Pura Vida in Costa Rica

21-daagse autoreis

Oeroude regenwouden, rommelende vulkanen, idyllische dorpjes, witte zandstranden, zeeschildpadden en bontgekleurde vogels; dit zijn slechts enkele bijzondere ingrediënten van deze rondreis. Gaat u Pura Vida in Costa Rica ervaren?


Tijdens een wandeling bij San Gerardo de Dota spotten we de eerste kleurrijke quetzals van de reis; wat een bijzonder mooie vogels!

- reisspecialist Anouk Vial

Reisfoto's

Luiaard in Costa Rica

Luiaard in Costa Rica

Manuel Antonio National Park

Manuel Antonio National Park

Toekan

Toekan

Schildpad in Tortuguero National Park

Schildpad in Tortuguero National Park

Arenal-vulkaan

Arenal-vulkaan

In de spotlights

Dieren spotten tijdens een Night Tour

Een unieke ervaring is de Night Tour in het Monteverde Cloud Forest. Dit keer spot u geen exotische vogels, zoals kleurrijke toekans en kolibries, maar juist dieren die alleen in het donker tevoorschijn komen. Denk aan felgekleurde kikkertjes, stekelvarkens, vogelspinnen en slangen. De gids weet de dieren als geen ander te vinden! Durft u het aan?

Unieke overnachtingen in Tortuguero National Park

In het schitterende Tortuguero National Park verblijft u in de Mawamba Lodge. U wordt wakker van het geluid van de golven; de lodge ligt namelijk direct aan het strand aan de Caribische Zee. Dit is een van de belangrijkste broedgebieden van maar liefst vier van de zeven schildpadsoorten ter wereld, ontzettend bijzonder!

Hoogtepunten
 • Schildpadden spotten in Tortuguero National Park
 • Op zoek naar exotische dieren in de nationale parken
 • Ruige wildernis in Corcovado National Park
 • Unieke ecosystemen in Monteverde Cloud Forest
 • Paradijselijke stranden van Puerto Viejo de Limón en Nosara
 • Vulkanen en warmwaterbronnen bij La Fortuna
+ + +
Vlucht, vervoer, verblijf en excursie(s) inbegrepen
€ 5.199 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.
Vanafprijs voor twee volwassenen
 • Ontspannen en rechtstreekse vlucht met KLM vanuit Amsterdam
 • Bijzondere en sfeervolle verblijven op toplocaties
 • Comfortabele, middenklasse huurauto (all-inclusive)
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals een Cloud Forest Night Tour in Monteverde
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Reisvoorstel aanvragen

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Excursies
 • Prijs & info

Oeroude regenwouden, rommelende vulkanen, idyllische dorpjes, witte zandstranden, zeeschildpadden en bontgekleurde vogels; dit is slechts een kleine greep van de hoogtepunten die u zult ervaren tijdens deze rondreis. U begint deze reis aan de Caribische kust in Tortuguero National Park, een plek waar jaarlijks vele zeeschildpadden aan land komen, om vervolgens in zuidelijke richting naar de relaxte kustplaats Puerto Viejo de Limón te reizen. Geniet hier van de heerlijke stranden en dieren voordat u verder reist naar het binnenland, waar u bij San Gerardo de Dota de kans heeft om kleurrijke quetzals te spotten. De volgende stop is paradijselijk Dominical en daarna het spectaculaire Corcovado National Park, het meest geïsoleerde en ongeschonden tropische regenwoud aan de kust. Via Manuel Antonio National Park reist u naar de wonderschone natuur van La Fortuna. Bewonder hier de imposante Arenal-vulkaan, hike naar de La Fortuna-waterval en dompel uzelf onder in warmwaterbronnen. Via slingerende wegen bereikt u hierna het nevelwoud van Monteverde, een schitterend park met een uniek ecosysteem. De reis eindigt aan de paradijselijke stranden van Tamarindo op het schiereiland Nicoya. Een verrassend en compleet rondje Costa Rica, vindt u ook niet?

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.
Dag 1

Amsterdam - San José

Bibliotheek van San José

Bibliotheek van San José

Vandaag vertrekt u met een rechtstreekse vlucht, of met een tussenstop in Panama-Stad, naar San José. Na aankomst in deze hoofdstad van Costa Rica wordt u naar uw hotel gebracht.

U verblijft in Hotel Presidente - San José
Inclusief ontbijt

Boek deze optionele excursies:

Bezoek de Irazu vulkaan - San Jose

Rainforest Adventure Aerial Tram - San José

Dag 2

San José - Tortuguero National Park

Toekan

Toekan

U wordt vroeg opgehaald en een mooie rit langs bananenplantages en via het Braulio Carillo National Park, brengt u per bus en boot naar een van de hoogtepunten van Costa Rica: Tortuguero National Park. Hier leven maar liefst 800 verschillende dieren en tussen juli en oktober komen er schildpadden aan land om eieren te leggen, heel bijzonder! Onderweg ontbijt u in het plaatsje Guápiles. Hierna reist u vervolgens verder naar Caño Blanco of La Pavona, waar u op de boot stapt naar uw lodge. Het Tortuguero arrangement is met Engelssprekende gids en in internationaal gezelschap.

U verblijft in Mawamba Lodge - Tortuguero
Inclusief ontbijt, lunch, diner en activiteiten
Dag 3

Vrije dagen Tortuguero National Park

Zeeschildpad bij Tortuguero

Zeeschildpad bij Tortuguero

Vandaag staat volledig in het teken van genieten van het natuurschoon van Tortuguero National Park. Vanochtend vroeg en vanmiddag maakt u een boottocht door de kanalen van het park. Uw gids zal u enthousiast vertellen over alle dieren die u – hopelijk – spot tijdens de boottocht, zoals apen, krokodillen, kaaimannen, toekans, luiaards en vele vogelsoorten. Na de boottocht is het tijd voor een korte wandeling met wederom veel kans op het spotten van dieren! Ook brengt u een bezoek aan Tortuguero Village.

N.B. De volgorde van de activiteiten is onder voorbehoud van wijzigingen.

U verblijft in Mawamba Lodge - Tortuguero
Inclusief ontbijt, lunch, diner en activiteiten
Dag 4

Tortuguero National Park - Guápiles - Cahuita / Puerto Viejo de Limón

Luiaard in Puerto Viejo

Luiaard in Puerto Viejo

Na het ontbijt reist u per boot op dezelfde wijze terug en vervolgens brengt de bus u naar Guápiles, waar de lunch wordt geserveerd. Na de lunch staat de huurauto hier voor u klaar en rijdt u naar Cahuita, waar u de komende twee nachten verblijft. Het is nu tijd om te genieten van de eerste strandbestemming van de reis, namelijk Puerto Viejo de Limón, gelegen iets ten zuiden van Cahuita.

U verblijft in Azania Bungalows - Puerto Viejo
Inclusief ontbijt
Dag 5

Vrije dag Puerto Viejo de Limón

Strand van Puerto Viejo

Strand van Puerto Viejo

Paradijselijke strandjes, wuivende palmbomen, een dichtbegroeid regenwoud, schattige luiaards, luide brulapen, dolfijnen en een relaxte sfeer; dit is Puerto Viejo de Limón voor u. U kunt zich voor stellen dat het niet moeilijk zal zijn uw vrije dag hier door te komen. Wat dacht u van een kajaktocht door de jungle?

U verblijft in Azania Bungalows - Puerto Viejo
Inclusief ontbijt

Boek deze optionele excursies:

Voldoet aan onze duurzaamheidsnormenBezoek de inheemse Bri Bri-stam en watervallen - Puerto Viejo de Limon

Paardrijden op het strand - Puerto Viejo de Limon

Kookles bij een familie thuis - Puerto Viejo de Limon

Dag 6

Cahuita / Puerto Viejo de Limón - Turrialba

Zonsondergang, Turrialba

Zonsondergang, Turrialba

Geniet vanochtend nog van het veelzijdige Puerto Viejo de Limón voordat u na een vroege lunch richting het binnenland van Costa Rica rijdt. De eindbestemming van vandaag is de Central Valley. U verblijft in het stadje Turrialba, bekend vanwege de imposante, gelijknamige vulkaan.
 

U verblijft in Casa Turire - Turrialba
Inclusief ontbijt

Boek deze optionele excursies:

Mountainbiken door de plantages - Turrialba

Koffietour - Turrialba

Raften op de Pejibaye rivier- Turrialba

Dag 7

Turrialba - San Gerardo de Dota

Quetzal bij San Gerardo de Dota

Quetzal bij San Gerardo de Dota

Vandaag vervolgt de reis zich naar het nevelwoud van San Gerardo de Dota, omgeven door een groene bergketen en het thuis van de bijzondere quetzal. Wij adviseren om vroeg te vertrekken, zodat u voldoende tijd heeft onderweg om van de prachtige uitzichten te genieten. U kunt de snelste route rijden, maar wij zouden zelf kiezen om van de gebaande paden af te gaan en via de schilderachtige Orosi Valley te rijden. Hier vindt u groene koffieplantages, het fotogenieke Cachi Lake, de fascinerende ruïnes van Ujarrás en het ongerepte Tapanti National Park.

U verblijft in Trogon Lodge - San Gerardo de Dota
Inclusief ontbijt
Dag 8

San Gerardo de Dota - Dominical

Nauyuca Falls nabij Dominical

Nauyuca Falls nabij Dominical

De kleurrijke quetzal laat zich niet altijd gemakkelijk spotten, dus ga vanochtend vroeg mee op een begeleide excursie. Vervolgens leidt de route van vandaag u door het mooie binnenland en de Via de Cerro de la Muerte, een van de hoogste bergpassen, naar de westkust van Costa Rica. Breng voordat u eindbestemming Dominical bereikt een bezoek aan het schitterende Marino Ballena National Park, dé plek om walvissen te spotten en bekend om het strand dat bij eb de vorm van – hoe toepasselijk – een walvisstaart krijgt.

U verblijft in Rio Tico Safari Lodge - Dominical
Inclusief ontbijt

Boek deze optionele excursie:

Dolfijnen en walvissen spotten - Dominical

Dag 9

Dominical - Corcovado National Park

Strand bij Corcovado

Strand bij Corcovado

Na het ontbijt volgt u de kustlijn richting het zuiden. Zorg ervoor dat u uiterlijk 10.45 uur Sierpe bereikt, waar u uw auto op een veilige plek parkeert. Hierna volgt een schitterende boottocht (in internationaal gezelschap) van een uur naar uw hotel in de Drake Bay, gelegen aan de rand van het spectaculaire Corcovado National Park. U vaart door natuurlijke kanalen en langs mangroves. Kijk goed om u heen, want u kunt onderweg dolfijnen spotten!

U verblijft in Las Caletas Lodge - Corcovado
Inclusief ontbijt, lunch, diner en activiteiten
Dag 10-11

Vrije dagen Corcovado National Park

Witsnuitneusbeer in Corcovado National Park

Witsnuitneusbeer in Corcovado National Park

De komende dagen wordt u ruimschoots beloond met geweldige kansen om wilde dieren te zien in deze unieke, wonderschone natuur. Corcovado National Park mag alleen bezocht worden met een gecertificeerde gids, dus gaat u vandaag mee met twee excursies.

U verblijft in Las Caletas Lodge - Corcovado
Inclusief ontbijt, lunch, diner en activiteiten
Dag 12

Corcovado National Park - Jacó

Doodshoofdaapje in Manuel Antonio

Doodshoofdaapje in Manuel Antonio

Vandaag keert u terug naar Sierpe en vanaf daar rijdt u door naar Jaco. Vertrek vanochtend vroeg zodat u voldoende tijd heeft om te genieten van al het natuurschoon en wildlife dat het compacte Manuel Antonio National Park te bieden heeft. Vervolgens rijdt u door naar Jacó voor een overnachting die vooral bedoeld is om de lange afstand te overbruggen.

U verblijft in Villa Caletas - Jacó
Inclusief ontbijt
Dag 13

Vrije dag Jacó

Zonsondergang bij Jaco Beach

Zonsondergang bij Jaco Beach

U heeft voldoende tijd om Jacó te verkennen. Ga lekker relaxen op het strand of onderneem een van de leuke activiteiten in de omgeving.

U verblijft in Villa Caletas - Jacó
Inclusief ontbijt
Dag 14

Jacó - La Fortuna

Arenal vulkaan

Arenal vulkaan

Het is tijd om de westkust met zijn idyllische, tropische zandstranden vandaag te verruilen voor de geweldige omgeving van La Fortuna. Hier vindt u een van de meest opvallende natuurverschijnselen van Costa Rica; de indrukwekkende Arenal-vulkaan. In de groene omgeving rondom La Fortuna vindt u klaterende watervallen, vulkanische warmwaterbaden en mooie wandelroutes.

U verblijft in Lomas del Volcán - Arenal/La Fortuna
Inclusief ontbijt
Dag 15

Vrije dag La Fortuna

La Fortuna-waterval

La Fortuna-waterval

Wandelingen maken in Arenal Volcano National Park, een verfrissende duik nemen bij de La Fortuna-waterval, ziplinen door het regenwoud of al peddelend of drijvend in een tube de La Fortuna-rivier verkennen; u zult zich vandaag geen moment vervelen, want dit is slechts een kleine greep uit de activiteiten die u vandaag kunt ondernemen in de schitterende omgeving van La Fortuna.

U verblijft in Lomas del Volcán - Arenal/La Fortuna
Inclusief ontbijt

Boek deze optionele excursies:

Ontspannen bij Eco Termales - La Fortuna / Arenal

Naar de top van het regenwoud - Sky Tram & Sky Trek - La Fortuna/Arenal

Klimmen, klauteren en abseilen in een canyon - La Fortuna/Arenal

Dag 16

La Fortuna - Monteverde

Hangbrug in Monteverde Cloud Forest

Hangbrug in Monteverde Cloud Forest

Langs het meer van Arenal en vervolgens via een mooie, bergachtige route met panoramische uitzichten rijdt u vandaag naar het nevelwoud van Monteverde. De weg is erg hobbelig en het rijden gaat niet erg snel. Dit deel van de reis naar Monteverde is over een onverharde weg; zet hier uw 4×4 aandrijving aan. In de loop van de middag komt u aan in Monteverde Cloud Forest.
 

 

U verblijft in Hotel Belmar - Monteverde
Inclusief ontbijt
Dag 17

Vrije dag Monteverde

Glaskikker in Monteverde

Glaskikker in Monteverde

Een dag in Monteverde is al snel gevuld. Niet te missen activiteiten zijn een wandeling door het nevelwoud van Monteverde of Santa Elana, de zeldzame flora bewonderen en vele vogelsoorten spotten en het nevelwoud vanaf de vele hangbruggen observeren. Ook een begeleide nachtwandeling is een must, als u het ons vraagt.

Tip: Restaurant Tree House in Santa Elena is niet te missen. Een grote boom staat hier middenin het dorp. Rondom de takken van de enorme ficus is een restaurant gebouwd. Dit restaurant serveert heerlijke, typische Costa Ricaanse gerechten en in de avond is er vaak livemuziek. Heel gezellig!

U verblijft in Hotel Belmar - Monteverde
Inclusief ontbijt

Inbegrepen excursie:

Nachttour in Cloud Forest - Monteverde

Boek deze optionele excursies:

Voldoet aan onze duurzaamheidsnormenVogels spotten in het Curi-Cancha Reservaat - Monteverde

Zipline Canopy Tour - Monteverde

Selvatura Hanging Bridges - Monteverde

Dag 18

Monteverde - Nosara

Playa Tamarindo

Playa Tamarindo

U laat het Tilarán-gebergte achter u en vertrekt in westelijke richting naar de gezellige kustplaats Tamarindo, de laatste plaats van deze rondreis. U verblijft de laatste nachten in dit tropische paradijs met goudgele stranden en wuivende palmbomen.

U verblijft in Boutique Hotel Lagarta Lodge - Nosara
Inclusief ontbijt
Dag 19

Vrije dag Nosara

Surfer bij Playa Tamarindo

Surfer bij Playa Tamarindo

Twee dagen die volledig in het teken staan van…Niets doen? Geniet van de relaxte sfeer die in Nosara hangt en breng uw dagen door op de paradijselijke stranden. Onder het genot van een exotische cocktail kunt u hier al de opgedane indrukken van de afgelopen weken nog eens rustig de revue laten passeren.

U verblijft in Boutique Hotel Lagarta Lodge - Nosara
Inclusief ontbijt
Dag 20

Nosara - Liberia- Amsterdam

Vandaag markeert de dag dat er – helaas – een einde komt aan deze mooie rondreis. Na een vroege lunch vertrekt u richting de luchthaven van Liberia. Hier aangekomen levert u uw huurauto weer in en vervolgens maakt u zich klaar voor de terugvlucht.

Dag 21

Aankomst Amsterdam

Einde van een fantastische reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Bekijk prijsinformatie
Reisvoorstel aanvragen

Inbegrepen excursies

De volgende excursies zijn inbegrepen:

Optionele excursies

Om deze reis nog mooier te maken kunt u deze excursies eraan toevoegen:

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 5.199 ,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Ontspannen en rechtstreekse vlucht met KLM vanuit Amsterdam
 • Bijzondere en sfeervolle verblijven op toplocaties
 • Comfortabele, middenklasse huurauto (all-inclusive)
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals een Cloud Forest Night Tour in Monteverde
 • Transfer van de luchthaven naar uw verblijf in San Jose
 • Handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Verschillende maaltijden tijdens de reis
 • Toegang tot onze persoonlijke reisapp met daarin uitgebreide reisbeschrijvingen, vouchers én leuke tips

Bijzonderheden

Enkele bijzonderheden:

 • Manuel Antonio National Park is op dinsdag gesloten.
 • Rincón de la Vieja National Park is op maandag gesloten.
 • De dagelijks af te leggen afstanden zijn een globale aanduiding en exclusief het aantal te rijden kilometers naar nabijgelegen bezienswaardigheden.
 • Belangrijker om te weten is dat de kilometeraanduiding in Costa Rica niet evenredig is aan het aantal uren dat u onderweg zult zijn.
+ + +
Vlucht, vervoer, verblijf en excursie(s) inbegrepen

Vanafprijs

€ 5.199 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.

Daarom een rondreis naar Costa Rica met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Comfortabele huurauto (all inclusive)
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Matapalo