• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Rondreis Honshu (Hoofdeiland)

Wie denkt aan Japan, denkt aan moderne wereldsteden gecombineerd met eeuwenoude tradities, een rijke geschiedenis en indrukwekkende natuur. Al deze elementen zijn te vinden op het hoofdeiland van Japan: Honshu. De geisha’s in Kyoto, het bruisende nachtleven in Osaka, de machtige Mt. Fuji en de fascinerende oorlogsgeschiedenis in Hiroshima zijn slechts enkele zaken die het eiland te bieden heeft.
Janneke IJske
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.
Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerdReisinformatie Honshu (Hoofdeiland)

Japan bestaat uit 6.852 eilanden, waaronder vier hoofdeilanden. Honshu is hier één van. Het is verreweg grootste eiland van het land. Honshu is verder zeer dicht bevolkt: er wonen bijna 100 miljoen mensen op Honshu.


Ons aanbod in Honshu

Bekijk ons aanbod aan rondreizen in Honushu. Wilt u uw verblijf verlengen of uw eigen reis samenstellen?
Bekijk dan ons aanbod reizen >


Plaatsen en bezienswaardigheden in Noord-Honshu

Wanneer u een Japan rondreis gaat maken, komt u waarschijnlijk aan in de hoofdstad Tokyo.

Tokyo

Vanuit de centraal gelegen hoofdstad kunt u per trein mooie dagtochten maken. Een aanrader is een bezoek aan Kamakura. Deze stad was van de 12e tot 14eeeuw de hoofdstad van Japan. Er zijn hier vele tempels te vinden.
Lees meer over Tokyo en bekijk ons aanbod >

Nikko

Ook de tempelstad Nikko, ten noorden van Tokyo, is absoluut een bezoek waard. Vanuit Tokyo reizen de meeste bezoekers per trein naar de zuidelijker gelegen stad Kyoto. Onderweg kom u langs Hakone, een uitvalsbasis voor een bezoek aan Mount Fuji. Bij goed weer ziet u de berg al vanuit de trein.


Plaatsen en bezienswaardigheden in Zuid- & West-Honshu

In zuidelijke richting vanuit Tokyo ligt Nagoya, de op drie na grootste stad van Japan. De bekendste bezienswaardigheid van Nagoya; is het kasteel Nagoya-jo, ooit één van de belangrijkste kasteelcomplexen van Japan. Het charmante stadje Takayama heeft een oud centrum met een leuke markt en eveneens een mooi kasteel. In het schilderachtige stadje Kanazawa kunt u de beroemde Kenrokuen-tuin bewonderen en de goed bewaard gebleven Samurai-huizen.

Kyoto

Kyoto is een voormalige hoofdstad van Japan, een bijzonder veelzijdige en gezellige stad met veel bezienswaardigheden. Vanuit Kyoto kunt u interessante bestemmingen bezoeken zoals het ten zuiden van Kyoto gelegen schilderachtige stadje Nara, de eerste echte keizerlijke hoofdstad van Japan. De Kasuga Taisha-tempel in Nara, met een prachtige toegangsweg, met aan weerszijden honderden lantaarns, staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.
Lees meer over Kyoto en bekijk ons aanbod >

Mount Koya

Het boeddhistische tempeldorp Mount Koya ligt in het gelijknamige hoogland. Hier kunt u een glimp opvangen van het Japanse religieuze leven, bijvoorbeeld tijdens een maaltijd samen met de monniken die hier leven. U waant zich hier bijna in een andere wereld, zeker wanneer er een boeddhistische ceremonie aan de gang is. Het bezoeken van deze ceremonie is een geweldige ervaring. Het dichtbij gelegen Osaka is na Tokyo de grootste stad van Japan. De stad staat bekend als ‘de keuken van Japan', vanwege de vele gerechten die hier vandaan komen. Proef hier bijvoorbeeld de oshi, een variant op de welbekende sushi.Reisblog Japan

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Japan met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me