• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Beijing & Xi'an

De Chinese Muur in Beijing en het Terracottaleger in Xi'an: Twee ongelooflijk imposante bouwwerken die na uw rondreis China voor altijd in uw geheugen gegrift zullen blijven. Maar er is meer... Ga met ons mee en laat u verrassen!
Jelmer Bergsma
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.
Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd

Bijzondere excursies

Tips om uw reis naar Beijing & Xi'an compleet te maken.

Icons of Beijing

Bezoek alle iconen van Beijing-stad op één dag! Tijdens deze dagexcursie staan de bekendste cultuurmonumenten van de hoofdstad op het programma. U begint met het enorme Plein van de Hemelse Vrede, het symbolische hart van China en een plek waar mensen samenkomen. Het is het grootste openbare plein van de wereld, waar al vele historische gebeurtenissen hebben plaatsgevonden.  Volgende stop is de ernaast gelegen Verboden Stad, vanuit waar de Chinese keizers heersten over hun wereld. Het 9000 kamers tellende bouwwerk is een doolhof van binnenplaatsen, pleinen, ceremoniële hallen en gangen, waar 24 keizers in afzondering leefden gedurende bijna 500 jaar. Hierna staat het Zomerpaleis op het programma, het elegante buitenverblijf van de keizers, waar u wandelt om een meer en langs lieflijke paviljoentjes. De dag eindigt met de fraaie Tempel van de Hemel, de belangrijkste van de vier aanwezige tempels in Beijing.

Chinese Muur bij Mutianyu

Een bezoek aan de wereldberoemde Chinese Muur is iets dat u nooit zult vergeten! Dit imposante bouwwerk met fotogenieke wachttorens en kantelen bestaat een lengte van ongeveer 6700 kilometer en diende ooit om het Chinese Rijk te beschermen tegen de noordelijke nomaden. Het uitzicht is werkelijk fantastisch en biedt in ieder seizoen andere kleurschakeringen. Het stuk van de Chinese Muur bij Mutianyu ligt op ongeveer anderhalf tot twee uur rijden van Beijing en heeft een groene omgeving van naaldbomen en cypressen. Mutianyu is goed onderhouden en daardoor ook toegankelijker dan sommige andere stukken. Tijdens deze excursie gaat u met de kabelbaan naar boven, waarna u met uw gids een wandeling maakt van twee tot tweeëneenhalf uur.

Xi'an Discovery

Het terracottaleger is het bekendste cultuurmonument van Xi'an, maar deze geweldige stad biedt nog veel meer moois! Deze afwisselende en dagvullende excursie laat u de vele gezichten van Xi'an zien. Het programma begint met een bezoek aan de Pagode van de Grote Wilde Gans, de Grote Moskee en de levendige bazaar eromheen. De volgende stop is de uitstekend bewaard gebleven stadsmuur, waarop u een fietstocht maakt. De lokale dumpling-lunch zal u hierna vast goed smaken! 's Middags eindigt u temslotte met een bezoek aan de Tempel van de Acht Onsterfelijken.

Terracotta-leger van Xi'an

Xi'an was ooit een van de grootste en belangrijkste steden ter wereld en biedt evenals Beijing een schat aan cultuurmonumenten, waarvan het terracotta-leger het bekendst is. Het magnifieke grafcomplex van China's eerste keizer Qin Shihuangdi omvat een gigantisch grafleger van 7000 terracotta-beelden en wordt met recht een wereldwonder genoemd. 


Bestemmingen in Beijing & Xi'an
Reisinformatie Beijing & Xi'an

Dit zijn de meest belangrijkste steden van het noorden van China en zeker een aanrader voor uw rondreis.


Ons aanbod in Beijing & Xi'an

In veel van onze reizen in zijn deze steden reeds opgenomen. Maar wilt u uw verblijf verlengen of uw eigen hotel kiezen.
Bekijk ons aanbod hotels >
Bekijk ons aanbod rondreizen >


Regio's en bezienswaardigheden in Beijing & Xi'an

Beijing

De Chinese hoofdstad Beijing is een cultuurstad bij uitstek en een uitstekende plaats om uw China rondreis mee te beginnen of te eindigen. De naam betekent letterlijk Stad van het Noorden. Er zijn zowel in als net buiten de stad veel bezienswaardigheden waardoor u er gemakkelijk een week kunt verblijven.
Lees meer over Beijing >

Xi'an

Xi'an was ooit een van de grootste en belangrijkste steden ter wereld, het uiteinde van de befaamde Zijderoute en de eerste stad ter wereld met meer dan één miljoen inwoners. Tegenwoordig is de stad vooral bekend vanwege de terracotta-krijgers bij het graf van China's eerste keizer, een onmisbare attractie als u een China rondreis maakt.
Lees meer over Xi'an >

Datong

Datong staat bekend om de Yungang grotten, bij de grotten zijn meer dan 50.000 (boeddha-)beelden te vinden, variërend van klein tot groot (7 meter).
Lees meer over Datong >

Luoyang

Luoyang bereikt u per trein vanuit Xi'an. 10 Kilometer buiten Luoyang liggen de Longmengrotten.
Lees meer over Luoyang >

Pingyao

Deze stad wordt omringd door indrukwekkende stadsmuren, vier muren die elk anderhalve kilometer lang zijn en zes stadspoorten bevatten.
Lees meer over Pingyao >Reisblog China

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor China met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me