Explore Impressive Namibia

15-daagse autoreis

Sta oog in oog met leeuwen, olifanten en neushoorns, rij over eindeloze onverharde wegen door het prachtige landschap, kajak met dolfijnen en laat u betoveren door de magische Sossusvlei ... Dit is Namibië! Gaat u mee?


De avonden in de bush zijn onvergetelijk. Stilte, donker en duizenden sterren aan de hemel. En op de achtergrond geluiden van hyena's en olifanten

- reisspecialist Chantal Pieterse

Reisfoto's

Baby neushoorn in Etosha

Baby neushoorn in Etosha

Deadvlei

Deadvlei

Quad biken bij Swakopmund

Quad biken bij Swakopmund

Rotstekeningen in Twyfelfontein

Rotstekeningen in Twyfelfontein

Giraffen in Erindi Private Game Reserve

Giraffen in Erindi Private Game Reserve

In de spotlights

Fietsen door de woestijn

Als Nederlanders zijn wij natuurlijk gek op fietsen. Dus wat is er nu leuker dan dit door de woestijn van Namibië te doen? Stap op uw ‘fat bike’, betreed de zandpaden en kijk uw ogen uit bij dit waanzinnige landschap. Dit is de oudste woestijn ter wereld, dus een unieke fietsbelevenis. Voor de liefhebber is het ook mogelijk een combitour te maken en naast de woestijn ook door de stad Swakopmund te rijden. Fiets langs historische gebouwen en diverse monumenten, en ontdek meer van deze charmante stad.

Overnachten in een vallei

Gelegen in een tijdloze vallei, waar de horizon maar niet op lijkt te houden, ligt de knusse Vingerklip Lodge. Vernoemd naar de 35 meter hoge rotsformatie die vlakbij ligt, geniet u hier optimaal van het landschap om u heen, de leukste activiteiten en de mooiste zonsondergangen! Vertoef overdag heerlijk aan het zwembad, ga op zoek naar zebra’s, giraffen en bavianen tijdens een game drive, en sluit de dag af in het restaurant met fenomenaal uitzicht.

Hoogtepunten
 • Overnachten in Etosha National Park
 • Aangenaam reistempo met volle dagen in Etosha en Sossusvlei
 • Ga op safari in het minder bekende Omaruru
 • Verblijf in kleinschalige guesthouses
 • Op kayaksafari naar de zeeleeuwen en dolfijnen
+ + +
Vlucht, vervoer, verblijf en excursie(s) inbegrepen
€ 3.999 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.
Vanafprijs voor twee volwassenen
 • Ontspannen vluchten met KLM vanuit Amsterdam
 • Vlucht Johannesburg -Windhoek v.v inclusief ruim-en handbagage en luchthavenbelasting
 • Handbagage, ruimbagage, luchthavenbelasting en stoelreserveringen economy class bij KLM
 • Bijzondere en sfeervolle verblijven op toplocaties
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Reisvoorstel aanvragen

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Excursies
 • Prijs & info

Geen enkel ander land in Afrika is met Namibië te vergelijken. U vindt hier fascinerende natuurverschijnselen in uitgestrekte landschappen. Avontuurlijk rijdt u zelfstandig langs al het moois dat Namibië te bieden heeft. Eindeloze onverharde wegen, weinig andere auto's, de zon die bijna altijd schijnt en het landschap dat op magische wijze continu drastisch verandert. Dat is Namibië! Deze kortere reis is ideaal wanneer u niet veel tijd heeft en toch vele hoogtepunten wil zien. Een van die hoogtepunten zijn de beroemde zandduinen van de Sossusvlei. Maar u kunt ook de eeuwenoude rotstekeningen zien in Damaraland. En in Etosha National Park gaat u op safari, hier kunt u onder andere olifanten, leeuwen en neushoorns zien.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.
Dag 1

Amsterdam - Johannesburg

Tuk tuk tour in Johannesburg

Tuk tuk tour in Johannesburg

Na aankomst in Johannesburg wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiging en gaat u met de shuttle service van het hotel naar Garden Court O.R. Tambo Airport Hotel.

U verblijft in Garden Court O.R. Tambo Airport - Johannesburg
Dag 2

Johannesburg - Windhoek

Windhoek

Windhoek

Deze ochtend gaat u met de shuttle service van het hotel naar de luchthaven. Daar aangekomen maakt u zich klaar voor de vlucht naar Windhoek. Bij aankomst op de luchthaven wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiging. U neemt uw huurauto en routebeschrijving in ontvangst en rijdt naar uw hotel in Windhoek. Dit is een rit van ca. 45 minuten.

U verblijft in The Elegant Guesthouse - Windhoek
Inclusief ontbijt
Dag 3

Windhoek - Sesriem

Duin in Sossusvlei

Duin in Sossusvlei

Na het ontbijt rijdt u richting Rehoboth, waar vele nakomelingen van Nederlanders van de Kaapkolonie en vrouwen van de inlandse Afrikaanse stammen leven, ook wel de 'Rehoboth Basters' genoemd. Hier neemt u de onverharde D1261 naar Solitaire en vervolgens de C14 naar Sesriem.
Avontuurlijke reizigers met een voorliefde voor spectaculaire bergpassen kunnen via de D1275 naar Solitaire rijden. De onverharde D1275 gaat namelijk over een van de steilste passen van Namibië; de Spreethoog Pass. De stijgingspercentages van 23% leveren dan ook erg mooie uitzichten op.
Aan het eind van de dag komt u aan in de omgeving van Sesriem, waar u de bekende zandduinen van Namibië gaat bezoeken.

U verblijft in The Elegant Desert Lodge - Sossusvlei
Inclusief ontbijt
Dag 4

Vrije dag Sossusvlei

Deadvlei

Deadvlei

Vroeg op, want u wilt absoluut niks missen in de grootste zandbak van de wereld. Sossusvlei is bereikbaar via Sesriem, de toegang van het nationale park. U kunt zelfstandig door het park rijden of meegaan op een excursie. Interessante hoogtepunten zijn de Deadvlei, een kurkdroge, gebarsten witte vlakte met slechts een paar verdwaalde dode bomen en een achtergrond van felgekleurde duinen en de veelbesproken Duin 45 die op u ligt te wachten om beklommen te worden. U maakt hier ongetwijfeld fantastische foto's.

U verblijft in The Elegant Desert Lodge - Sossusvlei
Inclusief ontbijt

Boek deze optionele excursie:

Ballonsafari bij zonsopgang - Sossusvlei

Dag 5

Sesriem - Swakopmund

Pelikanen op de kade bij Swakopmund

Pelikanen op de kade bij Swakopmund

De reis krijgt vandaag een hele andere wending, want van de imposante zandduinen komt u nu in een gezellig kustplaatsje, genaamd Swakopmund. In deze stad proeft u het uitgesproken Duitse karakter vanwege het feit dat Namibië voorheen een Duitse kolonie is geweest. U bent weer terug in de bewoonde wereld na een mooie rit.

 

U verblijft in Cornerstone Guesthouse - Swakopmund
Inclusief ontbijt
Dag 6

Vrije dag Swakopmund

Historisch huis in Swakopmund

Historisch huis in Swakopmund

Het gezellige Swakopmund is de belangrijkste badplaats in Namibië. In het centrum zijn vele boetiekjes waar u lekker kunt winkelen. Ook zijn er een paar goede restaurants, konditoreien, barretjes, een minigolfbaan, een zwembad en een aquarium te vinden. Voor de actieve bezoeker biedt het kuststadje tal van mogelijkheden, zoals zandboarden en quad rijden in de duinen rondom de stad. Verder kunt u skydiven en parasailen. Ook in de omgeving van Swakopmund vindt u tal van interessante plekken, die u georganiseerd of op eigen gelegenheid kunt bezoeken, zoals Walvisbaai, Cape Cross, Welwitschia Valley en de droge Swakop-rivier.

U verblijft in Cornerstone Guesthouse - Swakopmund
Inclusief ontbijt

Inbegrepen excursie:

Woestijn en stad per fiets - Swakopmund

Boek deze optionele excursies:

Kajakken tussen zeeleeuwen en flamingo's - Swakopmund

Living Desert Tour - Swakopmund

Quad rijden - Swakopmund

Dag 7

Swakopmund - Damaraland / Khorixas

Landschap Twyfelfontein

Landschap Twyfelfontein

Een wat langere reisdag vandaag. U kunt er voor kiezen om direct naar Damaraland te reizen. Maar u kunt ook nog kiezen om via de kust te rijden of via het binnenland. Kiest u voor de kustoptie dan maakt u een stop bij Cape Cross waar u een enorme pelsrobben kolonie kunt bezoeken. Na uw bezoek aan deze kolonie rijdt u terug naar Henties Bay en rijdt u via de C35 naar Uis. Links van u ziet u dan het Brandbergmassief opdoemen met de hoogste bergtop van Namibië; de 2573 meter hoge Königstein. In deze regio leven de woestijnolifanten. Deze zijn kleiner van formaat en hebben zich volledig aangepast aan de barre omstandigheden in de woestijn.

De optie via het binnenland brengt u bij de Matterhorn van Afrika; Spitzkoppe.  In deze regio valt er meer regen waardoor het een aantrekkelijke plek was voor de San en vele dieren.
.

U verblijft in Vingerklip Lodge - Damaraland / Khorixas
Inclusief ontbijt en diner
Dag 8

Vrije dag Damaraland / Twyfelfontein

Vroeg op pad, want er is een hoop te zien in de omgeving. Twyfelfontein is de meest belangrijke locatie in Damaraland. Twyfelfontein is de naam van een waterbron en van het dal waarin deze bron ligt, die duizenden jaren dieren en mensen trok. Toen boeren zich halverwege de twintigste eeuw in deze streek wilden vestigen vanwege de waterbron bleek deze bron toch minder water te bieden dan gehoopt werd. Hieruit is de naam ‘Twyfelfontein’ ontstaan. Bij Twyfelfontein vindt u ook rotstekeningen – de grootste collectie prehistorische tekeningen in Namibië – die op de Unesco Werelderfgoedlijst staan. In 1921 zijn hier meer dan 2000 rotstekeningen ontdekt.

U verblijft in Vingerklip Lodge - Damaraland / Khorixas
Inclusief ontbijt en diner
Dag 9

Damaraland / Khorixas - Etosha N.P.

Onderweg in Etosha National Park

Onderweg in Etosha National Park

U rijdt vandaag naar Etosha, waar u de komende twee nachten aan de zuidkant van het nationale park verblijft.  Onderweg kunt u een stop maken om te lunchen en te tanken in het dorpje Outjo. Onze tip: Outjo’s Bakkery waar u terecht kunt voor een kop koffie en een broodje of iets anders lekkers.

U verblijft in Toshari Lodge - Etosha National Park
Inclusief ontbijt
Dag 10

Vrije dag Etosha National Park

Gamedrive in Etosha National Park

Gamedrive in Etosha National Park

Tussen zonsopgang en zonsondergang kunt u de gehele dag op safari in Etosha National Park. Dit kan met uw eigen huurauto, maar ook met een gids. Bij de ingang van het park ontvangt u een kaart waarop alle drinkplaatsen staan, het is een aanrader om deze op uw gemak te bezoeken, want elke keer laten andere dieren zich zien. In de restcamps die in het park gelegen zijn kunt u benzine tanken of lunchen in de restaurants. Wanneer u met een gids op pad (vaak in de ochtend of middag) gaat krijgt u ook uitleg over de dieren en planten die hier voorkomen. Hij of zij wijst u op sporen en vertelt interessante feitjes. De dieren zijn het meest actief net na zonsopgang en voor zonsondergang. Maar ook in de tussenliggende uren is veel te zien, neem een verrekijker mee!

U verblijft in Toshari Lodge - Etosha National Park
Inclusief ontbijt

Inbegrepen excursie:

Op safari in Etosha Nationaal Park - Etosha

Dag 11

Etosha N.P. - Etosha Oost

Olifanten in Etosha National Park

Olifanten in Etosha National Park

Wederom een gehele dag die in het teken staat van safari. In uw eigen tempo rijdt u door het park, uw enige zorg is vandaag om voor zonsondergang bij uw volgende hotel te zijn. Ongetwijfeld dat u onderweg wilde dieren gaat zien. Aan olifanten geen gebrek in het grootse wildpark van Namibië. Het park is anders dan andere parken, waarbij in droge periode survival of the fittest een realiteit is voor de dieren die hier leven. Een bezoek aan het Etosha-park zal gegarandeerd staan voor een fantastische ervaring. Een leuke stop zijn de zoutpannen van Etosha. Wanneer het veel geregend heeft in de zomermaanden vindt u hier vele flamingo’s. In de wintermaanden is het hier kurkdroog en kunt u hier leuke foto’s maken.

U verblijft in Onguma Etosha Aoba Lodge (Forest Camp) - Etosha National Park oost
Inclusief ontbijt
Dag 12

Etosha Oost - Okonjima

Giraffen in Erindi Private Game Reserve

Giraffen in Erindi Private Game Reserve

Via Tsumeb en Otjiwarongo rijdt u richting Okonjima. Maak hier een stop om even door het dorpje te wandelen en rijdt daarna door naar de lodge aan de droge Khan rivier. Hier verblijft u in de middle of nowhere, in een gebied dat nog niet veel wordt bezocht.

U verblijft in Okonjima Plains Camp - Okonjima Nature Reserve
Inclusief ontbijt en diner
Dag 13

Vrije dagen Okonjima

Tijdens een verblijf in Okonjima hoeft u zich niet te vervelen, want er zijn voldoende activiteiten mogelijk. Uiteraard kunnen er gamedrives worden gemaakt, om het wild in de omgeving te spotten. Daarnaast zijn er wandelroutes die zowel individueel als met gids bewandeld kunnen worden.

U verblijft in Okonjima Plains Camp - Okonjima Nature Reserve
Inclusief ontbijt en diner

Boek deze optionele excursies:

Gamedrive Okonjima - Okonjima Plains Camp

Nocturnal Game Drive - Okonjima Plains Camp

Dag 14

Okonjima - Windhoek - Amsterdam

Tuinen en Christ Church in Windhoek

Tuinen en Christ Church in Windhoek

Vandaag rijdt u terug naar de luchthaven van Windhoek. Maak onderweg een stop in het dorpje Okahandja. Dit dorpje staat bekend om de grote houtsnijwerkmarkt, altijd leuk om nog een laatste souvenir te kopen.  Daarna rijdt u door naar de luchthaven waar u de auto inlevert en u zich klaar maakt voor de vlucht via Johannesburg of Kaapstad naar Amsterdam.

Dag 15

Aankomst Amsterdam

Einde van een prachtige reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Bekijk prijsinformatie
Reisvoorstel aanvragen

Inbegrepen excursies

De volgende excursies zijn inbegrepen:

Optionele excursies

Om deze reis nog mooier te maken kunt u deze excursies eraan toevoegen:

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 3.999,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Ontspannen vluchten met KLM vanuit Amsterdam
 • Vlucht Johannesburg -Windhoek v.v inclusief ruim-en handbagage en luchthavenbelasting
 • Handbagage, ruimbagage, luchthavenbelasting en stoelreserveringen economy class bij KLM
 • Bijzondere en sfeervolle verblijven op toplocaties
 • Comfortabele, 4-WD middenklasse huurauto (all-inclusive) met GPS
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals een fat bike tocht (met gids) in Swakopmund een game drive in Etosha National Park
 • Meet & greet bij aankomst
 • Verschillende maaltijden tijdens de reis
 • Toegang tot onze persoonlijke reisapp met daarin uitgebreide reisbeschrijvingen, vouchers én leuke tips

Bijzonderheden

 • U heeft een Meet & Greet bij aankomst, waar u een op maat gemaakte routebeschrijving ontvangt
 • De aangegeven afstanden zijn globaal en exclusief het aantal te rijden kilometers naar bezienswaardigheden
+ + +
Vlucht, vervoer, verblijf en excursie(s) inbegrepen

Vanafprijs

€ 3.999 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.

Daarom een rondreis naar Namibië met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Comfortabele huurauto (all inclusive)
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Etosha National Park