• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Rondreis Honshu (Hoofdeiland)

Wie denkt aan Japan, denkt aan moderne wereldsteden gecombineerd met eeuwenoude tradities, een rijke geschiedenis en indrukwekkende natuur. Al deze elementen zijn te vinden op het hoofdeiland van Japan: Honshu. De geisha’s in Kyoto, het bruisende nachtleven in Osaka, de machtige Mt. Fuji en de fascinerende oorlogsgeschiedenis in Hiroshima zijn slechts enkele zaken die het eiland te bieden heeft.
Jelmer Bergsma
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.
Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd

Bijzondere excursies

Tips om uw reis naar Honshu (Hoofdeiland) compleet te maken.

Privé-gids Kyoto (hele dag)

Met maar liefst 1600 Boeddhistische tempels en 400 Shinto-schrijnen is dit een stad waar de cultuurliefhebber zijn hart kan ophalen. De stad beschikt over landschapstuinen van wereldklasse, mooie festivals, bijzondere wijken en een hele fijne keuken. Het is niet moeilijk om uw weg te vinden in Kyoto, maar het kan wel pittig zijn om een keuze te maken uit alle bezienswaardigheden en activiteiten. Om deze reden heeft u dan ook een hele dag (8 uur) een privé-gids tot uw beschikking, zodat u er zeker van kunt zijn dat u niets mist tijdens uw verkenning van deze geweldige stad. De gids kan u helpen om verscholen restaurantjes te vinden waar vooral locals komen, u vergezellen als gids tijdens een bezoek aan een sumo stal of een ontmoeting met een maiko (leerling-geisha), adviezen geven over het openbaar vervoer en u de stad laten zien zoals alleen een echte insider dat kan doen. Een absolute meerwaarde!

Theeceremonie met een Maiko

De cultuurstad bij uitstek is Kyoto, waar de geishawijk Gion met recht het kloppende hart vormt, met typisch Japanse, klassiek houten theehuisjes en smalle straatjes die 's avonds worden verplicht door lantaarns. Deze excursie is perfect geschikt als u dieper kennis wil maken met een belangrijk, maar ook mysterieus stukje van de Japanse cultuur. Vang een glimp op van de verfijnde levensstijl van een maiko (leerling-geisha) onder het genot van een kopje groene thee en een Japanse lekkernij, een bijzonder geweldige ervaring!

Bezoek de Fushimi Inari Taisha

Alleen al de duizenden knalrode poorten van de Fushimi Inari Taisha, een van de bekendste bezienswaardigheden van Kyoto, zijn de moeite van het bezoeken waard. Zeer fotogeniek en daardoor soms lastig te forograferen zonder andere bezoekers. Neemt u de tijd om een flink stuk door de poorten te wandelen. De drukte maakt plaats voor een serene rust naarmate u dichter bij het heiligdom komt. Voor een bezoek aan dit heiligdom kunt u zoveel tijd inruimen als u wilt. Sommige bezoekers komen niet veel verder dan de rote poorten, terwijl er allerlei wandelpaden zijn achter het heiligdom en zelfs een pittigere klimtocht naar de top van de berg van twee tot drie uur retour. Ook de gebouwen zelf zijn interessant om te bezoeken. Rest u nog te beslissen of u Fushimi Inari Taisha samen met uw gids of op eigen houtje wilt verkennen.

Privé-gids Tokyo (hele dag)

Tokyo is een enorme uitgestrekte stad met talloze wijken, metrolijnen, treinstations, bijzondere tempels, rustieke tuinen, geweldige musea, verscholen restaurantjes en unieke bezienswaardigheden. Het kan nogal een uitdaging zijn om een route uit te stippelen, zeker als u net in Japan bent gearriveerd. U heeft een hele dag (8 uren) een privé-gids tot uw beschikking, zodat u niets mist tijdens uw verkenning van deze geweldige stad. De gids kan samen met u een route bespreken waarin al uw wensen worden opgenomen, u helpen om uw openbaar vervoer kaart aan te schaffen of op te laden, u vergezellen als tolk tijdens een bezoek aan een sumo stal, adviezen geven over uw Japan Rail Pas of treinkaartjes en u de stad laten zien zoals alleen een echte insider dat kan doen. Een absolute meerwaarde! De entreegelden en vervoerkosten (ook die van uw gids) dient u ter plaatse te voldoen. Vele tempels en musea zijn gratis toegankelijk, andere kosten slechts enkele euro's per persoon per kaartje.

Privé-gids Tokyo (halve dag)

Tokyo is een enorme uitgestrekte stad met talloze wijken, metrolijnen, treinstations, bijzondere tempels, rustieke tuinen, geweldige musea, verscholen restaurantjes en unieke bezienswaardigheden. Het kan nogal een uitdaging zijn om een route uit te stippelen, zeker als u net in Japan bent gearriveerd. U heeft een halve dag (4 uren) een privé-gids tot uw beschikking, zodat u niets mist tijdens uw verkenning van deze geweldige stad. De gids kan samen met u een route bespreken waarin al uw wensen worden opgenomen, u helpen om uw openbaar vervoer kaart aan te schaffen of op te laden, u vergezellen als tolk tijdens een bezoek aan een sumo stal, adviezen geven over uw Japan Rail Pas of treinkaartjes en u de stad laten zien zoals alleen een echte insider dat kan doen. Een absolute meerwaarde! De entreegelden en vervoerkosten (ook die van uw gids) dient u ter plaatse te voldoen. Vele tempels en musea zijn gratis toegankelijk, andere kosten slechts enkele euro's per persoon per kaartje.

Sumo Tournament Japan

Er zijn jaarlijks zes grote toernooien, verspreid over verschillende grote steden: Tokyo (januari, mei en september), Osaka (maart), Nagoya (juli) en Fukuoka (november). Wilt u zo'n unieke en spectaculaire wedstrijd eens bijwonen? Boek dan op tijd, want ook de Japanners zelf gaan hier graag naartoe! Daardoor is het altijd erg lastig om kaartjes te verkrijgen (vooral in het weekend en op feestdagen).
Reist u buiten deze perioden, dan is het ook leuk om een trainingssessie bij te wonen. Deze vinden het gehele jaar door plaats. Het verkrijgen van deze kaartjes is een stuk makkelijker, maar houd er rekening mee dat het verplicht is om een gids bij te boeken.
Een sumo toernooi duurt 15 dagen en gedurende deze tijd dagelijks van 08.30 tot 18.00 uur. De wedstrijden zelf zijn vaak erg kort. De meeste Japanners wonen alleen de wedstrijden van de bekendste sumo worstelaars bij, gedurende het laatste deel van de dag. Met uw kaartje heeft u de gehele dag toegang. U kunt ervoor kiezen om een uur of een langer dagdeel aanwezig te zijn. De sfeer in het stadion is vanaf ca. 15.30 uur haar best!


Bekijk alle excursies


Reisinformatie Honshu (Hoofdeiland)

Japan bestaat uit 6.852 eilanden, waaronder vier hoofdeilanden. Honshu is hier één van. Het is verreweg grootste eiland van het land. Honshu is verder zeer dicht bevolkt: er wonen bijna 100 miljoen mensen op Honshu.


Ons aanbod in Honshu

Bekijk ons aanbod aan rondreizen in Honushu. Wilt u uw verblijf verlengen of uw eigen reis samenstellen?
Bekijk dan ons aanbod reizen >


Plaatsen en bezienswaardigheden in Noord-Honshu

Wanneer u een Japan rondreis gaat maken, komt u waarschijnlijk aan in de hoofdstad Tokyo.

Tokyo

Vanuit de centraal gelegen hoofdstad kunt u per trein mooie dagtochten maken. Een aanrader is een bezoek aan Kamakura. Deze stad was van de 12e tot 14eeeuw de hoofdstad van Japan. Er zijn hier vele tempels te vinden.
Lees meer over Tokyo en bekijk ons aanbod >

Nikko

Ook de tempelstad Nikko, ten noorden van Tokyo, is absoluut een bezoek waard. Vanuit Tokyo reizen de meeste bezoekers per trein naar de zuidelijker gelegen stad Kyoto. Onderweg kom u langs Hakone, een uitvalsbasis voor een bezoek aan Mount Fuji. Bij goed weer ziet u de berg al vanuit de trein.


Plaatsen en bezienswaardigheden in Zuid- & West-Honshu

In zuidelijke richting vanuit Tokyo ligt Nagoya, de op drie na grootste stad van Japan. De bekendste bezienswaardigheid van Nagoya; is het kasteel Nagoya-jo, ooit één van de belangrijkste kasteelcomplexen van Japan. Het charmante stadje Takayama heeft een oud centrum met een leuke markt en eveneens een mooi kasteel. In het schilderachtige stadje Kanazawa kunt u de beroemde Kenrokuen-tuin bewonderen en de goed bewaard gebleven Samurai-huizen.

Kyoto

Kyoto is een voormalige hoofdstad van Japan, een bijzonder veelzijdige en gezellige stad met veel bezienswaardigheden. Vanuit Kyoto kunt u interessante bestemmingen bezoeken zoals het ten zuiden van Kyoto gelegen schilderachtige stadje Nara, de eerste echte keizerlijke hoofdstad van Japan. De Kasuga Taisha-tempel in Nara, met een prachtige toegangsweg, met aan weerszijden honderden lantaarns, staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.
Lees meer over Kyoto en bekijk ons aanbod >

Mount Koya

Het boeddhistische tempeldorp Mount Koya ligt in het gelijknamige hoogland. Hier kunt u een glimp opvangen van het Japanse religieuze leven, bijvoorbeeld tijdens een maaltijd samen met de monniken die hier leven. U waant zich hier bijna in een andere wereld, zeker wanneer er een boeddhistische ceremonie aan de gang is. Het bezoeken van deze ceremonie is een geweldige ervaring. Het dichtbij gelegen Osaka is na Tokyo de grootste stad van Japan. De stad staat bekend als ‘de keuken van Japan', vanwege de vele gerechten die hier vandaan komen. Proef hier bijvoorbeeld de oshi, een variant op de welbekende sushi.Reisblog Japan

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Japan met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me