• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Rondreis Sri Lanka

Een rondreis door Sri Lanka is zeer afwisselend. Zo zijn wij erg enthousiast over het bergachtige binnenland met groene theeplantages en de ruïnes van voormalige hoofdsteden. Maar ook de natuurparken met volop wild en de uitgestrekte stranden zijn fantastisch.
Peter Pels
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:

 • Onze nr. 1 rondreis! Ervaar alle highlights van Sri Lanka met continu de afwisseling tussen stad, cultuur en natuur.
  Lees meer
 • Boutique Sri Lanka In Sri Lanka zijn nog nog vele overblijfselen uit de Nederlandse en Britse koloniale tijd. Ontdek het koloniale Sri Lanka met deze reis en verblijf in koloniale hotels.
  Lees meer
 • Impressions of Sri Lanka Na een jeepsafari in het Yala National Park en een bezoek aan de hooglanden van Nuwara Eliya sluit u uw reis door Sri Lanka af in de Culturele Driehoek.
  Lees meer
 • Wildlife Tour Bezoek de twee belangrijkste natuurparken van Sri Lanka waardoor u een goede kans heeft om wilde dieren te spotten.
  Lees meer
 • Trincomalee Trincomalee is een echte 'onontdekte parel' van Sri Lanka; hier vindt u fantastische stranden maar ook een aantal culturele hoogtepunten.
  Lees meer


Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.
Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd


Reisinformatie Sri Lanka

Iedere regio in Sri Lanka biedt ware topattracties, variërend van ruïnes van voormalige hoofdsteden tot uitgestrekte theeplantages. Het grote voordeel is dat u gemakkelijk alle belangrijke steden, badplaatsen en bezienswaardigheden in één rondreis Sri Lanka met elkaar kunt combineren.


Rondreizen Sri Lanka

Wij bieden diverse rondreizen aan in Sri Lanka waarin de hoogtepunten van Sri Lanka aangedaan worden.
Bekijk ons aanbod rondreizen in Sri Lanka >


Belangrijkste bezienswaardigheden van Sri Lanka

Bentota

Een strandbestemming met prachtige stranden welke uitstekend geschikt zijn voor een vakantie voor gezinnen, honeymooners en rustzoekers.
Lees meer over Bentota en Omgeving en bekijk ons aanbod >

Colombo

Colombo is de hoofdstad van Sri Lanka met diverse winkeltjes, hotels en koloniale gebouwen. Ook de Nederlanders hebben hier hun sporen nagelaten.
Lees meer over Colombo en bekijk ons aanbod >

Galle

Galle is een havenstad eveneens met vele overblijfselen uit de Nederlandse tijd. U proeft de sfeer uit koloniale tijden.
Lees meer over Galle en bekijk ons aanbod >

Culturele Driehoek

In deze driehoek van oude hoofdsteden van Sri Lanka liggen de wortels van de culturele beschaving van het land.
Lees meer over de Culturele Driehoek >

Nuwara Eliya

Ten zuiden van Kandy liggen de koele hooglanden van Nuwara Eliya. Een voormalig Brits vakantieoord en nog altijd kunt u hier overnachten in koloniale villa’s van Engelse theeplanters.
Lees meer over Nuwara Eliya en bekijk ons aanbod >


Strandvakantie Sri Lanka

In Sri Lanka vindt u ook mooie stranden voor een uitstekende strandvakantie. De belangrijkste stranden vindt u in:

Negombo

Het levendige plaatsje Negombo ligt ten noorden van Colombo. Het was van 1644 tot 1796 in Nederlandse handen en overal zijn hiervan nog sporen te zien. Langs het brede zandstrand liggen vele restaurants, cafés en winkeltjes. Een gezellige bestemming voor uw vakantie Sri Lanka.
Lees meer over Negombo en Waikkal en bekijk ons aanbod >

Mount Lavinia

Direct ten zuiden van Colombo ligt de plaats Mount Lavinia met een breed zandstrand.
Lees meer over Mount Lavinia en bekijk ons aanbod >

Trincomalee & Passikudah

Deze plaatsen, aan de (noord-)oostkust van Sri Lanka, waren lange tijd niet veilig vanwege het conflict tussen de regering en de Tamil Tijgers. Nu dit conflict is opgelost staan Trincomalee & Passikudah gelukkig weer op de kaart! Hier liggen witgele zandstranden op u te wachten, die behoren tot de mooiste van Sri Lanka, waar u kunt duiken en snorkelen. In Trincomalee kunt u zelfs walvissen spotten tussen juni en september.
Lees meer over Trincomalee & Passikudah en bekijk ons aanbod >


Nationale Parken van Sri Lanka

Yala & Udawalawe

In de nationale parken Udawalawe en Yala en in de nabije omgeving kunt u talloze dieren spotten. Hier ziet u de mooiste vogels, kunt u een indrukwekkende ontmoeting met een olifant hebben of misschien ziet u wel een luipaard!
Lees meer over Yala & Udawalawe >

Iedere regio in Sri Lanka biedt ware topattracties, variërend van ruïnes van voormalige hoofdsteden tot uitgestrekte theeplantages. Het grote voordeel is dat u gemakkelijk alle belangrijke steden, badplaatsen en bezienswaardigheden in één rondreis Sri Lanka met elkaar kunt combineren.

Tijdsverschil Sri Lanka

Het is op Sri Lanka tijdens onze zomertijd 3½ uur later en wanneer wij wintertijd hebben is het 4½ uur later.

Feestdagen in Sri Lanka

Feestdagen die elk jaar op dezelfde datum plaatsvinden zijn:
• Nieuwjaarsdag: 1 januari
• Tamil Thai Pongal Dag: 4 januari
• Dag van de Onafhankelijkheid: 4 februari
• Singhalees en Tamil Nieuwjaar: 13-14 april
• Dag van de Arbeid: 1 mei
• Kerstmis: 25 december

Daarnaast zijn er feestdagen die op de traditionele kalender zijn gebaseerd en jaarlijks van datum veranderen zoals Goede Vrijdag. Op Sri Lanka is de belangrijkste traditionele feestdag de boeddhistische Poya-dag (gebedsdag), maandelijks op de dag van de volle maan. De bekendste is de Perahera in Kandy en dit festival duurt 10 dagen (jaarlijks, in juli/ augustus). Buiten de toeristenhotels wordt op Poya-dag en tijdens de Perahera in Sri Lanka gewoonlijk geen alcohol geschonken.
Veel openbare voorzieningen zijn op feestdagen gesloten.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Voor verdere mogelijkheden, zie onze website: https://www.tenzingtravel.nl/service/extra-service#thuisvaccinaties Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal in Sri Lanka

De officiële talen zijn het Singhalees en het Tamil. Met Engels kunt u vrijwel overal terecht.

Geldzaken Sri Lanka

De munteenheid is de Sri Lanka Rupee (LKR). Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: € 1,- = ca. 203 Rupees (10 Rupees = ca. € 0.0497). De meest actuele koersen kunt u nalezen op de website: www.oanda.com/currency/converter/
Buitenlandse valuta mag u onbeperkt in- en uitvoeren. De openingstijden van de banken variëren enigszins, maar de meeste banken zijn open van 09.00-14.00 uur, van maandag tot zaterdag (gesloten op feestdagen en Poya-dagen). Euro's kunt u zelden wisselen behalve in de grotere plaatsen, Amerikaanse dollars echter overal (ook travellers' cheques). Wisselt u niet te veel, want terug wisselen van Rupees in dollars vindt tegen een zeer ongunstige koers plaats.

Creditcard: De meeste hotels en de duurdere restaurants en winkels accepteren de bekende creditcards. In de grote steden en toeristische gebieden worden vrijwel overal de bekende internationale creditcards geaccepteerd. U kunt uw creditcard ook gebruiken voor het opnemen van geld via een bank of ATM-automaat.
Pinpas: Met uw bank-/pinpas kunt u geld pinnen bij de zogenaamde ATM-automaten, mits deze zijn voorzien van de juiste logo’s (cirrus en maestro). Houdt u er rekening mee, dat deze vooral in de grotere plaatsen te vinden zijn. Wij raden u aan niet uitsluitend uw pinpas mee te nemen.

Reisdocumenten
U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste zes maanden geldig is. Het paspoort dient over minimaal twee lege bladzijden te beschikken. Tevens is een (e-)visum verplicht. De prijs van het e-visum is ca. €67,- per persoon voor een single entry. Dit e-visum kunt u via ons in samenwerking met VisumPro zelf online regelen op:
http://www.tenzingtravel.nl/service/extra-service#visumbemiddeling

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Hotels in Sri Lanka

• Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur.
• Verblijf: Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.
• Uitchecken:
De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken in Sri Lanka

De Srilankaanse keuken is zeer gevarieerd. Het hoofdingrediënt is rijst, met daarbij verschillende bijgerechten zoals vlees, vis, groenten en sausjes. Rice & curry is het meest voorkomende gerecht en kan zeer pittig zijn. Vraagt u om een milde variant indien u dat wenst. Past u op met het eten van rauwe groente en/of ongewassen en ongeschild fruit. Langs de kant van de weg kunt u overal de `Koningskokos­noot' of in het Singhalees thambill kopen. Deze zijn heel dorstlessend en goed bij eventuele lichte maagklachten.
Thee is zeer populair onder de Srilankanen, het liefst gemengd met veel melk en suiker. Alle hotels serveren bij het eten gekookt water, het zogenaamde 'drinking water' (ook op uw hotelkamer staat meestal een thermoskan met gekookt water). Als u mineraalwater wilt drinken, vraag dan om 'table water' (daar moet u uiteraard wel voor betalen). Drinkt u geen leidingwa­ter of ongekookt water, zelfs niet in de gerenommeerde hotels.

Het weer in Sri Lanka

Sri Lanka kent het hele jaar door vrij gelijkmatige dagtemperaturen. In het westelijke kustgebied is het overdag bijna altijd 28°C tot 30°C. In het hoger gelegen binnenland (Kandy en vooral Nuwara Eliya) kunt u op dagtemperaturen van 16-24°C rekenen, terwijl de temperatuur 's nachts rond de 10°C schommelt. Over het algemeen zijn de temperaturen wat hoger van maart tot juni en wat lager van november tot januari.
Tussen mei en september heerst de zuidwestelijke moesson en van oktober tot januari de noordoostelijke moesson. Dit betekent dat in de zomer de meeste neerslag in het zuidwesten valt en in de winter in het noordoosten. De moesson wordt gekenmerkt door korte, hevige regenbuien waarna het weer droog wordt. Het nadeel is dat de zee wat ruiger is, waardoor u wat meer op het zwembad van uw resort bent aangewezen.

De beste reisperiode voor West-Sri Lanka is gedurende onze winter, van februari tot april en voor Oost-Sri Lanka is de beste reisperiode onze zomer, van juni tot september (in deze periode kunt u bovendien walvissen spotten).


Bezoek ons tijdens onze landenpresentaties

Onze reisspecialisten informeren u uit eigen ervaring over de de mooiste routes en bezienswaardigheden. Uiteraard kunt u uitgebreid informatie inwinnen en uw reisplannen met ons bespreken. Meld u snel aan, want vol is vol.

02 november 2019Japan Dag
Aanvang: 11:00 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 201
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
- Route
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon: *
Aantal personen:
Persoonlijk adviesgesprek:
Ja, ik wil graag ook een persoonlijk adviesgesprek.

- even geduld a.u.b. -


Staat uw bestemming er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.
Reisblog Sri Lanka

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Sri Lanka LK met u.


Bekijk alle berichten
please chat with me