• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Seoul

De gezellige markten, de bruisende uitgaansdistricten en de fantastische winkelmogelijkheden, zowel boven als onder straatniveau, maken van Seoul net zo'n wereldstad als New York. Misschien nog wel meer! Ervaar en ontdek en wordt ook enthousiast, net als wij!
Jelmer Bergsma
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerdReisinformatie Seoul

Seoul is al ruim 600 jaar de hoofdstad van Korea, al vanaf de Joseon-dynastie (1392-1910). In die periode heette de stad ‘Hanyang’, maar na de bevrijding van Japan in 1945 werd de naam van de hoofdstad van de nieuw opgerichte Republiek van Korea veranderd naar Seoul. Het is een levendige wereldstad, waar het leven 24 uur per dag doorgaat. De Hangang-rivier, die dwars door het hart van de stad loopt, scheidt het cultuur-historische noordelijke deel van het zakelijke zuiden (Gangnam) van de stad. Seoul heeft een zeer uitgebreid metronetwerk, waarmee u zich eenvoudig en snel door de stad kunt verplaatsen.


Bezienswaardigheden Seoul


De winkel- en cultuurwijken zijn redelijk compact, waardoor u tijdens een stadswandeling de belangrijkste bezienswaardigheden kunt bezoeken. Het opvallendste bouwwerk is het Gyeongbokgung-paleis, waarvan de toegangspoort boven het straatbeeld uittorent.
Hier vlakbij vindt u het Chweonggyecheon-kanaal, waar u eigenlijk zowel overdag als ’s avonds een wandeling langs moet maken. Vanaf 19.00 uur kunt u hier elk half uur genieten van een korte lasershow, waarna u zich op enkele minuten lopen van talloze restaurants en bars bevindt.
Als u van musea houdt, dan is het Nationaal Museum echt een aanrader, met een fantastische kunstcollectie en een interessante presentatie van de geschiedenis van het land. U leert hier ook veel over de politieke situatie met Noord-Korea. De zwaar bewaakte grens is vlakbij de hoofdstad, waardoor een bezoek hieraan vrijwel altijd tijdens een rondreis is inbegrepen.Reisblog Zuid-Korea

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Zuid-Korea met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me