-gebergte

Dit imposante gebergte strekt zich uit in het binnenland tussen Muscat en Sur en biedt een verbluffend landschap. Woeste rotspartijen, kloven en kliffen staan garant voor een onvergetelijk schouwspel. Ook voor de nodige sportieve activiteiten kunt u hier terecht: in de winter worden dagelijks hiking-, klim- en mountainbiketochten georganiseerd. Onderdeel van het Al Hajar-gebergte is Jebel Shams; met toppen van wel 3000 meter en spectaculaire kloven wordt dit gedeelte van Oman dikwijls vergeleken met de Grand Canyon in de Verenigde Staten!
Lees meer over het Al Hajar-gebergte >


Wahiba Sands

De Wahiba Sands liggen ten zuiden van Sur. Dit woestijnlandschap beslaat een oppervlakte van ruim 16.000 vierkante kilometer. De Wahiba Sands worden bewoond door nomadische bedoeïenen. Op vrijdag komen ze bij elkaar in de souk van Al-Mintirib (ongeveer 220 kilometer van Muscat) om inkopen te doen. De Wahiba Sands zijn uitsluitend per 4-WD te verkennen. Het zandlandschap wordt afgewisseld door de vele wadi's, waarvan de bekendste hier Wadi Bani Khalid is. Het water in deze rivierbeddingen zorgt voor een weelderige groene oase met kleurrijke vogels. Een ideale bestemming voor bijvoorbeeld een rustige picknick of een duik in het heldere water. Tijdens een spectaculaire excursie waarbij u met de 4-WD auto’s door de hoge zandduinen scheurt, maakt u goed kennis met de Wahiba Sands!
Lees meer over Wahiba Sands >


Musandam Schiereiland

Op het noordelijkste puntje van het Arabisch Schiereiland ligt Musandam. Dit gebied wordt gescheiden van de rest van het Sultanaat door een 100 kilometer brede strook van de Verenigde Arabische Emiraten. Vanwege de fjordachtige baaien en de steile bergen die meer dan 2000 meter uit de zee rijzen wordt Musandam ook wel 'het Noorwegen van Arabië' genoemd. Voor duikers en snorkelaars is het kristalheldere water een waar paradijs.
Lees meer over het Musandam Schiereiland >

Het Sultanaat Oman is een mythische bestemming met sprookjesachtige landschappen en een boeiende geschiedenis. Dit 'Land van 1001 Nachten' heeft ook 1001 gezichten, woeste kusten worden afgewisseld met uitgestrekte woestijnen en de groene oasesteden vormen een groot contrast met de schilderachtige havensteden en hun traditionele markten.
Door de ligging op het kruispunt van Azië en Afrika biedt Oman de combinatie van Oosterse mystiek, westers comfort en een gastvrije bevolking. Dit alles wordt omlijst door een 1700 kilometer kustlijn met baaien, fjorden, hagelwitte zandstranden en prestigieuze strandresorts. Verbazingwekkend veelzijdig en aantrekkelijk, een vakantie Oman is een vakantie voor iedereen.
Meest bezocht zijn Muscat, de belangrijkste stad en tevens de hoofdstad. En Salalah, de zuidelijke regio met een weelderige (groene!) omgeving midden in de woestijn. Een vakantie Oman staat borg voor afwisseling van natuur en cultuur.

Tijdsverschillen in Oman

Het is in Oman tijdens onze zomertijd 2 uur later en wanneer wij wintertijd hebben 3 uur.

Feestdagen in Oman

Feestdagen die elk jaar op dezelfde datum plaatsvinden zijn:
Nieuwjaarsdag: 1 januari
● Renaissance Day: 23 juli
National Day en de verjaardag van de Sultan: 18 november

Daarnaast zijn er een aantal zeer belangrijke Islamitische feestdagen die op de traditionele maankalender zijn gebaseerd en jaarlijks derhalve van datum veranderen, te weten:
 De Ramadan (zie hieronder)
 Islamitisch Nieuwjaar
 Eid Al Fitr (einde Ramadan, ook wel bekend als het Suikerfeest)
 Verjaardag van de Profeet Mohammed
 Hemelvaartsdag van de Profeet Mohammed
 Eid Al Adha (einde van de pelgrimstocht naar Mekka, ook wel bekend als het Offerfeest)
Op deze dagen zijn de banken en andere openbare gelegenheden gesloten.

De Ramadan is de negende maand van de Islamitische kalender en is een maand van vasten. Aangezien de Islamitische kalender samenvalt met de maanstanden begint de Ramadan ieder jaar op een andere dag, rond midden/eind oktober. Houd u rekening met het feit dat ten tijde van de Ramadan in de hotels aanpassingen zullen worden gemaakt, opdat de lokale bevolking de etende westerlingen (de gasten) niet kunnen zien. Dit kan resulteren in het bijvoorbeeld ophangen van grote scheidingsgordijnen in de coffeeshop. Ook zal er in openbare gelegenheden, restaurants en bars geen live entertainment zijn of luide muziek en wordt er geen alcohol geschonken. Het is verboden om tijdens het daglicht in het openbaar te eten, drinken of roken. Het wordt door moslims zeer gewaardeerd als u zich conservatiever kleedt in deze periode en het dragen van make-up beperkt.

Taal in Oman

De officiële taal is Arabisch maar met Engels kunt u, vooral in de grote steden, goed terecht.

Geldzaken in Oman

De munteenheid is de Rial (OMR). De openingstijden van de meeste banken zijn van 08.00 tot 12.00 uur van zaterdag tot en met woensdag. en op donderdag van 08.00 tot 11.30 uur. Op vrijdag zijn de banken gesloten in verband met de nationale rustdag. In de souks zijn vele geldwisselaars, vaak met een gunstige koers. Wij raden u aan om uw uitgaven op de hotelrekening te zetten en deze bij vertrek in één keer te voldoen: met contant geld (euro’s of Amerikaanse dollars) of met uw creditcard.

Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: €1,- = ca. 0,42 Rial (1 Rial = ca. €2,37).

De actuele koersen kunt u raadplegen op de website: www.oanda.com/currency/converter/

Creditcard
Betalen met een van de bekende creditcards is in de hotels, de meeste restaurants en in shopping centra mogelijk. Op sommige plekken kunt u contant geld opnemen bij de banken met uw creditcard. U dient dan wel een geldige legitimatie mee te nemen.

Pinnen
Met een bank/pinpas waarop een maestro- of cirrus-teken staat, kunt u in de grotere steden terecht bij de geldautomaten welke tevens een maestro- of cirrus-teken vermelden. Het dient aanbeveling niet uitsluitend uw pinpas mee te nemen.

Paspoort en visa Oman

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste zes maanden geldig is. Er geldt een visumplicht voor Oman. U kunt bij aankomst op de luchthaven van Muscat een visum kopen voor ca. 20 OMR voor een verblijf van maximaal 30 dagen. Indien u via de Emiraten (Al Ain), Oman binnen komt dient u het visum bij de grensovergang aan te schaffen, het visum kost dan ca. 15 OMR. Zorg dat u daarvoor genoeg contanten bij u heeft, daar u hier niet per pinpas/ creditcard kunt betalen.
U kunt het visum ook van tevoren in Nederland aanschaffen. Het visum kost dan ca. €65,- en is twee maanden geldig. Voor een visumaanvraag zijn twee pasfoto's benodigd. Dit visum kunt u via ons in samenwerking met VisumCentrale regelen op: http://www.tenzingtravel.nl/service/extra-service#visumbemiddeling

Hotels in Oman

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur. Er zijn hotels die het verplicht stellen een bedrag als borgsom te betalen, waarmee zij de extra kosten die u tijdens uw verblijf maakt, kunnen verrekenen. U kunt een contant bedrag geven, maar de makkelijkste manier is het laten maken van een afdruk van uw creditcard. Wanneer u vertrekt uit het hotel kunnen de extra kosten op deze manier worden verrekend. Als u geen extra kosten hoeft te betalen of als u er voor kiest om deze kosten contant te voldoen, wordt de afdruk verscheurd. Vraagt u de receptionist dit in uw bijzijn te doen. Dit voorkomt eventuele problemen achteraf.

Verblijf: Enkele wenken voor uw verblijf in de accommodatie:
> Als zich een minibar in uw kamer bevindt kunt u daar gebruik van maken. Deze kosten zijn voor eigen rekening
> Bestellingen via roomservice dient u niet contant te betalen, maar op de kamerrekening te laten zetten
> Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.
Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken Oman

Een grote keuze aan restaurants is voorhanden. U kunt in uw hotel terecht, maar in de grote steden vindt u vaak ook genoeg mogelijkheden. Het eten wordt vooral beïnvloed door de Arabische, Indische of Oriëntaalse keuken. Een typisch Omaans gerecht bestaat uit rijst met vlees of vis en specifieke kruiden zoals saffraan. Bij de maaltijd wordt altijd een rond en plat brood (rhukal) geserveerd. Populaire gerechten zijn Mashuai (kingfish met citroenrijst) en Mabbous (een stoofpotje).
Leidingwater kunt u drinken, maar het is aan te raden vanwege de vieze smaak. Het beste kunt u flessen water aanschaffen. Het is in Oman niet toegestaan om alcohol te nuttigen buiten hotels of restaurants die een vergunning tot het schenken van alcohol hebben. Doet u dat wel dan loopt u het risico om een boete te krijgen. Er zijn wel vaste tijden wanneer alcohol mag worden geschonken en gedurende de Ramadan wordt het gebruik van alcohol zoveel mogelijk beperkt..

Het weer in Oman

De beste reistijd voor Oman is tussen oktober en april. In deze maanden zijn de temperaturen aangenaam, het wisselt tussen 25-30°C en is de luchtvochtigheid niet zo hoog. In de bergen kan het flink afkoelen (tot wel 10°C). In de zomermaanden zijn de temperaturen zeer hoog (tot wel 50ºC) en is er vooral aan de kust een zeer hoge luchtvochtigheid. In sommige delen van Oman valt er weinig tot geen neerslag. In de wintermaanden kan het in het woestijngebied regenen (gemiddeld één keer per maand), maar in het gebied tussen de bergen en de kust is de kans op neerslag groter. Daar kan het voorkomen dat het tussen oktober en maart meerdere dagen achter elkaar regent. In het zuidelijke gebied van Oman is er een moesson seizoen van juni tot september, bepaalde (water)activiteiten zijn dan niet mogelijk, maar de natuur is dan wel op haar mooist.Best of Oman

Reis mee met onze reisspecialisten Jellie, Helen en Mirjam naar Oman.Bezoek ons tijdens onze landenpresentaties

Onze reisspecialisten informeren u uit eigen ervaring over de de mooiste routes en bezienswaardigheden. Uiteraard kunt u uitgebreid informatie inwinnen en uw reisplannen met ons bespreken. Meld u snel aan, want vol is vol.

02-12-2017Japan
Aanvang: 10:30 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 211
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 412 0400
- Route
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon: *
Aantal personen:

- even geduld a.u.b. -
02-12-2017Indonesië
Aanvang: 15:00 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 211
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 412 0400
- Route
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon: *
Aantal personen:

- even geduld a.u.b. -


Staat uw bestemming er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.
Reisblog Oman

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Oman met u.


Bekijk alle berichten


Verre Reizen Nieuwsbrief?

Aanmelden nieuwsbrief

Mevr.     Dhr.


  *
Volg Tenzing Travel ...en blijf op de hoogte van onze reizen, acties en andere leuke weetjes.