• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Xi'an

Xi'an was ooit een van de grootste steden ter wereld en de eerste hoofdstad van China. In 1974 werd het een wereldberoemde toeristische bestemming, dankzij de ontdekking van het grafcomplex van de eerste keizer van China: het terracottaleger. In China leiden alle wegen naar Xi'an; het ligt bijna precies in het hart van het land.
Jelmer Bergsma
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Bijzondere excursies

Tips om uw reis naar Xi'an compleet te maken.

Terracotta-leger van Xi'an

Xi'an was ooit een van de grootste en belangrijkste steden ter wereld en biedt evenals Beijing een schat aan cultuurmonumenten, waarvan het terracotta-leger het bekendst is. Het magnifieke grafcomplex van China's eerste keizer Qin Shihuangdi omvat een gigantisch grafleger van 7000 terracotta-beelden en wordt met recht een wereldwonder genoemd. 

Xi'an Discovery

Het terracottaleger is het bekendste cultuurmonument van Xi'an, maar deze geweldige stad biedt nog veel meer moois! Deze afwisselende en dagvullende excursie laat u de vele gezichten van Xi'an zien. Het programma begint met een bezoek aan de Pagode van de Grote Wilde Gans, de Grote Moskee en de levendige bazaar eromheen. De volgende stop is de uitstekend bewaard gebleven stadsmuur, waarop u een fietstocht maakt. De lokale dumpling-lunch zal u hierna vast goed smaken! 's Middags eindigt u temslotte met een bezoek aan de Tempel van de Acht Onsterfelijken.

Op zoek naar andere excursiemogelijkheden? Vraag het ons, wij adviseren u graag.
Reisinformatie Xi'an

Xi'an was ooit een van de grootste steden ter wereld en de eerste hoofdstad van China. In 1974 werd het een wereldberoemde toeristische bestemming, dankzij de ontdekking van het grafcomplex van de eerste keizer van China: het terracottaleger. In China leiden alle wegen naar Xi'an; het ligt bijna precies in het hart van het land. Alleen al vanuit Beijing kunt u hier met een vlucht of tren of via verschillende routes over land komen.


Reizen vanuit Xi'an

Xi'an is vaak het startpunt voor bijzondere tours naar de grote attracties naar het zuiden van China, zoals bijvoorbeeld Chengdu of Shanghai. Neemt u contact met ons op of bekijk ons aanbod van reizen in China.
Bekijk het aanbod reizen Xi'an >


Bezienswaardigheden van Xi'an

Terracottaleger

Een wereldberoemde attractie van Xi'an en waarschijnlijk ook het hoogtepunt van uw reis naar China. Dit grafcomplex van de eerste keizer van het land Qin Shihuangdi, met meer dan 7000 levensechte terracotta-krijgers, is een van de meest interessante opgravingen ooit!

Pagode van de Kleine Wilde Gans

Eén van de twee belangrijkste pagodes in Xi'an.Reisblog China

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor China met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me