Ilona Blom

Reisspecialist

Bezocht:

Amerika, Argentinië, Botswana, Brazilië, China, Curacao, Dubai, Finland, Indonesië, Jordanië, Kenia, Maleisië, Namibië, Oman, Panama, Peru, Sri Lanka, Suriname, Thailand, Vietnam, Zuid-Afrika, Mexico, Colombia

Travel is like knowledge. The more you see, the more you know you haven't seen.

De mooiste reismomenten van Ilona

Op safari in de Okavango Delta

De Okavango Delta in Botswana was een groot avontuur om nooit meer te vergeten. Overdag maakten we safari’s in een mokoro (traditionele houten boot) en ’s nachts sliepen we in een tent en hoorden we olifanten trompetteren en hyena’s lachen. Een van de mooiste momenten gebeurde tijdens het varen. Voor onze boot stak een familie olifanten de rivier over waarbij ze elkaars staart vasthielden, iets wat ik tot dat moment alleen in films had gezien.

Een onverwachte ontmoeting in Suriname

Tijdens een fietstocht in het Commewijne gebied in Suriname werden we uitgenodigd om bij iemand thuis even op adem te komen en een verse kokosnoot te drinken. Het was aan het regenen, dus dat aanbod sloegen we niet af. Er werd een kokosnoot uit de boom geplukt en op de veranda worden we voorgesteld aan twaalf katten. De regen tikt op de overkapping en wij genieten van de verse tropische vrucht. We krijgen een korte geschiedenisles over de plantage waar we op dat moment zijn en hebben leuke gesprekken. Na de bui stappen we weer op onze fiets en zeggen we hardop tegen elkaar, dat deze onverwachte ontmoetingen reizen altijd extra leuk maken.

Lekker eten hoort er bij

Goed en lekker eten hoort voor mij bij de vakantie. De lekkerste pizza at ik in Napoli, de meest kleurrijke curry’s in India en ik bleef mij verbazen over de grootte van de porties in Amerika. Ik kan echt genieten van een tafel vol met mezzes in een Griekse taverne. Wat ik mij nog goed kan herinneren is het bestellen van het lokale gerecht met handen en voeten in een restaurant in Jordanië. En wat er toen op tafel kwam… het water loopt nog steeds in mijn mond.

Mijn bucketlist

Santiago de Compostella

Al jaren staat een bezoek aan Santiago de Compostella op mijn bucketlist. Hier wil ik niet heen rijden, maar ik zou hier graag naar toe willen wandelen. De route die ik op het oog heb start in Porto en via de kust, charmante dorpjes en prachtige landschappen wandel je naar het eindpunt van deze pelgrimsroute in Noord-Spanje. Het zal een pittige tocht worden, maar een om nooit meer te vergeten.

1

Ballonvaart in Tanzania

Vanuit de auto en een boot heb ik al een aantal keren indrukwekkende dieren zoals olifanten, luipaarden en leeuwen mogen spotten. Maar nog nooit vanuit de lucht. Dit zou ik graag een keer willen doen met een ballonvaart boven de vlaktes van de Serengeti in Tanzania. De stilte, de kleuren en het landschap zullen waarschijnlijk een onuitwisbare indruk achterlaten.

2

Lemuren spotten in Madagascar

Deze schattige zwart witte pluizenbollen komen alleen voor op Madagascar en wat zou ik deze mooie dieren graag een keer in het echt willen zien. Madagascar lijkt mij ook echt een waanzinnige bestemming welke het avontuur in mij aanwakkert.

3

Mijn fotoalbum

Uitzicht op de Manhattan Bridge vanuit Brooklyn

Uitzicht op de Manhattan Bridge vanuit Brooklyn, New York City

Luiaards spotten, Panama

Het strand van Galibi, Suriname

Charmant straatje op Andros

Charmant straatje op Andros, Griekenland

Op de markt in Cusco, Peru

In een mokoro in de Okavango Delta, Botswana

Mooie uitzichten op de Azoren

De was drogen in Varanasi, India

Mijn reisblogartikelen

Kan ik u helpen met uw volgende reis?

Stuur een e-mail t.a.v. Ilona Blom naar:

info@tenzingtravel.nl