• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Vakantie Hongkong

De wereldstad Hongkong zal u verbazen! Moderne wolkenkrabbers en luxe designer winkels staan in sterk contrast met mysterieuze tempels en levendige markten waar u een leuke herinnering voor thuis op de kop kunt tikken!
Jelmer Bergsma
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd
Bestemmingen in Hongkong
Reisinformatie Hongkong

Hongkong is misschien wel net zo beroemd om haar indrukwekkende skyline als Manhattan in New York. Hongkong heeft bruisende stadscentra en uitgestrekte winkeldistricten, rustige parkjes en gezellige uitgaanswijken met een traditioneel of juist trendy karakter.
Oost en west treffen elkaar in mysterieuze tempels, levendige markten met souvenirstalletjes, bekende designer modewinkels en brede boulevards. Soms proeft u er nog de sfeer uit koloniale tijden. Het openbaar vervoer is efficiënt, schoon en snel.

Bent u toe aan rust? Op nog geen uur van 'the places to be' vindt u vrijwel verlaten eilandjes, fraaie stranden en traditionele vissersdorpjes.


Ons aanbod in Hongkong

Bekijk ons reisaanbod in Hongkong. Wij bieden ook diverse hotels aan in Hongkong verspreid over de delen Kowloon en Hongkong Island. In iedere klasse is er wel wat, van middenklasse hotels tot super de luxe.
Bekijk onze hotels Hongkong >

Stadsdelen van Hongkong

Kowloon

Het zuidelijke puntje van het schiereiland is Kowloon met restaurants uit alle windstreken en moderne winkelcentra.
Lees meer over Kowloon >

Hongkong Island

Hongkong Island is het meer traditionele deel van Hongkong en is bijna twee keer zo groot als Kowloon. Het is van Kowloon gescheiden door de smalle Victoria Harbour. U kunt met de metro (enkele minuten) of de Star Ferry (ongeveer 20 minuten) van Kowloon naar Central en Causeway Bay reizen.
Lees meer over Hongkong Island >

Hongkong is misschien wel net zo beroemd om haar indrukwekkende skyline als Manhattan in New York. Hongkong heeft bruisende stadscentra en uitgestrekte winkeldistricten, rustige parkjes en gezellige uitgaanswijken met een traditioneel of juist trendy karakter.
Oost en west treffen elkaar in mysterieuze tempels, levendige markten met souvenirstalletjes, bekende designer modewinkels en brede boulevards. Soms proeft u er nog de sfeer uit koloniale tijden. Het openbaar vervoer is efficiënt, schoon en snel.

Bent u toe aan rust? Op nog geen uur van 'the places to be' vindt u vrijwel verlaten eilandjes, fraaie stranden en traditionele vissersdorpjes.

Het is in Hongkong tijdens onze zomertijd zes uur later en wanneer wij wintertijd hebben is het zeven uur uur later.

Feestdagen Hongkong

Feestdagen die elk jaar op dezelfde datum plaatsvinden:
• Nieuwjaarsdag: 1 januari
• Dag van de Arbeid: 1 mei
• Dragon Boat Festival: eind mei/ begin juni
• Dag van de oprichting van Hongkong: 1 juli
• Nationale Dag: 1 oktober
• Kerst: 25 en 26 december

De meeste openbare voorzieningen zijn geopend op bovengenoemde feestdagen (behalve tijdens het Straat Carnaval). Daarnaast zijn er feestdagen, zoals het Chinees Nieuwjaar, waarvan de datum op onze kalender per jaar verschilt. Tijdens het Chinees Nieuwjaar geldt dat alle openbare voorzieningen zijn gesloten.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Voor verdere mogelijkheden, zie onze website: https://www.tenzingtravel.nl/service/extra-service#thuisvaccinaties Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal Hongkong

In Hongkong wordt Kantonees gesproken. Mensen die in de toeristische industrie werkzaam zijn en personeel in winkels en restaurants spreken over het algemeen goed Engels.

Geldzaken Hongkong

De munteenheid van Hongkong is de Hong Kong Dollar (HKD). Koopt u de Hong Kong Dollars niet van tevoren in Nederland: de koers is hier ongunstiger. Het beste kunt u ter plaatse een paar banken of wisselkantoren binnenlopen en naar de koers informeren. Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: € 1,- = ca. HKD 8,87 (1 HKD = ca. € 0,11). De actuele koersen kunt u raadplegen op de website: www.oanda.com/currency/converter/

Creditcards: Vrijwel alle hotels en de grotere winkels en restaurants accepteren de bekende internationale creditcards. U kunt uw creditcard ook gebruiken voor het opnemen van geld via een bank of ATM-automaat.
Pinpas: Met uw bank-/pinpas kunt u geld pinnen bij de zogenaamde ATM-automaten, mits deze zijn voorzien van de juiste logo’s (cirrus en maestro). Houdt u er rekening mee, dat deze vooral in de grotere plaatsen te vinden zijn. Wij raden u aan niet uitsluitend uw pinpas mee te nemen.

Paspoort en visum Hongkong

Voor een vakantie in Hongkong dient u in bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog zes maanden geldig is. Bij een bezoek van minder dan drie maanden is een visum niet vereist.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Hotels Hongkong

• Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur.
• Verblijf: Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.
• Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken Hongkong

In Hongkong kunt u tegen redelijke prijzen in restaurants uit de hele wereld eten. Er zijn zeer veel (meer dan 14.000) verschillende eetgelegenheden in Hongkong, van zeer luxe tot simpel. Vrijwel alle keukens van de wereld zijn hier vertegenwoordigd. Door het enorme aantal restaurants is er een grote verscheidenheid aan keukens en kan men Hongkong eigenlijk als de Aziatische smeltkroes van kookstijlen beschouwen. Van Indiaas tot Thais, Indonesisch, Kantonees en westers.
We raden u aan om in ieder geval een keer dim sum en een Chinese barbecue (heerlijk gekruid geroosterd vlees) te etem. Daarnaast mag een kopje 'milk tea' ook niet ontbreken tijdens uw verblijf, aangezien er elk jaar honderden miljoenen kopjes gedronken worden in Hongkong. 

Het weer in Hongkong

In Hongkong blijft het in de winter, december tot maart, overdag zo'n 15 tot 20°C, dit voelt zeer aangenaam.
In het voor- en najaar is het overdag ca. 20 tot 25°C.
In de zomer, van eind mei tot midden september worden dag temperaturen van 27 tot 33ºC gemeten. Juli en augustus zijn de warmste maanden.
Tussen maart en september is er een hoge vochtigheidsgraad. Mei is de meeste klamme maand, de luchtvochtigheid kan dan wel oplopen tot 85%.
De meeste neerslag valt tussen april en september. Dit zijn gewoonlijk kortstondige tropische regenbuien, die niet zelden een verfrissende werking hebben.
Houdt u wel rekening met tyfonen van juni tot oktober, die zich in deze periode boven het warme zeewater kunnen ontwikkelen.

Binnenlands vervoer Hongkong

Veerboten: De verschillende delen van Hongkong zijn per veerboot met elkaar verbonden. De meest gebruikte is de Star Ferry tussen Kowloon en Hongkong Central. De overtocht duurt ongeveer 10 minuten en de boten gaan voortdurend heen en weer tussen 07.30 en 23.00 uur. De ferry vaart tussen de Wanchai of de Central Star Ferry Pier (Hongkong Island) en de Tsim Sha Tsui Star Ferry Pier (Kowloon).
Minibussen: Dit zijn bussen waar maximaal 19 mensen in kunnen en het is een handig vervoersmiddel, mits u reeds bekend bent met Hongkong. De groene bussen rijden specifieke routes voor een vaste prijs. De rode bussen rijden routes die niet altijd vaststaan en passagiers stappen in en uit waar ze willen (behalve op plaatsen waar dit niet is toegestaan). U dient altijd gepast te betalen in kleine coupures.
• Trams: De trams in Hongkong zijn dubbeldekkers. Zij zijn niet snel, maar wel goedkoop. Het is een leuke manier om de stad op een andere manier te verkennen en u betaalt een vaste prijs ongeacht de afgelegde afstand.
• Metro: Het metrosysteem is zeer efficiënt en uitgebreid. De stations zijn gemakkelijk te vinden door de duidelijke borden. Kaartjes kopen gaat via automaten, met duidelijke aanwijzingen in het Engels.
• Taxi's: n Hongkong rijden de taxi's 24/7 tegen vaste tarieven. U kunt ze op straat aanhouden (let op de borden waar de taxi's mogen stoppen). De taxi's zijn er in drie kleuren: rood, groen en blauw. Elke kleur staat voor een geografisch gebied, maar alle taxi's kunnen van/naar de luchthaven van Hongkong rijden. Houdt u er wel rekening mee dat vele taxichauffeurs niet of nauwelijks Engels spreken. Het is dus handig om een kaartje met daarop uw bestemming bij u te hebben.
• Trein: Er is een trein naar de luchthaven, de Airport Express (AEL), welke u vanaf het Hongkong Central Station in 24 minuten naar de luchthaven brengt (er wordt onderweg gestopt op de stations Kowloon en Tsing Yi. De trein rijdt elke tien minuten, tussen 06.00 uur en 01.00 uur.
Reisblog Hongkong

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Hongkong met u.


Bekijk alle berichten
please chat with me