Discover Norway’s Nature by Train

9-daagse treinreis

Ontdek Noorwegen per trein! Watervallen, fjorden en berggebieden passeren de revue en als kers op de taart rijdt u het wereldberoemde stuk over de Flamsbana, van Myrdal naar Flåm. Bent u klaar voor deze adembenemende reiservaring?


Doe mee met de locals: wandel rondom het Songsvann-meer, net buiten het centrum van Oslo en middenin de natuur

- reisspecialist Chantal Pieterse

Reisfoto's

Naeroyfjord

Naeroyfjord

Uitzicht over Flam

Uitzicht over Flam

Bergen

Bergen

Bergen in Flam

Bergen in Flam

Oslo

Oslo

In de spotlights

Een panoramische treinrit door het fjordenlandschap

De mooiste treinrit van de wereld? Die is in Noorwegen. Stap aan boord van de Flam Railway en geniet van het uitzicht op de bergen, vallei en watervallen. Kronkelend door de bergen rijdt de trein naar bergstation Myrdal. Onderweg volgen prachtige panorama's en maakt u een stop bij de Kjosfossen waterval.

Romantisch overnachten in Voss

Het Fleischer’s hotel biedt u een romantisch verblijf in het centrum van Voss. U proeft de historische, klassieke en elegante sfeer door het hele hotel. Het restaurant hang vol met prachtige kroonluchters en ook de kamers zijn voorzien van een sfeervolle inrichting. Iedere kamer is uniek ingericht met een specifiek thema. Ook aan voorzieningen ontbreekt het niet in het hotel. Zo kunt u een duik nemen in het zwembad, of volledig tot rust komen in de jacuzzi en sauna.

Hoogtepunten
 • Milieuvriendelijke reis per trein, boot en bus
 • Onderdompeling in het dagelijkse leven van de Noren
 • Comfortabele verblijven op A locaties
 • Route met de wereldberoemde Flamsbana trein
 • Combinatie van stad, natuur en avontuur
+ +

Vanafprijs

€ 2.999 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.
 • Ontspannen en rechtstreekse vlucht met KLM vanuit Amsterdam
 • Bijzondere en sfeervolle verblijven op toplocaties
 • Treintickets van Oslo - Myrdal - Flåm
 • Privévervoer Flåm - Voss & Voss - Bergen
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Reisvoorstel aanvragen

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Deze reis neemt u mee door de schitterende natuur van Noorwegen. Nadat u de gezellige stad Oslo heeft ontdekt stapt u in de trein en wordt u betoverd door de onherbergzame natuurgebieden die enkel per trein te bewonderen zijn. Watervallen, fjorden en berggebieden passeren de revue en als kers op de taart rijdt u het wereldberoemde stuk over de Flamsbana, van Myrdal naar Flåm. De omgeving hier zal uw adem doen wegnemen! In Flåm stapt u aan boord van de ferry om over het schilderachtige Naeroyfjord uw reis voort te zetten. Houd uw camera gereed en vergeet vooral niet te genieten, niet voor niets staat dit indrukwekkende fjord op de UNESCO Werelderfgoedlijst. U sluit de reis af in sfeervol Bergen.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.
Dag 1

Amsterdam - Oslo

Oslo

Oslo

Na een korte vlucht komt u aan op de luchthaven van Oslo. Hier staat onze transfer u op te wachten om u naar onderstaand hotel te brengen.

U verblijft in Amerikalinjen - Oslo
Inclusief ontbijt
Dag 2

Vrije dag Oslo

Oslo

Oslo

U heeft vandaag een volledige dag om Oslo te ontdekken. Ga eilandhoppen in het Oslofjord of breng een bezoek aan de prachtige beeldentuin van Oslo. Om de dag gezellig af te sluiten bezoekt u Aker Brygge, waar u heerlijk op het terras aanschuift voor een hapje en drankje.

U verblijft in Amerikalinjen - Oslo
Inclusief ontbijt
Dag 3

Oslo – Myrdal - Flåm

Bergen in Flam

Bergen in Flam

Vandaag laat u de stad achter u en maakt u kennis met het ruige landschap van Noorwegen. U vertrekt vanaf het Oslo Sentralstasjon en reist naar Myrdal, waar u overstapt op de trein naar Flåm. Het eerste gedeelte van uw tocht (naar Myrdal) duurt zo’n 5 uur en is al prachtig. Naarmate de tocht vordert, wordt de natuur steeds ruiger, de bergen hoger en de dalen smaller. In Myrdal stapt u over op de welbekende Flamsbana. Als u denkt dat de landschappen niet mooier kunnen, dan zal deze route het tegendeel bewijzen!

U verblijft in Flamsbrygga Hotel - Flåm
Inclusief ontbijt
Dag 4

Vrije dagen Flåm

Uitzicht fjord in Flam

Uitzicht fjord in Flam

U wordt vandaag wakker in het schilderachtige Flåm. Om de omgeving op een andere manier te ervaren raden wij u aan om in een kano of boot te stappen. Op deze manier kunt u de verscheidenheid van het Noorse natuurschoon goed zien. Blijft u liever aan wal? Dan is het leuk om een excursie te boeken naar het schitterende uitzichtpunt Stegastein of een van de kleine dorpjes aan het Aurlandsfjord te bezoeken.

U verblijft in Flamsbrygga Hotel - Flåm
Inclusief ontbijt
Dag 5

Flåm – Gudvangen - Voss

Meer bij Voss

Meer bij Voss

U gaat richting de ferry en vaart voor de laatste keer door het Aurlansfjord en het Naeroyfjord. Na een prachtige overtocht meert u aan in Gudvangen en hier wordt u met privévervoer naar het hotel gebracht. Eenmaal in Voss aangekomen raden wij u aan om met de gondel naar de top van de Hangurstoppen te gaan voor een prachtig uitzicht over de omgeving.

U verblijft in Fleischer's Hotel - Voss
Inclusief ontbijt
Dag 6

Voss - Bergen

Bergen

Bergen

Het laatste traject van uw reis is aangebroken. Per privévervoer wordt u vanuit Voss richting Bergen gebracht, gelegen aan de westkust van Noorwegen.

U verblijft in Bergen Børs Hotel - Bergen
Inclusief ontbijt
Dag 7-8

Vrije dagen Bergen

Bergen fjord

Bergen fjord

U heeft een volledige dag om van het sfeervolle centrum van Bergen te genieten. Voor velen is Bergen de mooiste stad van Noorwegen en er valt dan ook veel te doen en te zien in de stad zelf en in de nabijgelegen natuur. Wij hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

U verblijft in Bergen Børs Hotel - Bergen
Inclusief ontbijt
Dag 9

Bergen – Amsterdam

Vandaag wordt u bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Bergen gebracht. Hier maakt u zich gereed voor de terugvlucht naar Amsterdam.

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Bekijk prijsinformatie
Reisvoorstel aanvragen

Tijdsverschil

Er is in Noorwegen geen tijdsverschil met Nederland en België.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services (klik hier). Of neem een kijkje op de website van de ANVR (klik hier), waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

In Noorwegen is de officiële taal Noors.

Geldzaken

De munteenheid in Noorwegen is de Noorse kroon (NOK). Voor de actuele wisselkoers verwijzen wij u graag naar www.valuta.nl.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. Voor een bezoek aan Noorwegen heeft u geen visum nodig.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste documenten.

Klimaat

Over het algemeen heeft Noorwegen een mild klimaat. Dankzij de warme Golfstroom is het niet al te koud aan de westkust. In het binnenland kent men een gematigd landklimaat waarbij het weer veranderlijker is en de winters kouder en besneeuwd. In het zuiden van Noorwegen ervaart men aan de kust een gematigd zeeklimaat, dit betekent naar verhouding milde winters en zomers met relatief warm zeewater.

Vragen en antwoorden over het noorderlicht

We krijgen veel vragen over het spotten van het noorderlicht tijdens een winterreis. Wij bieden onze reis op een manier aan, waardoor u de beste kansen heeft om het noorderlicht te spotten. Uiteraard zijn er ook verschillende zaken die u zelf kunt doen om het spotten of het fotograferen ervan zo goed mogelijk te laten verlopen. Hieronder hebben we de meest voorkomende vragen samengesteld en deze voor u beantwoord:

Waar kunnen we het noorderlicht spotten?
Het noorderlicht is het beste te aanschouwen rond of ten noorden van de Poolcirkel. Dit betekent dat er mogelijkheden zijn in IJsland, Noord-Noorwegen, Zweeds Lapland en Fins Lapland om het noorderlicht te spotten. Het is belangrijk dat er zo min mogelijk lichtvervuiling aanwezig is en hier lenen deze bestemmingen heel erg goed voor.

Welke periode is het beste om het noorderlicht te gaan spotten?
De beste periode om het noorderlicht te kunnen zien is tussen september en april. Het is belangrijk dat het in de avond goed donker wordt, waardoor de tijdstippen per seizoen kunnen verschillen. In december en januari is het mogelijk om al aan het einde van de middag het noorderlicht te zien, terwijl dit in september en april veel later op de avond zal zijn. Gemiddeld gezien is het Noorderlicht op zijn mooist tussen 22.00 en 23.00 uur. 

Maakt het voor het noorderlicht uit of ik verblijf in een dorp of in de wildernis?
Ja. Om het noorderlicht goed te kunnen spotten is het belangrijk dat er zo min mogelijk lichtvervuiling aanwezig is. Indien je verblijft in de wildernis zal dit vrijwel nihil zijn of zijn er mogelijkheden een stukje te wandelen voor er eigenlijk geen lichtvervuiling te zien is. Hierdoor is het Noorderlicht feller te zien. In de (wintersport)dorpen is uiteraard lichtvervuiling van de hotels, straatverlichting, auto's, skipistes etc. Dit betekent dat het noorderlicht hier nog steeds goed gezien kan worden, maar net iets minder mooi. Uiteraard is het vanaf beide locaties aan te raden om verschillende avondexcursies in te plannen met een gids, waardoor je alsnog echt de wildernis in gaat en de kansen op het noorderlicht worden vergroot. 

Wat kan ik zelf doen om mijn kansen te vergroten?
– Des te langer op reis des te groter de kans
Hiervoor zijn een aantal mogelijkheden. Gemiddeld laat het noorderlicht zich 1x per 5 dagen zien in het noorden van Scandinavië. Uiteraard geen enkele garantie, maar des te langer je op reis gaat des te groter de kans om het noorderlicht te spotten.
– Maak een avondexcursie met een ervaren gids
Daarnaast zijn er veel excursiemogelijkheden in de avond, waaronder ook de mogelijkheid om met een chauffeur opzoek te gaan naar het noorderlicht. In veel gevallen betekent dit dat jullie met een busje op pad gaan en soms tot wel 100 kilometer van de huidige locatie gaan zoeken naar het noorderlicht. Het kan zijn dat op jullie locatie geen noorderlicht is te vinden, maar op een andere locatie wel. De chauffeur/gids houdt alle weersomstandigheden in de gaten en doet zijn best het noorderlicht te zien. 
– Huur een buzzer bij het verblijf (indien mogelijk)
Veel verblijven bieden de mogelijkheid om een buzzer te huren (tegen betaling). Dit apparaat leg je in de kamer en, indien jullie in de cabin/kamer zitten en er wordt noorderlicht waargenomen, gaat het apparaatje trillen. Eigenlijk een soort wekker, wanneer het noorderlicht zich laat zien. De meeste verblijven houden dit dagelijks bij van 18.00 tot 01.00 uur. 
– Download de gratis app 'My Aurora Forecast'.
Tenslotte is het een aanrader om de gratis app 'My Aurora Forecast' te downloaden voor vertrek. Hierin vindt je veel informatie over de kansen van het noorderlicht en geeft het een goed beeld van de kansen. 

Hoe maak ik de mooiste foto's van het noorderlicht?
Het maken van mooie foto's van het noorderlicht is een uitdaging op zich. We raden jullie aan de volgende website te raadplegen voor de juiste instellingen. 
https://www.visitnorway.nl/activiteiten-in-noorwegen/ongerepte-natuur/noorderlicht/hoe-fotos-maken/

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 2.999,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Ontspannen en rechtstreekse vlucht met KLM vanuit Amsterdam
 • Bijzondere en sfeervolle verblijven op toplocaties
 • Treintickets van Oslo - Myrdal - Flåm
 • Privévervoer Flåm - Voss & Voss - Bergen
 • Handbagage en luchthavenbelasting
 • Verschillende maaltijden tijdens de reis
 • Een persoonlijk, op maat gemaakt reisboek met uitgebreide beschrijving van uw reisschema

Bijzonderheden

De accommodaties in het fjordengebied zijn in de zomermaanden ontzettend populair. Boek deze reis tijdig, zo heeft u de grootste kans dat de beste accommodatie ook daadwerkelijk beschikbaar is.

+ +

Vanafprijs

€ 2.999 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.

Reizen met een gerust gevoel

Wilt u weer een mooie reis maken, maar heeft u vragen over hoe dat gaat in deze tijd en wat u van ons kunt verwachten? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer

Daarom een kwaliteitsreis naar Noorwegen met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Comfortabele huurauto (all inclusive)
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Svolvaer