Reizen Spitsbergen

Een reis naar Spitsbergen is een reis die u nooit meer zult vergeten. Ieder moment dat u hier doorbrengt is uniek en bijzonder. Van het bewonderen van ijsberen in hun natuurlijke habitat tot aan het wakker worden met uitzicht op glinsterende gletsjers. Sneeuwscootersfari’s, huskytochten, het noorderlicht spotten, door ijsgrotten wandelen… Dit winterse sprookje is er niet alleen één om op uw bucketlist te zetten, maar ook om er daadwerkelijk vanaf te strepen!

Bart Pomp
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een rondreis Spitsbergen met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Privévervoer tussen luchthaven en verblijf
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Huskytocht op Spitsbergen

Onze bestemmingen voor een rondreis op Spitsbergen

Spitsbergen bestaat uit drie grote en tachtig kleine eilanden en is gelegen in de Noordelijke IJszee, circa 500 km ten noorden van Noorwegen. Door de noordelijke ligging komen hier veel pooldieren voor, zoals ijsberen, poolvossen, zeehonden, walvissen en rendieren. De noordelijke ligging en de poolnachten zorgen er ook voor dat u hier een grote kans heeft om het prachtige noorderlicht te bewonderen.

Sfeerimpressie: Spitsbergen

IJsbeer op Spitsbergen

IJsbeer op Spitsbergen

Sneeuwscootersafari in het oosten van Spitsbergen

Sneeuwscootersafari in het oosten van Spitsbergen

Noorderlicht op Spitsbergen

Noorderlicht op Spitsbergen

Spitsbergen

Spitsbergen

Met de sneeuwscooter bij een ijsmeer op Spitsbergen

Met de sneeuwscooter bij een ijsmeer op Spitsbergen

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk alle reviews op Trustpilot en Google

Reisinformatie Spitsbergen

  • Over onze reizen
  • FAQ

De basis van een op maat gemaakt rondreis door Spitsbergen

Heeft u al helemaal zin gekregen in een bijzondere rondreis door Spitsbergen? Onze ervaren reisspecialist staat klaar om uw droomreis te realiseren. We personaliseren de reis tot in de puntjes, met aandacht voor al uw wensen. Bekijk onze pagina met ons uitgebreide aanbod rondreizen door Europa. Om onze kwaliteit te kunnen waarborgen hebben we daarbij ook een aantal pijlers die we aanhouden:

Unieke belevingen inbegrepen

Bij Tenzing Travel zijn unieke belevingen inbegrepen om uw rondreis naar Spitsbergen onvergetelijk te maken. U kunt denken aan een spannende huskytocht door de adembenemende Arctische landschappen of een boottocht langs imposante gletsjers en ijsschotsen. Deze bijzondere ervaringen worden zorgvuldig geselecteerd om u de authentieke schoonheid van Spitsbergen te laten ontdekken.

Verblijven die een ervaring op zich zijn

Tenzing Travel biedt verblijven die een ervaring op zich zijn tijdens uw reis naar Spitsbergen. Elk verblijf is zorgvuldig gekozen om u de ultieme Arctische sfeer te laten ervaren. Het comfort en de bijzondere locaties van deze accommodaties dragen bij aan een onvergetelijk verblijf.

Overnacht op A-locaties

U overnacht op A-locaties dankzij Tenzing Travel, waarbij u zich in het hart van de actie bevindt tijdens uw rondreis door Spitsbergen. De accommodaties zijn strategisch gelegen, waardoor u gemakkelijk toegang heeft tot de hoogtepunten van het eiland. Of het nu om de levendige Longyearbyen gaat of om afgelegen gebieden vol wildlife, u bevindt zich altijd op de juiste plek!

Privévervoer tussen luchthaven en verblijf

Bij Tenzing Travel wordt uw comfort en gemak gegarandeerd door het privévervoer tussen de luchthaven en uw verblijf op Spitsbergen. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw accommodatie gebracht, zodat u zonder zorgen aan uw reis kunt beginnen. Dit stelt u in staat om direct te genieten van de adembenemende omgeving zonder u druk te maken over het regelen van vervoer.

Ideaal reistempo voor een optimale ervaring

Het reistempo van de rondreis naar Spitsbergen wordt zorgvuldig afgestemd op een optimale ervaring door Tenzing Travel. Er is voldoende tijd ingepland om de hoogtepunten te verkennen en te genieten van de natuurlijke pracht van het eiland. Geen gehaast, maar de mogelijkheid om rustig te genieten van alle wonderen die Spitsbergen te bieden heeft.

Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld

Bij Tenzing Travel wordt u volledig verzorgd op reis naar Spitsbergen, van A tot Z is alles geregeld. U hoeft alleen maar te genieten en u onder te dompelen in de magie van dit Arctische paradijs. Van de reisplanning, accommodaties, activiteiten tot het vervoer, het team van Tenzing Travel zorgt ervoor dat u een zorgeloze en onvergetelijke ervaring beleeft tijdens uw rondreis door Spitsbergen.

Veelgestelde vragen

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Spitsbergen?

Er is geen tijdsverschil met Nederland, België en Spitsbergen.

Welke gezondheidsmaatregelen moet ik nemen wanneer ik naar Spitsbergen ga?

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services.

Welke taal wordt er gesproken in Spitsbergen?

In Spitsbergen is de officiële taal Noors en in sommige delen spreken ze Russisch.

Wat is de munteenheid op Spitsbergen?

De munteenheid in Spitsbergen is de Noorse kroon (NOK). Voor de actuele wisselkoers verwijzen wij u graag naar www.valuta.nl.

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor mijn rondreis door Spitsbergen?

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. Voor een bezoek aan Spitsbergen heeft u geen visum nodig.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste documenten.

Welk klimaat heeft Spitsbergen?

Spitsbergen heeft een poolklimaat met koude winters en koele zomers. Maar de archipel profiteert (net als Noorwegen) van de warme Golfstroom. Hierdoor zijn de wateren rondom de eilanden het grootste deel van het jaar ijsvrij en bevaarbaar.