The Natural Wonders of Iceland

8-daagse autorondreis

Staat IJsland op uw bucketlist? Ontdek Reykjavik per fiets, vaar tussen de ijsschotsen, speur naar walvissen, bezoek de indrukwekkende geisers in de Golden Circle en fotografeer de zwarte lavastranden van Vík. Onvergetelijk!


Bezoek de waterval Skogafoss! U kunt de waterval van dichtbij én vanaf boven aanschouwen. Met enig geluk als de zon doorbreekt, verschijnt er een prachtige regenboog

- reisspecialist Rianne van Egmond

Reisfoto's

Waterval Vik

Waterval Vik

Jökulsárlón

Jökulsárlón

Geiser langs de Golden Circle

Geiser langs de Golden Circle

Reynisfjara Beach

Reynisfjara Beach

Vatnajökull National Park

Vatnajökull National Park

Hoogtepunten
 • Ontdek Reykjavik per fiets
 • Vaar over het Fjallsárlón ijsschotsenmeer
 • Ervaar het watergeweld van de vele watervallen
 • Speur naar walvissen per bootexcursie
 • Fotografeer de lavastranden bij Vík
 • Bezoek de geisers in de Golden Circle
+ +

Vanafprijs

€ 2.499 p.p.
 • Ontspannen en rechtstreekse vlucht met Icelandair vanuit Amsterdam
 • Bijzondere en sfeervolle verblijven op toplocaties
 • Comfortabele, middenklasse huurauto (all-inclusive)
 • Fly over Iceland simulatie voor kennismaking met het land
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Reisvoorstel aanvragen

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Excursies
 • Prijs & info

Tijdens deze korte rondreis verkent u per huurauto de meest spectaculaire hoogtepunten van Zuid-IJsland. De reis begint met een verblijf in het kleine, maar levendige Reykjavik. Vervolgens staat de bekende Golden Circle op het programma. De adembenemende natuur bestaat hier uit geisers, ruige watervallen en diepe kloven. De volgende bestemming is de zuidkust van IJsland met de gitzwarte stranden van Reynisfjara, imposante gletsjers en het schitterende Vatnajökull National Park met geweldige watervallen. Dit is een omgeving die zich uitstekend leent voor wandelingen. U sluit deze rondreis weer af in het zuiden van IJsland, waar fascinerende lavalandschappen overlopen in zee en waar warmwaterbronnen te vinden zijn. Een gevarieerde reis die u een goede indruk van het ongerepte IJsland geeft. U slaapt tijdens deze reis in comfortabele accommodaties.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.
Dag 1

Amsterdam - Reykjavik

Bergen bij Reykjavik

Bergen bij Reykjavik

Na aankomst op de luchthaven van Reykjavik neemt u direct de huurauto in ontvangst. Vervolgens rijdt u naar Reykjavik om daar de eerste twee nachten van uw rondreis door IJsland te verblijven. Houd rekening met ongeveer een uur reistijd van de luchthaven naar het centrum van Reykjavik.

U verblijft in Storm Hotel - Reykjavik
Inclusief ontbijt
Dag 2

Vrije dagen Reykjavik

Blue Lagoon in Reykjavik

Blue Lagoon in Reykjavik

De hoofdstad van IJsland mag dan wel niet groot zijn, er is ontzettend veel te ondernemen. Vanuit de haven vertrekken de boten op zoek naar de vele walvissen, maar ook in de stad zijn verschillende warmwaterbronnen te vinden. Leuk is een fietstocht door de stad en geniet ook vooral van de vele culinaire hoogstandjes die Reykjavik rijk is. Het is echt de enige stad van betekenis op IJsland, waardoor er hier extra genoten kan worden van goede restaurants.

U verblijft in Storm Hotel - Reykjavik
Inclusief ontbijt
Dag 3

Reykjavik - Laugarvatn (Golden Circle)

Golden Circle waterval

Golden Circle waterval

Het is tijd om Reykjavik te verlaten en naar Laugarvatn te rijden, de volgende bestemming van uw rondreis door IJsland. Laugarvatn is onderdeel van de beroemde Golden Circle en de reisafstand is vandaag relatief kort. Geniet onderweg van de uitgestrekte landschappen, die u soms het gevoel geven dat u alleen op de wereld bent.
 

U verblijft in Efsti Dalur - Golden Circle
Inclusief ontbijt
Dag 4

Laugarvatn (Golden Circle) – Vík

Landschap van Vik

Landschap van Vik

Omdat de rit van vandaag wat langer is, raden wij u aan vroeg te vertrekken. De reis vervolgt zich via ringweg 1 en kent als eindbestemming het dorpje Hof. U rijdt via de zuidkust richting het oosten van IJsland. Het is een mooie route en onderweg kunt u bij een aantal bezienswaardigheden stoppen. Voor de lunch kunt u terecht in het dorpje Vík.

U verblijft in Dyrholaey Hotel - Vik
Inclusief ontbijt
Dag 5

Vík – Hof

Huizen in Hof

Huizen in Hof

De rit van vandaag neemt u mee langs de grillige, maar o zo mooie westkust van IJsland. Wederom is er onderweg veel natuurschoon om te bewonderen. Wat dacht u van de prachtige Svartifoss-waterval, de vele gletsjers en de vergezichten naar de vulkanen in het binnenland?

U verblijft in Fosshotel Nupar - Hof
Inclusief ontbijt
Dag 6

Vrije dagen Hof

Waterval van Skogafoss

Waterval van Skogafoss

U heeft vandaag een dag ter vrije besteding om het Vatnaköjull National Park te verkennen. Hier vindt u vele gletsjers, maar ook het schitterende ijsmeer Jökulsárlón. Hier is het mogelijk een boottocht te maken langs de ijsschotsen. Maak daarnaast een wandeling op Diamond beach. Een zwart lavastrand met indrukwekkende ijsschotsen!

U verblijft in Fosshotel Nupar - Hof
Inclusief ontbijt

Inbegrepen excursie:

Boottour op het Fjallsárlón meer - Hof/Höfn

Dag 7

Hof – Reykjanes

Rotsen bij Reykjanes

Rotsen bij Reykjanes

Vandaag rijdt u via ringweg 1 weer terug langs de oost- en zuidkust. Reykjanes is de laatste bestemming van uw mooie rondreis. Vertrek vandaag vroeg, want het is een wat langere rit en er is nog genoeg moois om te ontdekken bij Reykjanes.

U verblijft in Berg Hotel - Reykjanes
Inclusief ontbijt
Dag 8

Reykjavik - Amsterdam

Vandaag rijdt u terug naar de luchthaven van Reykjavik. Na deze korte rit levert u uw huurauto hier weer in. Hierna maakt u zich klaar voor de terugvlucht naar Amsterdam.

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Bekijk prijsinformatie
Reisvoorstel aanvragen

Tijdsverschil

In IJsland is het tijdens onze zomertijd twee uur, en tijdens onze wintertijd één uur, vroeger dan in Nederland en België.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services (klik hier). Of neem een kijkje op de website van de ANVR (klik hier), waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

De officiële taal van IJsland is het IJslands.

Geldzaken

De munteenheid is de IJslandse kroon (ISK). De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl. Bankpassen en creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart dat nog minimaal drie maanden na vertrek vanuit IJsland geldig is. Voor een bezoek aan IJsland (van minder dan 90 dagen) heeft u geen visum nodig.

Indien u na uw bezoek aan IJsland doorreist naar Amerika zijn er afwijkende regels van toepassing. U dient dan in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is een dag na vertrek vanuit Amerika. Indien u langer dan 90 dagen in Amerika verblijft, dient u tevens in het bezit te zijn van een visum. Voor vertrek dient u toestemming aan te vragen voor het visumvrij reizen naar of via Amerika. Deze ESTA-aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond. De toestemming is geldig voor meervoudige toegang tot Amerika voor een periode van twee jaar. Hiervoor dient ,- per persoon te worden betaald.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste documenten.

Klimaat

Het klimaat in IJsland is milder dan door velen wordt gedacht. De beste reisperiode is van juni tot en met augustus. De dagen zijn lang, waarbij de zon in juni vrijwel niet onder gaat. Ook liggen de temperaturen in deze periode het hoogst. De dagtemperaturen liggen gemiddeld tussen de 10°C en 15°C. In de winterperiode wordt het vrijwel niet licht en liggen de temperaturen, afhankelijk van de regio, rond of onder het vriespunt. Dit is wel de beste periode om het noorderlicht te aanschouwen.

Hoogseizoen

Juli/augustus is het hoogseizoen in IJsland. Vanwege de kleinschaligheid van de hotels zijn veel hotels dan ook snel volgeboekt. Mocht u deze reis willen maken in deze maanden, dan raden we u aan om zeer vroeg te boeken.

Levensstandaard

In IJsland liggen de kosten hoger dan in Nederland/België. De levensstandaard in IJsland is ontzettend hoog, maar ook doordat het land afgelegen is en alles ingevoerd moet worden, zijn de kosten hoger. Met name alcohol, sigaretten en restaurants zijn beduidend duurder dan u gewend bent.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 2.499,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Ontspannen en rechtstreekse vlucht met Icelandair vanuit Amsterdam
 • Bijzondere en sfeervolle verblijven op toplocaties
 • Comfortabele, middenklasse huurauto (all-inclusive)
 • Fly over Iceland simulatie voor kennismaking met het land
 • Zodiac tour op het Fjallsarlon ijsbergenmeer
 • Handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Verschillende maaltijden tijdens de reis
 • Een persoonlijk, op maat gemaakt reisboek met uitgebreide beschrijving van uw reisschema
+ +

Vanafprijs

€ 2.499 p.p.

Reizen met een gerust gevoel

Wilt u weer een mooie reis maken, maar heeft u vragen over hoe dat gaat in deze tijd en wat u van ons kunt verwachten? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer

Daarom een kwaliteitsreis naar IJsland met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Comfortabele huurauto (all inclusive)
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Stakkholtsgjá Canyon

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.