Discover Enchanting Thailand

16-daagse privéreis

Stap in een tuktuk en verken de tempels en stoepa’s van Ayutthaya, ontdek Bangkok per fiets, leer een Thaise curry koken bij een lokale familie en bewonder de watervallen van Erawan. Ontspannen doet u op de witte stranden van Khao Lak.


Thailand bruist overal, maar bij The Bridge over the River Kwai werd het even helemaal stil...wat een indrukwekkende plek

- reisspecialist Sandra Molema

Reisfoto's

Wat Benchamabophit (marmeren tempel), Bangkok

Wat Benchamabophit (marmeren tempel), Bangkok

Bridge over the River Kwai

Bridge over the River Kwai

Wat Chai Watthanaram, Ayutthaya

Wat Chai Watthanaram, Ayutthaya

Khao Lak

Khao Lak

Landmark Pagoda in Doi Inthanon National Park, Chiang Mai

Landmark Pagoda in Doi Inthanon National Park, Chiang Mai

Hoogtepunten
 • Ervaar de bedrijvige wereldstad Bangkok
 • Bezoek de indrukwekkende River Kwai
 • Ontdek historisch Ayutthaya vol met prachtige tempels
 • Dompel uzelf onder in het hart van de Thaise cultuur: Chiang Mai
 • Geniet en ontspan van het zonovergoten Khao Lak
+ +

Vanafprijs

€ 3.299 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.
 • Ontspannen rechtstreekse vlucht met KLM vanuit Amsterdam
 • Binnenlandse vlucht, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Bijzondere en sfeervolle verblijven op toplocaties inclusief aangegeven maaltijden
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals een verblijf in een lokale tempel
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Reisvoorstel aanvragen

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Excursies
 • Prijs & info

De natuurlijke schoonheid van Thailand is een van de redenen om het land aan te doen. Watervallen, jungle, meren en stranden, in een relatief korte tijd kunnen al deze landschappelijke elementen elkaar afwisselen. Deze rondreis voert u langs prachtige plekken en een afwisselend landschap, maar doet daarnaast tevens de beroemde hoogtepunten van het land aan. De River Kwai, het bruisende Bangkok, cultureel Chiang Mai en zonovergoten stranden, ze passeren stuk voor stuk de revue. Verder staan er tijdens de reis leuke actieve excursies op het programma, zoals boottochten, fietstochten en een lokale kookworkshop. Ontdek de natuurlijke kant van Thailand!

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.
Dag 1

Vertrek Amsterdam

Het avontuur begint! Vanavond vertrekt u met een directe vlucht van Amsterdam naar Bangkok.

Dag 2

Aankomst Bangkok

Chinatown, Bangkok

Chinatown, Bangkok

Na aankomst op de luchthaven van Bangkok wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht. U kunt vanmiddag deze fascinerende wereldstad alvast op eigen houtje gaan verkennen.

U verblijft in Riva Surya - Bangkok
Inclusief ontbijt

Optionele excursie:

Fietstour door Bangkok - Bangkok

Dag 3

Vrije dag Bangkok

Wat Benjamaborphit Tempel, Bangkok

Wat Benjamaborphit Tempel, Bangkok

Vanochtend gaat u Bangkok op een van de leukste manieren verkennen, namelijk per longtailboot. In de middag staan twee prachtige boeddhistische tempelcomplexen op het programma en het imposante Grand Palace. De dag sluit u af met een unieke diner cruise over de Chao Phraya-rivier, de belangrijkste en grootste rivier van het land die dwars door Bangkok stroomt.

U verblijft in Riva Surya - Bangkok
Inclusief ontbijt

Inbegrepen excursies:

Bezoek boeddhistische tempels - Bangkok

Ervaar het Grand Palace - Bangkok

Dag 4

Bangkok - River Kwai

River Kwai

River Kwai

Vroeg op vandaag, want het is tijd om hectisch Bangkok te verlaten. De eerste stop van vandaag is de beroemde drijvende markt Damnoen Saduak. Hier slentert u rond tussen de drijvende 'kraampjes' vol marktkoopwaar. Aansluitend rijdt u naar Kanchanaburi, waar u de wereldberoemde Bridge over the River Kwai bezoekt en een ritje over de beruchte Dodenspoorlijn maakt. Na de lunch wordt u naar uw hotel aan de Kwai-rivier gebracht.

U verblijft in River Kwai The Floathouse Resort - Kanchanaburi
Inclusief ontbijt
Dag 5

Vrije dag River Kwai

Erawan watervallen in Kanchanaburi

Erawan watervallen in Kanchanaburi

Vanochtend bezoekt u het betoverend mooie Erawan National Park, een waanzinnig natuurparadijs in Kanchanaburi dat bekend staat om zijn fotogenieke watervallen met smaragdgroene poelen. Na op ontdekking in de natuur te zijn geweest gaat u lunchen in het traditionele dorpje Chong Sadao. Naast het samen bereiden van een Thais dessert, ziet u hier ook hoe de inwoners hun fruitplantages beschermen tegen wilde olifanten door innovatief gebruik te maken van bijenboxen.

U verblijft in River Kwai The Floathouse Resort - Kanchanaburi
Inclusief ontbijt
Dag 6

River Kwai - Ayutthaya

Death Railway, River Kwai

Death Railway, River Kwai

Na het ontbijt wordt u per longtailboot naar het een dorpje van de lokale Mon-stam gebracht. Deze stam komt oorspronkelijk uit Myanmar, maar verblijft nu in Thailand. Vanaf het dorpje maakt u een korte wandeling door de groene jungle naar de eeuwenoude Kanrayanimit-tempel. Hier wonen nog steeds monniken die u graag meer vertellen over de omgeving. Vervolgens wandelt u naar een schitterend uitzichtpunt en bezoekt u het lokale WWII Museum. Na de lunch bezoekt u het indrukwekkende Thailand-Burma Railway Centre en de militaire begraafplaats, voordat u vertrekt naar Ayutthaya, ooit de hoofdstad van Thailand.

U verblijft in IuDia Hotel - Ayutthaya
Inclusief ontbijt
Dag 7

Vrije dag Ayutthaya

Wat Mahathat, Ayutthaya

Wat Mahathat, Ayutthaya

U begint de dag met het verkennen van het historische Ayutthaya. Per tuktuk bezoekt u een aantal van de belangrijkste tempels – zoals de Wat Mahathat – en ruïnes in het Ayutthaya Historical Park, dat met recht op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Vervolgens ziet u hoe een lokaal dessert gemaakt wordt, genaamd Roti Sai Mai. Na de lunch in een traditioneel restaurant brengt u een bezoek aan de serene Wat Maheyong, een prachtige tempel die nu gebruikt wordt om te mediteren. Na een middag ter vrije besteding sluit u de dag in culinaire stijl af met een wandeling over de avondmarkt waarbij u ‘boat noodles’ probeert, een typisch gerecht waar Ayutthaya bekend om staat.

U verblijft in IuDia Hotel - Ayutthaya
Inclusief ontbijt
Dag 8

Ayutthaya - Chiang Mai

Wiang Kum Kam Tempel, Chiang Mai

Wiang Kum Kam Tempel, Chiang Mai

Vanochtend verkent u de omgeving van Ayutthaya per boot! De boottocht begint bij de fotogenieke Wat Cherng Tha en over de Menam-rivier vaart u naar het eindpunt, de Wat Chaiwatthanaram. De volgende stop is bij het mooie Bang Pa-In Royal Palace, oftewel het koninklijke zomerpaleis. Hierna wordt u naar de luchthaven van Bangkok gebracht en vanaf hier vliegt u in een ruim uur naar de noordelijke stad Chiang Mai. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht voor de komende drie nachten.

U verblijft in Bodhi Serene Hotel - Chiang Mai
Inclusief ontbijt
Dag 9-10

Vrije dagen Chiang Mai

Fietsen in Chiang Mai

Fietsen in Chiang Mai

Ervaar de vele kleuren van de provincie Chiang Mai tijdens een leuke fietsexcursie door de groene natuur. ’s Middags wordt u naar het noorden van de provincie gereden om de fascinerende Hmong-bergstam te bezoeken. Onderweg maakt u  nog een stop bij de mooie Queen Sirikit Botanic Garden en een kleurrijke orchideeënboerderij. Wij raden aan om de dag af te sluiten met een wandeling over de Night Bazaar. U heeft nog een vrije dag die u geheel naar eigen wens kunt invullen.

U verblijft in Bodhi Serene Hotel - Chiang Mai
Inclusief ontbijt
Dag 11

Chiang Mai - Khao Lak

Khao Lak

Khao Lak

Na een smakelijk ontbijt wordt u met privé-vervoer naar de luchthaven van Chiang Mai gebracht. Het is namelijk tijd om te genieten van die paradijselijke stranden waar Zuid-Thailand zo om bekend staat! Na aankomst in Phuket wordt u naar uw hotel in het tropische Khao Lak gebracht, een van de ongereptere stukjes van Thailand met rustige, parelwitte stranden en een kristalheldere zee vol tropische vissen. Direct grenzend aan Khao Lak liggen de dichte jungle en verlaten strandjes van Khao Lak National Park.

U verblijft in Haadson Resort - Khao Lak
Inclusief ontbijt
Dag 12-14

Vrije dagen Khao Lak

Khao Lak

Khao Lak

Dagen die volledig in het teken staan van genieten van dit wonderschone paradijs. Geniet op de witte zandstranden en in het glasheldere water, verken de kleurrijke onderwaterwereld tijdens een duik- of snorkelexcursie of verken de jungle en verlaten strandjes van Khao Lak National Park.

U verblijft in Haadson Resort - Khao Lak
Inclusief ontbijt
Dag 15

Khao Lak - Phuket - Amsterdam

De laatste dag in Thailand is – helaas – alweer aangebroken. Geniet vanochtend nog van de mooie stranden of neem een duik in het zwembad voordat u naar de luchthaven van Phuket wordt gebracht in de loop van de middag.

Dag 16

Aankomst Amsterdam

Einde van een prachtige rondreis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Bekijk prijsinformatie
Reisvoorstel aanvragen

Inentingen

Volgens onze laatste informatie heeft u nodig: DTP en Hepatitis A
Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen.

Klimaat

Thailand heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 28 graden. De regenperiode is van juni tot en met oktober. Maakt u zich echter geen zorgen: regenseizoen betekent een flinke bui in de middag, waarna het normaal gesproken weer zonnig wordt. De temperatuur is het hoogst van maart tot en met juni.

Reisdocumenten

U dient in bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal zes maanden na vertrek uit Thailand geldig is. Indien u langer dan 30 dagen in Thailand verblijft, dient u tevens in het bezit te zijn van een visum. In het vliegtuig ontvangt u een douaneformulier dat u voor aankomst dient in te vullen.

Tijdsverschil

In Thailand is het in de zomer 5 uur – en in de winter 6 uur – later dan in Nederland/België.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 3.299,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Ontspannen rechtstreekse vlucht met KLM vanuit Amsterdam
 • Binnenlandse vlucht, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Bijzondere en sfeervolle verblijven op toplocaties inclusief aangegeven maaltijden
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals een verblijf in een lokale tempel
 • Rondreis door Thailand met ervaren Engelstalige gids/chauffeur
 • Een persoonlijk, op maat gemaakt reisboek met uitgebreide beschrijving van uw reisschema

Bijzonderheden

 • Het programma is onder voorbehoud van de weersomstandigheden en (lokale) feestdagen
 • Bij het bezoeken van de diverse tempels dient u gepaste kleding te dragen
 • De fietsexcursie in Bangkok op is in internationaal gezelschap.
+ +

Vanafprijs

€ 3.299 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.

Reizen met een gerust gevoel

Wilt u weer een mooie reis maken, maar heeft u vragen over hoe dat gaat in deze tijd en wat u van ons kunt verwachten? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer

Daarom een rondreis naar Thailand met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Reizen per comfortabele auto met privéchauffeur
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Ayutthaya

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.