Rondreis Bangkok en Centraal-Thailand

Het mooiste aan deze regio is dat het ontzettend afwisselend is: naast de huidige hoofdstad Bangkok vindt u in de (directe) omgeving dichtbegroeide wouden, hoge watervallen, grotten, oude tempels, paleizen en historische plaatsen.

Jelmer Bergsma
Reisspecialist Tenzing Travel

Beleef Bangkok en Centraal-Thailand met Tenzing Travel

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Jelmer Bergsma

Reisspecialist Thailand

Reisinformatie Bangkok en Centraal-Thailand

  • Overzicht

Het centrale deel van Thailand staat in het teken van een hoge dosis aan cultuur. U vindt hier de kosmopolitische metropool Bangkok, met in de omgeving een successie van historische hoofdsteden. De steden en historische parken worden omringd door het vlakke platteland, waardoor vele waterwegen voeren. De beroemde Kwai-rivier heeft een boeiend verleden.

Belangrijke plaatsen in Centraal Thailand

Bangkok

In de meeste gevallen zult u in Bangkok uw Thailand rondreis beginnen. U vindt er prachtig versierde tempels en het beroemde Grote Paleis, maar ook kleinere wijkjes waar het lokale leven gewoon zijn gang gaat.

Kanchanaburi

Deze plaats is mooi gelegen in een heuvelachtig, groen landschap op circa 3 uur rijden van Bangkok, aan de Kwai-rivier. Bekend om de beroemde ‘Bridge over the River Kwai’ en de huiveringwekkende geschiedenis die hierbij hoort. Maar er is meer te ontdekken in en om deze plaats.

Ayutthaya

Ayutthaya was ooit een belangrijk Thais koninkrijk, tussen 1350 en 1767. In het Historisch Park, dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat, vindt u historische tempels uit die tijd. Deze kunt u te voet of met de fiets bezichtigen.