Rondreis Galápagos

De dierenwereld op de Galápagos is uniek, want waar anders ter wereld kun je zee- en landleguanen, schildpadden, zeehonden, pelsrobben, blauw- en roodvoet janvangenten, haaien en pinguïns tegenkomen? Mijn aanrader is – met stip – de cruise, want dan ziet u de meeste dieren. Slaapt u liever zonder geschommel ’s nachts? Kies dan voor een verblijf in een hotel. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Liesbeth Verbrugge
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een rondreis naar de Galápagos met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Privévervoer tussen luchthavens, havens en verblijven
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Galapagos, blauwpootgenten

Onze bestemmingen voor een rondreis door Galápagos

Ontdek de magie van de Galápagos eilanden met Tenzing Travel. Laat u betoveren door de ongerepte schoonheid van dit unieke ecosysteem, waar nieuwsgierige zeeleeuwen, majestueuze reuzenschildpadden en diverse fauna u verwelkomen. Onze reisspecialisten staan klaar om een onvergetelijke rondreis op maat te creëren, waarbij u de wonderen van Galápagos in al hun pracht kunt ervaren. Laat u meeslepen door deze betoverende bestemming en ontdek de adembenemende Galápagos eilanden.

​​Rondreis door Galápagos op maat

Hoewel Galápagos een archipel van bescheiden omvang is, biedt het een overvloed aan buitengewone ervaringen. Om ervoor te zorgen dat uw reis naar Galápagos naadloos aansluit op uw wensen, gaan we graag met u in gesprek. Onze reisspecialisten staan klaar om een unieke rondreis samen te stellen, waarbij we u adviseren op basis van onze kennis en ervaringen. Ontdek meer reisinspiratie in onze blogs over Latijns Amerika, waaronder Galápagos.

In de spotlights

Sfeerimpressie reis Galápagos

Galápagoseilanden

Galápagoseilanden

Galápagos

Galápagos

Reuzenschildpadden op de Galápagos

Reuzenschildpadden op de Galápagos

Kajakken rondom de Galapagos

Kajakken rondom de Galapagos

Reisinformatie Galápagos

  • Over onze reizen
  • FAQ

De basis van een op maat gemaakte reis door Galápagos

Voor een onvergetelijk avontuur op de Galápagos eilanden staat een toegewijde reisspecialist klaar om uw droomreis te realiseren. Om de kwaliteit te waarborgen, hanteren we bepaalde pijlers en stemmen we de reis af op uw persoonlijke voorkeur.

Overnachtingen in unieke verblijven

Elke rondreis op Galápagos omvat minstens één overnachting in een buitengewoon verblijf. Onze zorgvuldig geselecteerde verblijven dragen bij aan een onvergetelijke ervaring waarin u de geschiedenis van dichtbij kunt beleven.

Verblijven in of nabij natuurparken

Het unieke ecosysteem van de Galápagos eilanden staat centraal in onze reizen. Onze reisspecialisten zorgen ervoor dat u in of nabij natuurparken verblijft, waardoor u de prachtige natuur van dichtbij kunt ervaren.

Altijd een unieke ervaring inbegrepen

Bij elke rondreis op Galápagos is minstens één unieke ervaring inbegrepen. Uw reis is pas compleet met gedenkwaardige activiteiten, zoals het spotten van dolfijnen op de oceaan.

Optimaal reistempo voor een onvergetelijke ervaring

Uw persoonlijke voorkeuren zijn onze leidraad. Het juiste reistempo is essentieel om te genieten van de prachtige bezienswaardigheden op Galápagos. We zorgen ervoor dat u voldoende tijd heeft om elke bestemming te verkennen, zonder onnodige reistijd. U heeft de vrijheid om zelf de duur van uw verblijf op elke locatie te bepalen, waardoor u het maximale uit uw reiservaring haalt.

Veelgestelde vragen

Wat maakt een rondreis door de Galápagos Eilanden uniek?

Een rondreis door de Galápagos Eilanden biedt een ongeëvenaarde kans om unieke flora en fauna te ontdekken. De eilanden zijn de thuisbasis van diverse diersoorten, waaronder reuzenschildpadden, zeeleguanen en exotische vogels.

Welke activiteiten zijn inbegrepen tijdens een Galápagos reis?

Onze Galápagos reizen omvatten vaak activiteiten zoals snorkelen met zeeleeuwen, wandelingen door natuurparken en het bewonderen van diverse dieren in hun natuurlijke habitat. De exacte activiteiten variëren naar aanleiding van uw voorkeur.

Wat is de beste reistijd voor een rondreis door de Galápagos Eilanden?

De Galápagos eilanden hebben een mild klimaat, maar de beste tijd voor een bezoek is over het algemeen van juni tot december. Dit is het koelere seizoen met aangename temperaturen en een overvloed aan zeeleven.

Zijn er speciale reisvereisten voor een bezoek aan de Galápagos Eilanden?

Ja, bezoekers moeten een toeristenkaart en entreegeld betalen. Daarnaast zijn er regels voor duurzaam toerisme om de unieke ecosystemen te beschermen.

Hoe kan ik mij voorbereiden op het wildlife op de Galápagos Eilanden?

Bereid u voor op unieke ontmoetingen met wildlife door stevige wandelschoenen, comfortabele kleding, zonnebrandcrème en een camera mee te nemen.

Hoe kan ik een rondreis boeken naar de Galápagos Eilanden?

U kunt eenvoudig een Galápagos reis boeken door contact met ons op te nemen. Onze reisspecialisten helpen u graag bij het kiezen van het perfecte programma dat aansluit op uw wensen.

Zijn er specifieke gezondheidsmaatregelen voor een bezoek aan de Galápagos Eilanden?

Naast reguliere reisvaccinaties is het belangrijk om rekening te houden met de unieke omgeving. Bescherming tegen de zon en het meebrengen van persoonlijke medicijnen is essentieel. Neem contact op met uw arts voor persoonlijk advies.

Hoe kan ik het best de Galápagoseilanden bezoeken?

Cruiseschepen
Het is geweldig om de Galapagoseilanden te bezoeken met een meerdaagse cruise. Voor de excursies wordt u met kleine bootjes van het cruiseschip naar het land gevaren.

Island Hopping
Uiteraard bieden wij ook de mogelijkheid om vanuit één plek de eilanden te bezoeken. U verblijft dan in een hotel op Santa Cruz, Isabela of San Cristóbal en maakt dan dagexcursies vanaf het eiland om zoveel mogelijk beesten te zien. Vooral fijn als u ’s nachts liever vaste grond onder de voeten hebt. U ziet meer van het landschap tijdens de wandelingen, soms gaat u eerst met een terreinwagen dieper naar het binnenland en – in sommige programma’s – is er de mogelijkheid om te mountainbiken. Maar u ziet minder beesten dan tijdens een klassieke Galápagos cruise.

Welke dieren kan ik allemaal spotten op de Galápagos eilanden?

Op de Galápagoseilanden draait alles om de dieren. Ze zijn er te kust en te keur: zee- en landleguanen, schildpadden, zeehonden, pelsrobben, blauw- en roodvoet janvangenten, fregatvogels, haaien en Humboldtpinguïns. En nog veel meer.
Voor veel dieren is de spotkans 100% zoals de vreemd uitziende land- en zeeleguanen, de speelse zeeleeuwen en de indrukwekkende, trage reuzenschildpadden. En die grappige blauwpootgenten komen gelukkig op veel eilanden voor, in tegenstelling tot de roodpootgenten die u alleen op Genovesa en bij Punta Pitt op San Cristóbal kunt zien. Alle dieren zijn beschermd en dus is een verkenning zonder begeleiding niet toegestaan. Sommige beesten komen op bijna alle eilanden voor, andere op slechts één of twee eilanden. Dus hoe meer eilanden u bezoekt, hoe groter de diversiteit aan dieren die u ziet.

Waarom is de ligging van de Galápagos eilanden zo bijzonder?

De Galápagoseilanden liggen op de evenaar in de Grote Oceaan, op zo’n 1000 kilometer ten westen van Ecuador en zijn beroemd omdat bijna alle diersoorten endemisch zijn, dat wil zeggen dat ze uitsluitend daar voorkomen en nergens anders ter wereld. De dieren hebben geen angst voor de mens en kunnen van zeer nabij worden geobserveerd. Ook het landschap is zeer bijzonder met talloze, veelal dode vulkanen, lavatunnels en sintelvelden. De gehele archipel heeft de status van nationaal park en staat op de Werelderfgoedlijst.

Welke bijzondere flora en fauna kunt u verwachten in de omgeving van Santa Cruz?

Ons all-inclusive hotel Finch Bay Eco Resort ligt aan de rand van het dorp en is alleen bereikbaar met een shuttlebootje. In het Darwin Research Station wordt sinds jaren met succes gewerkt aan de herintroductie van de Galápagos-reuzenschildpad. In de hooglanden zijn deze goedmoedige dieren in het wild te zien. Rond de lagune van Cerro Dragón leven flamingo’s en kluten. In het zand op het strand leggen de schildpadden hun eieren en op de rotsen leven zeeleguanen. Bij Bachas Beach en de erachter liggende lagune zitten veel blauwe reigers, strandlopers en plevieren. Van november tot februari leggen groene zeeschildpadden hier eieren.

Waarom is San Cristóbal vaak het einde van een rondreis door Galápagos?

San Cristóbal is één van de vier bewoonde eilanden met de havenplaats Puerto Baquerizo Moreno. Hier beginnen of eindigen sommige cruises, want er zijn dagelijkse vliegverbindingen met het vaste land van Ecuador.