• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Torres del Paine National Park

Torres del Paine is het meest spectaculaire nationale park van Chili. Het ligt in het zuiden van het land, in het meest geïsoleerde deel van Patagonië. Het is te bereiken per vliegtuig vanuit Punta Arenas of per auto vanuit El Calafate in Argentinië. Een andere mogelijkheid is er niet, omdat het Zuidelijk IJsveld de toegang blokkeert.
Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerdReisinformatie Torres del Paine National Park

Torres del Paine is het meest spectaculaire nationale park van Chili. Het ligt in het zuiden van het land, in het meest geïsoleerde deel van Patagonië. Het is te bereiken per vliegtuig vanuit Punta Arenas of per auto vanuit El Calafate in Argentinië. Een andere mogelijkheid is er niet, omdat het Zuidelijk IJsveld de toegang blokkeert. Er is een centraal bergmassief, met bergen steil als torens en een laaglandzone met mooie meren, gletsjertongen, toendra en watervallen. Er zijn veel wandelpaden uitgezet voor meerdaagse trekkings rond het bergmassief, maar ook kortere dagwandelingen zijn landschappelijke juweeltjes Ga eens met een boot naar het ijsfront van de gletsjer Grey in het gelijknamige meer en er zijn overal korte wandelpaden naar uitzichtspunten, watervallen of door de toendra.


Reizen door Torres del Paine

Al rondtoerend is de kans groot om kuddes guanaco’s te spotten (wilde lama’s, kamelenfamilie). Het zijn mooie beesten maar helaas nogal schichtig. Condors en andere roofvogels zijn overal te zien (maar niet in overvloed) en op de natte oevers van de Rio Serrano grazen altijd prachtige inheemse ganzensoorten (aan de oevers liggen ook enkele hotels)


Hotels in Torres del Paine

Het nationale park is niet groot, de afstand over de weg tussen de oostingang en de zuidingang is circa 100 kilometer. Dat is dan ook de enige berijdbare weg in het park. Er zijn een paar hotels in het park en meer hotels ten zuiden van het park bij Puerto Natales.
Veel hotels zijn op all-inclusive basis en dat houdt in dat het verblijf inclusief de excursies is. Daarnaast halen en brengt het hotelpersoneel de gasten van het vliegveld in Punta Arenas of van en naar El Calafate in Argentinië. Die services zijn heel handig omdat de vervoersmogelijkheden beperkt zijn in dit gebied. Er is slechts twee keer per dag een busverbinding vanuit Puerto Natales, die bovendien niet alle hotels aandoet.Reisblog Chili

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Chili met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me