• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Putre & Lauca National Park

In het uiterste noorden van Chili, tegen de Boliviaanse grens, liggen maar liefst vier nationale parken: Lauca National Park, Las Vicuñas, Salar de Surire en Volcan Isluga. Het is een hoogvlakte van boven de 3000 meter, een eenzame woestijnwereld met een aaneenschakeling van zoutmeren, vulkanen, hooglandvenen en steppes.
Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing TravelReisinformatie Putre & Lauca National Park

In het uiterste noorden van Chili, tegen de Boliviaanse grens, liggen maar liefst vier nationale parken: Lauca National Park, Las Vicuñas, Salar de Surire en Volcan Isluga. Het is een hoogvlakte van boven de 3000 meter, een eenzame woestijnwereld met een aaneenschakeling van zoutmeren, vulkanen, hooglandvenen en steppes. Deze hoogtevlakte of altiplano is zonder meer één van de landschappelijke hoogtepunten tijdens uw rondreis Chili.


Bezienswaardigheden Putre en Lauca

Lauca National Park

Het nationale park Lauca begint bij het dorp Putre, 145 km van de havenstad Arica. Het natuurgebied bestaat uit weidse steppelandschappen, meren en vulkanen. Bijzonder zijn de natte weilanden en hoogvenen (bofedales) die gevoed worden door het water van de rivier Lauca, die ontspringt op de vulkaan Parinacota. De indianen laten hier hun kuddes grazen, maar minstens zo interessant zijn de vogels hier met veel ganzensoorten. Tijdens de wandelingen en de stops langs de weg zie je altijd wel dierenleven zoals vicuñas (de ‘oer’-lama), hazen en mooie bonte vogels. Een van de meren is het Chungarameer aan de voet van Paricanota-vulkaan, waar altijd veel watervogels zijn te spotten.Ten zuiden van Lauca begint het natuurgebied van La Vicuñas waarvan een deel speciaal beschermd is, het zoutmeer van Surire. Hier komen maar liefst vier flamingosoorten voor. Verder naar het zuiden liggen de heetwaterbronnen van Polloquere, waar het lekker badderen is na zoveel woestijn.

Putre

Putre is de uitvalsbasis voor het bezoek aan Lauca. Het is de enige grotere plaats met een paar kleine hotels en eethuisjes. Verder richting grens ligt het indianendorp Parinacota, dat een mooie dorpskerk heeft en omgeven is met hooglandweiden. Voor de westerse bezoeker is het moeilijk voor te stellen hoe zo’n gemeenschap zich hier sinds mensenheugenis weet te handhaven.

Azapa

In een voorstadje van Arica - Azapa – zijn in het Antropologisch Museum mummies te zien uit een oude indianencultuur, het zijn de oudste mummies ter wereld. Het stadje is een langgerekt oaselint vol tuinbouw en sappige weiden. Rondom rijzen de kale berghellingen en zandduinen op, met overal op de hellingen geogliefen. Veel verder landinwaarts ligt het oasedorp Codpa, waar u logeert tijdens onze reis Atacama X-Plore.Reisblog Chili

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Chili met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me