Rondreis Hongkong

De wereldstad Hongkong zal u verbazen! Moderne wolkenkrabbers en luxe designer winkels staan in sterk contrast met mysterieuze tempels en levendige markten waar u een leuke herinnering voor thuis op de kop kunt tikken!

Bianca van Nispen
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een kwaliteitsreis naar China met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Privévervoer tussen luchthaven en hotel
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Hongkong

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98
Bianca van Nispen

Reisspecialist Hongkong

Reisinformatie Hongkong

  • Over onze reizen
  • FAQ
  • Foto's

Hongkong is misschien wel net zo beroemd om haar indrukwekkende skyline als Manhattan in New York. Hongkong heeft bruisende stadscentra en uitgestrekte winkeldistricten, rustige parkjes en gezellige uitgaanswijken met een traditioneel of juist trendy karakter.

Oost en west treffen elkaar in mysterieuze tempels, levendige markten met souvenirstalletjes, bekende designer modewinkels en brede boulevards. Soms proeft u er nog de sfeer uit koloniale tijden. Het openbaar vervoer is efficiënt, schoon en snel.

Bent u toe aan rust? Op nog geen uur van ‘the places to be’ vindt u vrijwel verlaten eilandjes, fraaie stranden en traditionele vissersdorpjes.

Stadsdelen van Hongkong

Kowloon

Het zuidelijke puntje van het schiereiland is Kowloon met restaurants uit alle windstreken en moderne winkelcentra.

Hongkong Island

Hongkong Island is het meer traditionele deel van Hongkong en is bijna twee keer zo groot als Kowloon. Het is van Kowloon gescheiden door de smalle Victoria Harbour. U kunt met de metro (enkele minuten) of de Star Ferry (ongeveer 20 minuten) van Kowloon naar Central en Causeway Bay reizen.

Tijdsverschillen

Het is in Hongkong tijdens onze zomertijd zes uur later en wanneer wij wintertijd hebben is het zeven uur uur later.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

In Hongkong wordt Kantonees gesproken. Mensen die in de toeristische industrie werkzaam zijn en personeel in winkels en restaurants spreken over het algemeen goed Engels.

Geldzaken

De munteenheid van Hongkong is de Hong Kong Dollar (HKD). Koopt u de Hong Kong Dollars niet van tevoren in Nederland: de koers is hier ongunstiger. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

Voor een vakantie in Hongkong dient u in bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog zes maanden geldig is. Bij een bezoek van minder dan drie maanden is een visum niet vereist.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

In Hongkong blijft het in de winter, december tot maart, overdag zo’n 15 tot 20°C, dit voelt zeer aangenaam.
In het voor- en najaar is het overdag ca. 20 tot 25°C.
In de zomer, van eind mei tot midden september worden dag temperaturen van 27 tot 33ºC gemeten. Juli en augustus zijn de warmste maanden.
Tussen maart en september is er een hoge vochtigheidsgraad. Mei is de meeste klamme maand, de luchtvochtigheid kan dan wel oplopen tot 85%.
De meeste neerslag valt tussen april en september. Dit zijn gewoonlijk kortstondige tropische regenbuien, die niet zelden een verfrissende werking hebben.
Houdt u wel rekening met tyfonen van juni tot oktober, die zich in deze periode boven het warme zeewater kunnen ontwikkelen.

Reisfoto's Hongkong

Peaktram Hongkong

Peaktram Hongkong