Rondreis Maleisisch Borneo

Maleisisch Borneo is in twee delen opgesplitst, namelijk het noordelijke Sabah en zuidelijke Sarawak. Maak een rondreis op dit prachtige eiland en ontdek de jungles, de verschillende soorten apen en tropische stranden.

Nicole Steenman
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een kwaliteitsreis naar Borneo met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Privévervoer tussen luchthavens en verblijven
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Neushoornvogel op Borneo

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98
Nicole Steenman

Reisspecialist Maleisië

Reisinformatie Maleisisch Borneo

  • Over onze reizen

Maleisisch Borneo bestaat uit twee delen: Sabah, in het noorden, en Sarawak, in het zuiden.

Belangrijkste plaatsen en regio’s van Borneo

Kota Kinabalu en Mount Kinabalu

Kota Kinabalu is de hoofdstad van Sabah. Het is een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan Mount Kinabalu. In de omgeving van Kota Kinabalu vindt u ook enkele stranden om aan het einde van uw reis door Borneo te ontspannen.

Sandakan

Sandakan aan Borneo’s oostkust wordt wel de ‘Gateway to Borneo’s Wildlife’ genoemd. Vanuit deze plaats kunt u het wereldberoemde orang-oetang reservaat bij Sepilok bezoeken.

Turtle Island

Goed te bereiken vanuit Sandakan is Turtle Island, een beschermd schildpaddenreservaat met kristalhelder water en palmomzoomde stranden.

Sukau

Sukau, ook aan de oostkust van Borneo, is alleen per boot te bereiken en ligt aan de Kinabatangan rivier, de langste rivier van Maleisië. Hier leven de zeldzame neusapen, maar ook olifanten en neushoornvogels.

Kuching

Kuching, de hoofdstad van Sarawak, is een kleurrijke stad met koloniale gebouwen, eettentjes en markten, een gezellige boulevard langs de rivier en interessante musea.

Batang Ai

Batang Ai is een groot stuwmeer op ongeveer vijf uur rijden van Kuching, dat wordt omgeven door een dichte jungle.

Miri en Mulu

De plaats Miri in het noorden van Sarawak is uw uitvalsbasis voor een bezoek aan het Gunung Mulu National Park (kortweg Mulu), bekend van de vele bijzondere grotten.