• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Vakantie Hongkong

De wereldstad Hongkong zal u verbazen! Moderne wolkenkrabbers en luxe designer winkels staan in sterk contrast met mysterieuze tempels en levendige markten waar u een leuke herinnering voor thuis op de kop kunt tikken!
Helen Bosma
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:

 • Stopover hotel Kowloon Het Kowloon Harbourfront Hotel heeft een perfecte ligging, waardoor u alle kanten op kunt. Zo bevindt u zich binnen enkele minuten in het bruisende stadsleven of bij de gezellige haven.
  Lees meer
 • Toegangspoort van China De complete Hongkong ervaring in 4 dagen met bekende en onbekende hoogtepunten.
  Lees meer
 • Best deal hotel Dit hotel is een van de weinige met een buitenzwembad in deze prijsklasse.
  Lees meer
 • Hongkong Island Hongkong Island en Kowloon worden gescheiden door een strook water. met de Star Ferry wordt het noordelijke disctrict zonder moeite beleefd.
  Lees meer
 • Oost ontmoet West Op het schiereiland Kowloon komen het oosten en westen samen; sky-scrapers en Oosterse tempels.
  Lees meer


Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.
Kom naar onze Camperdag op 2 september 2017Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd

v.a. 7 nachten
inclusief vluchten
v.a.
Meer info

v.a. 7 nachten
inclusief vluchten
v.a.
Meer info

v.a. 7 nachten
inclusief vluchten
v.a.
Meer info

v.a. 7 nachten
inclusief vluchten
v.a.
Meer info

v.a. 7 nachten
inclusief vluchten
v.a.
Meer infoBestemmingen in Hongkong
Reisinformatie Hongkong

Hong Kong is misschien wel net zo beroemd om haar indrukwekkende skyline als Manhattan in New York. Hong Kong heeft bruisende stadscentra en uitgestrekte winkeldistricten, rustige parkjes en gezellige uitgaanswijken met een traditioneel of juist trendy karakter.
Oost en west treffen elkaar in mysterieuze tempels, levendige markten met souvenirstalletjes, bekende designer modewinkels en brede boulevards. Soms proeft u er nog de sfeer uit koloniale tijden. Het openbaar vervoer is efficiënt, schoon en snel.

Bent u toe aan rust? Op nog geen uur van 'the places to be' vindt u vrijwel verlaten eilandjes, fraaie stranden en traditionele vissersdorpjes.


Ons aanbod in Hongkong

Bekijk ons reisaanbod in Hongkong. Wij bieden ook diverse hotels aan in Hongkong verspreid over de delen Kowloon en Hongkong Island. In iedere klasse is er wel wat, van middenklasse hotels tot super de luxe.
Bekijk onze hotels Hongkong >

Stadsdelen van Hongkong

Kowloon

Het zuidelijke puntje van het schiereiland is Kowloon met restaurants uit alle windstreken en moderne winkelcentra.
Lees meer over Kowloon >

Hongkong Island

Hongkong Island is het meer traditionele deel van Hongkong en is bijna twee keer zo groot als Kowloon. Het is van Kowloon gescheiden door de smalle Victoria Harbour. U kunt met de metro (enkele minuten) of de Star Ferry (ongeveer 20 minuten) van Kowloon naar Central en Causeway Bay reizen.
Lees meer over Hongkong Island >

Hong Kong is misschien wel net zo beroemd om haar indrukwekkende skyline als Manhattan in New York. Hong Kong heeft bruisende stadscentra en uitgestrekte winkeldistricten, rustige parkjes en gezellige uitgaanswijken met een traditioneel of juist trendy karakter.
Oost en west treffen elkaar in mysterieuze tempels, levendige markten met souvenirstalletjes, bekende designer modewinkels en brede boulevards. Soms proeft u er nog de sfeer uit koloniale tijden. Het openbaar vervoer is efficiënt, schoon en snel.

Bent u toe aan rust? Op nog geen uur van 'the places to be' vindt u vrijwel verlaten eilandjes, fraaie stranden en traditionele vissersdorpjes.

Tijdsverschillen Hong Kong

Het is in Hong Kong in de zomer 6 uur later dan in Nederland en in de winter 7 uur.

Feestdagen Hong Kong

Feestdagen die elk jaar op dezelfde datum plaatsvinden:
Nieuwjaarsdag: 1 januari
Dag van de Arbeid: 1 mei
Dragon Boat Festival: rond 14/15 juni
Partijdag: 1 juli
Oprichtingsdag VRC: 1 oktober
Straat Carnaval: rond 20 en 22 december
Kerst: 25 en 26 december
De meeste openbare voorzieningen zijn geopend op bovengenoemde feestdagen (behalve tijdens het Straat Carnaval). Daarnaast zijn er feestdagen, zoals het Chinees Nieuwjaar, waarvan de datum op onze kalender per jaar verschilt. Tijdens het Chinees Nieuwjaar geldt dat alle openbare voorzieningen zijn gesloten.

Taal Hong Kong

In Hong Kong wordt Kantonees gesproken. Mensen die in de toeristische industrie werkzaam zijn en personeel in winkels en restaurants spreken over het algemeen goed Engels.

Geldzaken Hong Kong

De munteenheid van Hong Kong is de Hong Kong Dollar (HKD). Koop geen Hong Kong Dollars in Nederland: de koers is hier ongunstiger. Het beste kunt u ter plaatse een paar banken of wisselkantoren binnenlopen en naar de koers informeren.

Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: € 1 = ca. HKG 10,66 (1 HKD = ca. € 0,09). De actuele koersen kunt u raadplegen op de website: www.oanda.com
Creditcards: Vrijwel alle hotels en de grotere winkels en restaurants accepteren de bekende internationale creditcards. U kunt met uw creditcard ook contant geld opnemen bij de zogenaamde ATM (Automatic Teller Machine) automaten. Bij een bank kunt u ook contant geld opnemen met uw creditcard. U dient zich dan echter te kunnen legitimeren met uw paspoort.
Pinnen
: Met een bank/pinpas waarop een maestro- of cirrus-teken staat, kunt u in de grotere steden terecht bij de geldautomaten welke tevens een maestro- of cirrus-teken vermelden. Het dient aanbeveling niet uitsluitend uw pinpas mee te nemen.

Paspoort en visum Hong Kong

Voor een vakantie in Hong Kong dient u in bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog zes maanden geldig is. Bij een bezoek van minder dan drie maanden is een visum niet vereist.

Hotels Hong Kong

• Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur.
• Verblijf
: Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden
• Uitchecken
: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken Hong Kong

Tijdens uw vakantie in Hong Kong kunt u tegen redelijke prijzen in restaurants uit de hele wereld eten. Er zijn zo'n 30.000 eetgelegenheden in Hong Kong, van zeer luxe tot zeer simpel. Vrijwel alle keukens van de wereld zijn hier vertegenwoordigd. Door het enorme aantal restaurants is er een grote verscheidenheid aan keukens en kan men Hong Kong eigenlijk als de Aziatische smeltkroes van kookstijlen beschouwen. Van Indiaas tot Thais, Indonesisch, Kantonees en westers.

U vindt een selectie van restaurants in de informatie die u bij aankomst op het vliegveld gratis mee kunt nemen.

Klimaat Hongkong

In Hong Kong blijft het in de winter, december tot maart, overdag zo'n 15 tot 20°C, dit voelt zeer aangenaam.
In het voor- en najaar is het overdag ca. 20 tot 25°C.
In de zomer, van eind mei tot midden september worden dag temperaturen van 27 tot 33ºC gemeten. Juli en augustus zijn de warmste maanden.
Tussen maart en september is er een hoge vochtigheidsgraad. Mei is de meeste klamme maand, de luchtvochtigheid kan dan wel oplopen tot 85%.
De meeste neerslag valt tussen april en oktober. Dit zijn gewoonlijk kortstondige tropische regenbuien, die niet zelden een verfrissende werking hebben.

Binnenlands vervoer Hongkong

Veerboten: verschillende delen van Hongkong zijn per veerboot met elkaar verbonden. De meest gebruikte is de Star Ferry tussen Kowloon en Hongkong Central. De overtocht duurt ongeveer 9 minuten en de boten gaan voortdurend tussen 06.30 en 23.30 uur. Vanaf de Outlying Islands Ferry Pier, ongeveer 200 meter ten westen van de Star Ferry Terminal vertrekken veerboten naar de eilanden Lantau, Peng Chau, Cheung Chao, Lamma, enzovoort.

Minibussen: Dit zijn bussen waar maximaal 16 mensen in kunnen en het is een handig vervoersmiddel, mits u reeds bekend bent met Hongkong. De groene bussen rijden specifieke routes voor een vaste prijs. De rode bussen rijden routes die niet altijd vaststaan en passagiers stappen in en uit waar ze willen (behalve op plaatsen waar dit niet is toegestaan). U dient gepast te betalen in kleine coupures.

• Trams: De trams in Hongkong zijn dubbeldekkers. Zij zijn niet snel, maar wel goedkoop. Het is een leuke manier om de stad op een andere manier te verkennen en u betaalt een vaste prijs ongeacht de afgelegde afstand.

Bussen: De bussen zijn comfortabel en normaliter voorzien van airco. Ze zijn wat sneller dan de tram, maar ook iets duurder.

• Metro: Het metrosysteem is zeer efficiënt en uitgebreid. De stations zijn gemakkelijk te vinden door de duidelijke borden. Kaartjes kopen gaat via automaten, met duidelijke aanwijzingen in het Engels.

• Taxi's: In Hongkong rijden 24 uur lang vele taxi's. U kunt ze op straat aanhouden (let op de borden waar zij mogen stoppen). De taxi's zijn er in drie kleuren: rood, groen en blauw. Elke kleur staat voor een geografisch gebied, maar alle taxi's kunnen van/naar de luchthaven van Hongkong rijden. Houdt u er rekening mee dat vele taxichauffeurs niet of nauwelijks Engels spreken. Het is dus handig een kaartje met daarop uw bestemming bij u te hebben.

• Trein: Er is een trein naar de luchthaven, de Airport Express (AEL), welke u vanaf het Hongkong Station in 24 minuten naar de luchthaven brengt (er wordt onderweg gestopt op de stations Kowloon en Tsing Yi. De trein van en naar de luchthaven rijdt om de tien minuten, tussen 06.00 uur en 01.00 uur.Bezoek ons tijdens onze landenpresentaties

Onze reisspecialisten informeren u uit eigen ervaring over de de mooiste routes en bezienswaardigheden. Uiteraard kunt u uitgebreid informatie inwinnen en uw reisplannen met ons bespreken. Meld u snel aan, want vol is vol.

28-10-2017Japan
Aanvang: 10:30 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 211
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 412 0400
- Route
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon: *
Aantal personen:

- even geduld a.u.b. -
28-10-2017Indonesië
Aanvang: 15:00 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 211
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 412 0400
- Route
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon: *
Aantal personen:

- even geduld a.u.b. -


Staat uw bestemming er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.
Reisblog Hongkong

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Hongkong met u.


Bekijk alle berichten


Verre Reizen Nieuwsbrief?

Aanmelden nieuwsbrief

Mevr.     Dhr.


  *
Volg Tenzing Travel ...en blijf op de hoogte van onze reizen, acties en andere leuke weetjes.