Discover Unique Costa Rica

15-daagse autoreis

Pura Vida in Costa Rica! Reis langs rokende vulkanen, ontdek groene nevelwouden, spot schildpadden, toekans en apen en eindig je reis op een van de idyllische stranden van Tamarindo. Een reis om nooit meer te vergeten.


De schildpadden aan land zien komen om eieren te leggen in Tortuguero National Park was onvergetelijk.

- reisspecialist Bart Pomp

Reisfoto's

Reisspecialist Femke bij La Fortuna

Reisspecialist Femke bij La Fortuna

Kolibrie in Monteverde

Kolibrie in Monteverde

Playa Tamarindo

Playa Tamarindo

Zeeschildpad bij Tortuguero

Zeeschildpad bij Tortuguero

Arenal-vulkaan

Arenal-vulkaan

Hoogtepunten
 • Schildpadden aan land zien komen in Tortuguero National Park
 • Idyllische stranden van Puerto Viejo de Sarapiquí en Tamarindo
 • Exotische dieren spotten in de nationale parken
 • De majestueuze Rincón de la Vieja
 • Mystiek Monteverde Cloud Forest
 • De vulkanische omgeving bij La Fortuna
+ +

Vanafprijs

€ 3.599 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.
 • Ontspannen en rechtstreekse vlucht met KLM vanuit Amsterdam
 • Bijzondere en sfeervolle verblijven op toplocaties
 • Comfortabele, middenklasse huurauto (all-inclusive)
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals een hike over de Arenal-vulkaan
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Reisvoorstel aanvragen

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Deze schitterende reis neemt u mee de jungle en regenwouden in, langs rivieren, vulkanen, het platteland en heerlijke stranden aan de Stille Oceaan. De route heeft soms een avontuurlijk karakter met vrijheid om zelf het tempo te bepalen. Hoogtepunten zijn Tortuguero National Park, het minder bekende Puerto Viejo de Sarapiquí – een regio in het binnenland met bergen, regenwouden en kleine dorpjes – en de vulkanische omgeving rondom La Fortuna en Rincón de la Vieja. Het unieke nevelwoud van Monteverde wordt uiteraard niet overgeslagen en ook aan de nodige ontspanning op het strand is gedacht; de laatste dagen van deze reis brengt u namelijk door aan de idyllische zandstranden van Tamarindo. Een reis om nooit te vergeten!

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.
Dag 1

Amsterdam - San José

National Theater in San José

National Theater in San José

Vandaag vertrekt u met een rechtstreekse vlucht, of met een tussenstop in Panama City, naar San José. Na aankomst in deze hoofdstad van Costa Rica wordt u naar uw hotel gebracht.

U verblijft in Hotel Presidente - San José
Inclusief ontbijt
Dag 2

San José - Tortuguero

Boottocht Tortuguero

Boottocht Tortuguero

U wordt vroeg opgehaald en een mooie rit langs bananenplantages en via het Braulio Carillo National Park, brengt u per bus en boot naar een van de hoogtepunten van Costa Rica: Tortuguero National Park. Hier leven maar liefst 800 verschillende dieren leven en tussen juli en oktober komen er schildpadden aan land om eieren te leggen, heel bijzonder! Onderweg ontbijt u in het plaatsje Guápiles. Hierna reist u vervolgens verder naar Caño Blanco of La Pavona, waar u op de boot stapt naar uw lodge. Het Tortuguero arrangement is met Engelssprekende gids en in internationaal gezelschap.

U verblijft in Manatus Lodge - Tortuguero
Inclusief ontbijt, lunch, diner en activiteiten
Dag 3

Vrije dag Tortuguero National Park

Schildpad in Tortuguero National Park

Schildpad in Tortuguero National Park

Vandaag staat volledig in het teken van genieten van het natuurschoon van Tortuguero National Park. Vanochtend maakt u een boottocht door de kanalen van het park. Uw gids zal u enthousiast vertellen over alle dieren die u – hopelijk – spot tijdens de boottocht, zoals apen, krokodillen, kaaimannen, toekans, luiaards en vele vogelsoorten. Na de boottocht is het tijd voor een hike naar Tortuguero Mountain. Wederom veel kans op het spotten van dieren!

U verblijft in Manatus Lodge - Tortuguero
Inclusief ontbijt, lunch, diner en activiteiten
Dag 4

Tortuguero - Guápiles - Puerto Viejo de Sarapiquí

Boottocht in Puerto Viejo

Boottocht in Puerto Viejo

Na het ontbijt reist u per boot op dezelfde wijze terug en daarna met de bus naar Guápiles. Hier neemt u, na de lunch, uw huurauto in ontvangst en rijdt richting Puerto Viejo de Sarapiquí. Dit is een minder bekende regio, maar hierdoor ook minder druk. Hier bevindt u zich in een prachtig gebied met regenwouden, berglandschappen en kleine lokale dorpjes.

U verblijft in Selva Verde Lodge - Sarapiqui
Inclusief ontbijt
Dag 5

Puerto Viejo de Sarapiquí - La Fortuna/Arenal

Lake Arenal

Lake Arenal

Vandaag rijdt u naar La Fortuna. Hier vindt u een van de meest opvallende natuurverschijnselen van Costa Rica; de indrukwekkende Arenal-vulkaan. In de groene omgeving rondom La Fortuna vindt u klaterende watervallen, vulkanische warmwaterbaden en mooie wandelroutes.

U verblijft in Lomas del Volcán - Arenal/La Fortuna
Inclusief ontbijt
Dag 6

Vrije dag La Fortuna

Arenal vulkaan

Arenal vulkaan

Wandelingen maken in Arenal Volcano National Park, een verfrissende duik nemen bij de La Fortuna-waterval, ziplinen door het regenwoud of al peddelend of drijvend in een tube de La Fortuna-rivier verkennen; u zult zich vandaag geen moment vervelen, want dit is slechts een kleine greep uit de activiteiten die u vandaag kunt ondernemen in de schitterende omgeving van La Fortuna.

U verblijft in Lomas del Volcán - Arenal/La Fortuna
Inclusief ontbijt
Dag 7

La Fortuna/Arenal - Monteverde

Reisspecialist Anouk in Monteverde

Reisspecialist Anouk in Monteverde

Langs het meer van Arenal en vervolgens via een mooie, bergachtige route met panoramische uitzichten rijdt u vandaag naar het nevelwoud van Monteverde. De weg is erg hobbelig en het rijden gaat niet erg snel. Dit deel van de reis naar Monteverde is over een onverharde weg; zet hier uw 4×4 aandrijving aan. In de loop van de middag komt u aan in Monteverde Cloud Forest.
 

 

U verblijft in Monteverde Lodge & Gardens - Monteverde
Inclusief ontbijt
Dag 8

Vrije dagen Monteverde

Kolibrie in Monteverde

Kolibrie in Monteverde

Een dag in Monteverde is al snel gevuld. Niet te missen activiteiten zijn een wandeling door het nevelwoud van Monteverde of Santa Elana, de zeldzame flora bewonderen en vele vogelsoorten spotten en het nevelwoud vanaf de vele hangbruggen observeren. Ook een begeleide nachtwandeling is een must, als u het ons vraagt. U verblijft de komende twee nachten in Monteverde of het nabijgelegen Santa Elena.

U verblijft in Monteverde Lodge & Gardens - Monteverde
Inclusief ontbijt
Dag 9

Monteverde - Rincón de la Vieja

Rincón de la Vieja National Park

Rincón de la Vieja National Park

U rijdt verder naar het noorden, op naar de volgende spectaculaire vulkaan. We hebben het hier over de majestueuze Rincón de la Vieja, gelegen in beschermd gebied in de laaglanden. Droge bossen en de actieve vulkaan zijn onderdeel van de verbazingwekkende schoonheid in deze regio. U verblijft twee nachten in deze schitterende omgeving.

U verblijft in Hacienda Guachipelin - Rincon de la Vieja
Inclusief ontbijt
Dag 10

Vrije dagen Rincon de la Vieja

Waterval in Rincón de la Vieja

Waterval in Rincón de la Vieja

Rincon de la Vieja Nationale Park leent zich uitstekend voor het maken van prachtige jungle hikes. Volg de aangelegde paden langs eeuwenoude tropische bomen en houdt uw verrekijker bij de hand, want ook hier heeft u uiteraard kans op het spotten van prachtige dieren. Naast wandelen zijn er ook nog andere activiteiten die u hier kunt ondernemen.

U verblijft in Hacienda Guachipelin - Rincon de la Vieja
Inclusief ontbijt
Dag 11

Rincón de la Vieja - Tamarindo

Playa Tamarindo

Playa Tamarindo

U laat het Tilarán-gebergte achter u en vertrekt in westelijke richting naar de gezellige kustplaats Tamarindo, de laatste plaats van deze rondreis. U verblijft drie nachten in dit tropische paradijs met goudgele stranden en wuivende palmbomen.

U verblijft in Capitan Suizo - Tamarindo
Inclusief ontbijt
Dag 12-13

Vrije dagen Tamarindo

Surfer bij Playa Tamarindo

Surfer bij Playa Tamarindo

Twee dagen die volledig in het teken staan van…Niets doen? Geniet van de relaxte sfeer die in Tamarindo hangt en breng uw dagen door op de paradijselijke stranden. Onder het genot van een exotische cocktail kunt u hier al de opgedane indrukken van de afgelopen weken nog eens rustig de revue laten passeren.

U verblijft in Capitan Suizo - Tamarindo
Inclusief ontbijt
Dag 14

Tamarindo - Liberia- Amsterdam

Vandaag markeert de dag dat er – helaas – een einde komt aan deze mooie rondreis. Na een vroege lunch vertrekt u richting de luchthaven van Liberia. Hier aangekomen levert u uw huurauto weer in en vervolgens maakt u zich klaar voor de terugvlucht.

Dag 15

Aankomst Amsterdam

Einde van een fantastische reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Bekijk prijsinformatie
Reisvoorstel aanvragen

Tijdsverschil

In Costa Rica is het in de zomer achter uur vroeger dan in Nederland en België. In de winter is dit zeven uur.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld Thuisvaccinatie.nlKLM Health Servicesuw huisarts of de GGD.

Taal

In Costa Rica wordt Spaans gesproken. Daarnaast wordt er veel Engels gesproken, vooral in de gebieden waar verhoudingsgewijs veel reizigers komen. De kennis van Engels onder mensen die in de toeristische industrie werken is over het algemeen goed te noemen.

Geldzaken

De valuta in Costa Rica is de colon (CRC). Er wordt betaald met biljetten van 1.000, 2.000, 5.000, 10.000, 20.000 en 50.000. Houd er rekening mee dat biljetten van 50.000 niet overal geaccepteerd worden. Verspreid door Costa Rica zijn voldoende bankautomaten te vinden waar zowel pinpassen als creditcards geaccepteerd worden. We adviseren om ook altijd wat euro's of Amerikaanse dollars achter de hand te houden.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal 6 maanden na aankomst in Costa Rica geldig is. Wanneer u langer dan 90 dagen in Costa Rica verblijft, is een visum noodzakelijk. In het vliegtuig ontvangt u een douaneformulier dat u voor aankomst in dient te vullen.
 
Reizen via de Verenigde Staten
Voor vertrek dient u toestemming aan te vragen voor het visumvrij reizen naar of via de Verenigde Staten. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond. De toestemming is geldig voor meervoudige toegang tot de Verenigde Staten voor een periode van twee jaar. De kosten voor de aanvragen bedragen circa per persoon.

Klimaat

Costa Rica heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van rond de 25℃ en een droge en natte periode. De natte periode wordt ook wel de groene periode genoemd, vanwege de bloei van de flora. Het klimaat is onder te verdelen in drie regio’s:
 
Pacific
De gemiddelde temperatuur aan de Pacific ligt ruim boven de 25℃ , waarbij de droge periode zich uitstrekt van november t/m april. In de overige periode blijft de regen beperkt tot een flinke bui in de namiddag.
 
Caribische kust
De droge periode aan de Caribische kust loopt van de maanden januari t/m maart en van september t/m oktober. De gemiddelde temperatuur ligt ongeveer rond de 25℃.
 
Binnenland
In het binnenland wordt wel eens gesproken van de ‘eeuwige lente’. Afhankelijk van de hoogte waar u bent, ligt de temperatuur tussen de 7℃  en 25℃. Met name op grotere hoogte valt er meer regen, waarbij sommige gebieden het grootste gedeelte van de dag in mist gehuld kunnen zijn.

Inbegrepen

 • Ontspannen en rechtstreekse vlucht met KLM vanuit Amsterdam
 • Bijzondere en sfeervolle verblijven op toplocaties
 • Comfortabele, middenklasse huurauto (all-inclusive)
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals een hike over de Arenal-vulkaan
 • Transfer van de luchthaven naar uw verblijf in San Jose
 • Handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Verschillende maaltijden tijdens de reis
 • Een persoonlijk, op maat gemaakt reisboek met uitgebreide beschrijving van uw reisschema

Bijzonderheden

Enkele bijzonderheden:

 • Manuel Antonio National Park is op dinsdag gesloten.
 • Rincón de la Vieja National Park is op maandag gesloten.
 • De dagelijks af te leggen afstanden zijn een globale aanduiding en exclusief het aantal te rijden kilometers naar nabijgelegen bezienswaardigheden.
 • Belangrijker om te weten is dat de kilometeraanduiding in Costa Rica niet evenredig is aan het aantal uren dat u onderweg zult zijn.
+ +

Vanafprijs

€ 3.599 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.

Reizen met een gerust gevoel

Wilt u weer een mooie reis maken, maar heeft u vragen over hoe dat gaat in deze tijd en wat u van ons kunt verwachten? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer

Daarom een rondreis naar Costa Rica met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Comfortabele huurauto (all inclusive)
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Matapalo

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.