• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Hanoi

Begint uw vakantie in het noorden van Vietnam, dan vliegt u naar de hoofdstad van Vietnam, Hanoi. Deze stad heeft haar aangename, provinciale karakter weten te bewaren.
Jelmer Bergsma
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd

Bijzondere excursies

Tips om uw reis naar Hanoi compleet te maken.

Stadsrondrit Hanoi

Tijdens deze stadsrondrit bezoekt u onder meer het mausoleum en het woonhuis van de beroemdste vrijheidsstrijder van de 20e eeuw, Ho Chi Minh. Daarna gaat u naar de Éénzuilige-pagode en de Literatuur-tempel. Na de lunch bezoekt u in de middag de Ngoc Son-tempel in het Hoan Kiem-meer. Ook woont u een waterpoppenshow bij, een unieke traditionele Vietnamese kunstvorm. Hierbij staan de artiesten tot hun middel in het water en bedienen de poppen, zodat de poppen boven het water bewegen, dansen en lachen.
N.B. Het mausoleum is gesloten op maandag, vrijdag en in oktober en november.

Indicatieprijs 123,- p.p. | Meer info >

Hanoi City & Streetfood Tour

Een stadsrondrit vol variatie en hoogtepunten! U bezoekt onder meer het mausoleum en het huis van Ho Chi Minh, de fotogenieke One-Pillar Pagoda en de Quan Thanh Temple. In de middag staan onder andere de Literatuurtempel, een ritje per cylco en een bezoek aan de Ngoc Son-tempel in het Hoan Kiem-meer op het programma. Ook bezoekt u een typische waterpoppenshow. U eindigt de dag met een zoektocht naar het lekkerste streetfood van de stad. Van noedelsoep en dumplings tot Vietnamees stokbrood en gedroogd fruit. Smullen!

N.B. Het mausoleum van Ho Chi Minh is gesloten op maandag, vrijdag en in oktober en november).

Hanoi Wartime Immersion

Wilt u meer leren over de geschiedenis van de verschillende oorlogen in Vietnam, dan is deze excursie iets voor u! Met een ervaren gids gaat u in en in de omgeving van Hanoi op zoek naar historische overblijfselen en gebouwen. Allereerst bezoekt u het Vietnamees Militair Museum, waar u goed idee krijgt over de verschillende oorlogen waarbij Vietnam betrokken was. Vervolgens staat de Hanoi Citadel op het programma. Vlakbij is een recentelijk geopende bunker, die tijdens de Amerikaanse oorlog gebruikt werd dor de militaire leiders. Dan rijdt u naar het dorpje Ngoc Ha Village, waar u midden ineen meer nog steeds het wrak ziet van een B-52 bommenwerper. Tijd voor een nostalgische lunch bij een lokaal restaurant, waarna u geniet van een kopje Vietnamese koffie in een blokhuis uit de Franse tijd terwijl u uitkijkt over het Westelijk Meer. 's Middags ziet u bij het B-52 Museum beelden van het Amerikaanse bombardement in 1972. De laatste stop van de dag is Maison Centrale, ook 'Hanoi Hilton genoemd, de beruchte gevangenis waar de Amerikaanse piloten tijdens de oorlog werden gevangengezet.
N.B. De lunch bestaat uit een lokale maaltijd bij Cua Hang An Uong Mau Dich so 37, waar u in de stijl van Hanoi's subsidieperiode gerechten bestelt volgens een vouchersysteem. U wordt omringd door nostalgische spullen uit de naoorlogse periode (1975-1986) en geniet van een combinatie van populaire Vietnamese gerechten en typische gerechten van producten die tijdens de oorlog voorradig waren.

Indicatieprijs 97,- p.p. | Meer info >

Op zoek naar andere excursiemogelijkheden? Vraag het ons, wij adviseren u graag.
Reisinformatie Hanoi

Begint uw vakantie in het noorden van Vietnam, dan vliegt u naar de hoofdstad van Vietnam, Hanoi. Deze stad heeft haar aangename, provinciale karakter weten te bewaren.

Bezienswaardigheden van Hanoi

Hanoi is opgesplitst in twee delen: de oude, levendige binnenstad en het nieuwere deel met goed bewaarde herenhuizen.

Bezienswaardigheden in de oude binnenstad van Hanoi

• Veel traditionele handwerklieden
• Winkels-van-sinkel
• Mausoleum van Ho Chi Minh
• Het huis van Ho Chi Minh
• Ngoc Son tempel
• Kim Liem-pagode

Bezienswaardigheden in het nieuwere deel van Hanoi

Het nieuwere deel van Hanoi is door de voormalig Franse koloniale machthebbers veel ruimer opgezet. Hier vindt u:
• Veel door bomen omzoomde boulevards
• Goed bewaard gebleven herenhuizen en villa's
• Diverse meren en parken

Baai van Halong

Hanoi is eveneens een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de Baai van Halong. deze schitterende baai die niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat, is een absolute 'must see' tijdens uw vakantie in Vietnam.

In de baai vindt u duizenden kalkstenen rotsen en eilanden, mooie grotten die u kunt bezoeken en waar u natuurlijk een frisse duik kunt maken.

Een echte aanrader is om met een prachtige traditionele 'junk' (oude vissersboot) door de baai te varen.

Hotels Hanoi

Wij bieden diverse hotels aan voor een onvergetelijk verblijf in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam.
Bekijk ons aanbod hotels in Hanoi >
Komt u er niet uit of heeft u verdere vragen over uw rondreis Vietnam? Neemt u dan gerust contact met ons op.Reisblog Vietnam

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Vietnam met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me