Discover Authentic Sri Lanka

19-daagse privéreis

Ervaar het authentieke Sri Lanka! Bewonder prachtig bewaard gebleven stoepa’s in Anuradhapura, beklim de indrukwekkende Leeuwenrots in Sigiriya en ontdek de glooiende theeplantages en klaterende watervallen in Nuwara Eliya.


Eenmaal de top van Little Adam’s Peak bereikt was ik even stil…De stilte, het uitzicht over de groene bergen, watervallen en theeplantages in de valleien; onvergetelijk!

- reisspecialist Marg Martens

Reisfoto's

Leeuwenrots gezien vanaf Pidurangala Rock

Leeuwenrots gezien vanaf Pidurangala Rock

Olifanten in Yala National Park

Olifanten in Yala National Park

Coconut Hill Road

Coconut Hill Road

Tempel van de Tand, Kandy

Tempel van de Tand, Kandy

Fort Galle

Fort Galle

In de spotlights

Wilde dieren spotten in Yala National Park

Olifanten verzamelen zich bij de waterpoelen om te drinken, de luipaarden liggen te zonnen op de rotsen in het park…Yala National Park is een fantastisch plek om wilde dieren te spotten en is het meest bezochte park van Sri Lanka. En dat is niet zonder reden: het is een van de beste plekken ter wereld om de luipaard te spotten. Maar ook herten, olifanten, beren en nog meer dieren worden hier veelvuldig gespot.

Wakker worden in de bergen

Het uitzicht, dat is waar het prachtige 98 Acres Resort om bekend staat. Word 's ochtends wakker met een fenomenaal uitzicht over de bergen en valleien. En sluit de dag af vanaf uw terras met een drankje en geniet van het verbluffende landschap met mooie vergezichten.

Hoogtepunten
 • De culturele Gouden Driehoek
 • Treinreis door regenwouden en langs kliffen
 • Beklim de indrukwekkende Little Adam’s Peak
 • Vele olifanten spotten in Yala National Park
 • Genieten op de tropische stranden
 • Historisch Galle verkennen
+ +

Vanafprijs

€ 3.999 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.
 • Ontspannen vluchten met Emirates vanuit Amsterdam
 • Bijzondere treinreis door regenwouden en langs kliffen
 • Bijzondere en sfeervolle verblijven op toplocaties
 • Begeleiding in een comfortabele auto met privé chauffeur/gids
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Reisvoorstel aanvragen

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Deze geweldige rondreis door Sri Lanka maakt de naam 'Authentic' in alle opzichten waar. De hoogtepunten van authentiek Sri Lanka vormen de belangrijkste ingrediënten. Het tempo is ontspannen en er is veel tijd voor eigen initiatief of luieren ingepland. Er staan in de reisbeschrijving een aantal optionele excursies genoemd, die u naar wens kunt bijboeken, zodat u zelf optimaal uw tijd kunt indelen. Via de gevarieerde Culturele Driehoek in het binnenland rijdt u de koele hooglanden in, bij Nuwara Eliya. Bij de uitgestrekte theeplantages proeft u zeker nog de Engelse sfeer. U ervaart het beroemde safaripark Yala en u eindigt in de mooie badplaats Negombo. Een afwisselende reis die u desgewenst kunt aanpassen!

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.
Dag 1

Vertrek Amsterdam

Vandaag vertrekt u naar Sri Lanka. Via een overstap in Dubai komt u de volgende dag aan op de internationale luchthaven van Colombo.

Dag 2

Aankomst Colombo - Negombo

Negombo

Negombo

Bij aankomst staat onze lokale vertegenwoordiger u op te wachten om u naar uw hotel te brengen. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de levendige vismarkt van Negombo genaamd Lellama. Geniet vanmiddag van het heerlijke zwembad van uw hotel en het uitzicht over de lagune van Negombo of de Indische Oceaan.

U verblijft in Jetwing Sea - Negombo
Inclusief ontbijt
Dag 3

Vrije dag Negombo

Zonsondergang Negombo

Zonsondergang Negombo

Vanochtend bezoekt u de overblijfselen van Fort Negombo en een deel van het 130 kilometer lange Dutch Canal, beide hebben een koloniaal Nederlands verleden. Ook de schitterende St. Mary’s Church staat op het programma, een architectonisch hoogstandje! De middag heeft u ter vrije besteding.

U verblijft in Jetwing Sea - Negombo
Inclusief ontbijt
Dag 4

Negombo - Anuradhapura

Anuradhapura

Anuradhapura

In de middag arriveert u in de oude koningsstad Anuradhapura, waar zich tussen de uitgestrekte ruïnes nog vele prachtig bewaard gebleven stoepa's bevinden. Het is een groot openluchtmuseum! U bezoekt vandaag deze schitterende religieuze bouwwerken en daarnaast ook de heilige boom Jay Sri Maha Bodhi en de bergtop Mihintale, de plek waar het boeddhisme zijn oorsprong vond in Sri Lanka en tegenwoordig een bedevaartsoord voor de Sri Lankaanse boeddhisten.

U verblijft in Aryana Boutique Hotel - Anuradhapura
Inclusief ontbijt
Dag 5

Anuradhapura - Sigiriya

Leeuwenrots bij Sigiriya

Leeuwenrots bij Sigiriya

Na het ontbijt reist u naar Sigiriya, een centrale plaats voor een verdere verkenning van de culturele driehoek van Sri Lanka en bekend om de indrukwekkende Leeuwenrots. ’s Middags brengt u een bezoek aan Polonnaruwa, net als Anuradhapura een van de oudste koningssteden van Sri Lanka. Wat Polonnaruwa zo bijzonder maakt is dat veel eeuwenoude bouwwerken nog in goede staat verkeren.

U verblijft in Aliya Resort & Spa - Sigiriya
Inclusief ontbijt
Dag 6-7

Vrije dagen Sigiriya

Leeuwenrots, Sigiriya

Leeuwenrots, Sigiriya

U start de dag met een beklimming van de Leeuwenrots. Eenmaal boven zal de eeuwenoude architectuur en het uitzicht u de adem doen benemen! Hierna bezoekt u het dorpje Habarana, waar u het lokale leven ervaart en ziet hoe de mooiste traditionele potten van klei worden gemaakt. Neemt u er een mee als aandenken?

U verblijft in Aliya Resort & Spa - Sigiriya
Inclusief ontbijt
Dag 8

Sigirya - Dambulla - Kandy

Straatbeeld in Kandy

Straatbeeld in Kandy

Onderweg naar Kandy stopt u bij de Gouden Tempel in Dambulla, waar over het leven van Boeddha wordt verteld. Maak na aankomst in Kandy – dat een plek heeft verdiend op de Werelderfgoedlijst van Unesco – een wandeling om het pittoreske Kandy Lake en geniet van het lokale leven om u heen met tuk tuks en schoolkinderen die het straatbeeld vullen. Ook een bezoek aan het natuurschoon van de botanische tuinen van Peradeniya mag eigenlijk niet ontbreken.

U verblijft in Cinnamon Citadel - Kandy
Inclusief ontbijt
Dag 9

Vrije dag Kandy

Kandy Lake

Kandy Lake

Vanochtend bezoekt u de heilige Tempel van de Tand, waarna u de middag ter vrije besteding heeft. Wij kunnen een avontuurlijke rafttocht over de Kelani-rivier met zijn stroomversnellingen van harte aanbevelen (optioneel). Mocht u het liever rustiger aan doen, dan kunt u prachtig wandelen door het bos bij Udawatta Kele Sanctuary. Vanavond woont u een culturele voorstelling met traditionele muziek bij.

U verblijft in Cinnamon Citadel - Kandy
Inclusief ontbijt
Dag 10

Kandy - Nuwara Eliya

Theeplukster, Nuwara Eliya

Theeplukster, Nuwara Eliya

Na het ontbijt staat u een van de mooiste treinreizen van heel Azië te wachten. In ruim twee uur reist u van Peradeniya naar Nuwara Eliya. Onderweg geniet u van prachtige uitzichten over glooiende theeplantages en klaterende watervallen. Nadat u bent ingecheckt in uw hotel maakt u een korte wandeling door Nuwara Eliya kunt u de omgeving verkennen of een bezoek brengen aan Hakgala Botanical Garden. Maak aan het einde van de middag een wandeling door het mooie Victoria Park of langs Gregory Lake.

U verblijft in Heritance Tea Factory - Nuwara Eliya
Inclusief ontbijt
Dag 11

Vrije dag Nuwara Eliya

Luchtballonnen boven Nuwara Eliya

Luchtballonnen boven Nuwara Eliya

Na het ontbijt maakt u een rit door het adembenemende landschap van Nuwara Eliya. U rijdt via kronkelige weggetjes tussen fotogenieke theeplantages door die verspreid door de valleien liggen en bezoekt ook een traditionele theefabriek. De volgende stop is bij de Hakgala Botanical Garden, waar vanwege het gunstige klimaat meer dan 10.000 verschillende bloemen- en plantensoorten perfect kunnen groeien. In plaats van eerdergenoemde twee activiteiten kunt u er vandaag ook voor kiezen om al vroeg wandelingen te maken door het schitterende Horton Plains National Park.

U verblijft in Heritance Tea Factory - Nuwara Eliya
Inclusief ontbijt
Dag 12

Nuwara Eliya - Ella

Nine Arch Bridge, Ella

Nine Arch Bridge, Ella

De volgende bestemming van de reis is het plaatsje Ella, dat u bereikt na een rit van ongeveer vier uur. Ella staat bekend om de relaxte sfeer en de vele fenomenale uitzichtpunten in de omgeving, zoals Ella Rock en Little Adam’s Peak, deze laatstgenoemde staat voor morgen op het programma. Het landschap bestaat voornamelijk uit bergen, theeplantages en watervallen. Met name de Ravana Falls is een aanrader. Ook is nabij Ella de – inmiddels beroemde – Nine Arch Bridge te vinden, dat iconische plaatjes oplevert als de trein er overheen dendert. In overleg met uw chauffeur kunt u een aantal van deze hoogtepunten bezoeken.

U verblijft in 98 Acres Resort & Spa - Ella
Inclusief ontbijt
Dag 13

Ella - Yala National Park

Little Adam's Peak

Little Adam's Peak

U begint de dag met een wandeling naar de top van Little Adam’s Peak, een van de mooiste wandelingen van Sri Lanka. Eenmaal op de top wordt u beloond met een fenomenaal uitzicht over groene bergen, watervallen en theeplantages in de valleien. Hierna wordt u naar een van de mooiste nationale parken van Sri Lanka gebracht, namelijk Yala National Park.

U verblijft in Cinnamon Wild Yala - Yala National Park
Inclusief ontbijt
Dag 14

Vrije dag Yala National Park

Olifantenfamilie in Yala National Park

Olifantenfamilie in Yala National Park

Vanochtend maakt u een jeepsafari door Yala National Park, waar u olifanten bewondert bij de rivier en met geluk ook luipaarden ziet luieren op de rotsen. Naast olifanten en luipaarden leven in Yala National Park nog 42 andere zoogdieren en meer dan 200 vogelsoorten, dus genoeg dieren om te spotten! Vanmiddag kunt u genieten van uw fijne hotel nabij het park.

U verblijft in Cinnamon Wild Yala - Yala National Park
Inclusief ontbijt
Dag 15

Yala National Park - Mirissa

Coconut Tee Hill, Mirissa

Coconut Tee Hill, Mirissa

Om uw kansen te vergroten, maakt u vanochtend nogmaals een safari door het park. Hierna is het tijd om uit te checken en richting de paradijselijke stranden van het zuiden van te vertrekken. Hier verblijft u twee nachten, zodat u optimaal kunt genieten van de stranden en gezellige kustplaatsjes.

U verblijft in Lantern Boutique Hotel by Reveal - Mirissa
Inclusief ontbijt
Dag 16

Vrije dag zuidkust

Mirissa Beach

Mirissa Beach

Deze dag staat in het teken van genieten op het strand en de ervaringen van de afgelopen twee weken nog even de revue kunt laten passeren. Mocht u er toch op uit willen gaan, dan raden wij een bezoek aan het Sinharaja Forest Reserve aan, het enige regenwoud van Sri Lanka.

U verblijft in Lantern Boutique Hotel by Reveal - Mirissa
Inclusief ontbijt
Dag 17

Mirissa - Galle

Fort van Galle

Fort van Galle

Neem na een rustig ontbijt vanochtend nog een verfrissende duik in zee voordat u verder reist naar de laatste bestemming van deze reis; het historische havenstadje Galle.

U verblijft in Tamarind Hill - Galle
Inclusief ontbijt
Dag 18

Galle - Colombo - Amsterdam

Begin de dag met een rustig ontbijt en ga vervolgens op uw gemak wandelen door de straatjes van Galle. Mocht u liever nog een middagje op het strand doorbrengen, dan is het nabijgelegen Unawatuna een aanrader! Aan het begin van de avond wordt u naar de luchthaven van Colombo gebracht, waar u rond middernacht incheckt voor uw terugvlucht.

Dag 19

Aankomst Amsterdam

Einde van een fantastische reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Bekijk prijsinformatie
Reisvoorstel aanvragen

Inentingen

Volgens onze laatste informatie heeft u nodig: DTP, hepatitis A en buiktyfus. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen.

Klimaat

Sri Lanka kent het hele jaar door vrij gelijkmatige dagtemperaturen. In het westelijke kustgebied is het overdag bijna altijd 28°C tot 30°C. In het hoger gelegen binnenland (Kandy en vooral Nuwara Eliya) kunt u op dagtemperaturen van rond de 20°C rekenen, terwijl de temperatuur 's nachts rond de 10°C schommelt. In het algemeen zijn de temperaturen wat hoger van maart tot juni en wat lager van november tot januari. Wat de neerslag aangaat is mei tot september de periode van de zuidwestelijke moesson en oktober tot januari die van de noordoostelijke moesson. Dit betekent dat in de zomer de meeste neerslag in het zuidwesten valt en in de winter in het noordoosten. Gewoonlijk betreft dit kortstondige tropische buien die even snel weer ophouden als zij begonnen zijn. Gedurende de zomermaanden is de zee aan de westkust ruw. Ook is er dan veelvuldig een sterke onderstroming. Het is niet verstandig en vaak ook niet toegestaan om dan in zee te zwemmen of andere watersporten te beoefenen (scubaduiken, waterskiën etc.). De beste tijd om de strandgebieden van Zuidwest-Sri Lanka te bezoeken is derhalve de periode van november tot april.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal zes maanden na vertrek uit Sri Lanka geldig is. De kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort.
 
Daarnaast heeft u een visum nodig voor Sri Lanka. U dient het visum af te sluiten voor alle personen die met u meereizen naar Sri Lanka, ook voor uw kinderen. Een visum hoeft niet aangevraagd te worden bij de ambassade van Sri Lanka, tenzij u langer blijft dan 30 dagen. 

Het visum kunt u online vooraf aanvragen. Dit kan via het ETA-systeem (Electronic Travel Authorization) en is mogelijk vanaf 90 dagen voor vertrek. Gaat u naar http://www.eta.gov.lk en klik op de tab ‘Apply’. Houdt u bij uw aanvraag uw paspoort (waarmee op u reis gaat) bij de hand. Op een aanvraag voor een visum via de ETA-website ontvangt u binnen 24 tot 48 uur een antwoord per e-mail. Zodra uw aanvraag per e-mail is bevestigd, is uw visum geregeld. 

Ook dient u voor vertrek online de Arrival Card in te vullen. Dit is een gratis elektronisch toelatingsdocument dat reizigers kunnen invullen tot maximaal 3 dagen vóór de voorgenomen aankomstdatum in Sri Lanka, zodat ze geen tijd en papier op de luchthaven verspillen. Na het aanvragen ontvangt u uw arrival card per e-mail.

Aanvragen kan via de website:
https://eservices.immigration.gov.lk/emb/eEmbarkation/

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 3.999,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Ontspannen vluchten met Emirates vanuit Amsterdam
 • Bijzondere treinreis door regenwouden en langs kliffen
 • Bijzondere en sfeervolle verblijven op toplocaties
 • Begeleiding in een comfortabele auto met privé chauffeur/gids
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals een jeepsafari in Yala National Park
 • Privévervoer van de luchthaven naar uw verblijf bij aankomst
 • Handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Verschillende maaltijden tijdens de reis
 • Een persoonlijk, op maat gemaakt reisboek met uitgebreide beschrijving van uw reisschema
+ +

Vanafprijs

€ 3.999 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.

Reizen met een gerust gevoel

Wilt u weer een mooie reis maken, maar heeft u vragen over hoe dat gaat in deze tijd en wat u van ons kunt verwachten? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer

Daarom een kwaliteitsreis naar Sri Lanka met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Reizen per comfortabele auto met privéchauffeur
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Nuwara Eliya