• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Vakantie Zuid-Korea

Het bijzonderste aan een vakantie Zuid-Korea is de variëteit; zowel in het landschap als in de keuken. In het landschap treft u markante kleurschakeringen van bloemen, bomen en bergen. De Koreaanse keuken is divers met verse groenten en allerlei bijgerechten.
Jelmer Bergsma
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:

 • Ontdek de wereld vanuit huis Reizen kan nu niet. Alvast wegdromen gelukkig wel! Wij hebben daarom al onze reisinspiratie voor u verzameld.
  Lees meer
 • Favoriete reis Zuid-Korea Deze zeer gevarieerde en scherp geprijsde internationale groepsreis leidt u langs de mooiste plekjes van het indrukwekkende Zuid-Korea.
  Lees meer
 • Ontdek Zuid-Korea Ga mee op deze groepsreis en ontdek de hoogtepunten van Zuid-Korea.Verleng de tour met het minder bekende zuidwesten van Zuid-Korea óf met Japan!
  Lees meer
 • Seoul & Jeju Island Combineer het bruisende Seoul met het schitterende Jeju Island, waar natuurpracht en eeuwenoude tradities de boventoon voeren.
  Lees meer


Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerdBestemmingen in Zuid-Korea
Reisinformatie Zuid-Korea

Het prachtige Zuid-Korea is een zeer kleurrijk land. Koreanen genieten van de natuur, zijn graag buiten en combineren hun actieve buitenbeleving graag met een bezoek aan de religieuze meesterwerken die op fantastische locaties zijn gebouwd. De variëteit in de Koreaanse keuken is groot, de gezonde aspecten van de gerechten zijn net zo belangrijk als de presentatie ervan. Of u zich nu in een van de moderne steden bevindt of in een pittoresk plattelandsdorpje, tijdens uw verkenningstocht zult u talloze markten en eetstalletjes ontdekken.


Beste reistijd Zuid-Korea

Evenals Nederland heeft Zuid-Korea vier verschillende jaargetijden die vergezeld gaan door markante kleurschakeringen, veranderende landschappen en specifieke festiviteiten. Het voor- en najaar gaan gepaard met een natuurlijk kleurfestijn van bloemen, bomen en bergen, terwijl in de zomer de uitgestrekte theeplantages en rijstvelden een opvallend fenomeen zijn.


Hoogtepunten in Zuid-Korea

Busan & het Zuidoosten

In het zuidoosten van Zuid-Korea vindt u een zeer aanlokkelijke mix van natuurlijke, religieuze en culturele hoogtepunten.
Lees meer over Busan & het Zuidoosten >Jeju Island

Ten zuiden van het vasteland ligt het vulkanische eiland Jeju. Hier vindt u een heel ander Zuid-Korea. Door lavastromen zijn opvallende landschappen gevormd met grotten, pieken en kraters.
Lees meer over Jeju Island >Seoul

Seoul is al ruim 600 jaar de hoofdstad van Korea, al vanaf de Joseon-dynastie (1392-1910).
Lees meer over Seoul >

Het prachtige Zuid-Korea is een zeer kleurrijk land. Koreanen genieten van de natuur, zijn graag buiten en combineren hun actieve buitenbeleving graag met een bezoek aan de religieuze meesterwerken die op fantastische locaties zijn gebouwd. De variëteit in de Koreaanse keuken is groot, de gezonde aspecten van de gerechten zijn net zo belangrijk als de presentatie ervan. Of u zich nu in een van de moderne steden bevindt of in een pittoresk plattelandsdorpje, tijdens uw verkenningstocht zult u talloze markten en eetstalletjes ontdekken.

Tijdsverschil Zuid-Korea

Het is in Zuid-Korea tijdens onze zomertijd zeven uur later en wanneer wij wintertijd hebben is het acht uur later.

Feestdagen in Zuid-Korea

Zuid-Korea kent meerdere nationale feestdagen per jaar. Feestdagen die altijd op dezelfde dag van het jaar vallen, zijn:
• Nieuwjaarsdag: 1 januari
• Samiljeol: 1 maart
• Dag van de Arbeid: 1 mei
• Dag van de kinderen: 5 mei
• Herdenkingsdag van de Koreaanse Oorlog: 6 juni
• Bevrijdingsdag: 15 augustus
• Stichtingsdag: 3 oktober
• Kerst: 25 december

Daarnaast zijn er diverse feestdagen, waarvan de datum per jaar verschilt, zoals de verjaardag van Boeddha en het Koreaans Nieuwjaarsfeest dat drie dagen duurt.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Voor verdere mogelijkheden, zie onze website: https://www.tenzingtravel.nl/service/extra-service#thuisvaccinaties Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal in Zuid-Korea

De officiële taal is het Koreaans. Bij de hotels en in de grote steden kunt u in het algemeen met alle vragen in het Engels terecht. Daarbuiten wordt het Engels mondjesmaat gesproken.

Geldzaken Zuid-Korea

De munteenheid in Zuid-Korea is de Zuid-Koreaanse Won (KRW). De Amerikaanse dollar (USD) is tevens een veelgebruikt betaalmiddel. Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: € 1,- = ca. KRW 1.342 (KRW 1.283 = ca. € 0,0007). De actuele koersen kunt u raadplegen op de website: www.oanda.com/currency/converter/

Creditcard: Het betalen met de bekende, internationale creditcards is op steeds meer plekken mogelijk in Zuid-Korea, maar we raden u wel aan om te allen tijde contant geld mee te nemen.
Pinpas: Bij een bank/postkantoor kunt u (tijdens kantooruren) met uw bankpas contant geld opnemen. We raden u aan om bij aankomst op de luchthaven uw geld te wisselen, zodat u genoeg cash geld heeft voor de eerste helft van uw reis. Het is ook mogelijk om geld te wisselen bij uw hotel, maar dit is vaak tegen een ongunstigere koers.

Paspoort en visum Zuid-Korea

Voor een rondreis Zuid-Korea dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste zes maanden geldig is. Een visum is niet noodzakelijk indien u korter dan drie maanden in Zuid-Korea verblijft. Wel dient u in het bezit te zijn van een retourvliegticket of een vliegticket naar de volgende bestemming.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Hotels in Zuid-Korea

• Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur.
• Verblijf: Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.
• Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken in Zuid-Korea

Het eten in Zuid-Korea is fantastisch! De variëteit in de Koreaanse keuken is groot, de gezonde aspecten van de gerechten zijn net zo belangrijk als de presentatie ervan. U vindt hier veel (rund)vlees- en visgerechten en er worden vaak de nodige chilipepers aan het gerecht toegevoegd. Bij de diverse eetstalletjes kunt u goed terecht voor een (eenvoudige) maaltijd. U zult hier veel inktvissen, schelpdieren en kimchi (gefermenteerde kool met een flinke hoeveelheid chilipepers) tegenkomen.
Wanneer u uit eten gaat, komt het door u bestelde gerecht, vergezeld met een selectie aan verse groenten, altijd met een verzameling bijgerechten op tafel. Deze worden op verzoek gratis aangevuld. Het kleurrijke geheel omvat meestal rijst, een kom bouillon, de beroemde kimchi, zeewier, slabladeren en verschillende sauzen. Het bestek, bestaande uit smalle, metalen eetstokjes en een platte lepel, bevindt zich vaak al op tafel in een houten bak. Uit eten gaan is een excursie op zich!
Tip:
Kunt u niet goed met eetstokjes eten? Neemt u dan uw eigen bestek mee vanuit Nederland.

In Zuid-Korea heerst een koffie- en theecultuur, het aanbod hierin is dan ook vrij uitgebreid. Water uit de kraan kunt u beter niet drinken. maar het is uiteraard wel mogelijk om voorverpakte flessen water te kopen. Qua alcoholische dranken zijn vooral het lokale bier of soju (een Koreaans likeurtje) populair.

Het weer in Zuid-Korea

Zuid-Korea heeft een gematigd klimaat en kent net als Nederland vier jaargetijden. Na een behoorlijke koude winter verwelkomt Zuid-Korea vanaf eind maart een zeer aangenaam voorjaar, waarin fotogenieke kersenbloesems een belangrijke rol spelen tot media mei. 's Zomers kan het flink regenen en is het warm en benauwd. Na de zomer volgt het kleurrijke schouwspel van de herfst in de maanden september en oktober, met een strakblauwe hemel en een gemiddelde temperatuur van 25° C.
Reisblog Zuid-Korea

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Zuid-Korea met u.


Bekijk alle berichten
please chat with me