• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

La Serena & Elqui Vallei

We bevinden ons hier in het zogenaamde 'Kleine Noorden', dat weliswaar ook woestijn is maar in tegenstelling tot het hoge noorden zijn hier grote groene valleien vol tuinbouw, wijngaarden en veeboeren.
Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Reisinformatie La Serena & Elqui Vallei

We bevinden ons hier in het zogenaamde ‘Kleine Noorden’, dat weliswaar ook woestijn is maar in tegenstelling tot het hoge noorden zijn hier grote groene valleien vol tuinbouw, wijngaarden en veeboeren. En op de hoge bergtoppen liggen de beroemde sterrenwachten. Sommige daarvan ontvangen bezoekers en zijn razend populair. Men moet zich dan ook maanden van te voren aanmelden.


Bezienswaardigheden La Serena & Elqui Vallei

Elqui Vallei

Bij de stad La Serena stroomt de Elqui in zee, die ruim 200 km oostelijker in de hoge Andes ontspringt en onderweg door een prachtige vallei stroomt, de beroemde Elqui Vallei. In deze groene oaselint liggen kleine indianendorpen en ook uw koepeltent voor een nachtje gazing the stars.
In de Elquivallei is veel te zien. En misschien moeten we ook wel zeggen: veel te voelen. Want in de vallei bevinden zich verscheidene centra voor esoterie en buitenaardse verschijnselen. De druiven uit de wijnbouw zijn bestemd voor de productie van pisco. Er zijn verscheidene bodegas die bezocht kunnen worden. Bij de stad Vicuña ligt het observatorium Mamalluca, op 1200 meter hoogte. Het observatorium El Tololo ligt veel hoger, op 2200 meter maar verder naar het noorden. Dus niet in het Elquidal. Je moet dan eerst vanuit La Serena 50 km naar het noorden en dan zo’n 40 km landinwaarts.

La Serena

La Serena zelf is ook de moeite waard. Het is een mooie en gezellige stad, met een van de leukste markten van het land. Maar minstens zo leuk om te vermelden: de stad heeft prachtige stranden! Een dagje extra in La Serena na terugkeer uit de Elqui Vallei heeft dus ook onze voorkeur.Reisblog Chili

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Chili met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me