A Peruvian Adventure

21-daagse privéreis

Bewonder de ruïnes van Machu Picchu bij zonsopgang, verblijf op een eilandje in het Titicacameer, dwaal door de gezellige straatjes van Cuzco en spot de indrukwekkende condor in de Colca Canyon. Gaat Peru ook uw hart veroveren?


Voor het ontbijt nam ik een duik in het Titicacameer. Koud! Maar het maakte mijn verblijf op Isla Suasi helemaal af

- reisspecialist Anouk Vial

Reisfoto's

Machu Picchu

Machu Picchu

Alpaca's in de Colca Canyon

Alpaca's in de Colca Canyon

Rainbow Mountain

Rainbow Mountain

Locals van Peru

Locals van Peru

Misti-vulkaan bij Arequipa

Misti-vulkaan bij Arequipa

In de spotlights

Ontdek een van de zeven nieuwe wereldwonderen; Machu Picchu

De wekker gaat vroeg, de zon komt langzaam op en u gaat straks een van de moderne zeven wereldwonderen bezoeken; Machu Picchu. Het is lang verborgen geweest voor de buitenwereld, maar het bijzondere bouwwerk Machu Picchu is vandaag de dag hét hoogtepunt voor veel reizigers in Peru. Een lokale gids neemt u mee voor een rondleiding door de oude Incastad, en de mysterieuze zonsopkomst maakt het extra indrukwekkend.

Authentiek overnachten in Arequipa

Tegenover het beroemde Santa Catalina klooster in Arequipa ligt het sfeervolle en pas gerenoveerde Posada del Monasterio hotel; een 18e-eeuws gebouw waarbij de geschiedenis goed bewaard is gebleven. Hier geniet u van het beste comfort op uw kamer en een heerlijke binnentuin om in te vertoeven.

Hoogtepunten
 • Overnachten in sfeervolle boutique hotels
 • Inclusief fietstocht door Lima
 • Verblijf op een eiland in het Titicacameer
 • Onvergetelijk bezoek aan Machu Picchu
 • Overnachten in een oud klooster
 • Glamping in de Heilige Vallei
+ + +
Vlucht, vervoer, verblijf en excursie(s) inbegrepen
€ 4.399 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.
Vanafprijs voor twee volwassenen
 • Ontspannen en rechtstreekse vlucht met KLM vanuit Amsterdam
 • Binnenlandse vluchten met LAN Peru
 • Bijzondere en sfeervolle verblijven op toplocaties
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals de zonsopgang bij Machu Picchu
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Reisvoorstel aanvragen

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Excursies
 • Prijs & info

Deze reis voert door eeuwenoude geschiedenis en indrukwekkende landschappen. Dwaal door de ruïnes van een van de nieuwe zeven wereldwonderen; Machu Picchu. Geniet van de prachtige terrasvelden in de Heilige Vallei. U vaart op grote hoogte op het Titicacameer, het grootste meer van Zuid-Amerika. In de Colca Canyon imponeren de condors met hun enorme vleugels terwijl ze over uw hoofd zweven. Aan mooie steden geen gebrek, u bezoekt Arequipa en Cuzco. Twee steden met een prachtige architectuur. U overnacht in charmante kleinschalige boutique hotels, in de Heilige Vallei overnacht u in een luxe tent.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.
Dag 1

Amsterdam - Lima

Cercado de Lima

Cercado de Lima

Bij aankomst in Lima wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht.

U verblijft in Casa Republica Barranco Boutique Hotel - Lima
Inclusief ontbijt

Boek deze optionele excursie:

Stadstour Lima - Lima

Dag 2

Vrije dag Lima

Barranco District in Lima

Barranco District in Lima

U heeft vandaag een vrije dag om Lima te ontdekken. U maakt een fietstocht door de stad waarbij u veel bezienswaardigheden bezoekt. Wandel vervolgens door de mooie wijken en sluit de dag af in een park met een lichtshow.

U verblijft in Casa Republica Barranco Boutique Hotel - Lima
Inclusief ontbijt

Inbegrepen excursie:

Voldoet aan onze duurzaamheidsnormenGeorganiseerde fietstour Lima

Boek deze optionele excursies:

Bezoek de wijk Barranco en geniet van streetfood - Lima

Kookworkshop - Lima

Dag 3

Lima - Arequipa

Arequipa

Arequipa

In overleg met u kiezen we het tijdstip van de vlucht naar Arequipa. Optioneel kunt u ’s morgens in Lima het Larco museum, met de mooiste collectie precolumbiaanse kunst van het land, bezoeken.

U verblijft in San Agustin Posada del Monasterio - Arequipa
Inclusief ontbijt
Dag 4-5

Vrije dagen Arequipa

Santa Cathalina Klooster in Arequipa

Santa Cathalina Klooster in Arequipa

Arequipa is voor veel reizigers de mooiste stad van Peru. De komende twee dagen heeft u de tijd om te kijken of dit ook voor u geldt. Een must see is het kleurrijke en imposante Santa Catalina klooster. Sla ook zeker het mooie uitzichtpunt buiten de stad niet over; hier geniet u panoramische uitzichten over de stad en de omringende vulkanen. In 2000 is het centrum – met recht – toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van Unesco. Maak op uw gemak een wandeling door de straatjes, drink een sapje op de lokale markt en geniet van La Ciudad Blanca.

U verblijft in San Agustin Posada del Monasterio - Arequipa
Inclusief ontbijt

Boek deze optionele excursies:

Stadstour Arequipa - Arequipa

De smaak van de stad - Arequipa

Dag 6

Arequipa - Colca Canyon / Chivay

Colca Canyon

Colca Canyon

U wordt opgehaald bij uw hotel en rijdt naar de hoogvlaktes van de Andes. Via de voet van de vulkaan El Misti komt u aan in het Pampa Cañahuas Reserve, waar u kans heeft om grote kuddes vicuña’s te zien grazen. De route met de vergezichten en helderblauwe luchten is echt prachtig! Onderweg maakt u ook een stop bij Mirador de las Andes op bijna 5.000 meter hoogte!

Om aan het hoogteverschil te wennen is het raadzaam om vandaag veel water te drinken en rustig aan te doen. Bij aankomst in Chivay kunt u optioneel een duik nemen in de warmwaterbronnen van La Calera.

U verblijft in Killawasi Lodge - Chivay
Inclusief ontbijt
Dag 7

Vrije dagen Colca Canyon / Chivay

Locals in Chivay

Locals in Chivay

Deze ochtend staat u vroeg op om condors te spotten bij Cruz del Condor. Bij dit uitzichtpunt kunt u de vogels van dichtbij observeren. De kloof hier is 1.200 meter diep en de roofvogels maken in de ochtend gebruik van de opstijgende lucht langs de berghellingen. Het is een prachtig gezicht om deze vogels, met een vleugelspanwijdte van maar liefst drie meter, te zien zweven. Vergeet ook niet van het onvergetelijke uitzicht te genieten, want in de vallei beneden u ziet u dorpen, terrassen en boerenakkers.

U verblijft in Killawasi Lodge - Chivay
Inclusief ontbijt
Dag 8

Colca Canyon / Chivay - Puno

Landschap bij Puno

Landschap bij Puno

Vandaag vertrekt u vanuit de Colca Canyon per toeristenbus naar Puno. Het is een mooie rit van circa zes uur over de hoogvlaktes van de Andes. De route neemt u ook mee langs Lagunillas of Cabinillas. Vergeet niet te genieten van de heldere meren waar regelmatig flamingo’s te zien zijn en al de prachtige vergezichten.

U verblijft in Sonesta Hotel Posadas del Inca - Puno
Inclusief ontbijt
Dag 9

Puno - Titicacameer / Isla Suasi

Titicacameer

Titicacameer

De komende dag staat in het teken van het Titicacameer. In groepsverband maakt u een excursie naar diverse eilanden, zoals Uros en Taquile. U overnacht op Isla Suasi.

U verblijft in Isla Suasi Hotel - Titicacameer
Inclusief ontbijt

Inbegrepen excursie:

Excursie naar Isla Suasi

Dag 10

Titicacameer / Isla Suasi - Puno

Locals bij het Titicameer

Locals bij het Titicameer

Deze ochtend is nog ter vrije invulling. Durft u het aan om een duik te nemen in het koude water of maakt u liever nog een wandeling over het eiland, de keuze is aan u. Aan het begin van de middag vaart u per boot direct naar Puno. Bij aankomst in de stad (rond 15.30 uur) wordt u naar uw hotel gebracht en is de rest van de dag ter vrije besteding. U overnacht in het hotel waar u eerder verbleef tijdens uw reis.

Het is ook mogelijk om over land terug te reizen naar Puno. U wordt dan met de hotelboot naar de noordelijke oever gevaren waar een auto klaarstaat voor een prachtige rit langs de noord- en westoever terug naar Puno, een rit van ongeveer drie uur.

U verblijft in Sonesta Hotel Posadas del Inca - Puno
Inclusief ontbijt
Dag 11

Puno - Cuzco

Kathedraal in Cuzco

Kathedraal in Cuzco

U wordt opgehaald bij het hotel en vertrekt per toeristenbus naar Cuzco. U reist over de hooglanden, met uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van de Andes, naar Cuzco. U vertrekt rond 07.00 uur in de ochtend en komt eind van de middag rond 17.00 uur aan in Cuzco. Een lunch is inbegrepen.

Onderweg maakt u diverse stops, zoals in het plaatsje Pucara. Pucara was het eerste dorpje op de hooglanden. Tijdens de rit passeert u de indrukwekkende, 4.313 meter hoge La Raya. Ook bezoekt u onder andere een Inca-bouwwerk bij Raqchi en de Andahuaylillaskerk, ook wel ‘de Sixtijnse Kapel van de Amerika’s’ genoemd. Bij aankomst in Cuzco wordt u door onze lokale vertegenwoordiging naar uw hotel gebracht.

U verblijft in El Retablo - Cuzco
Inclusief ontbijt

Boek deze optionele excursie:

Stadstour door Cuzco - Cuzco

Dag 12

Vrije dag Cuzco

Uitzicht over Cuzco

Uitzicht over Cuzco

Wandel door de gezellige straatjes van Cuzco, bewonder oude tempels en drink een vers, verkoelend sapje op de lokale markt. Maak ook zeker een wandeling naar de ruïnes van Sacsayhuaman, want naast indrukwekkende oude architectuur heeft u hier een prachtig uitzicht op Cuzco.

U verblijft in El Retablo - Cuzco
Inclusief ontbijt

Boek deze optionele excursies:

Chocolade; van boon tot reep - Cuzco

Kookworkshop - Cuzco

Bezoek hip San Blas - Cuzco

Dag 13

Cuzco - Heilige Vallei

Local bij de Mirador de Moray in de Heilige Vallei

Local bij de Mirador de Moray in de Heilige Vallei

U wordt opgehaald bij uw hotel en rijdt daarna naar de Heilige Vallei, ook wel de ‘Sacred Valley’ of de ‘Urubamba Valley’ genoemd. U bezoekt vandaag de stadjes Chinchero en Ollantaytambo en onderweg zult u genieten van de geweldige uitzichten op de bergen rondom de vallei; veel bergtoppen zijn bedekt met eeuwige sneeuw.

U verblijft in Chaska Ocupi - Heilige Vallei
Inclusief ontbijt

Inbegrepen excursie:

Bezoek het dorp Pisac en de ruines van Ollantaytambo - Sacred Valley

Boek deze optionele excursies:

Kajakken of suppen op het Piuray meer - Sacred Valley

Fietsen naar Moras en Moray - Sacred Valley

Fietsen door Chinchero - Sacred Valley

Yachay Wasi, bezoek een lokaal schooltje - Ollantaytambo

Weef Workshop Chinchero - Sacred Valley

Kusi Runa, het dagelijkse leven en natuurgeloof - Ollantaytambo

Dag 14

Heilige Vallei - Agua Calientes

Aguas Calientes

Aguas Calientes

U wordt in de loop van de dag naar het treinstation van Ollantaytambo gebracht en reist per trein naar Aguas Calientes, oftewel Machu Picchu Town. Dit is het startpunt voor uw bezoek aan een van de bekendste bouwwerken ter wereld. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht.

U verblijft in El MaPi Hotel ByInKaterra - Agua Calientes
Inclusief ontbijt
Dag 15

Agua Calientes - Machu Picchu - Cuzco

Machu Picchu

Machu Picchu

Vandaag bezoekt u een van de zeven moderne wereldwonderen; de oude Incastad Machu Picchu. Dit bijzondere bouwwerk was lang verborgen voor de buitenwereld en is voor veel reizigers hét hoogtepunt van de reis door Peru. De wekker gaat vroeg vandaag, want met een van de eerste pendelbussen gaat u naar de ingang van Machu Picchu. Een lokale gids geeft u een rondleiding en u kunt – als het weer meezit – genieten van een mysterieuze zonsopgang.

Vervolgens reist u met een pendelbus terug naar Aguas Calientes. Hier neemt u de trein weer terug naar Cuzco, waar u na aankomst weer wordt opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel wordt gebracht.

U verblijft in El Retablo - Cuzco
Inclusief ontbijt

Inbegrepen excursie:

Bezoek aan Machu Picchu - Cuzco

Dag 16

Vrije dag Cuzco

Rainbow Mountains

Rainbow Mountains

U heeft wederom een vrije dag in Cusco en dat is zeker geen straf, want het heeft een ontzettend sfeervol centrum met karakteristieke straatjes, gezellige wijken met boetiekjes en de geweldige San Pedro markt waar werkelijk van alles wordt verkocht. Bent u in voor een grotere uitdaging? Maak dan een begeleide hike naar de spectaculaire Rainbow Mountains!

U verblijft in El Retablo - Cuzco
Inclusief ontbijt
Dag 17

Cuzco - Lima - Paracas

Kustlijn van Paracas

Kustlijn van Paracas

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Cuzco gebracht voor uw vlucht naar Lima. Bij aankomst in Lima wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel in Paracas gebracht. Vanuit Paracas kunt u pinguïns, zeeleeuwen en pelikanen spotten bij de Ballestas-eilanden en de woestijn in het binnenland bezoeken.

U verblijft in La Hacienda Bahía Paracas - Paracas
Inclusief ontbijt
Dag 18-19

Vrije dagen Paracas

Pelikanen bij Paracas

Pelikanen bij Paracas

Ontspan de komende dagen bij uw resort om bij te komen van de indrukken die u tijdens de reis heeft opgedaan. Mocht u iets willen ondernemen, dan is een bezoek aan de Ballestas-eilanden een absolute aanrader. Hier leven vele zeeleeuwen, pinguïns, pelikanen en andere bijzondere vogels. Ook kunt u de woestijn in; u kunt er zelfs een nachtje onder de sterren slapen.

U verblijft in La Hacienda Bahía Paracas - Paracas
Inclusief ontbijt

Boek deze optionele excursies:

Bezoek de Ballestas eilanden - Paracas

Bezoek Paracas National Reserve - Paracas

Dag 20

Paracas - Lima - Amsterdam

De ochtend heeft u nog ter vrije besteding. Aan het begin van de middag wordt u naar de luchthaven van Lima gebracht waar u zich klaarmaakt voor de vlucht naar Amsterdam.

Dag 21

Aankomst Amsterdam

Einde van een fantastische reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Bekijk prijsinformatie
Reisvoorstel aanvragen

Inbegrepen excursies

De volgende excursies zijn inbegrepen:

Optionele excursies

Om deze reis nog mooier te maken kunt u deze excursies eraan toevoegen:

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 4.399,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Ontspannen en rechtstreekse vlucht met KLM vanuit Amsterdam
 • Binnenlandse vluchten met LAN Peru
 • Bijzondere en sfeervolle verblijven op toplocaties
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals de zonsopgang bij Machu Picchu
 • Vervoer volgens beschrijving
 • Handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Toegang tot onze persoonlijke reisapp met daarin uitgebreide reisbeschrijvingen, vouchers én leuke tips

Bijzonderheden

 • De Titicaca Train Puno-Cuzco rijdt op maandag, donderdag en zaterdag
 • Wisselende Engelssprekende gidsen tijdens de groepsexcursies
 • Tijdens bezoek aan Machu Picchu en de stadsrondrit in Arequipa een privé-gids
 • De vluchttrajecten en de vertrektransfers zijn onbegeleid
 • Tijdens de boottocht naar de Ballestaseilanden gaat geen gids mee op de boot, wel naar en van de pier
+ + +
Vlucht, vervoer, verblijf en excursie(s) inbegrepen

Vanafprijs

€ 4.399 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.

Daarom een rondreis naar Peru met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Privévervoer tussen luchthavens en verblijven
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Heilige Vallei