• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat
Tenzing Travel Bestseller

Best of Oman

8-daagse individuele reis met gids/chauffeur

Het gastvrije Oman biedt u een divers palet met ingrediënten als: forten, oases, moskeeën, wadi's, kastelen, zandduinen, natuurlijke bronnen al dan niet voorzien van warm water en zelfs een Grand Canyon. Met de intrigerende bewoners van het Ras Al Hadd-str ... lees verder ↓Highlights

 • Traditionele Omaanse dorpjes
 • Het fort van Nizwa
 • Grand Canyon van Oman
 • 4-WD excursie door Wahiba Sands
 • Overnachting in een bedoeïenenkamp
 • Reuzenschildpadden op het strand van Ras Al Hadd
Prijs op aanvraag


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Kust van Oman
 • Sultan Qaboo Grand Mosque, Muscat
 • Shangri-La's Barr Al Jissah Resort & Spa, Muscat
 • Al Jalali Fort, Muscat
 • Grand Mosque, Muscat
Kust van Oman Sultan Qaboo Grand Mosque, Muscat Shangri-La's Barr Al Jissah Resort & Spa, Muscat Al Jalali Fort, Muscat Grand Mosque, MuscatImpressies

Kust van Oman
Sultan Qaboo Grand Mosque, Muscat
Shangri-La's Barr Al Jissah Resort & Spa, Muscat
Al Jalali Fort, Muscat
Grand Mosque, Muscat


Reisinformatie


Het gastvrije Oman biedt u een divers palet met ingrediënten als: forten, oases, moskeeën, wadi's, kastelen, zandduinen, natuurlijke bronnen al dan niet voorzien van warm water en zelfs een Grand Canyon. Met de intrigerende bewoners van het Ras Al Hadd-strand en de traditionele dhow-botenbouwers bieden wij u een mooi overzicht van het fascinerende Oman. Laat u verleiden tot een reis door dit mystieke land vol afwisseling en met een zeer boeiende geschiedenis!

Best of Oman Best of OmanDag tot dag

Aankomst Muscat

Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar uw hotel. Muscat wordt ook wel het 'Juweel van Arabië' genoemd en is een perfecte samensmelting van heden en verleden. De stad wordt ingeklemd door mythische bergen en een kust die afwisselend bestaat uit brede zandstranden en indrukwekkende kliffen. Muscat wordt ook wel de 'witte hoofdstad' van Oman genoemd door de vele witte gebouwen en moskeeën.

Barka & Nakhl

Deze dag staat in het teken van een interessante dagexcursie. U start bij de levendige vismarkt van Barka, waar het een drukte van jewelste is. Dan rijdt u naar Nakhl, waar het hoogste fort van Oman trots boven de stad uit torent. U vervolgt uw weg naar Wadi Abyad, bekend als de 'witte vallei'. U rijdt door de vallei naar het dorpje Wakan, dat op een rand van de kliffen boven Wadi Mistral balanceert. Het dorpje bestaat uit slechts enkele huizen en wordt omgeven door groene terrassen die fel afsteken tegen de stoffige bergen. Door de ligging op 1.000 meter hoogte heeft Wakan een bijzonder klimaat. In de maand oktober hangen de bomen vol met felrode vruchten, perziken en amandelen en in februari zorgen de bloesems voor een prachtige wit-roze gloed over de omgeving (O,L).

Muscat › Nizwa

Na het ontbijt begint u met een bezoek aan de Amouage-parfumfabriek, waar u een leuke tour maakt. Dit bezoek wordt gevolgd door een rit naar Wadi Bani Auf, een van de vijf spectaculaire wadi's in Al Rostaq Wilayat. U vindt hier kleine oases, pittoreske stadjes, waterbronnen en falaj. Direct achter de façade van de Jebal Akhdar-bergen wacht u een spectaculair uitzicht. U passeert verschillende kleine dorpjes en wadi's op weg naar Bilad Sait, een dorpje dat omgeven wordt door een wonderlijk landschap van agrarische terrassen. Hierna vervolgt u uw weg naar Nizwa (O,L).

Nizwa & Omgeving

U start met een bezoek aan het fascinerende fort van Nizwa, een van de imposantste cultuurmonumenten van Oman. Het historische gebouw wordt omgeven door dadelpalmen. Hierna bezoekt u de drukke, traditionele zilvermarkt. Bij de pottenbakstad Bahla bewondert u het bijzondere fort, dat op de Werelderfgoedlijst staat van UNESCO. Toch ook hierna weer een spectaculaire stop, namelijk bij het kasteel van Jabreen, dat gebouwd is in een periode van vrede en rust. In de tijd van de Koningin van Sheba was dit een zomerpaleis. Waarschijnlijk werd er wierook verhandeld in de omgeving. Het rijkelijk gedecoreerde kasteel is bekend vanwege de mooi beschilderde plafonds. De volgende stop is de Grand Canyon, op 3000 meter hoogte. Ook vanaf de top van Jabal Shams geniet u van mooie vista's (O,L).

Nizwa › Wahiba Sands

U verlaat het hotel in Nizwa en begint met een rit naar Jebel Akhdar en het stadje Birkat Al Mauz. Hier bezoekt u dadel- en bananenplantages en ziet u het verlaten fort. Vervolgens rijdt u de spectaculaire bergen van Jebel Akhdar in, de 'groene berg'. Dit beschermde en uitgestrekte gebied huisvest vele kleine dorpjes met fruitbomen, bloemen en terrassen waar allerlei gewassen worden verbouwd. Hieraan dankt de berg haar naam, al ziet het er vanaf een afstand net zo grauw uit als de rest van de bergen in de omgeving. U moet dus echt de berg op om de begroeiing te kunnen aanschouwen, die door het koelere klimaat is ontstaan. U stopt voor de lunch in een van de dorpjes, omringd door boerderijen. Dan rijdt u door naar Wahiba Sands, een woestijnlandschap met vele wadi's. Wellicht spot u onderweg nog kamelen (O,L,D)!

Wahiba Sands › Ras Al Hadd

Na het ontbijt gaat u op weg naar het Bedouin House, waar u een kijkje neemt in een tent en deze bijzondere levensstijl aanschouwt. Volgende stop is bij Wadi Bani Khalid voor de lunch. U kunt hier heerlijk afkoelen in het water. Wees niet verbaasd als de vissen aan uw voeten knabbelen; het voelt als een natuurlijke 'Fish Spa'. Bij Sur bezoekt u een traditionele dhow-bouwwerkplaats en u stopt bij Fath al Khair om de grootste dhow van Oman te bewonderen. Tenslotte arriveert u bij Ras Al Hadd, waar u met een beetje geluk groene schildpadden eieren ziet leggen op het strand (O,L).

Ras Al Hadd › Muscat

De rit van vandaag volgt de weg langs de kust van Sur naar Quriyat. U passeert mooie stranden langs de Golf van Oman. Bij Wadi Tiwi stopt u voor een korte wandeling door het dorp en ziet u typische dorpshuizen. Volgende stop is bij de Bimah Sinkhole, een natuurlijk gevormd zoutwatermeer met groenblauw water, dat in contact staat met de zee. Bij Wadi Al Arabeen geniet u tijdens een picknicklunch van het uitzicht op de bergen in de omgeving. In de loop van de middag bereikt u tenslotte Muscat (O,picknicklunch).

Vertrek Muscat

Vanochtend bezoekt u tijdens een stadsrondrit de belangrijkste bezienswaardigheden van de hoofdstad, waaronder de Grand Mosque, het Bait Al Zubair-museum en de kleurrijke Muttrah Souq. Aansluitend wordt u naar de luchthaven wordt gebracht waar deze reis eindigt (O).Verdere info

Bijzonderheden

 • Wilt u zelfstandig met de auto op pad? Geen probleem, u kunt deze reis ook als autoreis boeken. Vraagt u ons hiernaar
 • In onze zomermaanden is een verblijf bij het Jebel Akhdar-gebergte inbegrepen in de reis i.p.v. Wahiba Sands, dit vanwege de hoge temperatuur in de woestijn
 • Vrijdag en zaterdag zijn publieke vrije dagen in Oman. Veel bezienswaardigheden zijn op vrijdag gesloten
 • De Amouage-fabriek (dag 3) is alleen geopend van zondag t/m donderdag
 • De Grand Mosque (dag 8) is alleen geopend van zaterdag t/m donderdag tussen 8.00 - 11.00 uur
 • Het Bait Al Zubair-museum (dag 8) gesloten op vrijdag
 • Deze reis is niet mogelijk van 24 december t/m 6 januari.

Reisleiding

Engelssprekende chauffeur/gids.

Beleef meer

 • Voor een werkelijk sprookjesachtig verblijf in de woestijn raden wij u aan op dag 5 te overnachten in het luxueuze Desert Nights Camp.
 • In onze zomermaanden is een verblijf bij het Jebel Akhdar-gebergte inbegrepen in de reis i.p.v. Wahiba Sands, dit vanwege de hoge temperatuur in de woestijn.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen. M.u.v. facultatieve excursies.

Verlenging

Wilt u langer verblijven? U kunt voor, tijdens en na de reis overnachtingen bijboeken. Denkt u bijvoorbeeld aan extra nachten in Muscat in het resort Shangri-La's Barr Al Jissah Resort & Spa.
Naar keuze in midden- of eersteklasse accommodaties en één nacht in een bedoeïenenkamp. De accommodatie nabij Ras al Hadd is eenvoudig, maar het beste ter plaatse.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.
Excuses voor het ongemak.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner). De lunch wordt in een restaurant genuttigd of u krijgt een picknicklunch.

Vervoer

Per 4-WD en airco auto.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Bekijk ook deze variant van deze reis:

Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
meer info
maak nu een afspraak
 
please chat with me