• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Traditionele Omaanse dorpjes
 • Het fort van Nizwa
 • Grand Canyon van Oman
 • 4-WD excursie door Wahiba Sands
 • Overnachting in een bedoeïenenkamp
 • Reuzenschildpadden op het strand van Ras Al Hadd
Tenzing Travel Bestseller

Best of Oman

8-daagse individuele reis met gids/chauffeur

Het gastvrije Oman biedt u een divers palet met ingrediënten als: forten, oases, moskeeën, wadi's, kastelen, zandduinen, natuurlijke bronnen al dan niet voorzien van warm water en zelfs een Grand Canyon. Met de intrigerende bewoners van het Ras Al Hadd-str... lees verder »

Vanaf € 2190,-   prijs p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte Alle informatie ↓

 • Kust van Oman
 • Grand Mosque, Muscat
 • Wahiba Sands, Oman
 • Shangri-La s Barr Al Jissah Resort & Spa, Oman
 • Nizwa, Oman
Kust van Oman Grand Mosque, Muscat Wahiba Sands, Oman Shangri-La s Barr Al Jissah Resort & Spa, Oman Nizwa, OmanImpressies

Kust van Oman
Grand Mosque, Muscat
Wahiba Sands, Oman
Shangri-La s Barr Al Jissah Resort & Spa, Oman
Nizwa, Oman


Reisinformatie

Het gastvrije Oman biedt u een divers palet met ingrediënten als: forten, oases, moskeeën, wadi's, kastelen, zandduinen, natuurlijke bronnen al dan niet voorzien van warm water en zelfs een Grand Canyon. Met de intrigerende bewoners van het Ras Al Hadd-strand en de traditionele dhow-botenbouwers bieden wij u een mooi overzicht van het fascinerende Oman. Laat u verleiden tot een reis door dit mystieke land vol afwisseling en met een zeer boeiende geschiedenis!

Reisleiding

Engelssprekende chauffeur/gids.

Best of Oman Best of Oman

Beleef meer

 • Voor een werkelijk sprookjesachtig verblijf in de woestijn raden wij u aan op dag 5 te overnachten in het luxueuze Desert Nights Camp.
 • Op dag 1 overnacht u in een stadshotel in Muscat. Uiteraard kunt u ook deze nacht verblijven in het Shangri-La.
 • Reist u liever in groepsverband? Op onze website vindt u de Impressions of Oman.
Reisnaam:
Best of Oman
Reistype:
8-daagse individuele reis met gids/chauffeur
Kenmerken:
Individueel met gids Natuur Cultuur City
Reiscode:
FD3923
Prijsinfo:
v.a. € 2190,- Prijs p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte aanvragen
Of heeft u nog vragen?
Tel: 020 - 398 93 98 | E-mail ons | Bezoek onze Travel Shop

Inbegrepen

 • Reis volgens beschrijving in genoemde of gelijkwaardige accommodaties
 • Maaltijden volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner)
 • Begeleiding van een Engelssprekende chauffeur/gids
 • Genoemde excursies, inclusief entreegelden.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale en binnenlandse vluchten
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Facultatieve excursies/activiteiten
 • Visum Oman, ter plaatse te betalen bij aankomst op de luchthaven.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid.
Meer informatie.

Accommodatie

Naar keuze in midden- of eersteklasse accommodaties en één nacht in een bedoeïenenkamp. De accommodatie nabij Ras al Hadd is eenvoudig, maar het beste ter plaatse.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner). De lunch wordt in een restaurant genuttigd of u krijgt een picknicklunch.

Vervoer

Per 4-WD en airco auto.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen.

Verlenging

Wilt u langer verblijven? U kunt voor, tijdens en na de reis overnachtingen bijboeken. Denkt u bijvoorbeeld aan extra nachten in Muscat in het resort Shangri-La's Barr Al Jissah Resort & Spa.

Bijzonderheden

 • Wilt u zelfstandig met de auto op pad? Geen probleem, u kunt deze reis ook als autoreis boeken. Vraagt u ons hiernaar
 • Vrijdag en zaterdag zijn publieke vrije dagen in Oman. Veel bezienswaardigheden zijn op vrijdag gesloten
 • De Grand Mosque (dag 8) is alleen geopend van zaterdag t/m donderdag tussen 8.00 - 11.00 uur
 • Deze reis is niet mogelijk van 24 december t/m 6 januari.

Best of Oman Best of Oman

Aankomst Muscat

Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar uw hotel. Muscat wordt ook wel het 'Juweel van Arabië' genoemd en is een perfecte samensmelting van heden en verleden. De stad wordt ingeklemd door mythische bergen en een kust die afwisselend bestaat uit brede zandstranden en indrukwekkende kliffen. Muscat wordt ook wel de 'witte hoofdstad' van Oman genoemd door de vele witte gebouwen en moskeeën.

Barka & Nakhl

Deze dag staat in het teken van een interessante dagexcursie. U start bij de levendige vismarkt van Barka, waar het een drukte van jewelste is. Dan rijdt u naar Nakhl, waar het hoogste fort van Oman trots boven de stad uit torent. U vervolgt uw weg naar Wadi Abyad, bekend als de 'witte vallei'. U rijdt door de vallei naar het dorpje Wakan, dat op een rand van de kliffen boven Wadi Mistral balanceert. Het dorpje bestaat uit slechts enkele huizen en wordt omgeven door groene terrassen die fel afsteken tegen de stoffige bergen. Door de ligging op 1.000 meter hoogte heeft Wakan een bijzonder klimaat. In de maand oktober hangen de bomen vol met felrode vruchten, perziken en amandelen en in februari zorgen de bloesems voor een prachtige wit-roze gloed over de omgeving (O,L).

Muscat › Nizwa

Na het ontbijt begint u met een bezoek aan de Amouage-parfumfabriek, waar u een leuke tour maakt. Dit bezoek wordt gevolgd door een rit naar Wadi Bani Auf, een van de vijf spectaculaire wadi's in Al Rostaq Wilayat. U vindt hier kleine oases, pittoreske stadjes, waterbronnen en falaj. Direct achter de façade van de Jebal Akhdar-bergen wacht u een spectaculair uitzicht. U passeert verschillende kleine dorpjes en wadi's op weg naar Bilad Sait, een dorpje dat omgeven wordt door een wonderlijk landschap van agrarische terrassen. De volgende stop is de Grand Canyon, op 3000 meter hoogte. Ook vanaf de top van Jabal Shams geniet u van mooie vista's. U luncht hier en wandelt door het dorpje voordat u uw weg vervolgt naar Nizwa (O,L).

Nizwa & Omgeving

U start met een bezoek aan het fascinerende fort van Nizwa, een van de imposantste cultuurmonumenten van Oman. Het historische gebouw wordt omgeven door dadelpalmen. Hierna bezoekt u de drukke, traditionele zilvermarkt. Bij de pottenbakstad Bahla bewondert u het bijzondere fort, dat op de Werelderfgoedlijst staat van UNESCO. Toch ook hierna weer een spectaculaire stop, namelijk bij het kasteel van Jabreen, dat gebouwd is in een periode van vrede en rust. In de tijd van de Koningin van Sheba was dit een zomerpaleis. Waarschijnlijk werd er wierook verhandeld in de omgeving. Het rijkelijk gedecoreerde kasteel is bekend vanwege de mooi beschilderde plafonds (O,L).

Nizwa › Wahiba Sands

U verlaat het hotel in Nizwa en begint met een rit naar Jebel Akhdar en het stadje Birkat Al Mauz. Hier bezoekt u dadel- en bananenplantages en ziet u het verlaten fort. Vervolgens rijdt u de spectaculaire bergen van Jebel Akhdar in, de 'groene berg'. Dit beschermde en uitgestrekte gebied huisvest vele kleine dorpjes met fruitbomen, bloemen en terrassen waar allerlei gewassen worden verbouwd. Hieraan dankt de berg haar naam, al ziet het er vanaf een afstand net zo grauw uit als de rest van de bergen in de omgeving. U moet dus echt de berg op om de begroeiing te kunnen aanschouwen, die door het koelere klimaat is ontstaan. U stopt voor de lunch in een van de dorpjes, omringd door boerderijen. Dan rijdt u door naar Wahiba Sands, een woestijnlandschap met vele wadi's. U rijdt door de duinen naar een bedoeïenenkamp. Aan het eind van de middag gaat u met een 4-WD de zandduinen verkennen. Wellicht spot u onderweg nog kamelen (O,L)!

Wahiba Sands › Ras Al Hadd

Na het ontbijt gaat u op weg naar het Bedouin House, waar u een kijkje neemt in een tent en deze bijzondere levensstijl aanschouwt. Volgende stop is bij Wadi Bani Khalid voor de lunch. U kunt hier heerlijk afkoelen in het water. Wees niet verbaasd als de vissen aan uw voeten knabbelen; het voelt als een natuurlijke 'Fish Spa'. Bij Sur bezoekt u een traditionele dhow-bouwwerkplaats en u stopt bij Fath al Khair om de grootste dhow van Oman te bewonderen. Tenslotte arriveert u bij Ras Al Hadd, waar u met een beetje geluk groene schildpadden eieren ziet leggen op het strand (O,L).

Ras Al Hadd › Muscat

De rit van vandaag volgt de weg langs de kust van Sur naar Quriyat. U passeert mooie stranden langs de Golf van Oman. Bij Wadi Tiwi stopt u voor een korte wandeling door het dorp en ziet u typische dorpshuizen. Volgende stop is bij de Bimah Sinkhole, een natuurlijk gevormd zoutwatermeer met groenblauw water, dat in contact staat met de zee. Bij Wadi Al Arabeen geniet u tijdens een picknicklunch van het uitzicht op de bergen in de omgeving. In de loop van de middag bereikt u tenslotte Muscat (O,picknicklunch).

Vertrek Muscat

Vanochtend bezoekt u tijdens een stadsrondrit de belangrijkste bezienswaardigheden van de hoofdstad, waaronder de Grand Mosque, het Bait Al Zubair-museum en de kleurrijke Muttrah Souq. Aansluitend wordt u naar de luchthaven wordt gebracht waar deze reis eindigt (O).De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Middenklasse

VertrekdatumPrijs p.p.
30-04-2017 t/m 30-04-2017€ 2253,-
01-05-2017 t/m 08-05-2017€ 2275,-
09-05-2017 t/m 08-07-2017€ 2190,-
09-07-2017 t/m 31-08-2017€ 2221,-
01-09-2017 t/m 14-10-2017€ 2200,-
15-10-2017 t/m 16-12-2017€ 2275,-
07-01-2018 t/m 31-01-2018€ 2499,-

Eersteklasse

VertrekdatumPrijs p.p.
30-04-2017 t/m 30-04-2017€ 2495,-
01-05-2017 t/m 08-05-2017€ 2526,-
09-05-2017 t/m 08-07-2017€ 2465,-
09-07-2017 t/m 31-08-2017€ 2495,-
01-09-2017 t/m 14-10-2017€ 2465,-
15-10-2017 t/m 17-12-2017€ 2526,-
07-01-2018 t/m 31-01-2018€ 2778,-

NB

Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen op basis van twee personen in het voordeligste kamertype en exclusief intercontinentale vluchten, tenzij anders vermeld. De prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Inbegrepen

 • Reis volgens beschrijving in genoemde of gelijkwaardige accommodaties
 • Maaltijden volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner)
 • Begeleiding van een Engelssprekende chauffeur/gids
 • Genoemde excursies, inclusief entreegelden.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale en binnenlandse vluchten
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Facultatieve excursies/activiteiten
 • Visum Oman, ter plaatse te betalen bij aankomst op de luchthaven.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid.
Meer informatie.Dominicus reisgidsen gratis bij boeking Tenzing TravelDominicus reisgidsen gratis bij boeking Tenzing Travel


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak