Rondreis Honshu

Wie denkt aan Japan, denkt aan moderne wereldsteden gecombineerd met eeuwenoude tradities, een rijke geschiedenis en indrukwekkende natuur. Al deze elementen zijn te vinden op het hoofdeiland van Japan: Honshu. De geisha’s in Kyoto, het bruisende nachtleven in Osaka, de machtige Mt. Fuji en de fascinerende oorlogsgeschiedenis in Hiroshima zijn slechts enkele zaken die het eiland te bieden heeft.

Jelmer Bergsma
Reisspecialist Tenzing Travel

Beleef Honshu met Tenzing Travel

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Kinkaku-ji tempel in Kyoto

Waarom naar Japan met Tenzing Travel?

  • Reizen op basis van uw wensen
  • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
  • Advies uit eigen ervaring
  • Contact binnen 24 uur
  • 24/7 bereikbaar tijdens uw reis
  • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Jelmer Bergsma

Reisspecialist Japan

Reisinformatie Honshu (Hoofdeiland)

  • Overzicht

Japan bestaat uit 6.852 eilanden, waaronder vier hoofdeilanden. Honshu is hier één van. Het is verreweg het grootste eiland van het land. Honshu is verder zeer dicht bevolkt: er wonen bijna 100 miljoen mensen op Honshu.

Plaatsen en bezienswaardigheden in Noord-Honshu

Wanneer u een Japan rondreis gaat maken, komt u waarschijnlijk aan in de hoofdstad Tokyo.

Tokyo

Vanuit de centraal gelegen hoofdstad kunt u per trein mooie dagtochten maken. Een aanrader is een bezoek aan Kamakura. Deze stad was van de 12e tot 14eeeuw de hoofdstad van Japan. Er zijn hier vele tempels te vinden.

Nikko

Ook de tempelstad Nikko, ten noorden van Tokyo, is absoluut een bezoek waard. Vanuit Tokyo reizen de meeste bezoekers per trein naar de zuidelijker gelegen stad Kyoto. Onderweg kom u langs Hakone, een uitvalsbasis voor een bezoek aan Mount Fuji. Bij goed weer ziet u de berg al vanuit de trein.

Plaatsen en bezienswaardigheden in Zuid- en West-Honshu

In zuidelijke richting vanuit Tokyo ligt Nagoya, de op drie na grootste stad van Japan. De bekendste bezienswaardigheid van Nagoya; is het kasteel Nagoya-jo, ooit één van de belangrijkste kasteelcomplexen van Japan. Het charmante stadje Takayama heeft een oud centrum met een leuke markt en eveneens een mooi kasteel. In het schilderachtige stadje Kanazawa kunt u de beroemde Kenrokuen-tuin bewonderen en de goed bewaard gebleven Samurai-huizen.

Kyoto

Kyoto is een voormalige hoofdstad van Japan, een bijzonder veelzijdige en gezellige stad met veel bezienswaardigheden. Vanuit Kyoto kunt u interessante bestemmingen bezoeken zoals het ten zuiden van Kyoto gelegen schilderachtige stadje Nara, de eerste echte keizerlijke hoofdstad van Japan. De Kasuga Taisha-tempel in Nara, met een prachtige toegangsweg, met aan weerszijden honderden lantaarns, staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Mount Koya

Het boeddhistische tempeldorp Mount Koya ligt in het gelijknamige hoogland. Hier kunt u een glimp opvangen van het Japanse religieuze leven, bijvoorbeeld tijdens een maaltijd samen met de monniken die hier leven. U waant zich hier bijna in een andere wereld, zeker wanneer er een boeddhistische ceremonie aan de gang is. Het bezoeken van deze ceremonie is een geweldige ervaring. Het dichtbij gelegen Osaka is na Tokyo de grootste stad van Japan. De stad staat bekend als ‘de keuken van Japan’, vanwege de vele gerechten die hier vandaan komen. Proef hier bijvoorbeeld de oshi, een variant op de welbekende sushi.