A Winter Adventure in Spitsbergen

6-daagse winterreis

Dé bucketlistreis! Word wakker met uitzicht op glinsterende gletsjers, maak avontuurlijke sneeuwscootertochten, spot ijsberen en bewonder het magische noorderlicht. Een unieke winterbeleving om nooit meer te vergeten!


IJsberen spotten in hun natuurlijke habitat; een onvergetelijke ervaring!

- reisspecialist Bart Pomp

Reisfoto's

IJsberen op Spitsbergen

IJsberen op Spitsbergen

Met een Snowcat op pad in Spitsbergen

Met een Snowcat op pad in Spitsbergen

Hondensleetocht op Spitsbergen

Hondensleetocht op Spitsbergen

Sneeuwscootersafari op Spitsbergen

Sneeuwscootersafari op Spitsbergen

Waarschuwingsbord voor ijsberen in Spitsbergen

Waarschuwingsbord voor ijsberen in Spitsbergen

In de spotlights

Treed in de voetsporen van de trappers

U trekt de sneeuwschoenen aan en voelt de sneeuw knisperen onder uw voeten. Samen met uw gids gaat u vandaag op pad en komt u meer te weten over Spitsbergen en de geschiedenis van de trappers, wat vallenzetters en jagers zijn. Terwijl u loopt door het uitgestrekte toendra gebied trekt, begrijpt u steeds beter hoe het leven van de trappers eruit zag. Na een prachtige wandeling kunt u zich opwarmen bij het knetterende kampvuur. Geniet van een lekkere warme chocolademelk met marshmallows, een luxe die de trappers niet hadden in die tijd.

Wakker worden tussen glinsterende gletsjers en besneeuwde bergtoppen

Ontwaken tussen de imposante bergtoppen, prachtige gletsjers en omringd worden door fjorden, wie wil dat nou niet? Een nieuwe dag op Spitsbergen is begonnen en u kunt vandaag wederom op pad om deze bijzondere plek te ontdekken. Na een dag in de sneeuw kunt u heerlijk opwarmen in de luxe sauna, of in één van de hot tubs buiten. Voor een heerlijk hapje en drankje kunt u terecht bij de Barentz Gastropub, de meest noordelijke pub ter wereld.

Hoogtepunten
 • Spot ijsberen in hun natuurlijke habitat
 • Maak avontuurlijke sneeuwscootertochten
 • Geschiedenis in het Russische Barentszburg
 • Bewonder het magische Noorderlicht
 • Het majestueuze Isfjord
 • Leer over het vroegere leven van de 'trappers'
+ +

Vanafprijs

€ 3.499 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.
 • Ontspannen vluchten met Scandinavian Airlines vanuit Amsterdam
 • Bijzondere en sfeervolle verblijven op toplocaties
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals een sneeuwschoen wandeling en noorderlicht safari
 • Vervoer van de luchthaven naar uw verblijf en v.v.
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Reisvoorstel aanvragen

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Excursies
 • Prijs & info

Een reis naar het avontuurlijke Spitsbergen is een ervaring die u nooit zult vergeten. In dit land van de ijsberen geniet u van een uniek landschap met vele betoverende tinten wit, imposante gletsjers en bevroren meren. U verkent het ruige binnenland van Spitsbergen tijdens indrukwekkende sneeuwscootertochten. Via een mooie route brengt u een bezoek aan de Russische nederzetting Barentszburg, waar u een stukje geschiedenis meekrijgt van Spitsbergen. Daarnaast is het elke avond weer een verrassing of het dansende noorderlicht zich laat zien, een magisch schouwspel! Het moge duidelijk zijn; voor de ultieme winterervaring kiest u voor deze bijzondere reis naar Spitsbergen.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.
Dag 1

Amsterdam - Oslo - Longyearbyen

Sneeuwscootersafari in het oosten van Spitsbergen

Sneeuwscootersafari in het oosten van Spitsbergen

Terwijl het vliegtuig de daling in zet zal het ruige, besneeuwde landschap van Spitsbergen steeds beter zichtbaar worden. Eenmaal op de luchthaven van Longyearbyen begint uw winterse avontuur! U begeeft zich echt in een andere wereld, een wereld waar u zomaar ijsberen kunt tegenkomen. Uw chauffeur brengt u naar uw verblijf in Longyearbyen. Deze grootste plaats van de eilandengroep is ideaal gelegen om Spitsbergen te ontdekken de komende dagen.

U verblijft in Radisson Blu Polar - Longyearbyen
Inclusief ontbijt
Dag 2-5

Vrije dagen Longyearbyen

Met de sneeuwscooter Spitsbergen verkennen

Met de sneeuwscooter Spitsbergen verkennen

Zodra u de gordijnen opent zal het betoverende, witte landschap u de adem doen benemen. In de verte ziet u het imposante Isfjord liggen, waarachter een ruig berglandschap schuilt. De temperaturen zijn laag, maar dit zal u er niet van weerhouden om Spitsbergen te gaan ontdekken. Geniet van de arctische wildernis met zijn gezonde poollucht en absolute stilte. De komende dagen gaat u de meest indrukwekkende activiteiten ondernemen. Bij Camp Barentsz geniet u van de keuken van Spitsbergen terwijl u wacht tot het magische noorderlicht zich laat zien en u leert hoe de jagers vroeger op de toendra's leefden. Er zijn nog vele andere excursies mogelijk! Zo kunt u per sneeuwscooter urenlang door ongerepte sneeuwlandschappen rijden en een bezoek brengen aan de Russische nederzetting Barentszburg. U begeeft zich op Spitsbergen uiteraard in de natuurlijke habitat van de ijsberen, dus ga ook zeker mee op een sneeuwscootersafari op zoek naar deze prachtige dieren! De grootste kans op het spotten van ijsberen op het pakijs heeft u van april tot juni.

U verblijft in Radisson Blu Polar - Longyearbyen
Inclusief ontbijt

Inbegrepen excursies:

Northern Lights Evening - Longyearbyen

Follow a Trapper's Foodsteps - Longyearbyen

Boek deze optionele excursies:

Polar Bear Viewing Snowmobile Safari - Longyearbyen

Dog Sledding in the Polar Night - Longyearbyen

Dog sledding with ice cave visit - Longyearbyen

Dag 6

Longyearbyen - Oslo - Amsterdam

Met de meest indrukwekkende verhalen en herinneringen stapt u weer in het vliegtuig terug naar huis. Bij het opstijgen ziet u het besneeuwde landschap verdwijnen, maar de vele herinneringen, foto’s en unieke ervaringen zullen u altijd bijblijven.

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Bekijk prijsinformatie
Reisvoorstel aanvragen

Aanvullende verzekering

Voor deze reis adviseren wij u om een aanvullende verzekering (Wintersport en Risicosport) af te sluiten. Wanneer u meegaat met bijvoorbeeld een huskytocht, een sneeuwschoenwandeling of met een sneeuwscooter, valt dit niet onder uw standaard verzekering. Wij adviseren u graag welke verzekering het beste bij uw gezin past met bijbehorende premies en kunnen deze bij Allianz voor u afsluiten.

Tijdsverschil

Er is op Spitsbergen geen tijdsverschil met Nederland en België.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services (klik hier). Of neem een kijkje op de website van de ANVR (klik hier), waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

In Spitsbergen is de officiële taal Noors en in sommige delen spreekt men ook Russisch.

Geldzaken

De munteenheid is de Noorse kroon (NOR). De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Houd er rekening mee dat er op Spitsbergen weinig mogelijkheden zijn om geld op te nemen of te wisselen. In hotels worden creditcards en bankpassen geaccepteerd, maar in restaurants en winkels vaak niet. Wij adviseren dan ook om voor vertrek voldoende Noorse kronen te kopen.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. Voor een bezoek aan Spitsbergen heeft u geen visum nodig.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste documenten.

Klimaat

Spitsbergen heeft een toendraklimaat, waardoor het hier het gehele jaar door koud is. De gemiddelde temperatuur is -4°C. Een kans om het magische noorderlicht te ervaren heeft u van november t/m februari, maar ook in de overige maanden kan Spitsbergen bezocht worden.

Vragen en antwoorden over het noorderlicht

We krijgen veel vragen over het spotten van het noorderlicht tijdens een winterreis. Wij bieden onze reis op een manier aan, waardoor u de beste kansen heeft om het noorderlicht te spotten. Uiteraard zijn er ook verschillende zaken die u zelf kunt doen om het spotten of het fotograferen ervan zo goed mogelijk te laten verlopen. Hieronder hebben we de meest voorkomende vragen samengesteld en deze voor u beantwoord:

Waar kunnen we het noorderlicht spotten?
Het noorderlicht is het beste te aanschouwen rond of ten noorden van de Poolcirkel. Dit betekent dat er mogelijkheden zijn in IJsland, Noord-Noorwegen, Zweeds Lapland en Fins Lapland om het noorderlicht te spotten. Het is belangrijk dat er zo min mogelijk lichtvervuiling aanwezig is en hier lenen deze bestemmingen heel erg goed voor.

Welke periode is het beste om het noorderlicht te gaan spotten?
De beste periode om het noorderlicht te kunnen zien is tussen september en april. Het is belangrijk dat het in de avond goed donker wordt, waardoor de tijdstippen per seizoen kunnen verschillen. In december en januari is het mogelijk om al aan het einde van de middag het noorderlicht te zien, terwijl dit in september en april veel later op de avond zal zijn. Gemiddeld gezien is het Noorderlicht op zijn mooist tussen 22.00 en 23.00 uur. 

Maakt het voor het noorderlicht uit of ik verblijf in een dorp of in de wildernis?
Ja. Om het noorderlicht goed te kunnen spotten is het belangrijk dat er zo min mogelijk lichtvervuiling aanwezig is. Indien je verblijft in de wildernis zal dit vrijwel nihil zijn of zijn er mogelijkheden een stukje te wandelen voor er eigenlijk geen lichtvervuiling te zien is. Hierdoor is het Noorderlicht feller te zien. In de (wintersport)dorpen is uiteraard lichtvervuiling van de hotels, straatverlichting, auto's, skipistes etc. Dit betekent dat het noorderlicht hier nog steeds goed gezien kan worden, maar net iets minder mooi. Uiteraard is het vanaf beide locaties aan te raden om verschillende avondexcursies in te plannen met een gids, waardoor je alsnog echt de wildernis in gaat en de kansen op het noorderlicht worden vergroot. 

Wat kan ik zelf doen om mijn kansen te vergroten?
– Des te langer op reis des te groter de kans
Hiervoor zijn een aantal mogelijkheden. Gemiddeld laat het noorderlicht zich 1x per 5 dagen zien in het noorden van Scandinavië. Uiteraard geen enkele garantie, maar des te langer je op reis gaat des te groter de kans om het noorderlicht te spotten.
– Maak een avondexcursie met een ervaren gids
Daarnaast zijn er veel excursiemogelijkheden in de avond, waaronder ook de mogelijkheid om met een chauffeur opzoek te gaan naar het noorderlicht. In veel gevallen betekent dit dat jullie met een busje op pad gaan en soms tot wel 100 kilometer van de huidige locatie gaan zoeken naar het noorderlicht. Het kan zijn dat op jullie locatie geen noorderlicht is te vinden, maar op een andere locatie wel. De chauffeur/gids houdt alle weersomstandigheden in de gaten en doet zijn best het noorderlicht te zien. 
– Huur een buzzer bij het verblijf (indien mogelijk)
Veel verblijven bieden de mogelijkheid om een buzzer te huren (tegen betaling). Dit apparaat leg je in de kamer en, indien jullie in de cabin/kamer zitten en er wordt noorderlicht waargenomen, gaat het apparaatje trillen. Eigenlijk een soort wekker, wanneer het noorderlicht zich laat zien. De meeste verblijven houden dit dagelijks bij van 18.00 tot 01.00 uur. 
– Download de gratis app 'My Aurora Forecast'.
Tenslotte is het een aanrader om de gratis app 'My Aurora Forecast' te downloaden voor vertrek. Hierin vindt je veel informatie over de kansen van het noorderlicht en geeft het een goed beeld van de kansen. 

Hoe maak ik de mooiste foto's van het noorderlicht?
Het maken van mooie foto's van het noorderlicht is een uitdaging op zich. We raden jullie aan de volgende website te raadplegen voor de juiste instellingen. 
https://www.visitnorway.nl/activiteiten-in-noorwegen/ongerepte-natuur/noorderlicht/hoe-fotos-maken/

Inbegrepen excursies

De volgende excursies zijn inbegrepen:

Optionele excursies

Om deze reis nog mooier te maken kunt u deze excursies eraan toevoegen:

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 3.499,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Ontspannen vluchten met Scandinavian Airlines vanuit Amsterdam
 • Bijzondere en sfeervolle verblijven op toplocaties
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals een sneeuwschoen wandeling en noorderlicht safari
 • Vervoer van de luchthaven naar uw verblijf en v.v.
 • Handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Ontbijt tijdens de reis
 • Een persoonlijk, op maat gemaakt reisboek met uitgebreide beschrijving van uw reisschema
+ +

Vanafprijs

€ 3.499 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.

Reizen met een gerust gevoel

Wilt u weer een mooie reis maken, maar heeft u vragen over hoe dat gaat in deze tijd en wat u van ons kunt verwachten? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer

Daarom een kwaliteitsreis naar Noorwegen met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Comfortabele huurauto (all inclusive)
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Svolvaer